Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Jeftino telefoniranje iz Grcke

74 odgovora na temu

#61 deki27

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:251
  • muški

Napisano: 11. Jul 2011 - 15:16

Pogledaj porukuAbeona @ 11. Jul 2011 - 14:46

Da li neko zna kako to ide: ako imam njihovu karticu, tj. grcki broj u mobilnom, i neko me zove iz Srbije, ja sam cula da se meni nista ne skida, ali ne znam koliko se naplacuje onom ko me zove? Predpostavljam da to drugacije funkcionise nego roming npr. izmedju mts-a, tj. kada su oba broja srpska.

Na sajtu http://www.mts.telek...nastandard.html imas sve lepo objasnjeno , da sad ne pisemo ovde kako funkcionise mobilna telefonija

#62 puma87

backpacker

• Član
  • Poruka:40

Napisano: 19. Jul 2011 - 14:04

Imate mogucnost i InoCall-a na fiksnom telefonu (ako vas zovu od kuce), aktivira se na 9818, kosta 100 dinara mesecno, a cene u celoj Evropi (a i sire) su 4.8 din/min kada se zove fixni, samo pojedine zemlje su skuplje... Turksa, Grcka, Italija su 4.8 din/min. u svakom hotelu postoji fixni telefon u sobi na koji mogu da vas dobiju uvek... a i u apartmanima bi trebalo da ima negde neki fixni.... a kada se zove grcki mobilni onda je 20 din/min... sto opet nije mnogo... ispada da za 1euro pricate 5 minuta ako vas zovu na grcki mobilni, a 1euro 20 minuta ako vas zovu na grcki fixni...

http://www.open.tele...&sid=124&id=654

#63 Mladen84

turista

• Član
  • Poruka:53

Napisano: 03. Aug 2011 - 03:44

Q card, cena smsa 6 centi prema svim mrezama u zemlji i inostranstvu, a poziv 35 centi, prema svima. Najpovoljnija varijanta. Ukoliko neko ima pitanja vezana za mobilni telefon u grckoj i q karticu, neka pita :)

#64 vladarr

putnik

• Član
  • Poruka:185
  • muški

Napisano: 03. Aug 2011 - 13:58

Putujemo sa kumovima u Grčku, kao i obično. U istom smo mestu ali različitim apartmanima a i dnevni planovi nam se često razlikuju. Zbog svega toga svako dan tokom tih dvanaest dana letovanja obavimo po 5-6 kratkih razgovora mobilnim medjusobno. To me kada se vratim kući košta dodatnih 1000-1500 dinara na postpaid Telenor računu. Razmišljam da ovaj put ponesemo dva stara aparata i uzmemo dve najjeftinije q card kartice, mislim da bi nam to bilo dovoljno za naš hot line?
Nijedna zemlja ne postoji dok ne odeš i lično se uveriš u suprotno!

#65 mmajaa

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 05. Aug 2011 - 12:46

Pogledaj porukuMladen84 @ 03. Aug 2011 - 03:44

Q card, cena smsa 6 centi prema svim mrezama u zemlji i inostranstvu, a poziv 35 centi, prema svima. Najpovoljnija varijanta. Ukoliko neko ima pitanja vezana za mobilni telefon u grckoj i q karticu, neka pita :)

gde si uzeo ovu karticu..posto ih u leptokariji nije bilo cini mi se..jel znas koliko je kartica dal dobijas neki kao kredit na njoj i kako je dopunjujes

#66 smesko

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:408
  • ženski

Napisano: 10. Aug 2011 - 23:38

Pogledaj porukuMladen84 @ 03. Aug 2011 - 03:44

pitala bih da li kartice koje su kupljene prosle godine vaze i ove, moram proveriti o kojoj je tacno rec, kada sam je kupovala registrovala sam je, cak mi se cini i da je ostalo nesto kredita

#67 Mladen84

turista

• Član

Napisano: 11. Aug 2011 - 02:57

Q kartica kosta 5 evra, a imate 1 evro kredita. Pokrivenost i nije bas za pohvalu, ali cene iskreno jesu. Sa 6 evra kredita sam 11 dana telefonirao iz vode :P , slao poruke kao u srbiji... tako da svima preporucujem ovu karticu. Koliko znam, potrebna je fotokopija prve strane pasosa.

Vladarr, sigurno ce ti biti dovoljno i 3 evra za celo letovanje. 1225 je broj na kom proveravas kredit, i tu mozes promeniti jezik na engleski, ali i grcki ces razumeti, Ena, dia, tria, tesera, pende... tako idu brojevi, i znaces o kojoj se svoti radi, recimo ako imas evro i 20 centi kredit, automat ce ti reci ena evro, ikusi lepta :)

mmajaa, imas ih u svim makretima i na benzinskim stanicama. pocetni kredit je 1 evro. uz svaki kupljeni kredit od 3 evra , na gore, dobijas bonus u istom iznosu.

smesko, mislim da vaze 18 meseci.

I da napomenem, da se mnogo vise isplati kupovina q kartice, nego fejs kartice. Za fejs karticu morate traziti govornicu, cekati red... a mobilni je uvek pored vas, i sami znate da danas covek bez mobilnog ne moze. Na fejs kartici za govornicu jeste da imate 120 minuta razgovora sa fixnim, i duple manje sa mobilnim, i to svakako, mislim kartica ta ima svoje prednosti, ali svima toplo preporucujem Q card. Kupite je na prvoj pumpi u grckoj, to je eko helenik pumpa, ljudi su ljubazni i usluzni, znaju srpski i engleski i sporazumecete se. Ukoliko jos neko ima pitanje vezano za telefoniranje, neka pita.

Ovu poruku je izmenio Mladen84: 11. Aug 2011 - 03:00

#68 samo_da_pitam

backpacker

• Član
  • Poruka:46
  • muški

Napisano: 11. Aug 2011 - 08:40

Koliko sam ja ispratio cene povoljnija je Vodafone international prepaid kartica od Q kartice koju mnogi spominju. Cene su na Vodafone international jeftinije i za pozive, sms kao i za internet pakete koji je meni neophodan.
http://www.vodafone....quest_locale=en

#69 Mladen84

turista

• Član

Napisano: 11. Aug 2011 - 22:16

Da ne bude zabune, evo cenovnika

http://www.prepaidgs...n/grecia/q.html

#70 VolimOdmor

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 19. May 2012 - 00:31

Vratili smo se iz Paralije. Tamo sam koristio Android telefon tako da sam telefonirao preko besplatnog hotelskog WiFi. Ka Srbiji smo imali samo jedan kratak poziv i rekli da se jave na Skype :-). Cena je 9,5 centi po minutu. Pošto je razgovor trajao 20 sekundi skinuli su 3 centa.

Ali smo se siti napričali/izdogovarali sa prijateljima koji žive tamo. Pozivi na Grčke mobilne su 7 centi po minutu. Na fiksne su 1 cent po minutu, ali njih nismo zvali pošto naši nemaju fiksne telefone. Pre puta smo uplatili dopunu od 5€ preko firme ARIN što nam je bilo dovoljno za letovanje.

#71 VolimOdmor

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 19. May 2012 - 15:56

Pogledaj porukuVolimOdmor @ 19. May 2012 - 00:31

Vratili smo se iz Paralije. Tamo sam koristio Android telefon tako da sam telefonirao preko besplatnog hotelskog WiFi. Ka Srbiji smo imali samo jedan kratak poziv i rekli da se jave na Skype :-). Cena je 9,5 centi po minutu. Pošto je razgovor trajao 20 sekundi skinuli su 3 centa.

Ali smo se siti napričali/izdogovarali sa prijateljima koji žive tamo. Pozivi na Grčke mobilne su 7 centi po minutu. Na fiksne su 1 cent po minutu, ali njih nismo zvali pošto naši nemaju fiksne telefone. Pre puta smo uplatili dopunu od 5€ preko firme ARIN što nam je bilo dovoljno za letovanje.
Zaboravio sam sinoć da napišem. Provajder se zove voip4cent.

#72 leprsava

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1368
  • ženski

Napisano: 19. May 2012 - 16:54

ako taj neko drugi ima isto skajp a imas i ti onda uspostavis poziv sa skajpa na skajp, ne moras na telefon i to ne placas. Naravno preko WiFI/ja...ako koristite android obavezno deaktivirajte prenos data podataka u roamingu!!!

#73 ackol

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:450
  • muški

Napisano: 23. May 2012 - 23:41

VIBER je jos bolji od skajpa. Jedino sto nema slike.

#74 leprsava

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1368
  • ženski

Napisano: 24. May 2012 - 07:19

ovo sam napisala na drugoj temi ali mozda vise ovde odgovara. Par mojih saveta za koriscenje telefona u roamingu:

Pre puta podesite telefon da ne radi prenos podataka u roamingu ( da se ne kaci na internet, da proverava vreme, facebook i slicne stvari).

Ako ne znate kako idite do vaseg operatera i zamolite da to uradi umesto vas. Mozete i da skroz obrisete podesavanja za internet ali opet obratite paznju ako u medjuvremenu vadite i vracate sim karticu u telefon moze da se dogodi da dobijete sms sa automatskim podesavanjima, zato je nabolja varijanta ovo prvo sto sam vam rekla. I nemojte da dajete deci da igraju igrice na telefonu u roamingu pogotovo ako niste sigurni da li je ta igrica instalirana na telefonu ili vuce podatke sa interneta.

Takodje obratite paznju (informisite se) da li vas telefon ima ugradjene mape u sebi ili vuce podatke sa interneta!!! Ako niste sigurni, iskljucite internet na telefonu i pokusajte da aktivirate navigaciju, ukljucice se ali necete imati mape...

Takodje sto se tice poziva idite aktivirajte putne pakete ili druge popuste koje nude operateri ako planirate da zovete dok ste u roamingu. U svakom slucaju najpovoljnija varijanta je da vas pozivaju! Nekad cak i 2-3 x jeftinije.
Ako koristite pre paid onda neke zemlje imaju mogucnost koriscenja USSD koda-pozivanje putem povratnog poziva, i to je povoljnije, isto se i za to raspitajte kod svog operatera.

#75 mirarbi

tasofilka

• Moderator
  • Poruka:7679
  • ženski

Napisano: 24. May 2012 - 17:50

Moj tata je trenutno u Grčkoj. Kaže da su promenili izgled Face kartica i broj preko kojeg se zove. I dalje koštaju 5 evra, ali mnogo više skidaju kredita kad se zovu fiksni brojevi u Srbiji, nego ranijih godina.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0