Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Tranzitna viza kroz Grčku

9 odgovora na temu

#1 forestlander

backpacker

• Član
  • Poruka:37
  • muški

Napisano: 27. Jun 2009 - 13:34

Putujemo kolima u Tursku. Idemo kroz Bugarsku najverovatnije, ali me zanima šta mi je potrebno od dokumentacije ako bi želeo da tranzitno prođem kroz Grčku.

Koliko sam video putevi kroz Grčku su dosta bolji i čekanje na granici za prelaz u Tursku je daleko manje. Ako može brz odgovor bio bih veoma zahvalan.

#2 Зоки

svetski putnik

• Član
  • Poruka:795
  • muški

Napisano: 27. Jun 2009 - 14:07

Pogledaj porukuforestlander @ 27. 06. 2009 - 13:34

Putujemo kolima u Tursku. Idemo kroz Bugarsku najverovatnije, ali me zanima šta mi je potrebno od dokumentacije ako bi želeo da tranzitno prođem kroz Grčku.

Koliko sam video putevi kroz Grčku su dosta bolji i čekanje na granici za prelaz u Tursku je daleko manje. Ako može brz odgovor bio bih veoma zahvalan.
Потребно ти је више докумената него за бугарску визу која је и бесплатна, док се овде плаћа 35€ по пасошу (осим за млађе од 18 година и пензионере). Такође мораш заказати за аплицирање... све у свему, велико смарање и понижавање, веће него за бугарску визу. Погледај ОВДЕ шта ти све треба, имаш и додатне документе за транзитну визу.

Ovu poruku je izmenio Зоки: 27. Jun 2009 - 14:08

Member of Paidakia Thassos Group

#3 forestlander

backpacker

• Član
  • Poruka:37
  • muški

Napisano: 27. Jun 2009 - 23:06

Pogledaj porukuЗоки @ 27. 06. 2009 - 14:07

Потребно ти је више докумената него за бугарску визу која је и бесплатна, док се овде плаћа 35€ по пасошу (осим за млађе од 18 година и пензионере). Такође мораш заказати за аплицирање... све у свему, велико смарање и понижавање, веће него за бугарску визу. Погледај ОВДЕ шта ти све треба, имаш и додатне документе за транзитну визу.

Rekao si mi sve što mi je potrebno. Zanimala me ova opcija radi upoređenja sa tranzitom kroz Bugarsku ali definitivno otpada. Hvala.

#4 kimstrong

backpacker

• Član
  • Poruka:10
  • ženski

Napisano: 20. Jul 2009 - 13:15

Dobila sam Madjarsku multi sengen c vizu 1o dana do 30.9.2009.Htela sam na letovanje u Grcku ali
me zbunjuje to 10 dana sta to u stvari podrazumeva?
Udjem u Madajrsku dali se to racuna kao 1 ulazak ili 1 dan?Mogu li ja onda ostati 15 dana u Grckoj??
Pomozite hitno mi bi da putujemo!!!!

Ovu poruku je izmenio kimstrong: 21. Jul 2009 - 11:27

#5 Зоки

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 21. Jul 2009 - 16:44

Pogledaj porukukimstrong @ 20. 07. 2009 - 13:15

Dobila sam Madjarsku multi sengen c vizu 1o dana do 30.9.2009.Htela sam na letovanje u Grcku ali
me zbunjuje to 10 dana sta to u stvari podrazumeva?
Udjem u Madajrsku dali se to racuna kao 1 ulazak ili 1 dan?Mogu li ja onda ostati 15 dana u Grckoj??
Pomozite hitno mi bi da putujemo!!!!
То "10 дана" значи да са том визом можете УКУПНО боравити на територији земаља Шенгена толико, то јест 10 дана. Значи, ако си већ са том визом улазила у нпр. Мађарску и тамо боравила 1 дан, остало ти је још 9 дана. Све те дане можеш искористити до 30.09.2009, па кад изабереш - ето то си добила.

Нажалост, не можеш са том визом остати у Грчкој 15 дана него само онолико колико је остало неискоришћено.

#6 kimstrong

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 22. Jul 2009 - 16:04

Pogledaj porukuЗоки @ 21. 07. 2009 - 16:44

То "10 дана" значи да са том визом можете УКУПНО боравити на територији земаља Шенгена толико, то јест 10 дана. Значи, ако си већ са том визом улазила у нпр. Мађарску и тамо боравила 1 дан, остало ти је још 9 дана. Све те дане можеш искористити до 30.09.2009, па кад изабереш - ето то си добила.

Нажалост, не можеш са том визом остати у Грчкој 15 дана него само онолико колико је остало неискоришћено.

:cool: pokon odgovor,pretpostavila sam da je tako ali sam se ipak nadala.Danas smo isli u Madjarsku ali ni nasi carinici nisu znali sta konkretno to znaci,po njima multi znaci neograniceni broj ulazaka ali to 10 dana nisu znali sta znaci.Zahvaljujem se na odgovoru,kakve su posledice ako se ostane duze od tih predvidjenih 10 dana?

Ovu poruku je izmenio kimstrong: 22. Jul 2009 - 16:04

#7 Зоки

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 23. Jul 2009 - 01:12

Pogledaj porukukimstrong @ 22. 07. 2009 - 16:04

...kakve su posledice ako se ostane duze od tih predvidjenih 10 dana?
Није тако једноставан одговор на ово питање јер, у овом тренутку, распон је велики: од тога да не буде никаквих последица па до тога да те казне због илегалног боравка на њиховој територији и протерају.

Правила боравка странаца на територијама земаља шенгенског споразума су прилично компликована и НИСУ уједначена, мада се труде да направе колико - толико јединствен систем а, пре свега, ефикасан коме је, поред безбедности, један од главних задатака спречавање неконтролисане миграције становништва.

Препорука је, и то врло јака, да не прекорачиш дати термин, нарочито јер си туриста и никаква те нужда не тера да то чиниш. Ако желиш да останеш дуже у Грчкој можеш да затражиш грчку визу која почиње наредног дана од истека мађарске. Онда можеш остати без прекида до истека грчке визе. Додуше, мораћеш да је платиш али, сада си у таквој ситуацији и нема бољег решења.

#8 kimstrong

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 23. Jul 2009 - 09:29

Pogledaj porukuЗоки @ 23. 07. 2009 - 01:12

Није тако једноставан одговор на ово питање јер, у овом тренутку, распон је велики: од тога да не буде никаквих последица па до тога да те казне због илегалног боравка на њиховој територији и протерају.

Правила боравка странаца на територијама земаља шенгенског споразума су прилично компликована и НИСУ уједначена, мада се труде да направе колико - толико јединствен систем а, пре свега, ефикасан коме је, поред безбедности, један од главних задатака спречавање неконтролисане миграције становништва.

Препорука је, и то врло јака, да не прекорачиш дати термин, нарочито јер си туриста и никаква те нужда не тера да то чиниш. Ако желиш да останеш дуже у Грчкој можеш да затражиш грчку визу која почиње наредног дана од истека мађарске. Онда можеш остати без прекида до истека грчке визе. Додуше, мораћеш да је платиш али, сада си у таквој ситуацији и нема бољег решења.

Zanimljivo,medjutim vrlo komplikovano meni u pasosu pise da viza vazi do 30 o9.2009 e tu su problemi,hteli smo mi da uzmemo Grcku vizu ali kazu da ne moze da se preklapa viza.Nikad gore organizovanog letovanja ko ove godine zahvaljujuci mom divnom muzu koji nas upleo u sve ovo.Tebi hvala puno na odgovorima!!!POZDRAV!!!!!

#9 Зоки

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 24. Jul 2009 - 01:22

Pogledaj porukukimstrong @ 23. 07. 2009 - 09:29

Zanimljivo,medjutim vrlo komplikovano meni u pasosu pise da viza vazi do 30 o9.2009 e tu su problemi,hteli smo mi da uzmemo Grcku vizu ali kazu da ne moze da se preklapa viza.Nikad gore organizovanog letovanja ko ove godine zahvaljujuci mom divnom muzu koji nas upleo u sve ovo.Tebi hvala puno na odgovorima!!!POZDRAV!!!!!
Да, не могу визе да се преклапају, а ти би да идеш знатно пре истека визе... Е, па онда је једино решење да поништиш мађарску визу тамо где си је добила, предпостављам у конзулату у Суботици, а затим да тражиш грчку визу... или поново мађарски мулти шенген са више дана боравка, па са њим право у Грчку. Је л' има гужве у конзулату у Суботици, колико се чека на мађарску визу?

#10 kimstrong

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 24. Jul 2009 - 12:24

Pogledaj porukuЗоки @ 24. 07. 2009 - 01:22

Да, не могу визе да се преклапају, а ти би да идеш знатно пре истека визе... Е, па онда је једино решење да поништиш мађарску визу тамо где си је добила, предпостављам у конзулату у Суботици, а затим да тражиш грчку визу... или поново мађарски мулти шенген са више дана боравка, па са њим право у Грчку. Је л' има гужве у конзулату у Суботици, колико се чека на мађарску визу?

Zakazuje se i nema guzve,mi smo imali zakazano utorkom u pola 12,i nismo uopste cekali na salterima,a u petak smo vec digli pasos sa vizama.Dobra stvar je da ne placas odmah 35 evra vec ti pregleda svu dokumentaciju i tek ako je sve ok onda ides u banku da uplatis.Odlucili smo da cemo biti 9 dana u Grckoj a po povratku u Srbiju svraticemo do Soko banje.Hvala na svemu!!

Ovu poruku je izmenio kimstrong: 24. Jul 2009 - 12:25

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0