Aranžman sam uplatio preko Robinsona(mada sve rade zajedno sa Belvijem), vila Maria u Laganasu od 10.06.2009. godine, 10 noćenja odnosno 11 dana. Mesto sastanka je ispred Sava Centra 12,30h. Ispred Sava Centra nije bila velika gužva jer u to vreme je polazilo samo 3 autobusa Robinsona i Belvija, i to 2 za Zakynthos i jedan za Kefaloniju. Prevoznik je „M & D Trans“ iz Loznice. Prvi crni autobus je bio rezervisan samo za putnike Belvija za Zakynthos, drugi metalik pavi autobus je bio rezervisan za putnike Robinsona i Belvija ka Kefaloniji, a treći sivi autobus je bio za putnike obe agencije plus putnike Matica za Zakynthos. Mi smo bili u trećem autobusu.

Stigli smo na mesto sastanka malo ranije,autobusi su već čekali i vodiči su polako pristizali. Malo je bilo haotično jer spiskove nisu izlepili na autobuse,nego se prilazilo autobusima i morali smo pitati da li je bus za Zakynthos,pa ako jeste i da li smo na spisku. Kada smo se pronašli,pristupili smo ubacivanju stvari. Malo smo sačekali jer su prvo ubacivali stvari ljudi koji putuju u druga mesta na ostrvu. Koliko se sećam prvo su ubacivali putnici za Tsivili, pa Laganas, pa Argasi, pa Kalamaki.
Autobusi su bili čisti,onako standardno opremljeni dabldekeri,bez korišćenja toaleta.
Pošto smo se svi skupili i rešili probleme nezadovoljstva mestima pojedinih putnika,krenuli smo koji minut pre 13h. Prvu pauzu od dvadesetak minuta smo imali jako brzo u motelu Košuta kod Lapova. Posle ukrcavanja novih putnika i kratkog osveženja nastavili smo put ka Predejanima,gde je bila sledeća pauza. U Predejanima je bila jako velika gužva. Pored autobusa Tim Travela,i našeg metalik plavog autobusa, stigli smo i mi i još jedan autobus, tako da je pauza od 35 minuta bila prekratka. Naime nismo uspeli ni konobara da uhvatimo za ovo vreme,a kamoli kaficu da popijemo,ali smo svoje nezadovoljstvo zasladili jednim sladoledom iz obližnjeg marketa. Na našoj granici se nismo duže zadržavali, čak smo imali vrlo ljubaznog i nasmejanog graničara koji nam je poželeo i srećan put i lep provod.

Jedinu pauzu u Grčkoj od 20 minuta smo imali u restoranu Macedonia,ali ne znam tačno gde se nalazi tačno(po nazivu bih rekao da je u regiji severne Grčke, ali nikad se ne zna). Ovde smo oprali zube i popili kaficu,i odmah se podsetili „ljubanošću“ grka na usputnim stanicama. Ovde je bilo i automata za četkicu i malu pastu za zube za 1evro). Malo mi je dug bio vremenski period do sledeće pauze,jer je malo neudobno toliko sedeti,ali na svu sreću (bivamo jedini autobus) hvatamo trajekt u 08:15h (po grčkom vremenu).
Trajekt sa kojim smo putovali

Inače ovaj deo puta sam prespavao. Imao sam želju da vidim most kod Peloponeza i nekim čudom sam se probudio na samom prilazu,odgledao prelazak i nastavio da spavam. Žao mi je što nisam smogao snage da izvadim fotoaparat,ali zarezao sam ga ja u sećanju.
Prve impresije ostrva

Crkva Agios Dionisiosa sa trajekta

Nisam napomenuo da nam je vodič u autobsu bila jedna mlada devojka, kao i dečko iz Matica(Nebojša mislim) . Posao su korektno odrađivali i nismo imali nikakvih zamerki. Možda je nedostajalo malo više informacija usput,ali svi su mahom spavali tako da je i ovako bilo ok. Posle trajekta priključio se i lokalni vodič Ilija i on nam je malo pričao o ostrvu dok smo razvozani do apartmana i zakazao sastanak za 19h u Karras-u.
Vozači autobusa su bili odlični i zaslužuju da i njih pohvalim.
Vila Maria spolja

Novi putopis na temi:
Bee (04.07.2009.)
Brazilko(07.07.2009.)
BataBoki(18.08.2009.)
Ovu poruku je izmenio Roli: 18. Aug 2009 - 23:03