Putovanja.info Forum: TUNIS , koliko para poneti za trosak - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (4 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

TUNIS , koliko para poneti za trosak ljudi koliko poneti para na letovanje

#31 Korisnik je offline   srcetova_srcetina

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 378
  • Učlanjen: 08.05.09

Napisano: 03. jun 2010 - 21:18

Pogledaj porukuMakica984 @ 26. maj 2010 - 16:55

23. jula idem u hotel Excel ,Yasmin Hamammet,sa deckom
11 noci,12 dana kontam da ce nam oko 600eura biti dovoljno

gde mislis da potrosis te pare???
pazi ovo:

Znaci, sa minimum po 3 sokica svaki dan, pusenjem nargila, nekom grickalicom za uzinu, jednim ruckom kod bazena hotelskog (vise nam nije bilo potrebno), jahanjem kamila i posetom beduinskog sela, iznajmljivanjem skutera i skutera za vodu, sa dosta kupljenih suvenira...

Potrosili smo za nas dvoje 200e za 8dana.

(lezaljke, suncobrani i peskiri za plazu bili su besplatni)

Inace imamo po 20ak godina.

(Bili smo u Yasmin Hammametu, hotel Vincci Lella Baya).
0

#32 Korisnik je offline   Makica984

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 12
  • Učlanjen: 26.05.10

Napisano: 04. jun 2010 - 17:37

e super ,hvala na informaciji
raduje me sto ne treba puno novca :kez:
mi smo planirali jos ici u pustinju
0

#33 Korisnik je offline   maki_lo

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 29
  • Učlanjen: 14.03.10

Napisano: 13. jun 2010 - 18:52

Pa, ja sam racunala. Ekskurzije su otprilike 150 E (sahara i tunis) + jahanje kamila *2 osobe!

I ja kao i makica984 mislim da je potrebno oko 600E minimum (12/11) za dve osobe, doduse ja imam uplacen PP 

Postavljena slika
0

#34 Korisnik je offline   srcetova_srcetina

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 14. jun 2010 - 01:47

Pogledaj porukumaki_lo @ 13. jun 2010 - 18:52

Pa, ja sam racunala. Ekskurzije su otprilike 150 E (sahara i tunis) + jahanje kamila *2 osobe!

I ja kao i makica984 mislim da je potrebno oko 600E minimum (12/11) za dve osobe, doduse ja imam uplacen PP 

za trosak bez izleta ne treba vise od 350e za 11dana, za dve osobe...
(mada je i to po mom misljenju previse, kazem mi smo potrosili u Yasmin Hammametu koji je dosta skuplji od Hammameta ili Susa i u hotelu od 5* u kom su verovatno vise cene nego u nekom sa3 ili 4*...200e a skoro smo se razbacivali).

osim ako se ne planira kupovina nekih bas skupih suvenira ili ako hotel nije raspad pa mora svaki dan da se jede u restoranu.
pred put za BG u hotelskom restoranu pored bazena smo platili dve odvratne pice 20e (vodic nam je rekla da je najsigurnije da jedemo u hotelu, pa nismo hteli da rizikujemo)... koliko je dobra i raznovrsna hrana bila u hotelu toliko je losa u restoranu (van redovnih obroka ukljucenih u cenu)

bila ja 3-4X u Tunisi i uvek sam potrosila relativno malo para, a nisam stedela uopste.

evo, ove godine idemo u Egipat na 12 dana i bez izleta planirmo da potrosimo oko 100e ukupno... i to je pitanje da li cemo potrositi... imamo AL, a suvenire necu da kupujem imam previse... mogu prodavnicu da otvorim.

jeftine su te Africke zemlje, a i ako je dobar hotel nema se na sta trositi novac, osim na suvenire i izlete.

meni su uvek mnogo lepsi bili hotelski restorani i kafici, nego oni po gradu.

Ovu poruku je izmenio srcetova_srcetina: 14. jun 2010 - 01:52

0

#35 Korisnik je offline   spas

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 189
  • Učlanjen: 07.04.10

Napisano: 14. jun 2010 - 10:29

Pogledaj porukusrcetova_srcetina @ 03. jun 2010 - 20:18

gde mislis da potrosis te pare???
pazi ovo:

Znaci, sa minimum po 3 sokica svaki dan, pusenjem nargila, nekom grickalicom za uzinu, jednim ruckom kod bazena hotelskog (vise nam nije bilo potrebno), jahanjem kamila i posetom beduinskog sela, iznajmljivanjem skutera i skutera za vodu, sa dosta kupljenih suvenira...

Potrosili smo za nas dvoje 200e za 8dana.

(lezaljke, suncobrani i peskiri za plazu bili su besplatni)

Inace imamo po 20ak godina.

(Bili smo u Yasmin Hammametu, hotel Vincci Lella Baya).

iznajmljivanjem skutera? treba li ti neka dozvola za skuter, mislim ovaj po zemlji, ili samo dodjes i iznajmis i koliko kosta to zadovoljstvo?
0

#36 Korisnik je offline   srcetova_srcetina

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 14. jun 2010 - 21:11

Pogledaj porukuspas @ 14. jun 2010 - 10:29

iznajmljivanjem skutera? treba li ti neka dozvola za skuter, mislim ovaj po zemlji, ili samo dodjes i iznajmis i koliko kosta to zadovoljstvo?

iznajmili smo skuter od nekog lika na ulici izmedju hotela Vincci Lella Baya i plaze.
Skuter je bio malo u raspadu, ali je funkcionisao.
Iznajmili smo ga na 2 sata za 30 njihovih dinara + nas benzin koji je jeftin.
Za ta dva sata smo uspeli da nadjemo pumpu... jedva, jer Tunizani dosta lose govore engleski... koliko se secam razumeli su jedino rec benzin (verovatno se na francuskom isto kaze).
Provozali smo se nekoliko puta kroz centar Yasmin Hammameta i otisli smo do Hammameta do stare medine... dobili smo kajlu sa skuterom tako da smo ga vezali, a mi smo imali vremena da prosetamo po medini i da napravimo nekoliko fotki.

Koliko se secam trazili su licnu kartu prilikom iznajmljivanja, a sto se tice dozvole...
mi smo imali saobracajnu dozvolu, koliko se secam nisu trazili, ali su trazili neki dokument (u slucaju da im maknes skuter da mogu da te nadju :D )
ako bas traze dozvolu mozes da kazes da si ostavio kod kuce... policija nas nije zaustavljala.
0

#37 Korisnik je offline   gilespeed

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 4
  • Učlanjen: 21.07.10

Napisano: 22. jul 2010 - 15:59

Moze li neko da mi kaze nesto o Port El Kantoui?
0

#38 Korisnik je offline   Nina90

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 3
  • Učlanjen: 01.08.10

Napisano: 01. avg 2010 - 05:14

Cao! Zamolila bih sve one koji imaju dosta pozitivnih komentara (samo pozitivnih)
da podele, tacnije da me utese, jer smo ja i decko uplatili i rezervisali bukvalno 10
dana pred polazak arazman za Tunis, Sus, hotel El hana beach preko Argus tursa.
Kada sam pretrazivala komentare nakon uplate, videla sam dosta negativnih komentara
ali i dosta pozitivnih. Nisam ni ocekivala crveni tepih u hotelu, ali neki komentari su me
stvarno uplasili. Tako da posto smo vec uplatili nema nazad, hteli smo da zamenimo za
Hurgadu, Egipat, ali koliko sam shvatila iz opstih uslova putovanja, morali bi da platimo
od 10-100% celokupnog iznosa, jer se tretira kao odustajanje od putovanja...
I posto hotel nema Tv, nosila bih lap top, koji je mali, ne bih ga iznosila iz sobe, ali
koliko sam shvatila nije sigurno nista cuvati u sobi a po nekima ni sefovi nisu nista
sigurniji???
Jos nije cak ni last minute ponuda, a i avgust je pa je skuplje nego sto smo mi racunali...
Kao sto vidite glava mi je puna informacija, pa vas molim 10 dobrih stvari u vezi
ove destinacije, dobro bi mi doslo malo stimulacije da se opustim i uzivam u
putovanju.... Pozdrav :shokiran: :cool:

Ovu poruku je izmenio Nina90: 01. avg 2010 - 05:24

0

#39 Korisnik je offline   srcetova_srcetina

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 03. avg 2010 - 12:04

Pogledaj porukuNina90 @ 01. avg 2010 - 05:14

Cao! Zamolila bih sve one koji imaju dosta pozitivnih komentara (samo pozitivnih)
da podele, tacnije da me utese, jer smo ja i decko uplatili i rezervisali bukvalno 10
dana pred polazak arazman za Tunis, Sus, hotel El hana beach preko Argus tursa.
Kada sam pretrazivala komentare nakon uplate, videla sam dosta negativnih komentara
ali i dosta pozitivnih. Nisam ni ocekivala crveni tepih u hotelu, ali neki komentari su me
stvarno uplasili. Tako da posto smo vec uplatili nema nazad, hteli smo da zamenimo za
Hurgadu, Egipat, ali koliko sam shvatila iz opstih uslova putovanja, morali bi da platimo
od 10-100% celokupnog iznosa, jer se tretira kao odustajanje od putovanja...
I posto hotel nema Tv, nosila bih lap top, koji je mali, ne bih ga iznosila iz sobe, ali
koliko sam shvatila nije sigurno nista cuvati u sobi a po nekima ni sefovi nisu nista
sigurniji???
Jos nije cak ni last minute ponuda, a i avgust je pa je skuplje nego sto smo mi racunali...
Kao sto vidite glava mi je puna informacija, pa vas molim 10 dobrih stvari u vezi
ove destinacije, dobro bi mi doslo malo stimulacije da se opustim i uzivam u
putovanju.... Pozdrav :shokiran: :cool:

neno, ti si izgleda u tolikoj panici da nisi ni primetila da si postavila pitanje na pogresnoj temi :)
evo, mogu da ti nabrojim neke prednosti (bila sam pre 5 godina).
1. ima veliki i lep bazen (to je bitno jer ume da bude veoma prljavo more od algi).
2. hotel je spolja lep i velik i ima lep hol za hotel od 3*
3. hrana je prosecna (to zavisi od sezone do sezone i od kuvara)
4. ima animatora i svako vece neke predstave (kvizovi, litrije, trbusne plesacice, kabare, fakiri...), to je vazno jer se u Susu sve desava u okviru hotela uvece.
5. hotel se sastoji iz kompleksa hotela, tj. sa jos 2-3 hotela cini lanac ElHana, ostali hoteli su svi pored, tako da moze i do njih da se proseta, koliko znam mogu da se koriste neki njihovi sadrzaji...sto je O.K. jer svi oni imaji vise zvezdica.
6. ElHana se nalazi u prvom nizu hotela do plaze i nema uopste da se pesaci
7. plaza je pescana
8. hotel se nalazi na veoma dobrom polozaju, blizu je centra, stare medine.
9. odmah pored hotela su prodavnice za kupovinu suvenira.

Ovu poruku je izmenio srcetova_srcetina: 03. avg 2010 - 12:06

0

#40 Korisnik je offline   Nina90

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 3
  • Učlanjen: 01.08.10

Napisano: 03. avg 2010 - 21:54

Pogledaj porukusrcetova_srcetina @ 03. avg 2010 - 11:04

neno, ti si izgleda u tolikoj panici da nisi ni primetila da si postavila pitanje na pogresnoj temi :)
evo, mogu da ti nabrojim neke prednosti (bila sam pre 5 godina).
1. ima veliki i lep bazen (to je bitno jer ume da bude veoma prljavo more od algi).
2. hotel je spolja lep i velik i ima lep hol za hotel od 3*
3. hrana je prosecna (to zavisi od sezone do sezone i od kuvara)
4. ima animatora i svako vece neke predstave (kvizovi, litrije, trbusne plesacice, kabare, fakiri...), to je vazno jer se u Susu sve desava u okviru hotela uvece.
5. hotel se sastoji iz kompleksa hotela, tj. sa jos 2-3 hotela cini lanac ElHana, ostali hoteli su svi pored, tako da moze i do njih da se proseta, koliko znam mogu da se koriste neki njihovi sadrzaji...sto je O.K. jer svi oni imaji vise zvezdica.
6. ElHana se nalazi u prvom nizu hotela do plaze i nema uopste da se pesaci
7. plaza je pescana
8. hotel se nalazi na veoma dobrom polozaju, blizu je centra, stare medine.
9. odmah pored hotela su prodavnice za kupovinu suvenira.

Hehehe... Hvala puno. Sad sam vec opustenija, raspitala sam se kod nekih prijatelja plus tvoj odgovor, sad sam ok. :)) Pozz
0

#41 Korisnik je offline   srcetova_srcetina

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 04. avg 2010 - 01:10

Pogledaj porukuNina90 @ 03. avg 2010 - 21:54

Hehehe... Hvala puno. Sad sam vec opustenija, raspitala sam se kod nekih prijatelja plus tvoj odgovor, sad sam ok. :)) Pozz

izvini, prekrstila sam te u Nenu :stidljivko:
ma nemoj da brines, ja sam se cak ugojila u ElHani sa polupansionom :D uvek se nadje hrana za svaciji ukus, a ja sam inace probirac, posebno sam bila dok sam bila mladja...
a za higijenu... samo dajte sobarici baksis i bice dobro :)
veruj mi, ne treba ti TV... ionako bi mogla da gledas samo njihove lokalne stanice koje verovatno ne razumes i EuroSport, SNN... koje pitanje da li redovno gledas i kod kuce ;)
a u sustini ne treba ti ni laptop, osim ako ne planiras da gledas filmove? posto u Tunisu ni hoteli sa 5zvezdica nemaju vailes u sobi, a u holu hotela je preskup.

Ovu poruku je izmenio srcetova_srcetina: 04. avg 2010 - 01:11

0

#42 Korisnik je offline   mimica80

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Učlanjen: 09.03.10

Napisano: 05. avg 2010 - 15:32

Pogledaj porukuDanijela72 @ 04. jul 2009 - 13:14

Ne znam da li je prava tema za odgovor koji mi treba, ali nisam videla nista slicno.

Naime, u avgustu idem u Tunis, tacnije hotel Excel i receno nam je da se lezaljke i suncobrani naplacuju, pa bih zamolila da mi neko odgovori koliko je to otprilike novca i da li postoji mogucnost ( kada vec moram da placam ) da se koristi plaza drugih hotela?

Draga Danijela, bila sam letos u hotelu Excel a idem opet 20.avgusta. Suncobrani i lezaljke se ne naplacuju. Excel ima svoju plazu koja doduse nije velika ali ima mozda 20 ak suncobrana i 40ak lezaljki i naravno samo 20 tkz matraca za koje se juris ujutru i to je to. Ali za sve goste hotela ima lezaljki i suncobran to sigurno. Ako te interesuje jos nesto samo pitaj
0

#43 Korisnik je offline   Sashka_a

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 5
  • Učlanjen: 22.06.10

Napisano: 05. avg 2010 - 21:59

Danijelin post je iz 2009. godine, tako da... ;)
Ali ja za 5 dana idem u Excel pa me SVE interesuje, sve sto mislis da bi trebalo da znam, ako te ne mrzi, pisi. Hvala unapred! :)
0

#44 Korisnik je offline   Makica984

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 05. avg 2010 - 23:29

Pogledaj porukuSashka_a @ 05. avg 2010 - 20:59

Danijelin post je iz 2009. godine, tako da... ;)
Ali ja za 5 dana idem u Excel pa me SVE interesuje, sve sto mislis da bi trebalo da znam, ako te ne mrzi, pisi. Hvala unapred! :)

Vratila sam se pre dva dana iz Tunisa,Yasmin Hamamet,hotel Excel
hotel ima tri zvezdice ,ok je skroz za te pare,sobe su prostrane,svaki dan dobijate ciste peskire. Do plaze ima nekih 7 min,na plazi ima tacno 17 suncobrana,ali uvek ima mesta za sve,posto dosta njih se kupa u bazenu.
Bazen je ok,tj. ima mali i veliki i cisti su,mada se mi nismo kupali jer u bazenu se i kuci mogu kupati.
Jedino su me malo vise nervirale alge,pre podne bude savrseno more,a popodne pocnu talasi i nanesu alge,sto je uzasno,bar meni. To je ustvari i jedini razlog zbog kojeg bi dobro razmislila da li bi opet isla u Tunis,ako zanemarimo spetljane,prljave tunizane
ako te nesto zanima pitajjjj...
0

#45 Korisnik je offline   Makica984

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 05. avg 2010 - 23:34

Da,sto se tice para decko i ja smo potrosili tacno 540eura,a bukvalno smo trosili na svakakve gluposti.
105e izlet u Saharu+ 10e jahanje kamile
oko 70 e na suvenire i poklone
oko 240 e na pice ,hranu
Svaki dan smo isli narucak jeli pice ,sendvice,spagete,palacinke...
Na plazi i po par pica i jos uvece u izlasku...
0

• (4 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com