Putovanja.info Forum: TUNIS , koliko para poneti za trosak - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (4 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

TUNIS , koliko para poneti za trosak ljudi koliko poneti para na letovanje

#16 Korisnik je offline   sanja011

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 38
  • Učlanjen: 17.08.08

Napisano: 04. jul 2009 - 16:57

Pogledaj porukuDanijela72 @ 4. 07. 2009 - 14:14

Ne znam da li je prava tema za odgovor koji mi treba, ali nisam videla nista slicno.

Naime, u avgustu idem u Tunis, tacnije hotel Excel i receno nam je da se lezaljke i suncobrani naplacuju, pa bih zamolila da mi neko odgovori koliko je to otprilike novca i da li postoji mogucnost ( kada vec moram da placam ) da se koristi plaza drugih hotela?

Za naplacivanje suncobrana prvi put cujem, a sto se tice lezaljki - ako se placaju (u mnogim hotelima se ne naplacuju) cena je 2 tun.dinara na dan (100 nasih dinara) za jednu, ako uzimas i onaj madrac za lezaljku, to je jos 1 TD dnevno (mada mozes i bez njega, i nije bas neophodan).
Mislim da na neke plaze drugih hotela mogu da dodju i oni koji nisu gosti, ali to se nalicu mesta raspitaj, da te ne bi oterali "beach boys", posebno ako je hotel all incl. pa njihovi gosti imaju "izdajnicke" narukvice - vi cete im odmah upasti u vidno polje...
0

#17 Korisnik je offline   Danijela72

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 6
  • Učlanjen: 23.08.08

Napisano: 05. jul 2009 - 22:22

Hvala puno na odgovoru.

U prospektu ( a i na sajtu Argusa ) pise da se naplacuju, tako da je informacija o placanju tacna.

Ocekujem da ce se neko javiti od onih koji su vec bili u Excel hotelu, pa da cujem utiske iz prve ruke.

Hvala jos jednom,
Pozdrav
0

#18 Korisnik je offline   Nedeljka

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 13
  • Učlanjen: 11.07.09

Napisano: 11. jul 2009 - 16:55

Upravo sam se vratila iz Tunisa. Deset ocaravajucih dana provela sam u Susu, koji je sjajan ukoliko zelite da osetite atmosferu, a ne zelite da budete ususkani u hotelsku uslugu.

Uvek je dobro dosao savet - kako, sta, i gde... meni su veoma pomogli komentari ostalih, te zato i ja zelim da nastavim niz.

Ukoliko volite pivo, pogotovo crno, morate biti spremni da je nas i njihov pojam piva potpuno drugaciji. Pivo je naravno svetlo i sa veoma niskim procentom alkohola i kosta 2 dinara u kaficima (puta 50 nasih dinara, ukoliko zelite da vam ta cena bude prevedena u nasoj valuti). Flasirana voda u prodavnici je 500 milima ili pola dinara, dok je u hotelima ta cena znatno visa. Nemojte, ali ni slucajno NEMOJTE pristajati na predloge konobara da popijete koktel sa votkom ili martinijem, jer ce vas skupo kostati a alkoholu nigde ni traga ni glasa, a iskreno, podseca na razblazene sokove sa puno leda. Ukoliko imate polupansion u hotelu, ne treba da brinete = to je sasvim dovoljno.

Eventualno oko podneva pojesti neku palacinku ili mekiku, a cena je oko 1,5 dinara.

Ljubitelji voca imace mnogo izbora u obliznjim prodavnicama: breskve oko 2,5 din za kilogram, sljive 1,6 dinara, dinje su 1,5 /kg, ...

Ako ste odseli u Susu, treba obici i Port el Kantaui, koji je pravi mali raj a voznja vozicem je u jednom pravcu 2,5, a povratna karta 3,5 dinara. Taxi u vecernjoj varijanti je oko 10 din ali se mozete cenjkati i spustiti tu  cenu, pa i do 6 - 7 dinara.

Ukoliko ste poklonici kupovine = medine su ko stvorene za to. Kozne tasne, sandale i papuce, leprsave marame, interesantan nakit i mirisni zacini su nesto sto stvara utisak orijenta. neko je jednom napisao na forumu da sve sto se prodaje u medinama ne vredi vise od 10 dinara = otprilike TO JE ISTINA.

Moja preporuka = cenjkajte se i uzivajte u tome, a jos vise ce te ceniti stvar koju kupite ukoliko im snizite cenu.

Realna procena za potrosnju, za dve osobe je oko 250 E pa cak mozda i manje, a ukoliko idete na izlete dodajte na to jos 150 e po osobi (Sahara i Tunis).
0

#19 Korisnik je offline   _Tanja_

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 29
  • Učlanjen: 26.06.09

Napisano: 23. jul 2009 - 12:57

Ako se neko vratio iz Yasmin-Hammameta mogao bi da kaže koje su cene otprilike za klopu u restoranima, piće u barovima na plaži, bazenima i uveče u klubovima, koliko se naplaćuju ležaljke i suncobran i sl.

I da li ima neke razlike u cenama sada i npr. u septembru?
0

#20 Gost karicm_*

• Gost

Napisano: 27. jul 2009 - 23:24

ja sam se nedavno vratila iz tunisa tacnije iz mahdie,mada sumnjam da bilo ko ide tamo,mozda jako malo turista, ovako u hotelu nemojte kupovati nista tipa suvenira razglednica i td i td jer je dosta skuplje recimo mi smo razglednicu u hotelu platili skoro dinar dok je u drugim radnjama 300 milima
suveniri nisu skupi ali gledajte da idete u markete sa fiksnim cenama jer ma koliko vam oni spustili cenu opet ce vas prevariti bar za 10 dinara pogotovo na plazama izbegavajte kupovine
mi smo imali all incl.i ne vidim zasto ljudi se ne odlucuju za to i posle razmisljaju koliko para ce da potrose sta koliko kosta,ovako imas sve u hotelu i nemas da razmisljas,ali ako zelis da odes van hotela to svakako mozes uraditi i sesti negde vecerati popiti pice
znam samo da su cigarete skuplje nego kod nas recimo malboro light je 5 dinara sto je 250 dinara nasih a kod nas je 135
ali zato kod njih mozete da nadjete pravi malboro i to bez markice,a nekad moze da vam se zadesi i arapska krdza, imaju stravaaaaaa lude torbe i novcanike,ali sve rade u fazonu VIDI JA UMAM COCO CHANEL ILI GUCCI znaci kopije ali da se vidi koja je marka iz aviona ali moram priznati da nisu lose i cene su oko 35 dinara
i sve rade u tom fazonu cak sam nasla komplet tabakeru pepeljaru i upaljac koji u oblozeni inicijalima LV ILI GG haha mnogo su smesni nemojte kupovati njihove tepihe ili staze ako kostaju preko 20 dinara odrace vas
srebro i zlato takodje ,traze jako puno a onda spuste za 10 puta cenu sto znaci da mu ni to vrednost nije a jako je loseg kvaliteta,i takodje njihova koza,samo cete baciti pare,to su preporuke naseg vodica, kamile figure su bile od1 2 dinara pa navise i tako...
sto se tice lezaljki ako ih ne placate na plazi mozete ocekivati da ce da vam traze mrtvi ladni baksis i to u visini kao da se lezaljke i suncobrani napalcuju,ali to je retkost
i samo jedna napomena AGENCIJE LAZU DA JE OBAVEZAN BAKSIS PRI DOLASKU OD 10e I DA JE BAKSIS TAMO OBAVEZAN,kontiki to nije trazio a ni radio,a osoblje hotela je bilo ljubazno pa cak i ako im ne ostavite nece vas mrzeti i dalje ce biti prijateljski nastrojeni,
0

#21 Gost karicm_*

• Gost

Napisano: 27. jul 2009 - 23:29

a da dodala bih da izbegavate hotelske paparace jer su nas odrali pa smo za 12 nekih pozerskih slika dali 40evra
mozete da se slikate nije problem ne kosta nista lepo je imati to za uspomenu ali iapk 40evra jos ih nisam prebolela hahahaha
jedna slika kosta oko 7 dinara malo veceg formata nego one sto kupujete po svadbama i opasni su sve su kao ljubazni komentarisu vas na slikama o bela mmmmm kako si slatka ovde a vi i ako necete sliku on ce da je klikne ubaci u korpu i ako mu kazete da obrise nece uraditi,eto jos jedan savet ako ima fotografa po hotelima u koje idete da znate sta moze da vas ocekuje
cenkanje obavezno,ali ga ja jako mrzim zato nisam htela nista ni da kupujem jer su mi bili jako dosadni
ali u sustini za tunis vam ne treba puno para
0

#22 Korisnik je offline   coamaki

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 40
  • Učlanjen: 03.03.09

Napisano: 02. avg 2009 - 15:48

Ako se neko vratio iz Hamameta ili Yasmin-Hammameta mogao bi da kaže koje su cene otprilike za klopu u restoranima, piće u barovima na plaži, bazenima i uveče u klubovima, koliko se naplaćuju ležaljke i suncobran, taksi, koliki je kurs evro-TD i sl.

I da li ima neke razlike u cenama sada i npr. u septembru?
0

#23 Korisnik je offline   _Tanja_

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 29
  • Učlanjen: 26.06.09

Napisano: 03. avg 2009 - 09:31

Coamaki jel ti to mene kopiraš :D
0

#24 Korisnik je offline   coamaki

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 40
  • Učlanjen: 03.03.09

Napisano: 03. avg 2009 - 13:25

Pogledaj poruku_Tanja_ @ 3. 08. 2009 - 09:31

Coamaki jel ti to mene kopiraš :D

Paaaa DA. :P
Vidim da ti niko ne odgovara na pitanje, pa reko ako postavimo pitanje jos koji put, mozda se neko seti da odgovori.
0

#25 Korisnik je offline   Beli Mag

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 28
  • Učlanjen: 29.05.09

Napisano: 06. avg 2009 - 12:04

vratio se iz Eden Club-a AI, ali i pored svega morao sam da trosim.. bar na plazi kosta, pivo ili sok 3din. fotografisanje od hotelskog fotografa je bilo,, ali niko te ne teera da uzmes sliku. kosta 5din. sef je 1d dan i 20din depozit koji se vracaju. najvise ppara je otislo na bilijar 2din, video igrice 1din, kokice 2din i palacinke 2din. vodu sam kupio par puta 2din za 1.5l ali sam posle isao u supermarket kji se nalazi 100metara od hotela. tamo je red bul 3din, pivo limenka 0.7din, cola 1din, mars/bounty cokoladice 1.2din, cips 2din xl pakovanje.
0

#26 Korisnik je offline   srcetova_srcetina

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 378
  • Učlanjen: 08.05.09

Ikonica poruke  Napisano: 19. avg 2009 - 04:25

Pogledaj porukuNedeljka @ 11. 07. 2009 - 16:55

Nemojte, ali ni slucajno NEMOJTE pristajati na predloge konobara da popijete koktel sa votkom ili martinijem, jer ce vas skupo kostati a alkoholu nigde ni traga ni glasa, a iskreno, podseca na razblazene sokove sa puno leda.

da li to vazi samo za taj koktel na tom mestu, ili za sve i svuda?

konkretno, kakvi su kokteli u klubovima? valja li to nesto?

Ovu poruku je izmenio dinaa: 19. avg 2009 - 04:28

0

#27 Korisnik je offline   talamasca

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 1272
  • Učlanjen: 16.10.08

Napisano: 25. avg 2009 - 14:17

Ljudi, uskoro planiram da palim za Tunis, pa me jako interesuje vaše mišljenje. Kakav je Jasmin Hammamet i koji je bolji hotel od 2 oko kojih se dvoumim: Excel ili Green golf ? Hvala unapred. :D
0

#28 Korisnik je offline   srcetova_srcetina

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 378
  • Učlanjen: 08.05.09

Napisano: 25. avg 2009 - 17:17

1. O Yasmin Hammametu imas dosta toga vec napisanog na forumu.
2. Ovo je tema koliko para poneti na put...
3. Sto se tice hotela imas nekoliko sajtova tipa www.tripadvisor.com pa pogledaj tamo oba hotela pa izaberi... bolje nego da ti mi lose preporucimo.
0

#29 Korisnik je offline   talamasca

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 1272
  • Učlanjen: 16.10.08

Napisano: 31. avg 2009 - 15:54

Krecem u Tunis za 3 nedelje, pa me interesuje kakav je septembar tamo i naravno interesuje me izlet u Saharu? Vredi li cimati se i i ici direktno preko tunizanske agencije ili ii preko nase sa kojom smo dosli? Ja inace idem preko Argusa. I kakav je izlet u Tunis? Vredi li?
i koliko para poneti za troškove (12 dana)?

Hvala unapred! :D
0

#30 Korisnik je offline   Makica984

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 12
  • Učlanjen: 26.05.10

Napisano: 26. maj 2010 - 16:55

23. jula idem u hotel Excel ,Yasmin Hamammet,sa deckom
11 noci,12 dana kontam da ce nam oko 600eura biti dovoljno
0

• (4 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com