Napisano: 11. jul 2009 - 16:55
Upravo sam se vratila iz Tunisa. Deset ocaravajucih dana provela sam u Susu, koji je sjajan ukoliko zelite da osetite atmosferu, a ne zelite da budete ususkani u hotelsku uslugu.
Uvek je dobro dosao savet - kako, sta, i gde... meni su veoma pomogli komentari ostalih, te zato i ja zelim da nastavim niz.
Ukoliko volite pivo, pogotovo crno, morate biti spremni da je nas i njihov pojam piva potpuno drugaciji. Pivo je naravno svetlo i sa veoma niskim procentom alkohola i kosta 2 dinara u kaficima (puta 50 nasih dinara, ukoliko zelite da vam ta cena bude prevedena u nasoj valuti). Flasirana voda u prodavnici je 500 milima ili pola dinara, dok je u hotelima ta cena znatno visa. Nemojte, ali ni slucajno NEMOJTE pristajati na predloge konobara da popijete koktel sa votkom ili martinijem, jer ce vas skupo kostati a alkoholu nigde ni traga ni glasa, a iskreno, podseca na razblazene sokove sa puno leda. Ukoliko imate polupansion u hotelu, ne treba da brinete = to je sasvim dovoljno.
Eventualno oko podneva pojesti neku palacinku ili mekiku, a cena je oko 1,5 dinara.
Ljubitelji voca imace mnogo izbora u obliznjim prodavnicama: breskve oko 2,5 din za kilogram, sljive 1,6 dinara, dinje su 1,5 /kg, ...
Ako ste odseli u Susu, treba obici i Port el Kantaui, koji je pravi mali raj a voznja vozicem je u jednom pravcu 2,5, a povratna karta 3,5 dinara. Taxi u vecernjoj varijanti je oko 10 din ali se mozete cenjkati i spustiti tu cenu, pa i do 6 - 7 dinara.
Ukoliko ste poklonici kupovine = medine su ko stvorene za to. Kozne tasne, sandale i papuce, leprsave marame, interesantan nakit i mirisni zacini su nesto sto stvara utisak orijenta. neko je jednom napisao na forumu da sve sto se prodaje u medinama ne vredi vise od 10 dinara = otprilike TO JE ISTINA.
Moja preporuka = cenjkajte se i uzivajte u tome, a jos vise ce te ceniti stvar koju kupite ukoliko im snizite cenu.
Realna procena za potrosnju, za dve osobe je oko 250 E pa cak mozda i manje, a ukoliko idete na izlete dodajte na to jos 150 e po osobi (Sahara i Tunis).