Putovanja.info Forum: TUNIS , koliko para poneti za trosak - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (4 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

TUNIS , koliko para poneti za trosak ljudi koliko poneti para na letovanje

#46 Korisnik je offline   Nina90

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 3
  • Učlanjen: 01.08.10

Napisano: 05. avg 2010 - 23:43

Pogledaj porukusrcetova_srcetina @ 04. avg 2010 - 00:10

izvini, prekrstila sam te u Nenu :stidljivko:
ma nemoj da brines, ja sam se cak ugojila u ElHani sa polupansionom :D uvek se nadje hrana za svaciji ukus, a ja sam inace probirac, posebno sam bila dok sam bila mladja...
a za higijenu... samo dajte sobarici baksis i bice dobro :)
veruj mi, ne treba ti TV... ionako bi mogla da gledas samo njihove lokalne stanice koje verovatno ne razumes i EuroSport, SNN... koje pitanje da li redovno gledas i kod kuce ;)
a u sustini ne treba ti ni laptop, osim ako ne planiras da gledas filmove? posto u Tunisu ni hoteli sa 5zvezdica nemaju vailes u sobi, a u holu hotela je preskup.

Ma nema veze. :)
Joj a ja bas pazila celo leto, bila sam na suzdrzavanju ali dobro odmor je za opustanje. :D
Ma da i ne treba mi, treba se malo odmoriti od silne tehnologije i u potpunosi turn of...;)
Jos jednom hvlala na podrsci, ispitala sam sve sto sam mogla i sad jedva cekam da odem. :cool: :cvetic:
0

#47 Korisnik je offline   Sashka_a

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 5
  • Učlanjen: 22.06.10

Napisano: 06. avg 2010 - 00:01

Pogledaj porukuMakica984 @ 05. avg 2010 - 22:34

Da,sto se tice para decko i ja smo potrosili tacno 540eura,a bukvalno smo trosili na svakakve gluposti.
105e izlet u Saharu+ 10e jahanje kamile
oko 70 e na suvenire i poklone
oko 240 e na pice ,hranu
Svaki dan smo isli narucak jeli pice ,sendvice,spagete,palacinke...
Na plazi i po par pica i jos uvece u izlasku...

Heeeeeeeeej, pa tebe sam cekala da se javis! :) Generalno kakvi su ti utisci? Sad sam malo pospana, ali sutra cu ti mozda postaviti neka konkretnija pitanja :) Za pocetak:
1) Kakvi su tvoji utisci iz Sahare?
2) Je l' se zaista ne placaju lezaljke i suncobrani na hotelskoj plazi?
3) Da ne znas mozda je li dozvoljeno turistima koji nisu gosti hotela da udju u bilo koji hotel i popiju npr. pice ili klopaju u njihovom restoranu? (imam zelju da zvirnem u one neke luksuznije, Vincci Lala Bayu, npr)
4) Kakva je hrana u hotelu?

Ako se setis neceg sto mislis da bi svakako trebalo da znam, a nisam se setila da te pitam, ti pisi :) Hoce li biti i nekih slicica u mft? Ako je odgovor potvrdan, jedva cekam! :)
0

#48 Korisnik je offline   srcetova_srcetina

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 378
  • Učlanjen: 08.05.09

Napisano: 06. avg 2010 - 01:29

Pogledaj porukuSashka_a @ 06. avg 2010 - 00:01

Da ne znas mozda je li dozvoljeno turistima koji nisu gosti hotela da udju u bilo koji hotel i popiju npr. pice ili klopaju u njihovom restoranu? (Vincci Lala Bayu, npr)

u principu je zabranjeno.

bila sam proslog leta u Vincci Lella Baya i preporucila bih ti da pokusas da udjes sa strane gde je more, znaci preko bazena.
ima neki Tunizanin koji stoji pored vrata gde je ulaz, ali nas nikad nije smarao...
tako da ne bi trebalo da imas probleme.

lezaljke se ne naplacuju, a ni suncobrani, tako da znas... ako pozelis da sednes pored bazena.
i nema Al narukvica...

recimo mi smo pokusali da udjemo u hol jednog hotela koji ima samo AL uslugu (nismo to znali)i kad je video cuvar na ulazu da nemamo narukvice nije nam dao da udjemo.
0

#49 Korisnik je offline   samo_da_pitam

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 46
  • Učlanjen: 01.07.10

Napisano: 17. avg 2010 - 08:18

Da ne bih na drugoj temi pravio totalni off topic link,
evo da se nadovezem ovde na to koliko ljudi trose u Tunisu.
Kao sto neko rece za ovo oko cena mislim da je to individualno. Mislim da je besmisleno razgovarati o cenama u smislu sta ko smatra skupim a ko jeftinim. Ja mislim da ljudi kada kazu koliko su potrosili to je po meni trosak NE ukljucujuci izlete, kupovinu stvari, poklona (pa i suvenira), vec ostatak, na hranu, pice, izlaske, taksije, aqua zanimacije etc.
Evo ja npr. za suvenire ukupno potrosim izmedju 0 € i 5 € ali je cesce 0.

A ja sam reagovao na pricu o cenama kada je @FatBitch pomenula da je u restoranu skupa salata za 6 TD = 3 € = 300 Din. (sve aproksimativno)
Meni je npr. Mc Donalds u Srbiji skup - salata nije ispod 300 din. a uvek je guzva kao da dzabe dele (to kazem na konto one price o intelektualcima u srbiji) ali mi na obali mora neke lepo uredjene turisticke zemlje 3x za godinu dana salata nimalo nije skupa za taj novac u restoranu!
A voleo bih da znam excluzivno mesto u CG gde u restoranu na obali mozes da nadjes svezu salatu za 3 €.
Ovo sto DzejDzej pita da li je 100 ili 1000 € mislim da je to svakako takodje stvar licnog izbora ali da moze sa 100 € rekao bih da moze ko ima ALL uslugu, ali ja sam vidjao ljude koji su potrosili po 500-600 € na 'suvenire' - meni je to nonsense, ali video svojim ocima i to kao masovnu pojavu pa sam pomislio da sa mnom nesto nije u redu.
0

#50 Korisnik je offline   Makica984

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 12
  • Učlanjen: 26.05.10

Napisano: 17. avg 2010 - 09:34

Pogledaj porukuSashka_a @ 05. avg 2010 - 23:01

Heeeeeeeeej, pa tebe sam cekala da se javis! :) Generalno kakvi su ti utisci? Sad sam malo pospana, ali sutra cu ti mozda postaviti neka konkretnija pitanja :) Za pocetak:
1) Kakvi su tvoji utisci iz Sahare?
2) Je l' se zaista ne placaju lezaljke i suncobrani na hotelskoj plazi?
3) Da ne znas mozda je li dozvoljeno turistima koji nisu gosti hotela da udju u bilo koji hotel i popiju npr. pice ili klopaju u njihovom restoranu? (imam zelju da zvirnem u one neke luksuznije, Vincci Lala Bayu, npr)
4) Kakva je hrana u hotelu?

Ako se setis neceg sto mislis da bi svakako trebalo da znam, a nisam se setila da te pitam, ti pisi :) Hoce li biti i nekih slicica u mft? Ako je odgovor potvrdan, jedva cekam! :)

izvinjavam se na kasnom odg,komp mi je prsao
sahara je predivna,vredi otici tj. n ikako ne propustiti
suncobrani i lezaljke su besplatni
e to za ulazak u druge hotele ne znam
hrana je ok,dorucak je onako pekmez,pahuljice i jaja,dok je vecera super,ima raznih jela
0

#51 Korisnik je offline   Bambi81

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 20
  • Učlanjen: 09.08.11

Napisano: 15. avg 2011 - 11:07

Ja sam prošle godine bila u Tunisu sa bebom i mužem 7 dana u all inc varijanti i mislim da nisam potrošila više od 50-60 evra, niti sam imala kad a ni na šta, bukvalno mi je trebalo par kašica za bebu, poneki suvenir i to je to. Mi u suštini nismo ni izlazili iz hotela sa tako malom bebom. Ah Tunis:srce:
0

#52 Korisnik je offline   bickala

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2
  • Učlanjen: 06.01.10

Napisano: 05. sep 2011 - 14:28

Mogu samo reci da su cene u Tunisu SMESNE. Nikad jeftinije nisam prosao na letovanju
0

#53 Korisnik je offline   nershark

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 36
  • Učlanjen: 10.04.09

Napisano: 05. sep 2011 - 20:54

Vratila sam se pre par dana iz Tunisa, konkretno iz Port el Kantaouija i zaista nije skupo. Posto smo i mi bili u all inclusive varijantij, potrosili smo oko 150e, i to uglavnom na baksis, po evro svaki dan konobaru i sobarici, nekada mozda malo vise, jedno vece smo izasli na koktele i veceru (oko 35e, kokteli alkoholni su oko 5-6e a nisu iskreno nikakvi barem u ovom restoranu), ja sam isla na paraglajding oko 15e, recimo mleko u prodavnici je 50 nasih dinara, red bull isto 50 nasih dinara. Ostatak novca je uglavnom otisao na suvenire. Ali zaista ukoliko ne zelite da trosite pare za ovako neke stvari bukvalno vam ni ne trebaju.
0

#54 Korisnik je offline   dujaspasa

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 323
  • Učlanjen: 04.01.11

Napisano: 06. sep 2011 - 09:51

Mi se u Tunisu baš istrošimo (u pozitivnom smislu). Obzirom da su im cipele odlične, obavezno kupimo. Kao i papuče, tašnu, kaiš, novčanik, jaknu, kožni prsluk i slično, sve kvalitetno, od kože i značajno jeftinije nego kod nas.
Ne propuštamo Camel market! :blush: Tu donose robu sa svih strana i ima od igle do lokomotive! Jedne godine smo kupili 50 majica (novih, koje su povučene iz radnji jer im je ostalo dve-tri, ili su bile neke promocije pa nisu sve iskorišćene...). Cena je bila 1 TD komad. Znači 2.500 naših dinara 50 majica! :lol: Za sina smo kupili nekoliko džempera tipa St. George u sred leta za smešne pare, stajali su im negde u ćošku!
Svim prijateljima i rodbini kod kojih idemo na rodjendan kupimo poklon, koji nas košta duplo manje nego ovde, a ovde nema takvog da se kupi. Pošto ja volim da "bazam" po radnjama, za 14 dana, bez mnogo gubitka vremena, sve nadjem.
Napominjem da će oni koji nose samo firmirane stvari proći slično kao da kupuju kod nas, tako da za njih ovaj komentar ne važi ^_^ .

Najbolja kupovina je u Susu i Nabelu. Naravno nikad ne kupujemo u njihovim turističkim bazarima, već u radnjama u kojima ONI kupuju za sebe.
Što se hrane i pića tiče, slažem se sa onima koji kažu da im pored hotelske hrane i pića ne treba ništa ako imate all incl, a kod PP dovoljno je samo dokupiti piće i eventualno neku hranu s'nogu.
Egipat,Tunis,Kipar,Malta,Grčka,Jordan..
0

• (4 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com