Putovanja.info Forum: TUNIS , koliko para poneti za trosak - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (4 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

TUNIS , koliko para poneti za trosak ljudi koliko poneti para na letovanje

#1 Korisnik je offline   dinastija

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 84
  • Učlanjen: 14.04.09

Napisano: 21. jun 2009 - 18:27

Ljudi , potrebna mala pomoc ......u nedoumici sam koliko poneti para za 12 dana u Tunisu......Vi koji ste se vratili i vi koji idete pomozite....
0

#2 Korisnik je offline   JUSTINA

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 22
  • Učlanjen: 02.03.08

Napisano: 21. jun 2009 - 23:06

Naucite arapski ... http://looklex.com/b.../arabic/003.htm
Molimo sve koji su se upravo vratili iz Tunisa da podele utiske sa nama i daju nam korisne savete!!! Koliko para za 12 dana???

Pogledaj porukudinastija @ 21. 06. 2009 - 18:27

Ljudi , potrebna mala pomoc ......u nedoumici sam koliko poneti para za 12 dana u Tunisu......Vi koji ste se vratili i vi koji idete pomozite....

0

#3 Korisnik je offline   entoni

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 19
  • Učlanjen: 17.06.09

Napisano: 21. jun 2009 - 23:53

pogledajte malo po drugim temama,da nebi opet pisali isto.
0

#4 Korisnik je online   mikap

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 3683
  • Učlanjen: 07.09.07

Napisano: 22. jun 2009 - 08:42

Koliko para poneti?

Mi smo potrosili otprilike (posto smo isli 2007. pa sad ne znam bas tacnu cifru). Ovo je za dve osobe:
330 eura za izlete ( 130 eura Sahara po osobi, 35 eura Tunis, Sidi Bu Said... isto po osobi)
i nek smo jos toliko potrosili mimo toga, ali mislim da smo manje. Nesto malo za suvenire i neku sitnu kupovinu (mozda 50-60 eura), 2 klope u restoranu oko 30 eura, i nek smo jos na radnju (ono voda, keks, cips, zacini,vino, pivo (za poneti kuci)........ ) nekih 100 eura i mozda nekih jos 100 eura na kafiće (uglavnom pili pivo, vino i sokove) ,sladolede..... Ovo su otprilike cifre, mada mislim da je bilo malo manje od ovog sto sam napisala.
To bi sve ukupno bilo 620 eura. Znaci otprilike poneti nekih 700 eura za dve osobe(moze i vise :D ). Sve zavisi da li planirate na izlete, kakvu ste uslugu u hotelu uzeli, kako inace trosilte pare,koliko jedete......... od mnogih stvari zavisi. :D Al nek tih 700 eura bude minum (350 eura po osobi), a najbolje je poneti 1000 eura jer bolje da vam ostane nego da fali. :D

Ovu poruku je izmenio mikap: 22. jun 2009 - 12:13

0

#5 Korisnik je offline   Blizanac85

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 69
  • Učlanjen: 01.06.09

Napisano: 22. jun 2009 - 11:53

Pogledaj porukudinastija @ 21. 06. 2009 - 18:27

I ja sam imala isto pitanje! Odgovori su bili! 130e sahara, 45e izlet u Tunis, kamile 10e, 1.5l vode je 0.5e, espreso 1-1.5e, pizza oko 4e veelika, ručak oko 7-10e u restoranima! Hmmmm, šta još....? Nadam se da sam dobro zapamtila cene, takve informacije sam ja dobila pa vi sračunjajte što bi rekli :D
0

#6 Korisnik je offline   -Aki-

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 11
  • Učlanjen: 17.06.09

Napisano: 22. jun 2009 - 14:29

Au, kada vidim ove cifre, ubrzo odustajem od ideje puta u Tunis.

Naime, ako se uplati PP u hotelu, i izbegnu izleti, koliko je onda novca potrebno?
Doći ću ti u snovima
da ti ukradem poljupce
neka vrijeme samo leti
jos uvijek volim te...
0

#7 Korisnik je offline   makipn

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 85
  • Učlanjen: 27.05.09

Napisano: 22. jun 2009 - 16:09

Pogledaj poruku-Aki- @ 22. 06. 2009 - 13:29

Naime, ako se uplati PP u hotelu, i izbegnu izleti, koliko je onda novca potrebno?

Mi cemo za 7 dana poneti 400 eura,za nas dvoje,a necemo ici u saharu.I u to racunam i suvenircice i pokloncice.Moja prijateljica je isla skoro i kaze da je to dovoljno
0

#8 Korisnik je offline   dinastija

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 84
  • Učlanjen: 14.04.09

Napisano: 22. jun 2009 - 16:38

Pogledaj porukumakipn @ 22. 06. 2009 - 16:09

Mi cemo za 7 dana poneti 400 eura,za nas dvoje,a necemo ici u saharu.I u to racunam i suvenircice i pokloncice.Moja prijateljica je isla skoro i kaze da je to dovoljno

Devojka i ja nosimo 300 eura za 11 dana , necemo u Saharu ...idemo da se kupamo i uzivamo da se odmorimo tako da nas ludovanje nikakvo ne interesuje , niti restorani....ono oticicemo na pice uvece nekada .....Mislim da nam je sasvim dovoljno to ......
0

#9 Korisnik je offline   Bubica

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 344
  • Učlanjen: 19.05.06

Napisano: 22. jun 2009 - 18:57

Prosle godine smo nas dvoje potrosili oko 500 eura, ukupno, sa izletom u Saharu. Bili smo van sezone 7 dana, imali smo uplacen polupansion i nismo se ustezali ni od cega. Znaci Sahara 250 eura i jos 250 eura za trosak, sve sa suvenirima i nekim sitnicama od garderobe.
Moglo je i sa manje od toga!
0

#10 Korisnik je offline   lav

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 947
  • Učlanjen: 24.02.08

Napisano: 22. jun 2009 - 19:08

Pa otprilike je to to, i ja sam potrosila oko 100 evra ne racunajuci izlete. Sad, kao sto neko rece, sve zavisi od vasih navika. Meni je PP bio dovoljan, izmedju sam jela voce i pila sveze cedjene sokove. Uvece smo izlazili i na to je otisao najveci deo, nesto malo za suvenire.
0

#11 Korisnik je offline   belisima

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 20
  • Učlanjen: 06.01.09

Napisano: 22. jun 2009 - 19:28

Ako si uplatila All, onda bi trebalo da potrosis manje, ali sasvim je dobar i PP.

U stvari, sve zavisi koliko para imas, tj koliko mozes ili zelis da potrosis.
Jeste da u Tunisu i nema bas nesto da se kupi, ali kada si na odmoru nekako prija i ta sitna kupovina (ako nije preterana).
Ali da napisem da posle ne znam sta cu kod kuce sa tim sitnicama (nekako mi ovde budu vishak).
Ali, neke narukvice i sl sitnice kupim obavezno.
Novcanike (ili one malene torbice-novcanike sa orijentalnim sarama) kupujem redovno i poklanjam ih dragim osobama jer to uvek treba.

Evo, amlo da bi se snasla:
Cedjeni sokovi su,na primer, duplo jeftiniji u restoranu na plazi (3 din su 2 cedjena soka u restoranu na plazi).
Voda je mozda i 5X skuplja u hotelu nego u prodavnici (ali se moze desiti da prodavnice nema u blizini).

Ako imas PP, 2 case vina uz veceru (u hotelu sa 4*) su oko 5 tuniskih din doduse, mi uvek idemo zimi, te ne znam dal` su letnje cene nesto vise).
1tun.din je bio 1,8din u martu

Taxi nije skup (oko 2-3 din za jedno 5km, ali danju).

Kada se jednom poseti ono sto se zeli da vidi, posle uopste ne idemo na izlete, tako da mi nedeljno trosimo 100 do 150eu (a nikada ne ostajemo manje od 2 nedelje, doduse uvek van sezone te moje cene verovatno treba malo korigovati).
poz
--------------
@AKI, ako nemas dovoljno para za vanpansionsku potrosnju, mozes nekako da izguras i sa 50eu nedeljno za dvoje ako ne ides ninakakve izlete. ako pazis na svaki dinar: ako kupujes vodu iskljucivo u prodavnici, sobarici je dovoljno da dajes 1/2din 2x nedeljno, 1X nedeljno izadjes na pice i sl), grickalice po prodavnicama su iste cene kao i kod nas.

Nemoj da ti to pokvari odmor jer je dovoljno i samo more i pesak i sunce, a najvaznije da si sa osobom koju volis, tako da se moze i sa mnogo manje nego sto je gore neko pominjao neke povece sume.

Samo se cuvak dzeparosa, kradu na sitno.

Ovu poruku je izmenio belisima: 22. jun 2009 - 19:37

0

#12 Korisnik je online   mikap

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 3683
  • Učlanjen: 07.09.07

Napisano: 23. jun 2009 - 09:23

Kao sto sam vec rekla sve zavisi od vasih navika. Moze se proci sa malo para, jer Tunis je jeftin, al moze i sa puno. Ako ne idete na izlete onda vam ne treba puno para.
@ Dinastija
ako ne idete na izlete, 300 eura vam moze biti sasvim dovoljno za vas dvoje, ali opet zavisi sta sve planirate.

Kao sto sam rekla mi smo isto, ako izuzmem izlete,znaci nas dvoje ukupno potrosili oko 300-350 eura za 12 dana/11 noci . Sve sa vecernjim picima, suvenirima, vodom, baksisom, 2 puta rucali u restoranu, pili redovno vino u hotelu. Da cak sam kupila i srebrnu narukvicu (prilicno veliku) i srebrni prsten (to sam zaboravila da napisem u prethodnoj poruci, ali to mozda i ne ulazi u ovaj trosak vec dodatni trosak, ma nesecam se vise :P ). Nekako najvise zavisi koliko cete piti vino , pivo, Buha (rakija od urmi, treba je probati).... alkohol je kao i u svim islamskim zemljama malo skuplji u odnosu na druge stvari tamo (ali nije ni on preterano skup).
Sledeci put kad odemo u Tunis, sigurno necemo potrositi puno para, jer kao sto neko rece, izlete smo vec odradili tako da necemo imati taj trosak. Mada ko zna mozda ponovimo Saharu :bez-zuba:
Jedino sto sam ja od onih (tako me tata naucio), koji vole da nose vise para za ne daj boze, cisto za svaki slucaj, ali to ne treba da trosim, to je cisto tu za rezervu. Bolje vratiti pare, nego da mi fale.

Ovu poruku je izmenio mikap: 25. jun 2009 - 11:19

0

#13 Korisnik je offline   sousse

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 7
  • Učlanjen: 18.06.09

Napisano: 24. jun 2009 - 20:14

ja sam davno bila u Tunisu, planiram sada 17.7. opet sa argusom.
Pre 5 god kada sam bila poslednji put, sam potrosila 200 evra sve ukupno, sa kupovinom fotoaparata za jednokratnu upotrebu jer je moj aparat crko.Na to mi je samo otislo 100 evra.
Doduse ja sam vec poznavala Sus, znala sam cake, znala sam gde da kupujem, ima jeftina prodavnica kod bioskopa sta li vec nekih 200m od hane ka medini, ali isla sam svuda. Nisam isla u Saharu jer sam bila god pre toga, bila sam u tunisu ali je islo drustvo pa smo isli dzipom u sopstvenoj organizaciji i ispalo nas duplo jeftinije. bili smo par puta do mahdije koja je prelepa, svrckali se po monastiru, isli u njihove hotele, jeli par puta u restoranima, isli na sladolede uvece, izlazak svako vece...
sada idem 12\11 dana i ne planiram da ponesem vise od 300 evra sa sve saharom
0

#14 Korisnik je offline   Danijela72

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 6
  • Učlanjen: 23.08.08

Napisano: 04. jul 2009 - 14:14

Ne znam da li je prava tema za odgovor koji mi treba, ali nisam videla nista slicno.

Naime, u avgustu idem u Tunis, tacnije hotel Excel i receno nam je da se lezaljke i suncobrani naplacuju, pa bih zamolila da mi neko odgovori koliko je to otprilike novca i da li postoji mogucnost ( kada vec moram da placam ) da se koristi plaza drugih hotela?
0

#15 Korisnik je offline   salsita

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2279
  • Učlanjen: 18.03.07

Napisano: 04. jul 2009 - 14:22

Pogledaj poruku-Aki- @ 22. 06. 2009 - 14:29

Slazem se,mada je meni varijanta all inc. milina,ne razmisljas.....mada...ako si non-stop na izletima onda ta varijanta otpada !
0

• (4 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com