Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

KVALITET EVRO DIZELA U MAKEDONIJI

• Ne možete pisati na ovoj temi
25 odgovora na temu

#1 talija

svetski putnik

• Član
  • Poruka:934
  • muški

Napisano: 20. Jun 2009 - 09:03

obzirom da je cena svih derivata znatno niza nego kod nas.zanima me vase misljenje da li to sa sobom povlaci i losiji kvalitet.ako je uopste moguce tociti gorivo losijeg kvaliteta nego kod nas. :bez-zuba:
sine veli: ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsice karijeru u nizerazrednom vratniku

#2 volodja

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1935
  • muški

Napisano: 20. Jun 2009 - 10:37

Ja sam tocio evro-dizel do nove godine na OMV pumpama, a onda sam slucajno u Subotici probao evro-dizel na MOL pumpi i od tada nema greske.
Potrosnja je manja za nekih 15%, rad motora mirniji,..., a dosta toga mozes procitati i na sajtu MOL-a.
Sipaj evro-dizel u Srbiji na MOL-ovoj pumpi, a onda u Grckoj V-power dizel na SHELL-ovoj pumpi i budi bez brige.
Jeste skuplje, ali je ekonomicnije bez obzira koliko to zvucalo paradoksalno.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Dec 2010 - 15:51
Nije potrebno citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

#3 talija

svetski putnik

• Član
  • Poruka:934
  • muški

Napisano: 20. Jun 2009 - 11:43

upravo tako radim vec godinama i odusevljen sam shell-ovim v-powerom.ali sam zeleo da razmenimo misljenja o euro dizelu u makedoniji iz prostog razloga sto ce se nekom desiti da mora bas tamo da toci.a i alvirovic juxce u reprizi rece da je jeftiniji za dvadesetak dinara po litru
sine veli: ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsice karijeru u nizerazrednom vratniku

#4 sansajn

svetski putnik

• Član
  • Poruka:513
  • muški

Napisano: 20. Jun 2009 - 23:35

pa jeste jeftiniji ..ali...mala je to razlika u ceni za problem koji moze da se napravi losim gorivom.i kod nas je evro dizel los,dok sam vozio dizela stalno sam bio u panici da mi ne uvale nekui krs od goriva,i onda sam kupio benzinca i ugradio plindzu Postavljena slika .sa plinom u mak.je sve oc. a sa dizelom.... nebih sipao u makedoniji :blink:imam strah

#5 goran_mk

backpacker

• Član
  • Poruka:24
  • muški

Napisano: 26. Jun 2009 - 01:24

Stvarno ne znam odakle vam taj strah, gorivo je kao svuda u regionu, prosla su vremena kada je dolazilo nekvalitetno gorivo na balkan,konkurencija je ucinila svoje. Sto se tice cene, to je zbog toga sto su na dizelu kod nas manje akcize, a vas malo vise pljackaju na njemu Postavljena slika Nije malo 20centi po litri, a sada je aktuelan bio-dizel B8 na Makpetrolovim pumpama, koje su uz Luk-oilove proverene i sigurne u vezi kvaliteta. Na kraju krajeva, vasa je odluka sta cete tociti, samo za toliki strah nema osnova.

#6 vekim

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:498
  • ženski

Napisano: 06. Jul 2009 - 14:18

mi smo sipali evro dizel i na putu ka Grckoj i u povratku bas zbog cene, auto na kvalitet nije imao zamerki, i trosio je koliko smo i racunali.

Postavljena slika

2 x 25.05. pre nekoliko godina je pocela jedina, najveca i najiskrenija ljubav

#7 andrej26

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1002
  • muški

Napisano: 18. Jul 2009 - 14:28

Koji dizel sta sipali jel ima neku oznaku,ja se neplasim da sipam gorivo u mak.po nekim ljudima makedonci ne bi trebalo da voze na dizel i benzin,samo na plin.

#8 BingoStingo

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 20. Jul 2009 - 22:51

zivim u makedoniji i evo male pomoci svim forumasima koji ce sipati dizel na nasim pumpama. naime, tacno je da je kvalitet dizela bio los ali pre nekkih 5-7 godina. kako ja i sam imam vozilo sa HDI dizel motorm bio sam uplasen sve dok nisu poceli da prodaju EURODIZEL EURO 4 i od nedavno EURO 5. kvalitet je standardav evropski. najbolju dizel je na pumpama makpetrola i njegova oznaka je EURODIZEL BS (bez sulfura, euro 5). makpetrol uvozi goriva mamidakis jetoil iz grcke. postoji i biodizel b8 (8% bio komponente). isti ili cak boljeg kvaliteta je lukoil. okta je domaci proizvod nesto slabijeg kvaliteta i ne preporucujem. za ostalo nema brige. koristite slobodno 20% nize cene i ustedite jer tankirate pun i ne mislite.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Dec 2010 - 15:52

#9 Fjodor SK

backpacker

• Član
  • Poruka:16
  • muški

Napisano: 27. Jul 2009 - 20:16

Gorivo je normalno kao u svim zemljama.Ja vozim dizel auto vec 8 godina i nikada nisam imao problema u Makedoniji,ali sam imao problem recimo u Crnoj Gori.stavljajte samo gorivo na pumpama Makpetrola ili Lukoila jer kod privatnih malih pumpi nikada ne mozes biti 100% siguran.Nije da im gorivo nije dobro,ali sta je sigurno-sigurno je.Ko sto rece kolega iznad,Eurodizel ili Biodizel B8 koji je po meni najbolji.

#10 Rade Zemun

turista

• Član
  • Poruka:67

Napisano: 05. Aug 2009 - 13:13

Ajde sada jedna mala pomoć.
Svi ovde pričaju o biodizelu, eurodizelu itd. itd.
Ja vozim stari auto na onaj stari klasični D2 dizel.
Ima li ga u MK i kako se zove, gde da ga sipam i koja mu je cena.
Hvala unapred.

#11 total

backpacker

• Član
  • Poruka:25

Napisano: 09. Aug 2009 - 10:30

U Makedoniji ne mozes vise naci nigde D2, ima samo D4 i D5 i biodizel na Makpetrolu i D5 na lukoilu, a sta ce ti D2, ko jos to sipa, ovi su ti najkvalitetniji dizeli koji zadovoljavaju sve evropske propise o kvaliteti, i dosta jeftiniji, u grckoj Dizel gorivo ti je oko 1 eur, u Makedoniji 46 denara (oko 0.75 eur), D4 i D5 su iste cene, a Biodizel je 0.5 ili 1 denar skuplji, nije vazno dali je u pitanju stariji ili noviji motor, gorivo je dobro za sve, sipaj i ne brini se previse....

#12 Nebojsa77

turista

• Član
  • Poruka:77
  • muški

Napisano: 09. Aug 2009 - 14:45

Ne bih se bas slozio.
Stari motori koji su D2 ne mogu da koriste EuroDizel jer je suvise postan za njih. Moze da se desi da zariba pumpa za gorivo jer nema podmazivanja. Treba biti oprezan.

www.farbara.rs

Moje Foto Ture:
Rim - Muzej na otvorenom
Toroni 2010

#13 total

backpacker

• Član
  • Poruka:25

Napisano: 09. Aug 2009 - 16:37

Prijatelju, kako sam rekao u Makedoniji ne postoji vise ni na jednoj pumpi taj D2, u kvalitet sada ne bih ulazio ali mislim da je osnovna razlika pre svega u emisiji stetnih cestica a ne toliko u drugih komponenata, inace bi se D2 josuvek prodavao paralelno sa novijim dizel goriva a kako svi znate i u Makedoniji se itekako voze stari dizeli, pa nisam cuo da se neko pozalio, ako je tacno to sto kazes o podmazivanju pumpe (u sta ja ne verujem) mogu samo reci da mi nemamo izbora (ja sam iz Makedonje)

Jednom sam cuo (od samo jedne osobe) da je biodizel (a ne D5) stetan za starije bos pumpe jer je ljepljiviji pa moze da zatesti pumpu ali to ne smatram relevantnim izvorom jer osoba nije neki poznavalac, to je bilo samo njegov utisak, a ja licno sam nekoliko puta sipao biodizel i nisam osetio razliku a imam motor od 1994 godine tako da sa duznim postovanjem ja i dalje preporucujem da se ne brinete o sipanju Goriva u Makedoniji, pa sad ko kako misli tako nek radi

#14 gant

backpacker

• Član
  • Poruka:8

Napisano: 11. Aug 2009 - 16:46

Da i ja kazem koju. Za vikend sam se vratio iz Ohrida. Imam vozilo sa Evro-dizel motorom. Pri povratku sam sipao pun rezervoar. Cena je 48.5 denara, odnosno oko 73 dinara. Izuzetno pazim gde sipam gorivo, u Srbiji su to iskljucivo MOL pumpe.
U Makedoniji dolazi u obzir samo Makpetrol ili eventualno Lukoil.
Sve ovo vam govorim iz razloga sto ni jedan trenutak nisam osetio razliku u kvalitetu goriva. Auto se u svakom slucaju besprekorno ponasao.
Na Makpetrolovoj pumpi su mi nudili da sipaju i aditiv za bolji rad motora.
Hocu da kazem da nema potrebe mnogo da brinete, sipajte samo na proverenim pumpama(Makpetrol i Lukoil) i necete imati problema.
Oni koji u Srbiji sipaju gorivo kod ko zna kakvih privatnika sigurno ce osetiti razliku, ali na bolje:)
Ako ne znate u Makedoniji koje gorivo da sipate pitajte pumpadziju, on ce vam sve objasniti.

Pozdrav!

#15 Oleg

svetski putnik

• Član
  • Poruka:665
  • ženski

Napisano: 14. Aug 2009 - 12:56

E sada ako moze rezime? Krecemo u sredu, 19.08 iz BG-a za GR hteli smo da tempiramo da imamo goriva do Makedonije i da tamo natocimo, pa posle U Grckoj. Imamo euro 3, dizel, naravno, gde sipati i koji?
Hvala unapred svima

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0