Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Ohridsko jezero

• Ne možete pisati na ovoj temi
594 odgovora na temu

#61 sansajn

svetski putnik

• Član
  • Poruka:513
  • muški

Napisano: 15. Jun 2008 - 18:05

[quote name='mirarbi' date='15. 06. 2008 - 08:49' post='50849']
Sansajn, evo adrese i telefona hotela "Istatov", preuzeto sa jednog makedonskog sajta:

Istatov, Nov Dojran, (034)227556

Inace, na temama o Grckoj je forumas ZokiNBGD pisao o tom hotelu i kacio slike. Secam se da je rekao da hotel drzi bivsi fudbaler Partizana Istatov, da je sve cisto i lepo sredjeno, postoji i bazen, a skretanje sa puta E-75 je oko 30km levo

mirarbi hvala puno :srce: :stidljivko: ove informacije su mi dragocene,jer ostalo mi je jos 8,9dana do polaska,i naravno sad nam je palo na pamet da svratimo i prespavamo na dojranu :P !!!pregledao sam sve zokijeve poruke i nisam uspeo da nadjem taj deo.sad cu jos da vidim to na krstarici.al ima da se smorim :smorilo: a zakukacu i zokijuNBGD.u svakom slucaju krece se... :cool:

#62 baki58

putnik

• Član
  • Poruka:109
  • muški

Napisano: 15. Jun 2008 - 21:52

Mirarbi, pozdrav iz Skoplja, gde cu da prespavam kod prijatelja. Evo informacije iz prve ruke: put preko Tetova je brzi jer je delimicno autoput. Preko Bitolja je preko planine, ali je dobar i vrlo atraktivan. Dakle, slobodno preko Bitolja.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Dec 2010 - 10:48
nije potrebno citirati ako se odgovara na prethodnu poruku

#63 Rasta

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 15. Jun 2008 - 22:13

Pomoć u vezi ribolova na Ohridskom jezeru!!!
Šta može da se peca.........kojom metodom......koja riba............mamci........plovak-dubinac........
koje su atraktivne lokacije........moze li kampovanje pored vode sa ribolovom.......ili mora u kampu.........kojiko je dozvola dnevna-nedeljna...........i uopšte sve o ribolovu na Ohridu!!!!!

#64 mirarbi

tasofilka

• Moderator
  • Poruka:7679
  • ženski

Napisano: 16. Jun 2008 - 08:02

Pogledaj porukubaki58 @ 15. 06. 2008 - 21:52

Mirarbi, pozdrav iz Skoplja.

Hvala Baki !!! Srecan nastavak puta !!!

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Dec 2010 - 10:49
skracen citat

#65 CALIOPA

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 24. Jun 2008 - 12:51

Pozdrav svima, nova sam na ovom forumu! :srce:

Moze li mi neko dati savet, posto se dvoumim da li ici u hotel Belvedere, jer je udaljen 4km od centra grada?
Zna li iko kakav je hotel?

Hvala vam unapred!

#66 Nina!

svetski putnik

• Član
  • Poruka:3449
  • ženski

Napisano: 24. Jun 2008 - 15:30

Ja sam ga vec preporucila na prvoj strani. Smestaj super, hrana takodje, plaze su preko puta hotela ... Pokusacu da ti posaljem slike na pp ( ako budem umela ). :crven-od-stida:

#67 CALIOPA

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 24. Jun 2008 - 17:00

Hvala Nina poslala sam ti mail na priv. poruku...

#68 varicak

turista

• Član
  • Poruka:93
  • muški

Napisano: 24. Jun 2008 - 18:09

Pozdrav svima. Imam nekoliko pitanja i molio bih ko zna da mi odgovri. Planiram da oko 10. jula sa suprugom (koja uz to i u drugom stanju) idem na odmor na Ohrid. Planirali smao da idemo u hotel Klimentica, koji je nešto van grada u naselju Sveti Stefan. Da li neko ima neki savet u vezi sa smeštajem u Ohridu? Kakave su plaže na kom delu jezera? Da li imate inforamciju kako funkcioniše stvar sa ležaljkama i suncobranima na plaži.... i sve ostalo što mislite da bi moglo da nam bude od koristi. U napref hvala svima i molim za što brže i opširnije odgovore.

#69 Gospodin Iskra

kosmopolita

• Član
  • Poruka:5672
  • muški

Napisano: 28. Jun 2008 - 04:09

Evo i mog iskustva.Bio sam smesten prosle godine u hotelu Desaret koji je nekih 15-ak(otprilike) km od Ohrida ka Sv.Naumu . Bazen nemaju ali sve ostalo imaju. Hrana i smestaj sasvim pristojni. Ali nije to ono najbitnije. Na kompletnom tom potezu ima mnogo jako lepih i mirnih plaza. Cene su bile smesne u odnosu na BG, Budvu ili Hanioti...(cisto poredjenja radi). Ali najvaznije zasto pisem je da vam toplo preporucim da odete do mesta Sv. Naum (na samoj granici-vidi se i karaula), recimo lokalnim kobijem ako niste kolima i provedete tamo par sati,jer ja cu ih pamtiti do kraja zivota. Tamo cete naici na prelep istoimeni manastir (gde je i sahranjen) koji je star oko 1000 godina, ispred je terasa sa prelepim pogledom na jezero i jos sto sta(pa cak i manastirsku rakiju koja odlicna-ko voli). Mozete naci ovde i najjeftinije bisere. A sad slag na tortu. Crni drim se bas tu uliva u jezero, i provozajte se tu lokalnim camcima (takodje je cena smesna) po jezeru, stavite u ruku u vodu i tacno cete osetiti toplotnu razliku kad budete prolazili kroz tok Drima(inace ima svoj tok preko celog jezera), a potom zadjite u sumicu,pored jednog restorancica sa lepom, bastom i tu ima jedan jedini lik koji vas moze provozati bas po Crnom Drimu. U camac staje max. 8 ljudi, tip vesla sve vreme(jer je zabranjeno koriscenje motora) i objasnjava sta je sta i gde.Reci ce vam da su u tom camcu bile i neke slavne licnosti iz celog sveta,ali to je manje bitno od onog sto cete videti. FENOMENALNO. Dalje necu da pricam,vredi otici i videti,a kad se vratite- recite mi da li sam bio u pravu.
Postavljena slika

#70 mirarbi

tasofilka

• Moderator
  • Poruka:7679
  • ženski

Napisano: 30. Jun 2008 - 00:19

Hvala Iskra !!! Sledicu tvoja uputstva vec sredinom avgusta !!!

U kom periodu si ti bio? Mislis li da cemo u avgustu moci malo da se brcnemo u jezeru, a da se ne smrznemo?

Naravno, nije mi kupanje u jezeru prioritet, jer posle toga produzavamo na Tasos, vec obilazenje svih znamenitosti, setnja, fotografisanje..., ali ako se ukaze prilika i voda bude koliko toliko topla, bucnula bih se koji put.

#71 Gospodin Iskra

kosmopolita

• Član
  • Poruka:5672
  • muški

Napisano: 30. Jun 2008 - 06:21

Bio sam prosle godine kraj maja-pocetak juna. Vreme je bilo odlicno, tako da je i voda bila taman. Par dana cak smo i bezali sa plaze kolika je vrucina bila , tako da se ne sekiras sto se buckanja tice. A kad se vratis napisi utiske,mozda sam nesto i ja propustio.
Ima tu jos zanimljivosti kao sto su cuveni Biljanini izvori (to nisam video),zatim 365 manastira-crkvi u okolini...

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Dec 2010 - 10:50
nije potrebno citirati ako se odgovara na prethodnu poruku

Postavljena slika

#72 baki58

putnik

• Član
  • Poruka:109
  • muški

Napisano: 30. Jun 2008 - 23:27

Pogledaj porukumirarbi @ 30. 06. 2008 - 00:19

Hvala Iskra !!! Sledicu tvoja uputstva vec sredinom avgusta !!!

U kom periodu si ti bio? Mislis li da cemo u avgustu moci malo da se brcnemo u jezeru, a da se ne smrznemo?

Evo i ovde da se ukljucim, sad vidim da je u pitanju avgust za Ohrid i Tasos. Ja sam prosle godine bio pocetkom avgusta, voda jeste malo hladnija posto se radi o planinskom jezeru (mislim da je 700m/nm), ali se ljudi kupaju, pa cak i moja zena (mada svega 10-tak min pa bezi napolje). temperatura vode dosta zavisi od vremena, ako je duzi niz dana suncano, voda se zagreje pa bude i prijatna.
Inace, najlepse za fotografisanje odn fotografije, cak pre Ohrida i Struge, je Sv. Naum i usce Drima, pokusacu da postavim neke i na MFT

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Dec 2010 - 10:50
skracen citat

#73 tonci

turista

• Član
  • Poruka:96
  • muški

Napisano: 01. Jul 2008 - 02:58

Koji ti je ovo smestaj? Mozda je prebacio kasarnu ovaj lik u svoju kucu! :))) :bez-zuba:
"The world is a book and those who do not travel read only the page"

#74 Zla Vestica

backpacker

• Član
  • Poruka:8

Napisano: 02. Jul 2008 - 00:27

Ma, Ohrid je super! Bila sam i ja prosle godine, a idem i ove Postavljena slika)) Znas kako, ja sam rezervisala preko jedne agencije i oni ti sve lepo objasne, imaju super apartmane i organizuju izlete, tako da ti ne moras nista sam da radis nego samo odes da uzivas Postavljena slika))

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Dec 2010 - 10:51
zabranjeno je reklamiranje agencije

#75 Zla Vestica

backpacker

• Član
  • Poruka:8

Napisano: 02. Jul 2008 - 23:34

Pogledaj porukuvaricak @ 24. 06. 2008 - 18:09

Pozdrav svima. Imam nekoliko pitanja i molio bih ko zna da mi odgovri. Planiram da oko 10. jula sa suprugom (koja uz to i u drugom stanju) idem na odmor na Ohrid. Planirali smao da idemo u hotel Klimentica, koji je nešto van grada u naselju Sveti Stefan. Da li neko ima neki savet u vezi sa smeštajem u Ohridu? Kakave su plaže na kom delu jezera? Da li imate inforamciju kako funkcioniše stvar sa ležaljkama i suncobranima na plaži.... i sve ostalo što mislite da bi moglo da nam bude od koristi. U napref hvala svima i molim za što brže i opširnije odgovore.
Ohrid je extra za sve od 7 do 77 god! Ja letujem tamo vec drugu sezonu u apartmanima, a hranim se po restoranima. Plaze su super i u centru i van grada. Imas 3 u centru do kojih moze peske a mozes i camcem za 50 denara sto je manje od 1 eur, a mozete da idete do Korala gde mozes da iznajmis bracni krevet sa dusekom da se odmarate u hladovini. *******
Nadam se da sam ti pomogla.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Dec 2010 - 10:53
zabranjeno je reklamiranje agencije

Broj korisnika koji čitaju temu: 2

Članovi: 0, gosti: 2, skriveni članovi: 0