Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Kuda na 5 dana?

69 odgovora na temu

#1 belier

backpacker

• Član
  • Poruka:24

Napisano: 15. Jun 2009 - 15:43

Imam pitanje za ljude dobre volje ( a sa iskustvom ili dobrom preporukom), muz je dobio par slobodnih dana od 21.-26.06 i hitno nam treba preporuka gde bismo mogli da odemo.

On nece na Zlatibor (ili bilo sta toliko "urbanizovano" :wacko: ), nije nam do provoda, izlazaka, vec do mira i tisine.

Elem, on ima dva uslova, ili da bude neka planinska divljina i ili da bude blizu neke vode ( ?!).

I naravno da su pristupacne cene. :rolleyes:

Dakle, u obizr dolaze Drina, Tara, Stara planina, Rtanj ( ne Sokobanja, bas Rtanj), Rudnik ,Golubac, Srebrno jezero..

Nas je dvoje i zapravo bi bilo odlicno da iznajmimo nesto sa polupansionom, neka varijanta seoskog turizma.

Zvala sam onaj divnu Drinsku kucu, ali na zalsot, nama je stvarno previse da dnevno damo 200 eura :P

Ako neko ima dobru preporuku ( najvise bi nas radovalo da je neko bio negde licno i da ima lepo iskustvo) molila bih da nam je da.

Ukoliko nije dozvoljeno ostavljati ovde link, molim da nam posalje informacije na spalata@gmail.com

Hvala ljudima dobre volje unapred!

#2 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 15. Jun 2009 - 19:38

Pogledaj porukubelier @ 15. 06. 2009 - 14:43

On nece na Zlatibor (ili bilo sta toliko "urbanizovano" :wacko: ), nije nam do provoda, izlazaka, vec do mira i tisine.

Dok se ne javi neko sa konretnim predlogom, ja samo da kažem da ima prelepih delova Zlatibora koji nisu urbanizovani.

#3 pefkari

tasoslijka, kaficanka, putofil

• Član
  • Poruka:21674
  • ženski

Napisano: 15. Jun 2009 - 19:51

Belier, na temi "Okolina Zlatibora" imas opis sela Katici, koje zadovoljava navedene uslove...takodje, tamo su informacije kako doci do njih, telefoni i ostalo sto te moze zanimati...ako se odlucite za tu varijantu, javi im se i pitaj da li imaju mesta u tom periodu...njihovi kapaciteti su do 35 lezaja..Ako bilo sta treba-tu sam!
Imas i foto-ture koje sam postavila o Katicima "u sva godisnja doba"...Srecno sa potragom! :srce:

#4 DraganV

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:5941
  • muški

Napisano: 15. Jun 2009 - 20:16

Izvini Pef ali ja bih pre preporucio Predov krst na Tari, eventualno Mitrovac ili Zaovine.
Tara je za ono sto je trazeno (mir tisina, divljina, ama jednom recju sve)
Ako imate kola jos bolje, raj na dlanu.
Ima pristojan lovacki i planinarski dom na samom Predovom krstu a tu je i ako se
secate brvnare u kojoj zivi Bata Zivojinovic u filmu "Ptice koje nikada ne polete" U stvari prava Tara "Zvezda" i pocinje tu na Predovom krstu.
Postavljena slika

#5 pefkari

• Član
  • ženski

Napisano: 15. Jun 2009 - 20:23

Slazem se i sa Draganovim predlogom! Tara i obronci Zlatibora...uzivancija! :D Tara mi je bila prva ljubav, Tasos- druga, Katici- treca, ali ni jedne se ne odricem! :D

#6 belier

backpacker

• Član
  • Poruka:24

Napisano: 15. Jun 2009 - 21:30

Hvala svima na preporukama.
:)
( ne vredi da se trudim da ga ubedjujem oko Zlatibora, koji ja licno obozavam), ali ova Tara zvuci jako primamljivo za sad :wub:

#7 DraganV

svetski putnik

• Moderator
  • muški

Napisano: 15. Jun 2009 - 21:44

Pogledaj porukubelier @ 15. 06. 2009 - 21:30

Tara zvuci jako primamljivo za sad :wub:

Ja sam Taru "otkrio" jos 70-tih i postao zaljubljen u nju. Trideset godina kasnije odveo sam svoju zenu tamo i sada imam problem. Svake godine moram da je makar na par dana odvedem na Taru. :D
Postavljena slika

#8 pefkari

• Član
  • ženski

Napisano: 15. Jun 2009 - 21:45

Pogledaj porukuDraganV @ 15. 06. 2009 - 21:44

Svake godine moram da je makar na par dana odvedem na Taru. :D
I Z. ima taj problem! :D

#9 Bluealek

backpacker

• Član
  • Poruka:36
  • muški

Napisano: 15. Jun 2009 - 22:25

Slažem se sa predlozima za Taru, ali ako hoćete zaista MIR i TIŠINU, osećaj da ste hiljadama kilometara udaljeni od najbliže civilizacije, čak odsustvo mobilnog dometa kako niko ne bi mogao da vam dosađuje, istočna Srbija je bez premca.

Mnoge lokacije u istočnoj Srbiji su sjajne, ima i komfornog smeštaja, i potpuno pustinjačkih varijanti, ne znam za šta ste tačno raspoloženi. Ako raspolažete terenskim vozilom gotovo da nema boljeg izbora od Kučajskih planina, koje su zaista poslednja prava nenaseljena divljina u Srbiji (Tara je Knez Mihajlova u poređenju s tim prostorom :D ). Ukoliko ste u mogućnosti, svakako vam preporučujem da napravite izlet do manastira Novi Stjenik pod Mikuljem, u pitanju je jedinstveno iskustvo, bilo po pitanju lepote prirode ili duhovne komunikacije sa ljudima koji žive u potpuno drugačijem okruženju i na drugačiji način od nas. Verujem da će vam staviti na raspolaganje i neku od njihovih koliba u blizini manastira da prenoćite, ukoliko u njima već nemaju goste.

Ako želite komforan smeštaj na tim prostorima, možete da se stacionirate u Lisinama, u blizini vodopada (imate dva smeštajna objekta koja zadovoljavaju komforna turistička merila), a možete i da pokušate da kontaktirate uprave Srbijašuma u Despotovcu ili Boljevcu, da vidite da li postoji mogućnost da se smestite u Lovačkom domu Valkaluci, ili u šumskom gazdinstvu na Velikoj Brezovici. Tamo biste zaista bili dalje od civilizacije nego bilo gde drugde u Srbiji (Valkaluci najtoplije preporučujem kao potpuni raj, ali tamo prilično nerado primaju goste koji ne dolaze u lov).

Na svom sajtu imam obilje putopisa, foto albuma, pa i direktnih kontakata sa smeštajnim objektima, ali možda bolje da ne postavljam linkove, da administratori ne bi pomislili da nešto reklamiram. No pošto je Google čudo, ukucajte 2-3 karakteristična pojma od onih koje sam pomenuo, izbaciće vam punu stranicu linkova ka mom sajtu, pa gledajte i čitajte do mile volje ;)
Imate neutoljivu i beskompromisnu glad za divljinom, pešice, na dva ili četiri točka? Come to http://www.freebiking.org

#10 Cvrča

MFT moderator

• Član
  • Poruka:3723
  • ženski

Napisano: 15. Jun 2009 - 22:28

I ja glasam za Taru! Na netu ima smestaja koliko hoces, pa ti nece biti problem da nadjes nesto prema svojim zeljama i mogucnostima...
I naravno, krajem meseca ocekujemo neku foto-turu, bez obzira gde odete! Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio Cvrca: 15. Jun 2009 - 22:30

Postavljena slika

#11 Goca442

backpacker

• Član
  • Poruka:7

Napisano: 15. Jun 2009 - 22:32

Ako zelite mir, ali onaj da vam para usi i 2 dana vam je dovoljno u Zobnatici,
jezero je tu, suma isto, ljudi gotovo da i nema, sem ono malo zaposlenih.
Jedina zaista prava mana je smestaj, hotel Jadran je zaista u losem stanju.
Do Subotice i civilizacije je 25km, do Palica jos 7km...
Lepo je za one koji vole ravnicu.

Nesto malo dalje, znaci na nekom 350km od Beograda vam je i Vlasina,
cinimi se da zadovoljava sve vase zahteve, mirno je, viskoko, jezero je tu
(doduse meni je uvek tamo hladna voda za kupanje), smestaj treba malo
prorondati po netu tu i tamo sam vidjala da ima apartmana za iznajmljivanje,
ono sto vam je tamo sigrno potrebno su kola. U hotelu nisam bila poslednjih 7-8 godina tako da to ne bih mogla da preporucim.

Nesto malo manje u divljni je motel "Mlinarev san" u Arilju, okolina je prelepa a sam motel na izuzetnom mestu na samoj obali reke.

#12 manduvil

putnik

• Član
  • Poruka:155

Napisano: 16. Jun 2009 - 15:11

jos jedan glas za Mlinarev san, Arilje i okolinu

Ovu poruku je izmenio ljerka: 13. Jul 2011 - 05:54
obrisan citat, direktan odgovor na post

#13 Edge

putnik

• Član
  • Poruka:123
  • ženski

Napisano: 16. Jun 2009 - 16:25

Još jedan glas za Taru. Velika je ponuda privatnih apartmana, a ima i hotela. Cene su pristojne. Blizu je jezero, a u hotelu imate zatvoreni bazen.

#14 talija

svetski putnik

• Član
  • Poruka:934
  • muški

Napisano: 16. Jun 2009 - 17:29

tara za odmor duse i tela.raj!!!!
sine veli: ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsice karijeru u nizerazrednom vratniku

#15 DraganV

svetski putnik

• Moderator
  • muški

Napisano: 16. Jun 2009 - 22:37

Pogledaj porukuEdge @ 16. 06. 2009 - 16:25

Još jedan glas za Taru. Velika je ponuda privatnih apartmana, a ima i hotela. Cene su pristojne. Blizu je jezero, a u hotelu imate zatvoreni bazen.

Pogledaj porukutalija @ 16. 06. 2009 - 17:29

tara za odmor duse i tela.raj!!!!

1 Ovde se ocigledno misli na Kaludjerske bare cim se spominje hotel sa zatvorenim
bazenom "Omorika"

2. E ovde se vec ne misli na navedenu destinaciju. Tara za dusu i telo je od Mitrovca pa zapadno do granice sa Bosnom, a to je sam Mitrovac, Zaovine, Cekina kuca, Predov krst, Biljeske stene ......

Ovu poruku je izmenio DraganV: 16. Jun 2009 - 22:41

Postavljena slika

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0