Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

UKIDAJU SE VIZE

260 odgovora na temu

#1 tantal71

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:3610
  • muški

Napisano: 05. Oct 2008 - 12:05

Obećavaše  i obećavaše biće bez viza sigurno u 2009.godini . Sad već počinju sa pomeranjem termina. Šta mislite hoćemo li bez viza putovati u 2009.god.

Meni lično ne miriše da će ispuniti obećenje kao i do sada što nisu ispunili ni jedno.
putopis Tasos i ja

I am a thousand winds that blow.
I am the diamond glint on snow.
I am the sunlight on ripened grain.
I am the gentle autumn rain.

When you wake in the morning hush,
I am the swift, uplifting rush
Of quiet birds in circling flight.
I am the soft starlight at night.

#2 Марија Љ.

putnik

• Član
  • Poruka:104
  • ženski

Napisano: 05. Oct 2008 - 13:10

Мало ми је мука од ове теме. :ljutko: Толико причају о томе као да је од животне важности. Иначе, све друго су решили у земљи Србији па су нам једина брига још бесплатне визе. Замајавање народа! Ко има пара да путује (запослен, са солидним примањима) добије визу. Ко нема пара за путовања, њему је свеједно да ли ће или неће бити бесплатне визе, тај размишља кад ће и да ли ће да нађе посао...

#3 milivoje

backpacker

• Član
  • Poruka:35
  • muški

Napisano: 05. Oct 2008 - 14:28

Pogledaj porukuMarija Lj. @ 5. 10. 2008 - 13:10

Ко има пара да путује (запослен, са солидним примањима) добије визу. Ко нема пара за путовања, њему је свеједно да ли ће или неће бити бесплатне визе, тај размишља кад ће и да ли ће да нађе посао...

a prikupljanje papira, cekanje ispred ambasade satima, gubljenje vremena i stresovi, to nista ? pa ja bih barem jednom u dva meseca ishao negde (sedens na voz/bus pa vikend u bechu, parizu, berlinu...), ovako sa vizama ti ubiju skoro svaku zelju za putovanjem, em sto moras sve x nedelja unapred da isplaniras, em sto ti uzmu pare i izgubis gomilu vremena...znam gomilu mladih ljudi (uglavnom studenti) koji su ispusili za vizu a zeleli bi da odu da vide evropu... pogledaj kako putuju mladi po evropi a kako kod nas u srbiji...

ne znam kada si poslednji put vadila vizu (ili da li si uopste), ali to nije posao od par minuta gde odes u ambasadu i samo ti zalepe vizu u pasos bez pitanja...

(ja nikad nisam bio odbijen za vizu, ali mi je prosto muka kada vidim da neko razmishlja na nacin KO IMA PARE DA PUTUJE TAJ SIGURNO DOBIJE VIZU, narocito na forumu koji se bavi PUTOVANJIMA)
land of the free and home of the brave

#4 Марија Љ.

putnik

• Član
  • Poruka:104
  • ženski

Napisano: 05. Oct 2008 - 15:47

Биће супер кад нам укину визе, и ако нам их укину, јер је немогуће описати понижавање "камповања" пред амбасадама. Поента је да власт о томе прича већ месецима, да не кажем годинама, а ништа се није променило. Зато је боље да не причају сваки дан на сва уста о томе, већ да раде и да нас само обавесте да од сутра не требају визе.
Очигледно да ниси схватио поенту мог претходног поста. Иако путујем, нисам слепа да не видим шта се дешава и да сем виза постоје много битнији проблеми који се не помињу. И на крају, понављам хоћу резултат а не празне приче (у вези виза).

#5 ibi

svetski putnik

• Član
  • Poruka:3933
  • ženski

Napisano: 05. Oct 2008 - 16:39

Pogledaj porukutantal71 @ 5. 10. 2008 - 12:05

Šta mislite hoćemo li bez viza putovati u 2009.god.

Necemo ali se nadam da hocemo!

#6 codemaker

svetski putnik

• Isključen
  • Poruka:4249
  • muški

Napisano: 05. Oct 2008 - 18:14

Pogledaj porukuibi @ 5. 10. 2008 - 16:39

Necemo ali se nadam da hocemo!
Ovog puta sam optimista...
Postavljena slika
Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....

#7 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 06. Oct 2008 - 00:40

Pogledaj porukuMarija Lj. @ 5. 10. 2008 - 13:10

Мало ми је мука од ове теме. :ljutko: Толико причају о томе као да је од животне важности. Иначе, све друго су решили у земљи Србији па су нам једина брига још бесплатне визе. Замајавање народа! Ко има пара да путује (запослен, са солидним примањима) добије визу. Ко нема пара за путовања, њему је свеједно да ли ће или неће бити бесплатне визе, тај размишља кад ће и да ли ће да нађе посао...

Mislim da je ovo forum putovanja. Ovde niko ne razmislja o zaposljenju, nego o putovanju ;) Zakazivanja, podnosenja kilograma dokumenata o poreklu ovog naseg naroda, odlazak najmanje dva puta do Beograda (ljudi u unutrasnjosti), uzimanje slobodnih dana za te svrhe...zaista je mukotrpno pa jos tako godinama. Nisam otkrila nista novo, JEDVA cekam, ali ja nisam bas optimista. :blink:
......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#8 Lili

svetski putnik

• Član
  • Poruka:794

Napisano: 06. Oct 2008 - 12:53

To sto cemo morati i dalje da cekamo za vize smo sami krivi. Umesto da donose zakone koji direktno uticu na vizni rezim, i koji su na dnevnom redu skupstinskog zasedanja, nasi vrli, odgovorni, i visoko moralni poslanici raspravljaju o tome ko koliko svalerki ima..
Postavljena slika

#9 Анча

kosmopolita

• Član
  • Poruka:6852
  • muški

Napisano: 06. Oct 2008 - 13:12

i ja sam optimista za narednu godinu, samo sto je Boza derikoza najavio to za leto....pa licno mislim da ce polovina nas vec da ode na letovanje po starom, tj. slusati onog ciku ispred kozulata kako prica kojim redosledom da redjate papire.....

#10 tantal71

svetski putnik

• Moderator
  • muški

Napisano: 06. Oct 2008 - 13:29

Pogledaj porukuАнча @ 6. 10. 2008 - 13:12

i ja sam optimista za narednu godinu, samo sto je Boza derikoza najavio to za leto....pa licno mislim da ce polovina nas vec da ode na letovanje po starom, tj. slusati onog ciku ispred kozulata kako prica kojim redosledom da redjate papire.....
E da, opet ćemo najverovatnije da jurimo potvrde,fotokopije, slike itd.A kako sam se radovao što ću uzeti novi pasoš za suprugu , decu i mene i kao sav normalan svet sesti u auto u otići na more kad hoću i gde hoću bez da moljakam za vizu   :tuzni: :uplakani: :uplakani: :uplakani: :uplakani: :uplakani: :uplakani: :uplakani: :uplakani:

Ovu poruku je izmenio tantal71: 06. Oct 2008 - 13:30

putopis Tasos i ja

#11 HaMa3aHa

putnik

• Član
  • Poruka:184
  • ženski

Napisano: 06. Oct 2008 - 14:01

Mislim da nećemo skoro.
Moj izvor iz Brisela direktno iz ONIH kancelarija kaže ne pre Mladića.
i Ne pre 2011;)

#12 lav

svetski putnik

• Član
  • Poruka:947

Napisano: 06. Oct 2008 - 15:01

Pogledaj porukuINFOPUTNIK @ 6. 10. 2008 - 00:40

Mislim da je ovo forum putovanja. Ovde niko ne razmislja o zaposljenju, nego o putovanju ;) Zakazivanja, podnosenja kilograma dokumenata o poreklu ovog naseg naroda, odlazak najmanje dva puta do Beograda (ljudi u unutrasnjosti), uzimanje slobodnih dana za te svrhe...zaista je mukotrpno pa jos tako godinama. Nisam otkrila nista novo, JEDVA cekam, ali ja nisam bas optimista. :blink:

Slazem se!

#13 tantal71

svetski putnik

• Moderator
  • muški

Napisano: 06. Oct 2008 - 16:09

Pogledaj porukuHaMa3aHa @ 6. 10. 2008 - 14:01

Mislim da nećemo skoro.
Moj izvor iz Brisela direktno iz ONIH kancelarija kaže ne pre Mladića.
i Ne pre 2011;)

Da li pričaš o ulasku u EU ili o bez viznom režimu. Iskreno rečeno meni Evropa i nije krajnji cili već samo bez vizna putovanja. Volim svoju Srbiju i ljude u njoj i ne smeta mi da mi baza bude u Srbiji samo želim da putujem bez VIZAAAAAAA.
putopis Tasos i ja

#14 HaMa3aHa

putnik

• Član
  • Poruka:184
  • ženski

Napisano: 06. Oct 2008 - 17:09

ma i mene zabole ćoše od oklagije za eu. već se sekiram za vize.

#15 brzi

svetski putnik

• Član
  • Poruka:3114
  • muški

Napisano: 06. Oct 2008 - 17:37

Ovaj, ne bih da kvarim optimisticnu idilu ali...
Zar nije jedan od obaveznih uslova za belu sengen listu bio taj zakon (koji ce mozda i usvojiti do kraja godine) i novi pasos, jer stari plavi nije dovoljno bezbedan. Meni se cini da je Boza potencirao taj pasos i da je zbog toga u startu rok vazenja trebao da bude samo do ove nove godine. Posle su produzili do kraja 2009., sto ce reci da ni taj uslov nece biti ispunjen, nego tek od 2010 godine. Nemoguce da bude fora, ko ima novi pasos, on je beloj listi a sa starim plavim trk po vizu...
Тасос МФТ Део 1, Део 2 и Део 3

"Сваки новчић има две стране."

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0