Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Italy

20 odgovora na temu

#1 Vendi

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 19. Jun 2006 - 17:21

Treba mi neka agencija koja je ima u ponudi ekskurziju za Italiju (Rim, Venecija, Firenca, ...) u periodu: kraj septembra - pocetak oktobra. Naravno za pare do 250 evra. Cula sam da postoji neka agencija koja to sprovodi ali ne znam koja.....

#2 Skorpijica

putnik

• Član
  • Poruka:131

Napisano: 19. Jun 2006 - 18:28

Imas nesto preko www.conte.co.yu agencije, pogledaj www.sanmarco.co.yu, ne mogu sada da se setim gde sam sve gledala...Najbolje je da odes na www.yuta.co.yu i tamo u pretrazivac ukucas sta te zanima...

#3 barrcode

backpacker

• Član
  • Poruka:31

Napisano: 05. Jul 2006 - 19:53

lidija - svaka cast na exkurziji - odlicno izbalansirano, nije kao kod ostalih kulovskih agencija (mada bih ja prosao i kroz Pizu barem sat/dva, koja je na 30 km od Luke).

Vendi, za te pare - 250e - ne mozes, nazalost, ni da stignes do rima.

I sto ste svi zapeli za te turisticke agencije: imate racunar, internet- organizujte sami sebi putovanje. Ima gomila sajtova sa jeftinijim hotelima/hostelima. www.hostelworld.com - najpoznatiji. U Italijanskoj ambasadi, primaju rezervacije umesto garantnih pisama sa ovog sajta.

Ono sto ti predlazem , Vendi, su hosteli. jeftin nacin putovanja, upoznas dosta ljudi (mada, ja nemam hostel iskustvo). Povratna karta autobusa do Venecije iz Bg je ~80e (mozda cak i manje). Hostel u Veneciji - krevet oko 15e.
Sebi mozes da organizujes (iz Venecije kao baze) jednodnevne izlete do Verone, Padove. Firenca je malo dalje - 3h vozom. Voz u Italiji je jeftin nacin transporta (u odnosu na zapadnu evropu).

ako imas jos neka pitanja, znam dosta toga o putovanju po italiji.
za italiju nije bitno koliko novca imas, u svakom slucaju uzivas.

#4 kia

turista

• Član
  • Poruka:58

Napisano: 10. Jul 2006 - 11:20

to odlicno zvuci...ali je preveliko cimanje oko dobijanaj individualne vize

#5 barrcode

backpacker

• Član

Napisano: 10. Jul 2006 - 16:06

nije uopšte tako strašno.
samo poneseš sve što traže, a traže isto što i npr. grci.
odštampan email rezervacije hotela je dovoljan da zameni pozivno pismo.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 26. Jan 2011 - 15:12
Ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

#6 kia

turista

• Član
  • Poruka:58

Napisano: 11. Jul 2006 - 10:53

znam za to,ali posto sam planirala da letujem na siciliji i kad sam se raspitala oko vize,rekli su mi da su razgovori vec dva meseca unapred zakazani i da nema mesta do jeseni...

#7 barrcode

backpacker

• Član

Napisano: 12. Jul 2006 - 09:06

istina, jedini problem je to zakazivanje razgovora. ali to isključivo tokom leta.
idi onda na siciliju tokom jeseni, osim ako nisi baš zapela da ideš samo zbog kupanja. Sicilija pruža toliko toga da se čuje, vidi, oseti, da jednostavno i ne bi imala vremena za kupanje.

#8 lidija

turista

• Član
  • Poruka:63
  • muški

Napisano: 04. Aug 2006 - 12:30

cao drugari,

ja sam se upravo vratila sa jednog duzeg putovanja po bliski istok
e, tamo se moze pronaci vise antickog rima nego bilo gde... mozda jednog dana upakujem u jednu ekskurziju i ove predele, samo kada se malo smiri situacija tamo ( a izgleda da ce ovog puta potrajati :( )

sto se tice ove ekskurzije za italiju, ako postoji neko zainteresovan, neka me pozove na 063.7663352 ili neka mi pise

#9 jelica

svetski putnik

• Član
  • Poruka:526
  • ženski

Napisano: 05. Aug 2006 - 13:04

planiram da idem na siciliju u oktobru.trebalo bi da mi posalju garantno pismo odatle..koliko se ceka na vizu,koliko kosta..neki detalji...i da,kako se ide do tamo?jer ima Jatova linija do sicilije ili neko presedanje..?molim ko je bio da mi napise nesto vise..kakvo je vreme tamo u oktobru,sta videti,cene itd.hvala unapred..

#10 lidija

turista

• Član
  • muški

Napisano: 05. Aug 2006 - 13:34

ambasada italije vrsi zakazivanje termina za predaju dokumentacije na telefon 0903121212 (potrebno je ostaviti: ime, prezime, datum rodjenja i adresu). obzirom da je velika guzva mozda bi bilo dobro da pozoves ovih dana (moj savet je pozvati oko 2 meseca ranije, jer oni zakazuju prve slobodne termine koji su nekada po mesec i po dana od trenutka poziva). cena vize je 35 evra (za sada), i bude gotova za 3 dana od dana predaje dokumentacije.
sto se tice prevoza - mislim da jat ne leti, ali ti savetujem da odes do najblize agencije i sa stavom ozbiljnog kupca karte (koji na kraju verovatno i ne kupi istu) izvuces sve potrebne informacije od osobe na avio salteru.

postoji varijanta prevoza kopnom i morem (ako zelis da malo obidjes juznu italiju, i prodjes jeftinije) - bus do bara u crnoj gori pa trajekt do barija... iskrcas se i malo prosetas po jugu "cizme", pa pravac sicilija...

#11 jelica

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 05. Aug 2006 - 21:53

hvala na odgovory lidija,..bas je zeznuto ako Jat ne leti,ne verujem da cu imati vremena za putesestvije tipa do crne gore i to,iako bih volela,jer idem na 10dana striktno tamo..ali sve je to zeznuto.da zovem ambasadu u poned/pa ko zna kad mi zakazu,pa da li cu dobiti vizu..a za to vreme da jurim avion..posto sam uvek putovala preko agencije avionon..da li moras tacno da kezes datum leta?glupo pitanje ali kako ako ni ja ne znam kad cu biti pozvana na razgovor?e,ubise nas ove vize..

#12 lidija

turista

• Član
  • muški

Napisano: 05. Aug 2006 - 23:10

prvo moras znati za koji datum ti vazi garantno pismo
onda zakazi termin u ambasadi prema datumu na garantnom pismu (naglasi tokom razgovora kada ti zelis biti u italiji), pa se baci na trazenje prevoza (pogledaj na sajtu jata sta kazu...ima li letova za siciliju)

Ovu poruku je izmenio lidija: 05. Aug 2006 - 23:14

#13 barrcode

backpacker

• Član

Napisano: 06. Aug 2006 - 09:41

što se tiče prevoza: preporuka je da letiš do milana al italiom, pa onda easyjet-om do palerma. postoji i varijanta milano - catania, milano-palermo, ali sa drugog milanskog aerodroma - Bergamo - odakle leti MyAir.
bg-milano~220e, milano-palermo~70e (i manje, ako na vreme kupiš kartu)
obe karte kupi na internetu.

#14 alexxxa

backpacker

• Član
  • Poruka:17

Napisano: 08. Aug 2006 - 13:20

sto se tice sicilije , mi idemo u septembru, ako ides preko kontikija oni ti sve organizuju , tako da ti je potrebno to da skupis i javis se njima pa ti oni zakazu u ambasadi razgovor i ne mora da se najavi dva meseca pre vec ti je dovoljno da 15 -ak dana pre puta pribavis sve sto ti treba. avion inace leti na relaciji bg-catinia, e sad za oktobar ne znam da li kontiki organizuje aranzmane

#15 jelica

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 08. Aug 2006 - 19:43

ne idem ja preko agencije,idem privatno u posetu,znaci samo mi treba avion,ali hvala na inform.da kontiki ima carter,mozda se desi i u oktobru da ima.nasla sam let to rima 180$,povratna,a onda bih morala nekako do sicilije..inace,zvala juse ambasadu i nije bilo mesta za razgovor do 21.9.tako da ja 22.9.idem...a dokumenta!!!!majko moja koliko stvari..je li koliko vam je aranzman,koliko dana ,gde?bas me zanima..

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0