Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Menjačnica na graničnom prelazu

• Ne možete pisati na ovoj temi
4 odgovora na temu

#1 Igor K.

backpacker

• Član
  • Poruka:27
  • muški

Napisano: 26. May 2009 - 14:32

Da li na drumskom graničnom prelazu Tabanovce postoji menjačnica? Potrebna manja količina za putarine, i usputne WC i osveženja, pa da me ne "dere" kako ko stigne...

Opciono pitanje: Da li neka od beogradskih menjačnica ima MKD (denare) u ponudi?

#2 talija

svetski putnik

• Član
  • Poruka:934
  • muški

Napisano: 26. May 2009 - 21:57

skoro da sam siguran da menjacnica na prelazu ne postoji a deluje mi neverovatno da u BG-u konvertujes dinare u denare.prosto spremi 5 evra za putarinu i ne daj da te deru mada su to sitne cifre da bi te neko odrao.

jedino sto boli je to sto pokusavaju da naprave budale od nas.a u stvari su oni sitne duse.brukaju se za sitne novce.
sine veli: ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsice karijeru u nizerazrednom vratniku

#3 vekim

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:498
  • ženski

Napisano: 08. Jul 2009 - 08:13

ukoliko i ne stignes ili nemas gde da promenis novac, na rampama primaju i
evre i to 1e - 1.2e - 1e (50-60-50denara). Nama su na 1-oj rampi zamenili 50 evra po 60,8 denara po evru bez reci.
Inace imas menjacnicu na granici, ali ne znam koji je kurs

Postavljena slika

2 x 25.05. pre nekoliko godina je pocela jedina, najveca i najiskrenija ljubav

#4 codemaker

svetski putnik

• Isključen
  • Poruka:4249
  • muški

Napisano: 08. Jul 2009 - 11:57

Pogledaj porukutalija @ 26. 05. 2009 - 21:57

skoro da sam siguran da menjacnica na prelazu ne postoji a deluje mi neverovatno da u BG-u konvertujes dinare u denare.prosto spremi 5 evra za putarinu i ne daj da te deru mada su to sitne cifre da bi te neko odrao.

jedino sto boli je to sto pokusavaju da naprave budale od nas.a u stvari su oni sitne duse.brukaju se za sitne novce.
Menjačnica postoji.
Pošto menjaš manju količinu tek za putarine i kaficu eventualno, sasvim je dobar kurs, ne sećam se napamet. Ja promenim godišnje nešto evra u denare i traje mi do sledeće godine.
Ako ćeš plaćati u evrima putarine - draće te polako, bolno i bezobrazno.
Za putarinu koja košta na primer 60 denara, ladno će ti uizeti 1.5€ Posebno noću kad znaju da nemaš drugog izlaza.

Jedini problem što se menjačnica tiče je što koliko znam, ne rade noću, pa tada nema ništa od zamene.

Ovu poruku je izmenio codemaker: 08. Jul 2009 - 11:58

Postavljena slika
Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....

#5 MrBuco

putnik

• Član
  • Poruka:126
  • muški

Napisano: 08. Jul 2009 - 17:31

Menjačnica postoji, čak su mi jednom tražili i pasoš
kada smo menjali 100eur a putovali na Ohrid.

Poslednji put sam zamenio 5eur za putarinu i to bez ikakve potvrde...kurs je bio 60denara=1eur.

Znači, iskustva su razna, ali sve u granicama normale.
Prvi put, pre par godina sam zaboravio da zamenim
a imali smo sitnih eura. Na sve tri naplatne rampe smo dali po 1eur i prošli.
Nisam ni očekivao da mi na prvoj i trećoj vrati kusur (tamo gde je 50denara) :D

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0