Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Put od Sitonije do Meteora

5 odgovora na temu

#1 anastasija

putnik

• Član
  • Poruka:136

Napisano: 15. May 2009 - 08:24

Eto i ja najzad uplatih preko neta-mogu samo da kažem sve pohvale-ŽIVEO INTERNET.Žena je bila i više nego ljubazna i strpljiva,tako da sad evo samo čekamo vaučer za Neos Marmaras.Pošto i ja i muž imamo neodoljivu želju da vidimo Meteore, da li neko zna najkraći put od Sitonije do Meteora, koliko vremenski treba do tamo kolima, da li je možda neko noćio u neposrednoj blizini i koliko para, koja su pravila ponašanja .Da napomenem da ćemo ići i sa malim detetom od 4 godine.Ja sam već pretraživala u temi Meteori ali nisam našla ono što me najviše zanima.Da li je neko noćio tamo ili možda u kalambaki ili trikaliju i da li je hladno tamo skladno tome da je to planina.Svaka pomoć je dobrodošla.Kao i koje manastire je najbolje obići-pretpostavljam da je za sve sigurno potrebno više od jednog dana.Hvala
anastasija

#2 Анча

kosmopolita

• Član
  • Poruka:6852
  • muški

Napisano: 15. May 2009 - 08:54

kad sam bio u Sartiju bio je organizovan izlet do Meteora na koji tada nismo isli, ali je receno da se putuje odatle 5 sati autobusom i da se rano ujutro kretalo.....sad uporedi malo, ides kolima a i Neos Marmaras je za nijansu blizi od Sartija....

ja ove godine svracam da obidjem Meteore ali u povratku sa Lefkade.....licno mislim da ne treba ceo dan da se obidje sve to.....imas 6 manastira........dodjes, vidis, obidjes i vozi dalje....

#3 Prasnjavi

putnik

• Član
  • Poruka:190
  • muški

Napisano: 15. May 2009 - 09:47

Pogledaj porukuanastasija @ 15. 05. 2009 - 08:24

Eto i ja najzad uplatih preko neta-mogu samo da kažem sve pohvale-ŽIVEO INTERNET.Žena je bila i više nego ljubazna i strpljiva,tako da sad evo samo čekamo vaučer za Neos Marmaras.Pošto i ja i muž imamo neodoljivu želju da vidimo Meteore, da li neko zna najkraći put od Sitonije do Meteora, koliko vremenski treba do tamo kolima, da li je možda neko noćio u neposrednoj blizini i koliko para, koja su pravila ponašanja .Da napomenem da ćemo ići i sa malim detetom od 4 godine.Ja sam već pretraživala u temi Meteori ali nisam našla ono što me najviše zanima.Da li je neko noćio tamo ili možda u kalambaki ili trikaliju i da li je hladno tamo skladno tome da je to planina.Svaka pomoć je dobrodošla.Kao i koje manastire je najbolje obići-pretpostavljam da je za sve sigurno potrebno više od jednog dana.Hvala

Егнатиа је завршена и мислим да ти је то најбољи начин да стигнеш тамо. Има око 360 километара од Марамараса и већином је ауто-пут.

Postavljena slika

Обрати пажњу на радно вријеме манастира и тако планирај кад ћеш да идеш и које манастире ћеш да посјетиш.

"...Ulaz u svaki od 6 manastira se naplaćuje 2 Eura po osobi, a što se tiče radnog vremena, tu ćete biti malo zbunjeni. Naime, na zvaničnom grčkom web-site-u, kao i u zvaničnom prospektu Meteora, napisano je drugačije radno vreme za svaki pojedinačni manastir. Uglavnom rade dvokratno, te se za posetioce otvaraju u 9.00, a zatvaraju između 12.00 i 12.30. Posle podne, neki od manastira su ponovo otvoreni od 15.00 do 17.00 ili 18.00, dok neki uopšte ne rade popodne. Međutim, kada dođete do ispred svakog pojedinačnog manastira, ispred svakog stoji tabla na kojoj piše da je otvoren od 9.00 do 17.00 ili 18.00, što bi značilo da ne prave “pauzu”. Razlog za to je verovatno preveliki broj turista koji satima organizovano u autobusima putuju do Meteora, pa bi bilo malo nezgodno da moraju po letnjoj vrućini da čekaju još nekoliko sledećih sati.

...

Za obilazak Meteora izaberite jedan od dana vikenda. Tada je verovatno i najveća gužva, ali su u pitanju jedini dani kada svi manastiri rade: Megalo Meteoron (zatvoren utorkom); Agia Triada (zatvoren četvrtkom); Agios Stefanos (zatvoren ponedeljkom); Roussanou (zatvoren sredom); Varlaam (zatvoren petkom); Agios Nikolaos (nema podataka da je nekim danom zatvoren)".

Можда ће ти ово користити:

http://www.b92.net/putovanja/destinacije/e...p;nav_id=216315

http://www.b92.net/putovanja/destinacije/e...p;nav_id=359443

И ми ћемо ове године, ако Бог да, на Метеоре, у једном правцу преко Егнатие а у другом преко Ларисе.
ПРАШЊАВИ Travel with me...

#4 anastasija

putnik

• Član
  • Poruka:136

Napisano: 15. May 2009 - 14:35

Hvala do neba za kartu,
da li možda znaš gde se može i napovoljnije prenoćiti.Pošto -mi smo planirali da jedan dan ranije krenemo od aranžmana i da tu noć prenoćimo negde u blizini Meteora, a sutradan pravac Neos Marmaras.Dobila sam ponudu za noćenje sa doručkom za dvoje 50 eur-Alnos house u Kalambaki.Ostali su tražili 80 eur.Ali pošto smo finansijski slabašni ne znam da li da na bum možda pokušamo da nađemo sami smeštaj za tu noć ili je ovo bolja varijanta?Pa čak i nije skupo.Ne znam koliko bi možda bio smeštaj u Trikaliju??
PS-nisam znala da se ulaz u manastire plaća -i to je vrlo korisna informacija.
anastasija

#5 Prasnjavi

putnik

• Član
  • Poruka:190
  • muški

Napisano: 15. May 2009 - 15:59

Pogledaj porukuanastasija @ 15. 05. 2009 - 14:35

Hvala do neba za kartu,
da li možda znaš gde se može i napovoljnije prenoćiti.Pošto -mi smo planirali da jedan dan ranije krenemo od aranžmana i da tu noć prenoćimo negde u blizini Meteora, a sutradan pravac Neos Marmaras.Dobila sam ponudu za noćenje sa doručkom za dvoje 50 eur-Alnos house u Kalambaki.Ostali su tražili 80 eur.Ali pošto smo finansijski slabašni ne znam da li da na bum možda pokušamo da nađemo sami smeštaj za tu noć ili je ovo bolja varijanta?Pa čak i nije skupo.Ne znam koliko bi možda bio smeštaj u Trikaliju??
PS-nisam znala da se ulaz u manastire plaća -i to je vrlo korisna informacija.

Ова три-четири пута колико сам био на Метеорима, нисам нигдје спавао него се враћао у Солун. До душе, тад нисам имао клинца али и ове године планирамо да (са њим) одемо на дан с тим што би правили неколкио пауза (у одласку у Сан Пантелеимону и Лариси, а у повратку у Козанију и Верии.

Вјерујем да је у Каламбаки скупље него у Коазанију или неком градићу прије Каламбаке па ти је мој савјет да тамо тражите смјештај.
ПРАШЊАВИ Travel with me...

#6 codemaker

svetski putnik

• Isključen
  • Poruka:4249
  • muški

Napisano: 15. May 2009 - 17:30

U Kalambaki možeš naći prenoćište sredinom jula na primer od 50€ - 90€ dvokrevetna soba, barem je tako bilo prošle godine. Mada, ima i skupljih smeštaja naravno.

Ima i jedan hotel, ne sećam se više imena, koji se nalazi na jednom raskršću gde se put odvaja prema manastirima a jedan krak ide ne znam kuda. Nije na izgled nešto ali je zgodno pozicioniran, van Kalambake a na putu za manastire. Za njega ne znam cenu.
Postavljena slika
Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0