Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

AlHambra

3 odgovora na temu

#1 Aleksat

backpacker

• Član
  • Poruka:5

Napisano: 14. May 2009 - 00:38

Ćao! Da li neko može da nam preporuči neki siguran i proveren sajt za kupovinu karata za AlHambra palatu u Granadi? Unapred hvala.

#2 twixy

svetski putnik

• Član
  • Poruka:554
  • ženski

Napisano: 14. May 2009 - 08:58

Oficijelni sajt na kome mozes naci informacije za kupovinu karata je:

http://www.alhambrad...Entradas_en.asp

U dnu stranice ti je link za kupovinu internet karata:
http://www.servicaix...p;SERVICE=VENDA

Cena karte je 12 evra. Placas karticom, dobijas vaucer koji zamenjujes za kartu na salteru.

Dobro obrati paznju kad rezervises vreme za Nasridovu palatu, jer u nju mozes uci u samo naznaceno vreme. Mozes rentirati elektronski vodic, ali nisam sigurna koja je cena.

Druga varijanta, koju smo mi koristili jer smo zakasnili da na vreme izvrsimo gore pomenutu rezervaciju (Nasridovu palatu moze da poseti samo 300 ljudi na sat), je da koristis lokalnu agenciju koja ce te pokupiti u hotelu, imaces obilazak u trajanju od nekih 4 sata u pratnji vodica, i vratice te u hotel njihovim busom. Ta varijanta je naravno skuplja, i cini mi se da je bila oko 49 evra (naravno sa ulaznicama). Bitno je da grupe svuda imaju prednost. Ne cekas ogroman red koji se stvori na glavnom ulazu, vec sa grupom ulazis na drugi ulaz. Sto se tice agencije, mislim da je bio Viator, ali nisam sigurna.

Da li je bolja ova varijanta? Jeste. Elektronska sprava ne moze da ti zameni vodica, pogotovu ako je veoma strucan kao sto je nas bio.

Da li je neuporedivo skuplje? Jeste.

Ne znam kada planirate da posetite Granadu i da li ste zakasnili za ovu jeftiniju varijantu. Mi smo skuplju morali da koristimo jer smo imali vec isplaniran put, rezervisan hotel i nismo mogli drugacije da se organizujemo.

Ako te jos nesto interesuje slobodno pitaj.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 22. Jan 2011 - 16:47
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

#3 Aleksat

backpacker

• Član
  • Poruka:5

Napisano: 14. May 2009 - 09:38

Hvala mnogo na informacijama. Već sam bio na tom sajtu, ali nisam bio siguran da li je pravi. Mislim da ćemo da rezervišemo jeftinije karte jer ćemo tamo imati rent a car. Da pitam još nešto. Da li u samoj palati ima neki vodič ili si prepušten sam sebi kad uđeš? Imaš li još neki savet šta da se ne propusti na celoj obali (Costa Del Sol)? Još jednom, hvala mnogo.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 22. Jan 2011 - 16:48
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

#4 twixy

svetski putnik

• Član
  • Poruka:554
  • ženski

Napisano: 14. May 2009 - 10:33

Posto cete ici na jeftiniju varijantu, preporuka je da ujutru dodjete sto ranije (ne mislim bas u cik zore) zato sto se formiraju ogromni redovi. Parkinga ima dovoljno.

Oni nemaju organizovanu klasicnu vodicku sluzbu, vec na ulazu mozes uzeti tzv. elektronskog vodica. Ne znam koliko on konkretno kosta u Alhambri, ali na drugim mestima smo ga placali od 3 do 7 evra. Na njemu je nasnimljen tekst o najvaznijim stvarima, pa onda tokom obilaska ukucas broj lokacije na kojoj se nalazis i slusas pricu o tome.

Na zalost nismo imali vremena za obilazak Costa del sol, vec smo se bazirali na vece gradove Valensiju, Barselonu, Granadu, Sevilju, Kordobu i Madrid.

Ako imate vremena obavezno posetite Valensiju i Grad Nauke i Tehnike sa Okeanografikom.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0