Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Kako do vize bez aranzmana (Mikonos)?

• Zaključana tema Tema je zaključana
35 odgovora na temu

#31 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 28. Jun 2006 - 08:28

bojjanm @ 11. Jun 2006. 15:04

Putni cek ne izdaju sve banke. U Banca Intesa izdaju putne cekove ali ti uzimaju proviziju od 1% od vrednosti cekova. Mislim da ti je potreban cek u vrednosti od 500E. Mozes jos i da otvoris stednju knjizicu, uplatis 500E, sacekas 24h i uzmes potvrdu da imas 500E na stednom racunu (potvrda je 300.00din) i posle podignes te pare bez provizije.
Devojka moze da ode do opstine sa roditeljima i da u slobodnoj formi napise da je izdrzavaju roditelji i overi u opstini. Na Vracaru overa potvrde o izdrzavanju roditelja je 590din. To mozes i u sudu ali se nisam raspitao u sudu.
Za sve koji treba da imaju izjave sa svedocima: da znate da je overa u sudu duplo jeftinija (ako ne i troduplo), nego u opstini.

#32 bojjanm

backpacker

• Član
  • Poruka:36

Napisano: 28. Jun 2006 - 09:55

Ja sam juce bio da predam papire i u onoj guzvi neljubazna salterusa grkinja mi je vratila kopiju medjunarodne i zelenog kartona. Nije mi uzela ni potvrdu iz banke da imam pare na deviznom racuni. I ja sam zvao informacije i rekli su mi da nije potreban putni cek. Posle par minuta vratio sam se u ambasadu da joj ponovo dam papire za auto medjutim opet mi je rekla da joj ne trebaju. Mozda zato sto vec unapred hoce da me odbiju :)
Pa me interesuje posto ne mogu da docekam petak da li su jos nekom vratili kopije medjunarodne vozacke i zelenog kartona.

#33 marijap

backpacker

• Član
  • Poruka:44

Napisano: 29. Jun 2006 - 12:08

Bojane,
mislim da ne treba da se lozis. Kad bi oni sve papire uzimali koje im predajemo postali bi papir servis.

Mozes li da zamislis da je moj muz privatnik i da kao za njega treba kopija osnivanja i resenje firme cca 100 strana, koje uvek iskopiram predam a oni me gledaju ko budalu :rolleyes: i naravno mi obavezno vrate.

Zena je videla da imas sve sto treba, a te papire ce ti "pazljivije" gledati na granici. Njih najvise zanima zdravstveno osiguranje i vaucer.

Znaci bez brige, bice se ok, videces.
POzdrav

#34 bojjanm

backpacker

• Član
  • Poruka:36

Napisano: 30. Jun 2006 - 19:07

Samo da dam svoje utiske u vezi dobijanja vize posto sam se upravo vratio i dobio vizu na mesec dana stim sto pise duration of state 15 days a to i nije toliko bitno
Pripadam kategoriji studenata preko 26 godina (tacnije 30) i od papira su mi samo uzeli potvrdu sa faksa, fotokopiju indeksa (prve strane, poslednjeg overenog semestra i svih ispita), garantno pismo koje mi je agencija obezbedila i formular za vizu. Nisu mi uzeli ni potvrdu o izdrzavanju roditelja, potvrdu iz banke da imam pare na racunu, medjunarodnu vozacku i zeleni karton pa cak ni vauzer od agencije.
E sad sto se tice cekanja u redu za uzimanje pasosa najbolje je da se ode posle 17h jer ljudi dolaze vec i od 15-16h i cekaju satima a ako se pojavis u 17:15 i stanes poslednji u red mnogo ces manje cekati jer brzo ide podizanje. 20 metara reda za 5min.

#35 Ultralamb

putnik

• Član
  • Poruka:154
  • muški

Napisano: 24. Jul 2006 - 11:40

Cao ljudi, mali pozdrav!
Bilans:
9 dana Mikonos
7 dana Ios
Hteo sam na vise ostrva, ali znas ono kad zabodes busiju na nekom ostrvu pa ti leeeepoooooo.... Nije bilo razloga za cesce menjanje boravista - ova dva su dobitna kombinacija!
Ako nekog nesto interesuje neka pita slobodno, imam savete za mesta, cene, za provod (mada je to vec stvar ukusa)...

#36 Skorpijica

putnik

• Član
  • Poruka:131

Napisano: 25. Jul 2006 - 22:17

Pa pisi, sta cekas?! Samo otvri novu temu, Mikonos i Ios...Pozz!

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0