Planiram da krajem juna sa devojkom odem na Kiklade, Mikonos pre svega, krenuli bi 29. juna. Par agencija nudi aranzmane za tu oblast, ali ne zelim njihove usluge posto imamo nameru da kampujemo i menjamo lokacije-ostrva po svojoj volji. Interesuje me sledece:
1. Da li je ono sto nazivaju "vaucer od agencije, rezervacija hotela, itd" bas neophodna stvar prilikom apliciranja za individualnu turisticku vizu, jer mi to svakako necemo imati posto idemo u sopstvenoj reziji? Voznu kartu-rezervaciju do Atine cemo svakako priloziti, kao i ostala dokumenta koja se traze. Proveli bi na putu nekih 14-15 dana.
2. U vezi dokaza o raspolaganju novcem - ok, ja sam zaposlen, imacu sve papire od firme, prihodi, izvod iz banke, pasos vec ima neke "cenjenije" vize u sebi... dovoljno ubedljivo; medjutim, ona je student (redovan i uspesan), ali naravno da nema stednu knjizicu ili tako nesto, vec je roditelji finansiraju. Kako ona treba da dokaze da ce imati lovu za put? Da ponese dokaze o imovinsko-materijalnom stanju svojih roditelja (izvod iz njihove banke, posed nekretnina, porez)? U listi potrebnih stvari na tabli grcke ambasade se pominje neki "putnicki cek". Sta je to putnicki cek? Potreban cash ce imati, ali sigurno nece to da prilozi ambasadi prilikom apliciranja.
3. Sta je to "putnicko osiguranje" (gde ga uplatiti?)? Je li to isto sto i zdravstveno osiguranje u inostranstvu?
I da - imamo vec zakazano u ambasadi za desetak dana.
Hvala unapred na odgovorima!
Ovu poruku je izmenio Ultralamb: 11. Jun 2006 - 01:18

Tema je zaključana