Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Hotel Le Hammamet ili sousees palace -izbor

• Ne možete pisati na ovoj temi
14 odgovora na temu

#1 coamaki

backpacker

• Član
  • Poruka:40

Napisano: 08. May 2009 - 23:26

Hotel Le Hammamet ili sousees palace???

Koji je bolji od ova dva hotela i koje mesto izabrati Sus ili Hamamet???

#2 Tami

backpacker

• Član
  • Poruka:8
  • ženski

Napisano: 11. May 2009 - 22:40

Pre 4 dana smo se vratili iz Tunisa i bili smo u Portu. Ono sto je nas zakljucak jeste - Sus izbegavati u sirokom luku!!! Ako ides na letovanje izaberi neki od hotela sa 4 ili 5 zvezdica jer ono sto je kod njih 5 u evropi je 4 itd ali daleko da smo se lose proveli. Bilo je divno i sledece godine verovatno idemo u Hamamet. Klopa je super, niko me nije napadao (verovatno zato sto mi je momak 2m visok :-)), vanpansionska potrosnja je mizerija (rucak za dvoje u centru Porta 1.259 dinara, palacinke 150, kafa 75....).
Nego odgovor je - Port ili Hamamet. Sve ostalo zaboravi.

I obavezno - put u SAHARU :)

#3 lav

svetski putnik

• Član
  • Poruka:947

Napisano: 12. May 2009 - 17:22

Vidis, ja bih bas rekla Port nikako, jer je to malo turisticko mestasce koje je mene smorilo za 2 sata!
Izmedju Susa i Porta ima jako dobrih hotela, taksi je jeftin, a s obzirom da ta dva mesta deli svega 8 km, sami cete uvideti sta vam prija.
Dakle, ukusi su razliciti i ne treba raspravljati o tome.

#4 coamaki

backpacker

• Član

Napisano: 12. May 2009 - 17:50

Pogledaj porukuTami @ 11. 05. 2009 - 22:40

Pre 4 dana smo se vratili iz Tunisa i bili smo u Portu. Ono sto je nas zakljucak jeste - Sus izbegavati u sirokom luku!!! Ako ides na letovanje izaberi neki od hotela sa 4 ili 5 zvezdica jer ono sto je kod njih 5 u evropi je 4 itd ali daleko da smo se lose proveli. Bilo je divno i sledece godine verovatno idemo u Hamamet. Klopa je super, niko me nije napadao (verovatno zato sto mi je momak 2m visok :-)), vanpansionska potrosnja je mizerija (rucak za dvoje u centru Porta 1.259 dinara, palacinke 150, kafa 75....).
Nego odgovor je - Port ili Hamamet. Sve ostalo zaboravi.

I obavezno - put u SAHARU :)

RECI MI KOLIKI JE KURS EVRO-TD I GDE JE NAJBOLJE MENJATI. POSTO JE TAKSI PO 1km, I TAKO NEKE SITNICE KOJE SU OD KORISTI. Posto idemo sa cerkom od 19 meseci da li preposucujes SAHARU ili to da ostavimo za drugi put?

#5 Tami

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 12. May 2009 - 22:11

huh, za 100 eura dobija se oko 184 tunizanskih dinara. U proseku sve njihove cene mnozi sa 50 i dobijes cenu u nasim dinarima. Sa cerkicom ti definitivno preporucujem ili Port koji je manji ili Hamamet koji je dosta veci. Mislim da je odlazak u Saharu jako naporan i za odrasle jer se u dva dana predje 1.300km. Ture su obicno vikendom i podrazumeva ustajanje u subotu u pola 6 a u nedelju u 4 ujutru!!! Ne znam bas da bi ti to uspela da dozivis na pravi nacin - pusti neka malena odraste pa se onda upustite u jahanje kamila i setnju po ogromnoj pescanoj povrsini ili izlasku sunca iznad slanog jezera ...... :) U Portu ima i Aqua Park koji nije prevelik a hoteli su popunjeni sa 30% pa imate mesta svuda. Mi kada smo prolazili kraj Aqua Parka on nije radio jer je tog dana bilo stvarno jako lose vreme ali i onako im nije sezona. U Portu ima jos i Luna park pa tu ima silnih zezancija za decicu. Hamamet je blizi Tunisa i Kartagine i selu ... joj, stade mi mozak, lici na Santorini... ne znam za Luna park i Aqua Parku u Hamateu da li ih ima i kakvi su ali pretpostavljam da bi to znali u agenciji da ti kazu.
Taxi je smesno jeftin kao i skorosve tamo - start je 400 milima (1 TD se sastoji od 1.000 milima) pa to kada pomnozis sa 50 RSD dobijes da je start Taxija 20 RSD!!! Nas je jedan za 7 TD (350 RSD) provozao od Porta do Susa (7 km) i to nam je jos uzeo i vise nego sto bi trebalo. Drugi nas je vratio za 2 TD - jesmo bili na 3 km od kuce ali opet... Taxista ima koliko hoces i za to se ne brini.
Ona prica da napadaju zene nije tacna i od Tunizana to sigorno neces doziveti. Oni koji to rade su Libijci ili Alzirci ili slicna druzina koja dolazi tu na letovanje. Tunizani znaju da im od turista zavisi sve pa su vrlo samosvesni. Ali ih mrzi da zive pa su po tome jako slicni crnogorcima :P valjda su mucenici navikli da rade za druge (francuze) pa nemaju neki elan za rad i da jure turiste previse.
Ali baksis ocekuju svi!!!

Eto, ne znam da li jos nesto treba. :D

#6 coamaki

backpacker

• Član

Napisano: 13. May 2009 - 02:04

Pogledaj porukuTami @ 12. 05. 2009 - 22:11

huh, za 100 eura dobija se oko 184 tunizanskih dinara. U proseku sve njihove cene mnozi sa 50 i dobijes cenu u nasim dinarima. Sa cerkicom ti definitivno preporucujem ili Port koji je manji ili Hamamet koji je dosta veci. Mislim da je odlazak u Saharu jako naporan i za odrasle jer se u dva dana predje 1.300km. Ture su obicno vikendom i podrazumeva ustajanje u subotu u pola 6 a u nedelju u 4 ujutru!!! Ne znam bas da bi ti to uspela da dozivis na pravi nacin - pusti neka malena odraste pa se onda upustite u jahanje kamila i setnju po ogromnoj pescanoj povrsini ili izlasku sunca iznad slanog jezera ...... :) U Portu ima i Aqua Park koji nije prevelik a hoteli su popunjeni sa 30% pa imate mesta svuda. Mi kada smo prolazili kraj Aqua Parka on nije radio jer je tog dana bilo stvarno jako lose vreme ali i onako im nije sezona. U Portu ima jos i Luna park pa tu ima silnih zezancija za decicu. Hamamet je blizi Tunisa i Kartagine i selu ... joj, stade mi mozak, lici na Santorini... ne znam za Luna park i Aqua Parku u Hamateu da li ih ima i kakvi su ali pretpostavljam da bi to znali u agenciji da ti kazu.
Taxi je smesno jeftin kao i skorosve tamo - start je 400 milima (1 TD se sastoji od 1.000 milima) pa to kada pomnozis sa 50 RSD dobijes da je start Taxija 20 RSD!!! Nas je jedan za 7 TD (350 RSD) provozao od Porta do Susa (7 km) i to nam je jos uzeo i vise nego sto bi trebalo. Drugi nas je vratio za 2 TD - jesmo bili na 3 km od kuce ali opet... Taxista ima koliko hoces i za to se ne brini.
Ona prica da napadaju zene nije tacna i od Tunizana to sigorno neces doziveti. Oni koji to rade su Libijci ili Alzirci ili slicna druzina koja dolazi tu na letovanje. Tunizani znaju da im od turista zavisi sve pa su vrlo samosvesni. Ali ih mrzi da zive pa su po tome jako slicni crnogorcima :P valjda su mucenici navikli da rade za druge (francuze) pa nemaju neki elan za rad i da jure turiste previse.
Ali baksis ocekuju svi!!!

Eto, ne znam da li jos nesto treba. :D

Nasli smo hotel Le Hamamet 4*. Nalazi se izmedju Hamameta i Yasmin Hamameta. Da li znas nesto o njemu i agenciji Nomad. Ako se setim a bice jos dosta pitanja, mogu li ocekivati odgovor? Koliko nam treba para za tamo bez ikakvih eskurzija, posto cene uglavnom znam, a i cuo sam da su cene Tunizana za eskurzije jeftinije od nasih agencija?
Hvala u napred :D

Ovu poruku je izmenio coamaki: 13. May 2009 - 02:06

#7 miki011

turista

• Član
  • Poruka:58
  • muški

Napisano: 14. May 2009 - 12:53

Pogledaj porukucoamaki @ 13. 05. 2009 - 02:04

Nasli smo hotel Le Hamamet 4*. Nalazi se izmedju Hamameta i Yasmin Hamameta. Da li znas nesto o njemu i agenciji Nomad. Ako se setim a bice jos dosta pitanja, mogu li ocekivati odgovor? Koliko nam treba para za tamo bez ikakvih eskurzija, posto cene uglavnom znam, a i cuo sam da su cene Tunizana za eskurzije jeftinije od nasih agencija?
Hvala u napred :D

Odlican hotel !!! Odlicna hrana. U tom kompleksu postoji jos jedan hotel royal residance koji je jos bolji a nesto malo visa cena a restoran za taj hotel je u tom prvom.
Nomad je po meni najbolji za Tunis

#8 Tami

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 14. May 2009 - 23:14

Ukoliko uplatite HB treba vam jos oko 200 evra za 10 dana ukoliko svakog dana rucate i uzimate neke slatkise tj. ako vam oci budu gladne kao nama :D i ukoliko zelite da opskrbite pola prijatelja i rodbine sa kojekakvim pokloncicima. Voda im nije otrovna niti ista slicno ali kupite flasiranu, smesno je jeftina.
Cipsi je skup (od 150 RSD pa navise) i skroz drugaciji od naseg (sta cu kada mi je jaca polovina zavisna od istog :D ).
Nama je dorucak bio od 6 do 10 a vecera od 18.30 do 21.30 i to je skroz OK i realno ti nije potrebno da trosis dodatno na slatkise ali... reci ne ocima :P Mi nismo mogli :D
Ne znam koliko su izleti preko Tunizana jer mi smo otisli samo u Saharu.
Agenciju Nomad vidim da svi hvale po ovom forumu ali ja nisam isla preko njih.
I da, mozete ocekivati odgovore :D
Poz

#9 Bubica

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:355
  • ženski

Napisano: 16. May 2009 - 17:15

Preporucujem ti hotel La Hammamet, kada ti je vec on u opciji. Ja sam bila u Furatiju, proko puta od La Hamameta, o tome sam negde pisala na forumu, i on je dobar! La Hammamet ima vise nego odlicnu hranu, prelepe vrtove, i dva bazena. I program vecernje animacije nije los! Plaza je blizu, na 5. minuta od hotela, moze do nje da se prodje kroz dvoriste hotela Furati, ili kroz neki uski prolaz izmedju hotela. Osoblje je ljubazno.
Ono sto ljudi zameraju je "da se nalazi u nedodjiji, izmedju Hamameta i Jasmin Hamameta, ali po meni to nije bila nedodjija vec miran i izuezetno prijatan deo grada.
Troskovi van hotela su zanemarljivi, ukoliko se izuzmu izleti i kupovine suvenira... Nama nisu ostali u secanju kao skuplji nego u Srbiji...

#10 alex307

backpacker

• Član
  • Poruka:14
  • ženski

Napisano: 03. Jun 2009 - 20:51

Ako neko ide porodicno u Tunis, narocito ako ima malo dete, onda je hotel Le Hammamet za svaku pohvalu. Ja sam u ovom hotelu bila pre 3 godine, upravo sa agencijom Nomad travel. Sve pohvale koje im ljudi na ovom forumu upucuju su POTPUNO OPRAVDANE, bilo bi dobro da je jos takvih agencija. Do njih sam sasvim slucajno dosla, bez ikakvog predhodnog saznanja ili preporuke, rizikovala sam i ispalo je vise nego dobro. Prvobitna ideja mi je bila da idem u Sus, ali su me ljudi u agenciji ubedili koliko je Hammamet bolji - duze plaze, manje mesto, manje saobracaja, prijatnija klima...i tradicija turistickog mesta od sredine dvadesetih godina proslog veka.
Kad sam kasnije letovala u Portu, otisla sam i do Susa, i mislim da Sus treba u svakoj organizaciji puta (par, porodicno, solo...) izbegavati.
Port je presladak. Ali Port (kao ni Sus) Nomad Travel ne radi. Ja sam isla sa Argusom, uslugom sam zadovoljna narocito Bojanom kao vodicem.

#11 milenica dravic

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:218
  • ženski

Napisano: 10. Jun 2009 - 17:44

HOTEL LE HAMMAMET JE GROZAN,KAO I AGENCIJA KOJA GA NUDU.NALAZI SE U ODVRATNO PRLJAVOJ OBLASTI ALI NAJBOLJE POGLEDAJ NA SAJTU TRIPADVISOR
Postavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slika

#12 DraganV

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:5941
  • muški

Napisano: 10. Jun 2009 - 17:57

Pogledaj porukualex307 @ 3. 06. 2009 - 20:51

Prvobitna ideja mi je bila da idem u Sus, ali su me ljudi u agenciji ubedili koliko je Hammamet bolji
Port je presladak. Ali Port (kao ni Sus) Nomad Travel ne radi. Ja sam isla sa Argusom, uslugom sam zadovoljna narocito Bojanom kao vodicem.

Mislim da i nije cudo sto su te ubedjivali ako drugo ne rade. Nemam nista protiv navedene agencije ali ovako kako je napisano svaka agencija bi isto postupila.
Postavljena slika

#13 jaksa

turista

• Član
  • Poruka:84

Napisano: 07. Nov 2010 - 01:13

Pogledaj porukumilenica dravic @ 10. Jun 2009 - 17:44

HOTEL LE HAMMAMET JE GROZAN,KAO I AGENCIJA KOJA GA NUDU.NALAZI SE U ODVRATNO PRLJAVOJ OBLASTI ALI NAJBOLJE POGLEDAJ NA SAJTU TRIPADVISOR

Da možda jolly nije bolja agencija? :D

Sve preporuke za Nomad,na osnovu iskustva s njima iz Tunisa i iz Egipta (pregledati moje postove, kog zanima zašto)

#14 milenica dravic

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:218
  • ženski

Napisano: 07. Nov 2010 - 11:24

Pogledaj porukujaksa @ 07. Nov 2010 - 01:13

Da možda jolly nije bolja agencija? :D

Sve preporuke za Nomad,na osnovu iskustva s njima iz Tunisa i iz Egipta (pregledati moje postove, kog zanima zašto)

Jolly ,jolly,jolly nego sta:D

Ovu poruku je izmenio milenica dravic: 07. Nov 2010 - 11:25

Postavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slika

#15 cecaforever

turista

• Član
  • Poruka:68
  • ženski

Napisano: 08. Nov 2010 - 12:08

Pogledaj porukumilenica dravic @ 07. Nov 2010 - 11:24

Jolly ,jolly,jolly nego sta:D

Jolly jeste odlican za Tunis,ali tople preporuke i za agenciju Sunline travel,koja je specijalizovana za Tunis i hotele iz lanca El Mouradi!

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0