Loutraki
Napisano: 21. Jan 2010 - 19:32
Nisam nikada probao, ali moguće je da postoji neki sajt gde se u Lutrakiju može unapred rezervisati, ali samo za hotele verujem.
Za apartmanske smeštaje u kućama mislim da ne postoji mogućnost direktnog kontakta preko interneta ali možda neka agencija to može učiniti.
Nažalost (ili na sreću) nisam nikada imao potrebe da tamo smeštaj tražim jer imam smeštaj u Korintu ali ako stignem mogu se za 15 dana malo raspitati u samom Lutrakiju u nekoj turističkoj agenciji pa staviti ovde za zainteresovanima.
Što se tiče reportaže, vreme me je odvuklo sasvim na drugu stranu posla, nemam vremena da se organizujem a i negde sam već postavio moje putešestvije po Lutrakiju pa se tamo mogu videti i slike i opis...

Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....
Napisano: 24. Jan 2010 - 18:32
codemaker @ 21. Jan 2010 - 19:32
Nisam nikada probao, ali moguće je da postoji neki sajt gde se u Lutrakiju može unapred rezervisati, ali samo za hotele verujem.
Za apartmanske smeštaje u kućama mislim da ne postoji mogućnost direktnog kontakta preko interneta ali možda neka agencija to može učiniti.
Nažalost (ili na sreću) nisam nikada imao potrebe da tamo smeštaj tražim jer imam smeštaj u Korintu ali ako stignem mogu se za 15 dana malo raspitati u samom Lutrakiju u nekoj turističkoj agenciji pa staviti ovde za zainteresovanima.
Što se tiče reportaže, vreme me je odvuklo sasvim na drugu stranu posla, nemam vremena da se organizujem a i negde sam već postavio moje putešestvije po Lutrakiju pa se tamo mogu videti i slike i opis...
Bilo bi lepo ako mozes da se raspitas za apartmanski smestaj u Lutrakiju a moze i u Korintu . Ova regija mi deluje veoma zanimljivo ali hoteli zbog cena tesko dolaze u obzir .Ako stignes postavi neke slicice plaza i okoline . Hvala
Napisano: 24. Jan 2010 - 19:28
Za ostalo, ne mogu da obećam ali mogu da se raspitam ako ikako stignem

Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Napisano: 07. Feb 2010 - 23:35
codemaker @ 24. Jan 2010 - 19:28
Za ostalo, ne mogu da obećam ali mogu da se raspitam ako ikako stignem
Vidim da odlično poznaješ Atiku. Možeš li mi reći kakve su mesta na Peloponezu. Ima li nekih mesta koje bi nam preporučio? Zanima nas aktivni odmor. Nisamo od onih koji desetak dana provedu ispod suncobrana.
Kakva je vanpansionska potrošnja na Atici (cene pića i klope po restoranima, ležaljke, suncobrani i sl.). Reci mi, zar Lutraki nije banja?
Napisano: 08. Feb 2010 - 00:49
Ne vredi sad sve iz početka...
I da, Lutraki je generalno banja i tamo se i puni poznata voda "Loutraki" Ali, na banjsko lečenje dolaze stariji gosti tokom zime, jeseni i proleća, uglavnom iz skandinavskih zemalja i sa severa Evrope.
Leto je rezervisano za turiste željne sunca, mora, muzike, dobrog provoda i letnje gužve. Tada se ljudi koji odlaze u Lutraki zbog banje retko pojavljuju, osim možda u velikoj bolnici u brdu iznad Lutrakija.
U leto, ceo taj potez od Lutrakija, preko Korinta, Vrachati, Kiato, pa mala mesta dalje maltene do Patre, bukne od turizma.
Zanimljivo je da je južni deo korintskog zaliva koji se proteže zapad-istok, daleko više turistički zastupljen od severnog, koji je tgakođe veoma lep i nekoliko puta sam ostajao po par dana baš na tom severnom delu.
Što se tih "vanpansionskih" cena tiče, ne mogu ti reći da se sećam jer letujem privatno kod prijatelja i ne idem po prodavnicama a izlasci plaćamo ture na smenu uđuture pa stvarno ne znam pojedinosti, niti me (srećom) zanimaju.

Napisano: 30. May 2010 - 12:37
Mozda bih ovog leta isao u Lutraki (ili Kavalu) pa bih Vas zamolio, naravno ako znate neki jeftiniji smestaj u Lutrakiju, privatan smestaj, moze i neki kamp ili nesto slicno, a da naravno nisu hoteli posto trazeci preko interneta vidim da bas i nisu jeftini, u svakom slucaju svaki predlog i pomoc mi je dobrodosla?! Pre dve godine sam bio u Lutrakiju i Korintu par dana obilazeci grcku i stvarno mi je ostavilo lep utisak!
Hvala svima
Napisano: 20. Jul 2010 - 15:56
Korint je mnogo lepse i zanimljivije mesto.
Napisano: 25. Jun 2011 - 02:40
Zapravo to je arheološko nalazište i veoma je zanimljivo jer je toliko ušuškano da često obilazim to mesto, sedim na nekoj od klupa u hladovini i gledam dole na ruševine i zamišljam kako je to izgledalo.
To mesto danas posećuju ljudi kojima nije teško da se dotle dovezu, siđu par destina metara niz stazu i onda kroz lokalitet do malog zaliva.
Voda je mirna i čista i veoma topla, pogotovo u ranu jesen.
Nema nikakvih sadržaja sem lepe male plažice, nema mnogo mesta ali nikad nisam video gužvu...
Tu se nalazi i mala crkvica i terasa sa klupama pa se može odmoriti i telo i duša, pogedom na mirno more malog zaliva.
Iznad se kozjom stazom može stići do jako lepog svetionika.
Već sam jednom negd eopisao taj svetionik, zaliv i okolinu.
Vredi posetiti.
Ovu poruku je izmenio codemaker: 25. Jun 2011 - 02:10

Napisano: juče, 17:37
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0