Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Medjunarodno putno osiguranje

349 odgovora na temu

#346 deki27

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:251
  • muški

Napisano: 22. May 2012 - 23:49

Pogledaj porukuobozavatelj @ 22. May 2012 - 19:31

Da li neko ima neku informaciju o osiguranju trudnica? Navodno je Dunav imao varijantu do 30.nedelje, ali me plase komentari da nisu bas pouzdani, pa dzaba mi da uplatim kod njih, ako nista ne vredi.
Iz jedne osiguravajuce kuce:
...Искључена је обавеза осигуравача за:
трошкове у вези са трудноћом и порођајем, изузев насталих трошкова у случају
-медицински оправданих разлога који угрожавају живот мајке односно детета, под
условом да трудница није старија од 37 година и да није завршена 28. недеља
трудноће,
-медицинске контроле током трудноће или прекида трудноће

Ovu temu bi trebalo prebaciti u opstu diskusiju i spojiti je sa vec postojecom temom( opsta diskusija-Vize, pasosi, osiguranje)

Ovu poruku je izmenio deki27: 23. May 2012 - 00:03

#347 balto

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1064
  • ženski

Napisano: 23. May 2012 - 10:04

@ Infoputnik

U nasem slucaju bolnica nam je dala sve papire, racun, otpusnu listu, neki papir za osiguravajucu kucu, znaci nita nismo posebno overavali, papiri su bili na grckom pa ne znam sta je tu jos bilo, ali samo smo to sve predali i nije bilo nikakvih problema. Rok za predaju je 10 ili 15 dana od povratka sa puta, ne secam se bas tacno.

Ovu poruku je izmenio balto: 23. May 2012 - 10:06

Postavljena slika

#348 Danijela Spasenović Jovčić

backpacker

• Član
  • Poruka:6
  • ženski

Napisano: 23. May 2012 - 17:05

Ne postoji rok od 10, 15 dana ! Znam da je rok iz CG da refundiras 3 godine, isto tako je i sa osig.kucama cini mi se, oni to prevedu sa grckog, bez brige postoje ljudi koji to rade, bitno je sacuvati sve papire koje dobijete, polisu,overeno ulaz i izlaz u pasosu iz zemlje.
"Sve ima svoju lepotu, ali ne vidi to svako."

#349 balto

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1064
  • ženski

Napisano: 23. May 2012 - 20:30

Mi smo morali dati papire u roku koji su nam dali, a u pasose nisu ni gledali da vide kad je bio ulaz i izlaz iz zemlje, jer zamisite situaciju od prosle godine, ni u odlasku a ni u povratku nam nisu lupili u pasose ni jedan pecat, samo su ih na blic pogledali i propustali nas. Dali smo samo papire iz bolnice, to je bila 2010 godina, a osiguranje Uniqa. I da, bili smo sretni jer smo ne znajuci dali papire upravo dan pre isteka roka, zato iz licnog iskustva znam da je bilo odredjenog roka. Ali dobro, sve mozete proveriti prilikom uplate osiguranja, nije na odmet.

Ovu poruku je izmenio balto: 23. May 2012 - 20:36

Postavljena slika

#350 NensiFancy

turista

• Član
  • Poruka:87
  • ženski

Napisano: 23. May 2012 - 21:11

Pogledaj porukuAnonymousX @ 22. May 2012 - 08:29

Kakva je situacija sa zdravstvenim osiguranjem putnika ove godine? Ja sam do sada kupovao Delta Generali, porodično, ali ga nikad nisam koristio. Čini mi se da je ove godine malo skuplje nego ranije???

Da li je to to i da li smatrate da je ovo OK osiguranje za Grčku?

Mi smo imali prosle godine njihovo porodicno,
i iskoristili smo ga, jer su nam se oba deteta razbolela, posle 3 dana letovanja, dobili su visoku T,
mm je pozvao , javio se operater, rekla da ce nas dezurna dr pozvati za koji min,
dr je pozvala, pitala za simptome ,
nazvala ponovo za 5 min i rekla kod kod dr da idemo, dala njegov br mob,
mi pozvali najavili se,
sve je bilo izuzetno profesionalno i korektno , nemam reci,
ove god cemo ponovo uzeti njihovo , jer je mm vec osiguran preko kartice Intesa banke, tako da uzimam za sebe i decu :)

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0