Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Medjunarodno putno osiguranje

349 odgovora na temu

#1 tftzipcat

turista

• Član
  • Poruka:53

Napisano: 07. Jun 2006 - 14:23

Gde i po kojoj ceni se moze dobiti
Polisa Medjunarodnog komercijalnog osiguranja

#2 alazovic

turista

• Član
  • Poruka:75
  • muški

Napisano: 16. Jun 2006 - 18:01

U bilo kojoj turistickoj agenciji ces dobiti tu informaciju...
Preporuka: Delta osiguranje http://www2.delos.co.yu

L.A.

#3 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 22. Jan 2007 - 02:14

Pozdrav!

Vlasnik sam Europ Assistance kartice zdravstvenog osiguranja sa asistencijom (tako pise nanjoj). Pozadi je uputstvo u kome se kaze da pokriva sve troskove iznenadne bolesti ili povreda na putu, bilo gde u Evropi. Izdata je od Delta banke/Delta osiguranja.

Uz izdavanje mi je receno da uz tu karticu nije potreno placati turistickoj agenciji dodatne troskove osiguranja.

Moja dosadasnja iskustva iz prakse su da u nekim agencijama to odobravaju, u nekima uz svadju i ubedjivanje, dok su u nekima kategoricni da mora da se placa njima, da to nema veze sa zdravstvenim osiguranjem, da je naplata spora (sic!), i da sam ja sve u svemu naivan i jako nezgodan covek sto uopste pravim pitanje oko toga umesto da im lepo platim koliko traze.

O cemu se radi?

Unapred hvala!

#4 Faplfah

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:315
  • ženski

Napisano: 22. Jan 2007 - 12:45

''vlasnici Europ Assistance, prilikom podnošenja zahteva za vizu, umesto polise, podnose fotokopije prednje i zadnje strane kartice.
- ove kartice važe samo na teritoriji Evrope, a korisnicima ovih kartica je omogućena neograničena suma pokrića u slučaju nezgode.''

Očito da je ovo isto što i polisa osiguranja, čim se spominje kao supstitut prilikom podnošenja viza.

Verujem da mnoge agencije ignorišu ovo ne bi li vam prodale još jedno osiguranje i na tome uzele svoju prozviziju. Eto, to im je jedina svrha, da vas prevare i zarade tu provizuju.

O kojim agencijama je reč?
Above all things I believe in love. Love is like oxygen. Love is a many-splendored thing. Love lifts us up where we belong. All you need is love!

#5 ZokiBG

backpacker

• Član
  • Poruka:12

Napisano: 29. May 2007 - 09:05

Da li su sva ova osiguranja koja se kod nas prodaju ista - tj. cena manje-vise 1 Euro po danu za odrasle (pola eura za decu), a snose odgovornost za slicne iznose racuna za pruzenu lekarsku pomoc u inostranstvu - ili ne?

Ima li neko nekih (dobrih/losih) iskustava sa ovakvim osiguranjima?

#6 twixy

svetski putnik

• Član
  • Poruka:554
  • ženski

Napisano: 29. May 2007 - 16:35

Do sada smo uplacivali samo Delta osiguranje, iz prostog razloga sto ga mozes uzeti na svakom cosku :)

Na zalost imali smo prilike da ga koristimo par puta, i mogu samo reci da sve super funkcionise. Kad vam zatreba samo pozovete call centar, i posle par minuta vam se javi operater na srpskom jeziku. Ako su u pitanju manje stvari tj. racuni do 100 evra to vi placate i po povratku refundirate (refundacija se ceka 15-ak dana), a ako je nesto vece oni to pokrivaju.
Prosle godine nam se dete razbolelo u Grckoj i vodili smo je kod doktorke u Nikiti, a posto je pregled bio samo 10 evra nismo se ni baktali sa osiguranjem.

Znam ljude koji su kupovali i Zepter osiguranje, ali ne znam kakvi su u praksi posto im nije zatrebalo. Cene su manje vise iste.

#7 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • Poruka:5052
  • muški

Napisano: 29. May 2007 - 17:34

Ja sam prošle godine uzeo Zepter osiguranje,i koristio ga :D

Sve u svemu isto funkcioniše kao Delta-Generali! Call centar,poziv....

#8 Trulex

turista

• Član
  • Poruka:85

Napisano: 19. Feb 2008 - 14:23

Jel može neko da mi kaže čemu služi ono obavezno osiguranje za ulazak u Grčku, osigurani od čega?
Hvala unapred
Pozdrav

Ovu poruku je izmenio Roli: 30. Aug 2008 - 14:17

#9 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • Poruka:5052
  • muški

Napisano: 19. Feb 2008 - 14:31

To ti je međunarodno putno-zdravstveno osiguranje! Ako ti ne daj Bože nešto zafali,lečiš se sa tim papirom... Ili plaćaš usluge doktora,apotekara pa refunduješ kada se vratiš kući!

#10 jerotije_legenda

svetski putnik

• Član
  • Poruka:888
  • muški

Napisano: 19. Feb 2008 - 14:38

Ali prvo konsultujes telefonom onoga kod koga si osigurana !
oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

#11 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 19. Feb 2008 - 14:57

A i pre toga (opciono) - svađaš se sa agencijom ne bi li ti uz što manje ružnih reči priznali neko od medjunarodnih osiguranja koje već poseduješ...

#12 mvesna

turista

• Član
  • Poruka:80
  • ženski

Napisano: 19. Feb 2008 - 22:34

Pogledaj porukuTrulex @ 19. 02. 2008 - 13:23

Jel može neko da mi kaže čemu služi ono obavezno osiguranje za ulazak u Grčku, osigurani od čega?
Hvala unapred
Pozdrav

Ja sam prosle godine imala problema sa jakim bolovima u stomaku, kod lekara sam obavila sve preglede i dobila sam terpiju koju sam platila, ali pri povratku u Beograd refundirano mi je. Mogu ti reci da je to sasvim ok, i da je spas za ne daj boze ako se razbolis.

#13 Trulex

turista

• Član
  • Poruka:85

Napisano: 19. Feb 2008 - 22:54

Pogledaj porukumvesna @ 19. 02. 2008 - 21:34

Ja sam prosle godine imala problema sa jakim bolovima u stomaku, kod lekara sam obavila sve preglede i dobila sam terpiju koju sam platila, ali pri povratku u Beograd refundirano mi je. Mogu ti reci da je to sasvim ok, i da je spas za ne daj boze ako se razbolis.

Jel to znaci kod bilo kog doktora moze da se ode, i sta treba za refundiranje, racun?

#14 mirtsche

turista

• Član
  • Poruka:95
  • ženski

Napisano: 19. Feb 2008 - 23:57

Mislim da ne mozes bas kod svih. Mislim da to zavisi i od osiguranja koje kupujes. Agencija te treba obavestiti o tome.

#15 jerotije_legenda

svetski putnik

• Član
  • Poruka:888
  • muški

Napisano: 20. Feb 2008 - 08:20

Gde god uzmes osiguranje dobijes telefone da bi mogao da ih kontaktiras pre nego sto odes kod lekara. OBAVEZNO se uzima racun zbog refundacije. I da znas da nijedna agencija nece da placa lecenje zbog neke alergije tj promene klime [najcesce se desava]. Ako ti se "nedaj boze" to desi, konsultuj se sa lekarom da ti izda racun za nesto drugo da bi moglo da se naplati u povratku. Pozz
oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0