Putovanja.info Forum: Lago di Garda - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (3 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Lago di Garda dali je neko bio?

#16 Korisnik je offline   Tamilan

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 20
  • Učlanjen: 29.11.09

Napisano: 07. maj 2010 - 20:50

Prvomajske praznike proveo sam sa kumovima na Jezeru Garda ili Lago di Garda, oko 30 km od Verone.Osim prekrasnog jezera koje je najveće jezero u Italiji, sa prelepim pejzažima, gde se Alpi pretaču u niziju, tu su mnogi sadržaji i za one koji bi da provedu odličan odmor sa i bez dece. Gardaland, kažu drugi najveći zabavni park u Evropi posle Disnilanda, pa Movieland-Akvapark u scenografijama filmova, zatim vožnja žičarom koja se usput obrće, sa 50 m na 1700 m nadmorske visine, odakle se vidi celo jezero, prelepi gradići Sirmeone, Garda, Malcisino, Riva del Garda.... U svakom slučaju topla preporuka za sve one koji bi nešto drugačije od do sada doživljenog i viđenog.
0

#17 Korisnik je offline   Dubravka25

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 93
  • Učlanjen: 23.03.09

Napisano: 10. maj 2010 - 14:01

Kada sam bila u Veroni, posetila sam Gardalend i jezero Garda. Potpuno se slažem sa tobom da je fenomenalno. Iz tog razloga sam rešila da ponovo odem na vikend ali samo na jezero.

Od ovih gradića koje si nabrojao, koji bi preporučio? A smeštaj? Videla sam da ima dosta privatnih pansiona, ili hotel? Koja su tvoja iskustva?
Uvek na putu::wub:
0

#18 Korisnik je offline   Dubravka25

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 93
  • Učlanjen: 23.03.09

Napisano: 10. maj 2010 - 14:27

Ovim opisom Garda jezera, podsetio si me na još jedno jezero blizu Graza i Klagenfurta, Worthersee. I ono je odlično za vikend, a može fino i da se letuje. Cela regija ima mediteransku klimu, leti je voda topla, i dok se kupaš gledaš u snegom pokrivene Alpe.

Oko jezera su 3 veća gradića: Krumpendorf, Portschach i Velden. ovu regiju zovu i Austrijski Monte Karlo.

Ja sam bila u Krumpendorfu, u prelepom Koruškom pansionu (napisaću komentar o njemu).

Od Beograda do o jezera ima 556 km i stigne se za otprilike 7 sati.

Od Jezera do Beča ima 332 km i stigne se za 3 h ...divota, može u povratku da se spoji sa razgledanjem Beča.

Ovu poruku je izmenio Dubravka25: 10. maj 2010 - 14:32

Uvek na putu::wub:
0

#19 Korisnik je offline   tea i rea

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 11
  • Učlanjen: 13.04.10

Napisano: 13. maj 2010 - 21:52

Pozdrav narode,
drago mi je da je još naših ljudi otkrilo lepote jezera Garda.
Na slepo smo se uputili prošlo leto na jezero sa namerom da se ukampujemo u jedan od 35 kampova koje smo našli na raznim sait-ovima. Cene variraju od 28 eur (za nas troje do preko 100). Kupali smo se u jezeru i lepo je. Voda je čista, topla i ima puno pataka koje su zaštitni znak tog kraja, nešto kao svete životinje. Svi gradići odišu nekim primorskim izgledom zbog čempresa, olijandera, palmi... :D Naravno tu su i razne tvrđave , dvorci na svakom koraku koje daju posebnu lepotu celom kraju.
Naravno noći su hladne ali u julu jako prija.
Bili smo u sea-life i nije baš velik ali OK. U Gardalend nismo otišli jer mi se neplaća za ćerku 40 eura a neće se ničeg sećati. Svi kažu da je prelep i da vredi ali mislim da ćemo se sigurno vratiti još jednom na Gardu. Meni je to prelep kraj. Ima sve: prelepe Alpe, ogromno jezero za kupanje, puno zabavnih parkova, puno zamkova, prijatni restorani sa živom muzikom, blizu je Verona...
.

0

#20 Korisnik je offline   kmrsfrnc

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 3
  • Učlanjen: 18.06.10

Napisano: 18. jun 2010 - 12:34

I mi planiramo da kampujemo. Imas neki savet? U kom kampu ste bili i koliko ste bili zadovoljni.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 02. feb 2011 - 10:30
Razlog promene: Ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

0

#21 Korisnik je offline   tea i rea

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 11
  • Učlanjen: 13.04.10

Napisano: 01. jul 2010 - 23:54

Pošto nije popularna tema, prestala sam da gledam da li treba savet. Izvini:tuzni:
Oko celog jezera imaju kampovi.
Mi smo se odlučili za kamp koji je blizu Gardalenda, a najjeftiniji je. Cena za 2 odraslih i dete ( oni kažu da nas je 2,5) je 29 eura za dan. Kamp ( mislim da se zove Eurocamp) ima svoje bazene sa toboganima, kao i svoj izlaz na jezero. Parcele su velike, a ne prave razliku u ceni da li ostaješ 2 noći ili nedelju dana . Ima samo jedan restoran i uglavnom su tu porodice i ljudi sa kučićima. Ako idete svojim kolima to je idealno jer pare potrošite na operu u Veroni, zabavni park...., a ne smeštaj:D

U svim kampovima je bilo mesta (prva polovina jula).

Ovu poruku je izmenio tea i rea: 01. jul 2010 - 23:56

0

#22 Korisnik je offline   Zorbas

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 107
  • Učlanjen: 15.11.07

Napisano: 15. jul 2010 - 11:03

Tatalovici Raketici samo napred u osvajanje Italije
0

#23 Korisnik je offline   iggyjoci

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 52
  • Učlanjen: 13.04.08

Napisano: 20. jul 2010 - 15:35

Ako neko moze da ostavi par informacija. Da li znate za neki ok hotel u blizini Gardalenda? Sta bi trebalo videti i posetiti u blizini? Kakve su cene po restoranima (preporuka za neke restorane i specijalitete)?
0

#24 Korisnik je offline   Tamilan

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 20
  • Učlanjen: 29.11.09

Napisano: 04. avg 2010 - 00:26

Mesto Sirmeone je izuzetno lepo i preporučujem ti ga, mada je najatraktivnije i verovatno najskuplje.Mi smo bili smešteni u hotelu u mestu Torri del Benaco i on je sasvim ok. Bilo koje mesto na južnoj strani jezera je blizu Gardalanda, i kolima je sve to na pola sata vožnje.Mi smo rezervisali smeštaj preko bookinga ali imaš na sajtu www.gardalake.com šta hoćeš. Cene su kao u Grčkoj. Što se tiče specijaliteta, zastupljena je sva italijanska kuhinja i naravno riba iz jezera.Nećeš zažaliti ako odeš.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 02. feb 2011 - 10:31

0

#25 Korisnik je offline   banebg

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 331
  • Učlanjen: 10.06.08

Napisano: 06. avg 2010 - 16:17

jel bio neko skoro ovde...
neke svezije informacije...narocito preporuke za smestaj. Lokacija, cena...tip ishrane i cene po restoranima.
Da li postoji jos nesto u okolini sto se moze obici ne racunajuci mestasca oko samog jezera.
0

#26 Korisnik je offline   andrej26

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 986
  • Učlanjen: 04.08.08

Napisano: 06. avg 2010 - 18:45

Ne znam sta te konkretno interesuje, ali za smestaj za mene, zakon je booking.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 26. jan 2011 - 11:00

0

#27 Korisnik je offline   ioniansea

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 32
  • Učlanjen: 16.06.10

Napisano: 29. avg 2010 - 00:06

Pogledaj porukubanebg @ 06. avg 2010 - 15:17

jel bio neko skoro ovde...
neke svezije informacije...

Bila sam davno, pre 5 godina, ne tako skoro. Najbolje mesto za smestaj je Sirmione, Peschiera di Garda, itd. Takodje i Bardolino moze biti ok. U tom mestu su i vinarije. Za smestaj pogledati Booking.com. Rekla bih da tamo nema loseg smestaja. Sve je nasminkano, ususkano, prelepo, a tu je i Gardaland....Cene, pogledati booking, ceste su promocije

Ovu poruku je izmenio DraganV: 04. jan 2011 - 17:34
Razlog promene: skracen citat

0

#28 Korisnik je offline   andrej26

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 02. jan 2011 - 09:49

Dragi forumasi kao prvo svima sve najbolje u novoj 2011,puno zdravlja, srece i putovanja.
E, sada planiramo da vodimo sina od 4.5god u Gardaland negde u aprilu( druga polovina) ili maju, pa sam hteo da pitam kada je bolje u kom terminu.Da li je u aprilu dovoljno lepo vreme jer su u maju mozda vec guzve?
Vidim na sajtu da nema posebnih karata za Gardaland park vec samo u paketu sa Sea& Life i paketi su 1+1 dan za odrasle 22eur, a za decu 19eur, a opcija 2 dana park+ 1 dan sea& life je 39eur odrasli+ 34eur dete.Koji je paket bolji tj. da li je dovoljno 1+1 ili 2+1 ipak bolje uzeti pa polako sve obici?
Sto se tice smestaja da li treba uzeti hotel u okviru Parka ili se moze uzeti i hotel u nekom mestu u okolini pa dolaziti autom preko dana?
Gde se nalaze ostali sadrzaji (movieland, bioskopi itd...) u okviru parka ili ....?
Gde je zicara u odnosu na park?

Ovu poruku je izmenio andrej26: 02. jan 2011 - 09:53

0

#29 Korisnik je offline   Natasa_C

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 74
  • Učlanjen: 19.05.09

Napisano: 04. jan 2011 - 12:30

ja sam bila 2010. godine krajem aprila i vreme je sjajno. mislim da je bolje uzeti smestaj u nekom gradicu u blizini, recimo sirmione ili garda jer su cene povoljnije a i mogucnosti obilaska jezera vece. priroda je divna i treba je doziveti. mi smo bili na severu u limoneu, ali nismo isli zbog parka. sirmione je vece turisticko mesto i blizu je parka, naravno ako planirate autom. mislim da su tada postojale mogucnosti pojedinacne ulaznice samo za gardaland. taj deo italije je prelep tu je i verona, venecija, a mi smo bili na severu jezera pa smo obisli i milano. po meni je dovoljno 1 dan za park, jer ako sam obisla diznilend za jedan verujem da cete i vi gardaland, ali to je individualno. u svakom slucaju to je divna destinacija i toplo je preporucujem, uzivacete u bellissimoj italiji

Ovu poruku je izmenio DraganV: 04. jan 2011 - 17:33
Razlog promene: nema potrebe citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

- - - I love Paris - - -
0

#30 Korisnik je offline   andrej26

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 04. jan 2011 - 22:20

Hvala, sto se tice Italije tamo smo bili 3 puta u poslednjih 15 meseci. Obisli smo sever sve gradove do Torina, Toskanu i malo ispod nje, a sada bi prvi put vodili i sina pa smo mislili da to bude Gardaland.Znaci vreme je super to nam je bitno, planiramo autom i mislimo da nadjemo neki dobar, a povoljniji smestaj u okolini. Hvala na pomoci.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 04. jan 2011 - 23:33
Razlog promene: nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post

0

• (3 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com