Putovanja.info Forum: Lago di Garda - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (3 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Lago di Garda dali je neko bio?

#1 Korisnik je offline   sneza021

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 73
  • Učlanjen: 29.08.06

Napisano: 27. apr 2009 - 10:54

Razmisljam o ovom jezeru kao opciji za predstojece leto!
E sad,
dali ono moze biti zamena za more tj. dali je temperatura vode ok za kupanje?
Koje mesto je najlepse i koliko je vremena uopste potrebno da se jezero obidje?
Ako je neko bio, molila bih ga za neki komentar koji bi mi malo uoblicio sliku o ovom jezeru!

Hvala unapred!
0

#2 Korisnik je offline   drnenica

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 52
  • Učlanjen: 02.11.06

Napisano: 28. apr 2009 - 12:24

Lago di Garda je super destinacija, ali nisam sigurna koliko je adekvatna da zameni letovanje na moru. Ja sam bila u maju i kupanje nije bilo moguce u jezeru, ali je vreme bilo lepo, pa smo se kupali na hotelskom bazenu. Iskreno, nisam tamo ni videla neke plaze na jezeru, vecinom su to setalista, biciklisticke staze(taj kraj italije je poznat po biciklistickim stazama)... Ja sam bila na istocnoj obali i gde god da se smestis neces pogresiti, ako imas auto, jer su razdaljine izmedju gradica smesne. Postoji moj opis u opisima destinacija, a ako te jos nesto interesuje slobodno pitaj.
0

#3 Korisnik je offline   NadjaM

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 53
  • Učlanjen: 24.03.08

Napisano: 08. maj 2009 - 08:28

Da li si bila u Gardalendu?Utisci,preporuke?
0

#4 Korisnik je offline   drnenica

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 52
  • Učlanjen: 02.11.06

Napisano: 08. maj 2009 - 19:16

Nisam, jer smo bili relativno kratko, 3 dana, mada ja i nisam neki ljubitelj zabavnih parkova. Da sam bila vise dana i da imam decu :D verovatno bih isla.
0

#5 Korisnik je offline   NadjaM

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 09. maj 2009 - 20:47

Hvala.Ja imam i jedno i drugo pa se pripremam!
0

#6 Korisnik je offline   minerka

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 4
  • Učlanjen: 20.11.06

Napisano: 15. maj 2009 - 13:04

Ja sam bila prosle godine krajem avgusta pocetkom septembra na nedelju dana u kampu blizu gradica Lazise.Pre toga sam bila u Istri tako da se nisam kupala u jezeru mada je moguce,Bilo mi je fenomenalno sto se zabave tice Gardaland,Movieland,botanicka basta,zicara do Monte Balda...Licno mi se vise svidja severni deo jezera ali sam bila na juznom zbog blizine parkova,dosta su velike guzve na putevima oko jezera pa lokaciju odaberite prema afinitetima.Pitajte sta god vam treba i lep provod
0

#7 Korisnik je offline   NadjaM

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 15. maj 2009 - 18:40

Da li je velika guzva u Gardalandu,sta nikako ne propustiti i da li si bila i u Sea Life-u u okviru parka i da li obavezno otici i tamo?Videla sam na njihovom sajtu da je full ulaznica 35 eura.Da li znas moze li se kupiti u nekoj agenciji jeftinije i da li treba rezervisati kartu preko neta,mislim da slucajno ne odemo tamo pa poljubimo vrata?
Sta je Movieland?
Gde je ta zicara?
Pisi,ne stedi se Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio DraganV: 02. feb 2011 - 11:44
Razlog promene: Ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

0

#8 Korisnik je offline   iwy

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 1069
  • Učlanjen: 12.06.08

Napisano: 15. maj 2009 - 18:55

Ja sam posetila Sirmione i Desenzano koji su na južnom delu jezera ali u rano proleće tako da ne znam kako je što se kupanja tiče.
Sirmione je baš simpatično mestašce sa lepo uredjenim "starijim" delom, plaže postoje, a Desenzano čak i miriše na more jer je kamenje kojim je omedjeno šetalište baš morsko, tako da kad se zagledaš u pučinu nemaš osećaj da si na jezeru.
A što se Gardalenda tiče najveći problem je saobraćajna gužva, naročito ako je vikend i napuštate park na kraju radnog vremena kad to i svi čine. Ima stvarno svega i svačega - od 3d bioskopa, svakojakih vožnji, mjuzikla, pa do delfina i njihovog show programa.
Premda nije zanemarljiva ni gužva u ova dva mestašca i to krajem aprila početkom maja.

Sirmione - ulazak u stari deo
Postavljena slika

Sirmione
Postavljena slika

Desenzano
Postavljena slika

Desenzano
Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio iwy: 15. maj 2009 - 19:09

World is a book and those who do not travel read only one page... Postavljena slika
0

#9 Korisnik je offline   minerka

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 4
  • Učlanjen: 20.11.06

Napisano: 15. maj 2009 - 21:31

Jeste bila velika guzva u Gardalendu iako je bio radni dan,i bilo je jako toplo pocetkom septembra mada svuda postoje tusevi koji rasprsuju vodu tako da nema padanja u nesvest,kartu sam kupila na blagajni normalno,isla sam u Sea life,realno nije veliki vidjala sam i boljih akvarijuma ali je razlika u ceni karte sa sea life i bez bila mala i prijalo mi je da se u sred dana ohladim u klimatizovanom prostoru.Inace se iz Gardelanda moze izlaziti i vracati lupaju pecat na ruku.Guzva se smanjuje uvece a park radi do ponoci i obavezno planirajte da ostanete do kraja jer posle 8,9 kad odu organizovane grupe je uzivanje i bukvalno trcanje sa voznje na voznju.Movieland je u okviru drugog parka,posvecen je filmu ima blesavih voznji,uzasno strasnu horror house,3d zezalice,simulacije, isto jako dobar provod.Mi smo uzeli kartu za Movieland i Aquaparadise za 27evra to je za ta dva parka u dva dana.Realno za Movieland ne treba ceo dan a Aquaparadise je manji od aquaparkova po letovalistima ali bio mi je nekako poseban.Zicara vozi iz mesta Malcesine sa 100m nadmorske visine na Monte Baldo 1700m.Divno je skroz,pogled na jezero,paraglajderi,krave,lepse nego na reklami za Milku to je cini mi se 10tak eura za povratnu kartu mada se mozete spustati i peske.I nikako ne propustiti Parc Sigurta,ulaz isto oko 10eura,ogroman je i stvarno je za uzivanje u boljama i oblicima.
Jos sam htela a nisam stigla da obidjem zoo vrt,valjda ima i neki safari sa pustenim zivotinjama.Mestasca duz jezera dosta lice mada mi je i to zao sto nisam obisla vise,ka severu je hladnije i vetrovitije,pocinju planinski pejzazi i put ide oko samog jezera tako da plaza nema.Na jugu ima pescanih plaza,dosta se ljudi kupalo,meni je tu gde je bio kamp smrduckalo na izlivanje kanalizacije pa nisam mada sigurno ima uredjenih plaza samo ih ja nisam trazila.Pitaj sta god te zanima ja sam se prosle godine ubila trazeci informacije i najkosrisniji su mi bili hrvatski forumi.
0

#10 Korisnik je offline   NadjaM

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 18. maj 2009 - 00:22

Hvala na iscrpnom odgovoru!

Nemam trenutno vise pitanja,al' ako mi nesto padne na pamet pitacu!
0

#11 Korisnik je offline   deki011

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 262
  • Učlanjen: 31.07.05

Napisano: 15. jun 2009 - 02:42

Tamo sam letovao daleke 1994.(Limone) i 1995(Lazice).Moja je preporuka izabrati neko od mesta na juznoj strani jezera jer je voda mnogo toplija a i bolje je u smislu obilazaka(npr,Verona).
Po meni veoma dobra zamena za more,voda je bila bas topla a i plaze su lepo sredjene.
0

#12 Korisnik je offline   IgorKiM

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 15
  • Učlanjen: 25.06.09

Napisano: 15. sep 2009 - 00:53

Ako nekog jos uvek interesuje Gardaland, ja sam tamo bio pre 20-ak dana ili vise, ne bio sam tacno 26 Avgusta. Sto se tice karte, ona je 39 evra i vazi ceo dan za park i za sea life. Najbolje je doci rano kada se i otvara park a to je u 10, ja sam tada stigao i vec su poceli redovi, od karte pa sve do prvih zezancija. Moj savet, kada kupujete kartu uzmite besplatni prospekt. napravite uzi izbor i onda trcite tamo, u protivnom nema sanse da se sve obidje za jedan dan.  ono sto covek nezna je sta da vidi i sta je dobro. Neke stvari nisu nesto zanimljive dok su neke strava. Ako zelite adrenalin, onda svi rolercosteri (ako se tako pise) voznja camcem itd. Ako nekog bas interesuje imam tu brosuru pa mogu da je postavim.

Pozz

0

#13 Korisnik je offline   maja72

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 164
  • Učlanjen: 18.12.08

Napisano: 15. sep 2009 - 21:08

Neko je gore spomenuo da ima dosta informacija o ovom jezeru na hrvatskim forumima. Moze li malo pribliznije, linkovi?
Interesuje me privatan smestaj na jezeru, mozda pre taj juzni deo, Sirmione. Da li neko ima preporuku za neki stan ili apartman sa jednom kuhinjicom i dnevnom sobom i dve odvojene spavace sobe?
Gde ima lepih i dugih biciklistickih staza, moze li neka preporuka iskusnih?

Unapred hvala!
0

#14 Korisnik je offline   mihodj

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 10
  • Učlanjen: 29.09.09

Napisano: 05. okt 2009 - 05:14

Najlepše mesto od onih koje sam ja video svakako je Dezancano, odličan je za šetnju i ovde imate biciklističke staze. E sad, još mi se dopalo mesto Garda, tu ima najviše turista i najživlje je, dosta mlađih ljudi posećuje ovo mesto, dok je Dezancani više za šetnju i više ga biraju starije osobe. Od Garde do Verone ima nekih 35 km i imate redovan saobraćaj, ako idete bez auta. Čuo sam i ja da je Gardaland atraktivan park kod zapadnih suseda - Hrvata, da vikendom po 10 autobusa poseti ovaj park. Ja sam bio dve noći u Gardi, imate tu hotela doista, cena je oko 35 - 45 eura u dvokrevetnoj sobi, ma da smo mi uplatili smeštaj u Beogradu. Verona je baš zanimljiv grad i treba ga videti, a nekih 160 km imate od Garda do Milana, ako ste kolima, ne propustite da odete u Milano.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 02. feb 2011 - 11:45

0

#15 Korisnik je offline   andrej26

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 986
  • Učlanjen: 04.08.08

Napisano: 06. okt 2009 - 20:18

Jel to cena po osobi ili po sobi za noc i koji su to hoteli.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 02. feb 2011 - 11:45

0

• (3 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com