Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Putno osiguranje

12 odgovora na temu

#1 Zorbas

putnik

• Član
  • Poruka:110
  • muški

Napisano: 13. Apr 2009 - 20:17

Da li neko ima iskustva sa plaćanjem putnog zdravstvenog osiguranja kroz Makedoniju. Da li može da se plati samo za tri dana (kao za tranzit) a da ostaneš na letovanju 10 dana :ljutko: . Da li će u povratku tražiti doplatu ?
Žena i deca imaju i makedonske pasoše - da li i oni moraju da plaćaju ? :plesko: :plesko:

Ovu poruku je izmenio Zorbas: 13. Apr 2009 - 20:19

#2 Peca72

svetski putnik

• Član
  • Poruka:604
  • muški

Napisano: 27. May 2009 - 18:53

Ako si samo u tranzitu kroz Makedoniju i ides za Grcku, onda ti netreba posebno zdravstveno osiguranje, vec ti vazi ono osiguranje sto si izvadio za letovanje u Grckoj. Pozzzz

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Dec 2010 - 15:40
Nije potrebno citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

#3 tasko

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:213

Napisano: 28. May 2009 - 18:38

U povratku iz Grcke produzili bismo 5 dana u Ohrid.Da li nam treba zdravstveno osiguranje za tih 5 dana i da li traze jos nesto.Posto letujemo u Grckoj imamo zdravstveno osiguranje za dane u grckoj,zeleni karton,medjunarodnu dozvolu.Pozz

#4 petronije2

turista

• Član
  • Poruka:93
  • muški

Napisano: 31. May 2009 - 22:55

Sto se tice osiguranja, niko nije ni pitao, ni trazio na granici. Osiguranje nisam ni imao.
Na granici su samo zagledali zeleni karton.
Otisao pre cetiri dana, vratio se danas sa Ohrida. Dole je prelepo!

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Dec 2010 - 15:40

Putopis: Postavljena slika MFT: Postavljena slika Postavljena slika Postavljena slika Postavljena slika Postavljena slika

#5 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 31. May 2009 - 23:13

Za boravak u stranoj zemlji(bilo kojoj) potrebno vam je osiguranje, za sve dane koje boravite u istoj.

Gde god da uzimate osiguranje, dobicete konkretne i detaljne odgovore.
......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#6 mirarbi

tasofilka

• Moderator
  • Poruka:7679
  • ženski

Napisano: 01. Jun 2009 - 00:36

Makedonci su od 2. septembra 2008. godine uveli obavezu za turiste i one koji makar samo prolaze kroz njihovu zemlju, da moraju imati putno zdravstveno osiguranje. Dakle, na granici mogu da vam traže dokaz da takvo osiguranje imate, a i ne moraju. Moje mišljenje je da je u stranoj zemlji uvek bolje imati osiguranje, nego plaćati visoke cene za zdravstvene usluge, ukoliko bi vam ne daj Bože zatrebale, pored toga, isplativije je platiti u Srbiji 0,9 evra osiguranja dnevno (kolika je recimo cena u DDOR-u), nego, u slučaju da vam na granici zatraže taj papir, trčati noću po graničnom prelazu i plaćati ono što ste u Srbiji blagovremeno mogli nabaviti i do 10 puta više. Naravno, izbor je samo vaš.

#7 dejzi99

svetski putnik

• Član
  • Poruka:508

Napisano: 02. Jun 2009 - 18:25

Imajte u vidu da Vam se u inostranstvu uvek može desiti nešto nepredvidjeno - bolest ili povreda - i da su zdravstvene usluge vrlo skupe. Zato služi osiguranje - da budete u svakom trenutku bezbrižni! Tu statistika nije važna, jer kome se desi nezgoda koja se nikako ne može unapred predvideti - za njega je to 100%. Kao što se u narodu lepo kaže: ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji.

Ovu poruku je izmenio dejzi99: 02. Jun 2009 - 18:27

#8 pufica

backpacker

• Član
  • Poruka:21
  • ženski

Napisano: 22. Jul 2010 - 15:39

Imate li predlog u kojoj banci je najbolje i najpovoljnije da uzmem osiguranje?
Ο Νίκος έχει ένα κατσικι :)

There's two kinds of people: greeks and everybody else who wish they were greeks :)

Postavljena slika

#9 Jbyn4e

turista

• Član
  • Poruka:72
  • muški

Napisano: 22. Jul 2010 - 16:31

U banci se ne uzimaju osiguranja, vec kod osiguravajucih kuca.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Dec 2010 - 15:41

#10 pufica

backpacker

• Član
  • Poruka:21
  • ženski

Napisano: 23. Jul 2010 - 04:21

ja mislim na ono, odem do reiffeisena, trazim osiguraje, oni mi daju i to je to, znam da to moze, ako smo se razumeli:unsure:
Ο Νίκος έχει ένα κατσικι :)

There's two kinds of people: greeks and everybody else who wish they were greeks :)

Postavljena slika

#11 vilil

backpacker

• Član
  • Poruka:33

Napisano: 27. Jul 2010 - 00:08

Da li je to putno osiguranje obavezno, ili se preporucuje? Po ovome izgleda da nije obavezno -

http://www.blic.rs/V...-u-inostranstvu

http://www.blic.rs/V...oc-u-18-zemalja

#12 ljerka

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2862
  • ženski

Napisano: 27. Jul 2010 - 04:56

Nije obavezno, ali se svakako preporucuje !
Medicinske usluge u inostranstvu su skupe, pa se svakako isplati imati polisu putnog osiguranja.

Ako imas stari, plavi pasos, i treba ti viza za zemlje Eu, u tom slucaju je obavezno uz ostale dokumente koje se predaju ambasadi .

#13 pirat_w

backpacker

• Član
  • Poruka:33
  • muški

Napisano: 30. Jul 2010 - 00:22

Ne znam za vas ali 1 € dnevno ću platiti pre putovanja jer znam da u inostranstvu pregled kod lekara košta i više od 200€, da ne govorim šta sve može da se desi ako se povredite i sl. Pre par godina sam išao sa agencijom i jednog momka ujede neka buba za nogu noga otekne i naravno završi on lepo u hitnoj pa u bolnici i sve cifra za 4 dana lečenja 5.600 €. Agencija platila osiguranje i sve leglo. Pa sad kome je 10-15 € mnogo ne mora da plati samo ne dao vam bog da vas ujede ona buba sve ćete iz svog džepa da platite....

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0