Utisci Hurgada

97 poruka u ovoj temi

Postavljeno

  Postovani forumci, ne bih hteo ovim tekstom mnogo da uticem na Vašu eventualnu odluku da otputujete ili ne u Egipat, samo da napišem da sam naseo na propagandu kako je sve predivno, kako je sad to hit, putovali smo supruga i ja preko renomirane agencije, aranžman: Kairo-Hurgada. Egipat nas više nikada nece videti. Evo zašto:Prvo, mnogo sam se razocarao u agenciju, koja ni približno nije više što je nekad bila /do sada smo mnogo putovali preko iste agencije i sve je bilo super/.

  Prilikom uplate u poslovnici, ni na jedno pitanje kao na pr. kakva je klima, kakav je smeštaj, može li u Hurgadi da se kupamo i suncamo, s obzirom da je predsezona, da li sme da se odavde nosi neka hrana i pice, kakvi su hoteli,kakva je polupansionska hrana, itd,

nisu znali ili hteli da odgovore. Zato cu Vam ja napisati o svemu.

  Agencija se u mnogim stvarima nije držala programa, a vodic je bio prepotentan, previše služben, u Hurgadi se 7 dana nije pojavio u našem hotelu. izbegavao je odgovore na pojedinacna pitanja, strogo se držao pripremljenih govora i polusaveta. Pohvala vodicu može da se uputi na perfektnom znanju egipatske istorije, kao i zanimljivom interpretacijom, ali to bi trebalo da se podrazumeva.

  Prvi dan u Kairu išli smo u poseti platou Gize sa piramidama i dolini sfinge, zatim u nacionalni muzej. To je prelepo i pravi je doživljaj to videti. Sve ostalo što je pisalo u programu da cemo videti, kao na primer poseta bazaru Han el Halili, je izostalo. Umesto toga vodic nas je vodio na rucak u neki neugledni restoran brze hrane, naravno, o našem trošku i u specijalnu prodavnicu parfema.Ne smem da tvrdim, ali je opšti utisak, ne samo naš, vec svih ostalih iz grupe, da je vodic u dilu sa osobljem svih do sada i od sada opisanih restorana i prodavnica. 

  Uvece smo išli na fakultativnu vožnju Nilom uz vešeru i nacionalni program. Sve je trajalo samo 2 sata i svelo se na solidnu veceru i zanimljiv i do sada nedoživljen program. Što se tice Nila, obale su neuredene, nije imalo šta da se vidi. Više smo Nil videli iz autobusa prelazeci preko mostova i to danju.

  Drugi dan je potpuno izostao predvideni fakultativni program u Kairu, umesto toga ponuden nam je celodnevni izlet u Aleksandriju za 60 EUR po osobi. Prihvatili smo i nismo se pokajali, Aleksandrija je mnogo lep grad. Treba ici.

  Treceg dana po programu odmah ujutru smo krenuli za Hurgadu. Problem je bio što nismo ni sekund vremena mogli da prošetamo Kairom pešice, da sami obidemo radnjice, možda neki kafic, a što je najvažnije, nismo cak ni mogli u obicnoj bakalnici da kupimo flaširanu vodu za pice od 1,5 l za 2 Funte /oko 26 din/. Umesto toga morali smo sa je kupujemo u hotelu za 6, ili kod vozaca autobusa za vreme vožnje za 7,5 funti. Nije sve ni u vodi za pice, nego Kairo, osim iz autobusa nismo ni videli, a što smo videli je velika beda o kojoj ne treba trošiti reci, kao i saobracajnu gužvu i zastoje. Hotel u Kairu je bio odlican, dorucak raznovrstan i izvanredan. Pecivo sveže, sve krcka. 

SAVET: egipatska hrana ne odgovara našem sistemu za varenje, o tome nam niko, pa ni vodic nije skrenuo pažnju. Izbegavajte suhomesnato i one njihove zacinjene prelive. Budite sigurni da cete za sve vreme boravka u Egiptu u proseku tri puta na dan da vršite veliku nuždu, bez obzira šta jedete i pijete. Dodatni savet: posle nužde ne morate da se brišete, vec se obavezno odmah perite, u suprotnom, moguca je pojava vrlo neprijatnih plikova. 

  Put za Hurgadu vodi kroz pustinju, prilicno je monoton, traje oko šest sati. Za to vreme, vodic je iskoristio priliku, ispricao je sve, naravno, u superlativima koji se sve fakultativni izleti organizuju za vreme boravka u Hurgadi, insistirao je da se odlucujemo na brzaka gde hocemo i odmah je skupljao novac.

  SAVET: ne nasedajte, osim ako želite u Luksor, sve ostalo je podvala vodica. Kod lokalnih agencija sve to ima u pola cene.

  Kad je rec o izletima, evo kako smo mi prošli. U Luksoru je imalo šta da se vidi, ali bedno za 60 EUR po osobi. Ukljucen je i rucak, ali je bio odvratan, niko ništa nije mogao da okusi, ostali smo gladni. Prevoz je trajao oko 5 sati u jednom pravcu malim, prilicno neudobnim kombijem. Velika je greška je što smo uopšte išli, a najveci motiv mi je bio jer je vodic najavio da cemo videti pravu fatamorganu, koja ce moci da se zabeleži foto aparatom i kamerom. Na žalost, fatamorganu nismo videli, jer navodno, vodic nije znao da je put u koji je trebalo da se skrene zatvoren za saobracaj. Cista podvala agencije ili vodica. Kod takve agencije vodic MORA da o svemu bude informisan, ili neka da ostavku.

  Takode smo naseli kada smo još u autobusu ka Hurgadi uplatili "celodnevni" izlet brodom na koralno ostrvo i to je bilo predvideno na samom kraju boravka u Hurgadi.Dali smo 50 EUR za dve osobe odmah, što je bila užasna greška, jer nam je lokalni vodic nudio još bolji izlet i to, pored koralnog, i na ostrvo ljubavi, za 15 EUR po osobi u startu /Moglo je da se iscenka još niže/, a moglo je da se ide bilo koji dan. Šta je, tu je, mi odbijemo lokalnog vodica, jer smo našem vec platili, pa se dogodilo da je na dan izleta duvao užasno jak olujni vetar, pa smo odustali od izleta. Vodic nam je odmah vratio novac, ali za takav izlet više nije bilo vremena. Ljudi koji su se ipak odlucili da odu na izlet pricali su da zbog vetra nisu mogli da izadu iz kabine brodica, da je rucak bio sasvim solidan, ali izlet nije trajao celi dan, kako je bilo po programu, vec samo do 16 h. 

  Kad vec pominjem vetar, rec, dve o klimi: niko nam unapred nije rekao, naravno, ni u agenciji, da u Egiptu, posebno u Hurgadi uvek duva umeren do jak vetar i da je takva ustvari klima. Da smo znali, nikada u ludaka ne bismo išli u Egipat.Jedino što smo zahvaljujuci vetru doživeli pešcanu oluju, koja je kao magla prekrila celu Hurgadu. Ako je to neko zadovoljstvo... Treba se cuvati od sunca, jer umesto toplote na suncu, zbog vetra se oseca cak i hladnoca, pa se izgori neprimetno za cas. SAVET: prvih dana najviše po pola sata do sat na suncu, po potrebi mažite se najvecim faktorom. 

  Hurada. Razocaranje bukvalno u svakom pogledu. Grad ima valjda oko 200.000 stanovnika, sastoji se od više odvojenih celina, od kojih smo mi videli dve. Obala je privatizovana, sva je isparcelisana, sve hotelske plaže, privatne luke, turisti nemaju pristup obali, osim u strogo ogradenom prostoru, koji predstavlja hotelsku plažu, naš hotel je imao samo 10m dužine, od kojih je pristupacan ulaz u vodu samo oko 2m. Mi smo bili u hotelu "Sun&Sea" blizu glavne ulice starog dela grada. Glavna ulica nije na obali, pa imate utisak kao da niste na moru. Ulica je neuredena, trotoari puni džomba i rupa, ivicnjaci su visoki, tako da mora stalno da se pazi na svaki korak. Saobracaj je intenzivan, svi samo trube, posebno taksisti kad vide da ste stranci, nude vam prevoz. Ulica je prepuna raznih radnji, najveci deo robe se nudi na ulici, prodavci su navalentni i dosadni, Svi bi da uspostave kontakt, da im odgovorite na pitanje odakle ste, kad kažete da ste iz Srbije, teatralno pružaju ruku, pominju Tita, Nasera, Borisa Tadica i obavezno kako u Nišu imaju super prijatelja, u to ime nude da vam, maksimalno spuste cenu robe, a

neki vam robu stavljaju u ruke i nude je kao poklon, ako prihvatite, pojurice za vama i da u ime prijateljstva ipak date koju paru, pa se opet sve svodi na cenkanje. SAVET: ako ne želite to da kupite, samo mu stavite u ruke, recite "It is not nesesery" i produžite dalje. Jedan od retkih pametnih saveta vodica je da se zbog toga predstavljamo kao Rumuni, jer o Rumuniji nemaju pojma, pa brzo odustaju od price. Kad je o Egipcanima rec, osim u boljim radnjama i samoposlugama, nema istaknutih cena, jer se sve trguje na cenkanje. Racunajte da ste kupljenu robu papreno platili ako niste bar prepolovili njihovu pocetnu cenu. I što je važno, treba uvek imati sitan novac, jer kusur nerado vracaju, morate posebno da ga tražite, a u restoranima se podrazumeva da ste castili kelnera za razliku, ako ste dali vecu novcanicu nego što je ceh - kusura sigurno nema. U hotelu sam prvi dan morao da intervenišem na recepciji da bi mi kelner posle popijenog soka vratio kusur od 50-8=42 funte. Sitan novac treba uvek imati i zbog toga što se za sve živo daje bakšiš, od momaka koji vam obavezno nose kofere u sobu /iako vam to i nije potrebno/, sobara da bi vam raspremali i cistili sobu /po 2-3 funte dnevno/, pa i za svaku informaciju koju tražite od nekog meštanina. Uvek ce da se trte, da nude razne usluge i informacije, samo da bi se dokopali koje funte. Sve ovo kad se sabere, u i nije naka para, ali sve to strašno nervira, ne možeš ni malo da se opustiš. Beda je, plate su oko 50 EUR,a najbolji lekar ima oko 100 EUR-a mesecno. O parama cu još nešto kasnije, a sada nešto o hotelu. Za novac koji smo u startu platili, kao za hotel sa tri zvezdice, KATASTROFA!!!

Hrana je užasna, neukusna, jednolicna, nema voca, uz vec opisane stomacne probleme. Hleb u obliku kajzerica i kifli bajat, tvrd, jedva se jede. Morali smo po samouslugama da tražimo još po nešto za hranu, ali problem: nigde hleba! Nigde pekare! Da na jednom mestu nismo našli neke bezukusne, ali ipak mekane kifle, gladovali bismo. SAVET: Ponesite od kuce nešto za klopu, recimo kackavalja, pecenice, ili cajne kobasice... U sobi ima mali fižider, pa može da se drži hrana i pice, a može i bez problema sve da se unese u sobu. U hotelski restoran ne sme ništa da se unese od hrane, a posebno od pica. Autor ovog teksta je imao problem kad se vratio iz grada pravo na veceru, sa nacetom flašicom vode za pice od 0,5l. Nisu hteli da me puste da udem, pa sam morao prethodno da odem do sobe da ostavim flašicu. Takva flašica vode, ko ne može da jede na suvo, košta u restoranu, ne secam se tacno, 4-5, a sok 8-10 funti. /x13 din/. U restoranu mogu da se naruce Koka-kola, razni sokovi, ali alkohola nema. Ko voli pivo ili vino uz veceru, razocarace se. Alkohola ima samo u boljim restoranima i papren je. SAVET: Ako volite po koji aperitiv pred klopu, ponesite odavde pica koliko vam je potrebno. Niko ništa ne proverava, dozvoljen je unos alkohola u Egipat. Neke sam face iz grupe "ulovio" kako pred veceru potežu "unucice".

  Još o hotelu: na prvi pogled ne izgleda loše, ali je dosta oronuo, /kazu da je nov/ zidovi u sobi pozuteli, neokreceni, kupatilo uvek prljavo. Narocito WC. Prilikom tuširanja temperatura vode se sama od sebe menja od ledene do vrele, Utikaci su sa tankim rupicama, tako da ne može ništa da se ukljuci. Autor ovog teksta je odsekao viljuške od gajtana za fen i da bi radio, uvlacio gole žice u rupe. SAVET: ako nosite bilo koji uredaj na struju, obavezno da imaju obicne, ne šuko viljuške. Srecom punjaci za mobilne su mogli da se ukljuce. U sobi ima TV, i na srecu, jer nam je inace u Hurgadi bilo smrtno dosadno, ima satelitski program RTS-a. Sa terase je lep pogled: centar grada i more. Hotel ima tri bazena na dva lepo uredena platoa sa ukrasnim biljem, besplatnim ležaljkama. Nažalost, jedno veliko razocaranje: Voda u bazenima je bila ledena, nije bilo moguce kupanje. /Toliko sam proputovao, svuda je bila grejana voda u bazenima, i u sred zime, nije mi palo napamet da se o tome raspitam unapred. Mislio sam da se to podrazumeva/. Zbog vetra, na plaži nije moglo da se sedi svaki dan, na pojedinim mestima uz bazene je zavetrina, pa smo se tu uglavnom suncali. More je prohladno, ali je bilo moguce kupanje. Predivno je. Posmatrao sam dno sa maskom, toliko raznobojnih riba i korala nikad nisam video. Problem je što se nije moglo dalje od hotelske plaže, od tih 10m obale i što je po izlasku iz vode, zbog vetra, obavezno brisanje i presvlacenje kupacih gaca, odnosno kostima. UŽAS! Suncanje na bazenu, pa kroz hol hotela, kroz glavni ulaz, preko ulice na plažu zbog kupanja!!!/oko 150m/. Inace, nocu nije moglo da se spava zbog jakog vetra koji je glasno fijukao, kao zbog muzike koja se nerazgovetno , ali prilicno glasno, cula iz obližnje diskoteke.

  Pomenuo sam da je u Hurgadi mnogo dosadno, jer nema nikakvih sadržaja. Samo bazen, plaza i glavna ulica. Može ko hoce da sedne negde na neko pice, ali se diskoteke ne preporucuju, posebo za devojke, jer su tamo samo Arapi.

  Isli smo jedamput taksijem u novi deo grada, ogromne ulice, nepregledno široki i ravni plocnici, ekskluzivne prodavnice, /roba je pravi kvalitet, ali užasno skupa, nema cenkanja/ restorani,luks hoteli, akva park.Ali, ništa od toga nije na moru. Obala pripada samo lux hotelima. Ipak, interesantno je sve to videti.

  Sada opet o parama: metalnih ima od jedne funte,lice na 1 evro i od pola funte. Papirnih ima od 100,50,20,10,5,2 i 1 funte i 50 i 25 plastersa /polovina i cetvrtina funte/. U pocetku je teško baratati sa papirnim novcem, jer sve piše na arapskom, osim jedne cifre na jednom mestu. Vodic nas je posebno upozorio da Arapi hoce da podvale prilikom vracanja kusura, da vrati 50 plastersa umesto 50 funti, jer se novcanice teško razlikuju. Ali, nam nije rekao da Arapi podvaljuju drugacije. Nažalost, dva puta sam naseo na prevare i bio u vrlo bezveznoj i na izgled i opasnoj situaciji: prvi put kad sam prvi dan kupovao na ulici kacket za glavu, nisam imao sitno, pa sam izvadio iz novcanika novcanicu od 50 funti i dao prodavcu. Veštim trikom, za delic sekunde u njegovoj ruci se našla novcanica od 50 plastersa, pa je poceo da me ubeduje da sam mu dao pogrešno. Zbunjen, u tom trenutku nisam bio 100% siguran šta sam mu dao, dam mu još jednu novcanicu od 50 funti, koju sam mu prethodno iz svoje ruke pokazao da bi se obojica uverili da je rec o 50 funti i tek onda mi je vratio kusur. SAVET: Cim dobijete neku novcanicu od 50 funti,otarasite je se tako što ce vam razmeniti kad kupite neku sitnicu u redovnoj samoposluzi ili prodavnici suvenira. Ako vec morate da date Arapinu novcanicu od 50 funti, ne dajte mu odmah u ruke, nego mu iz svoje ruke prvo pokažite i pitajte ga kao da li je to ona prava.Naravno, odmah posle opisanog dogadaja sam se prebrojao i shvatio da sam prevaren.

  Drugi put sam naseo kada smo išli taksijem u novi deo Hurgade. Naime, vodic nam je decidirano rekao da je cena vožnje u lokalu po gradu 10 funti, ali nije rekao da je neophodno to dogovoriti unapred. Da ne bih bio prevaren, pripremio sam 10 funti u Džepcic od majice da po završenoj vožnji platim prevoz, ali kada sam dao 10 funti, taksista je izašao za nama i tražio je još para. Kada sam mu rekao da znam kako je cena vožnje 10 funti, on je vrlo drsko odgovorio da je 10 po osobi i da mu dugujem još 10. U tom trenutku se pojavio neki policajac ili cuvar iz obližnje banke, ne znam, tek situacija je bila da sam morao da se mašim za novcanik da mu dam još 10 funti/nek se nosi.../, ali problem: nisam imao sitno 10, vec 50 funti. Ja imu pružim 50 uz prethodnu konstataciju da je zaista u pitanju 50 funti, a ne 50 plastersa. Taksista je uzeo 50 funti, rekao: "moment", ušao u svoj automobil, ja mislio sa bi mi vratio kusur, a on upali motor i pobeže! Ja zaprepašcen, pogledam okolo, nigde onog policajca, verovatno su u dilu. Sve u svemu, ta vožnja nas je koštala 60 funti. SAVET: Uvek pre ulaska u taksi, utvrdite tacnu cenu vožnje i pripremite tacan iznos. U povratku iz novog dela Hurgade sam tako i postupio i nije bilo nikakvih problema.

  Da zakljucim: Agencija 1, vodic 1, Kairo 2, Aleksandrija 4, Hurgada 1. To su moje ocene. Ljudi koji su se sa nama vracali istim avionom iz Šarm el Šeika, kažu da je i tamo sve na isti kalup.

  Još nešto:

na kraju, vodic nije ni pitao kako nam je

bilo, nije se uopšte pozdravio, iako je leteo sa nama za Beograd /delovao je da ga boli za sve.../

SAVET: NE IDITE NA LETOVANJE U EGIPAT!!!. OSM AKO VAM JE OPSESIJA DA VIDITE KAIRO, PIRAMIDE, SFINGU, KRSTARITE NILOM. I DOBRO SE PRETHODNO O SVEMU RASPITAJTE ŠTA VAS ZANIMA.

Ako ima neko još nešto da pita, moja adresa je: msrecnik2@yahoo.com  

 

 

   

   

   

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Postavljeno (izmenjeno)

Iz ovog što ste napisali , jedino što mogu da konstatujem je da se niste o Egiptu raspitali pre putovanja, jer da jeste sve bi ovo znali. Na ovom forumu imate mnoštvo informacija , upravo o svemu ovom što ste naveli,( o ovom hotelu ima i mnoštvo MFT, informacija ..) tako da mi je moram priznati čudno što ste tek nakon putovanja i po vama lošem iskustvu napisali sve ovo. Za Egipat je sve ovo što ste naveli gotovo "normalna" stvar. Cenkanje pre svega, hrana i stomačni problemi ( tu je dobro poznat ANTINAL) , navalentnost prodavaca, itd, itd.... Morali ste biti svesni da je to pre svega drugi kontinent, druga kultura i sve je drugačije od onog na šta je većina ovde navikla. Kažete da vam u agenciji nisu dali nikakve informacije, šteta i veliki minus za njih, mada, s obzirom na to da koristite koliko vidim net, forum, imali ste zaista prilike da se jako dobro informišete. No, da ne dužim, sve je to stvar ukusa na kraju, ja sam zaljubljena u Egipat moram priznati , bila, videla, uživala i uvek ću se rado vratiti tamo , bio to Sharm el Sheik (tamo nema stanovništva , svi su dislocirani iz grada) , Hurgada , Stela di Mare itd... I da, svakako svima toplo preporučujem Egipat, jer tako lepo more , ta klima, usluga , to se za te pare malo gde može naći .

PS . ipak pre preporučujem Sharm nego Hurgadu, ali i to je stvar ličnog ukusa :)

Izmenjeno (slatkiš)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Postavljeno

"Vuk na ovcu svoje pravo ima,

ka' tirjanin na slaboga coveka..."

Prijatelju, nemam nameru da vredjam, ali to sto su te prevarili na fore ne znaci da ne treba ici... Ako si ti polomio nogu igrajuci mali fudbal, ne znaci da treba da savetujes ljudima da se ne rekreiraju...

Ja sam bio pet puta u Egiptu, Boze zdravlja i ove godine cu, jesu me prvi put 2003. izvacarili na sitne fore, sve zajedno za recimo 20-30 funti, ali da li to znaci da treba da se odreknem ONOG mora zbog 200-300 dinara? Jeo sve, pio sve i nikad nikakvih problema...

A sto se tice vremenskih uslova... Pa sta si ocekivao? I njima je u to vreme zima...

Uostalom, sta si ocekivao za par stotina evra??? Zato sledeci put se otvori za 10-15.000 evra, pa odvedi gospodju na Bora Boru, pa neces imati zamerki... Mada ko zna...

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Postavljeno (izmenjeno)

Slobo, cemu ovaj post? Bez obzira sto si zaljubljenik u Egipat ne treba tako.

Msrecnik, ne znam da li sam dobro napisala nick, je izneo svoje utiske i svaka mu cast na trudu i zelji da to podeli sa nama. Zasto ga napadati, bas ruzno za ovo Bora Boru... Primetila sam da ljudi ne mogu da podnesu suprotne stavove. Hajde da budemo tolerantni, hajde da pokusamo da razumemo jedni druge!

Izmenjeno (lav)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Postavljeno

"Vuk na ovcu svoje pravo ima,

ka' tirjanin na slaboga coveka..."

Prijatelju, nemam nameru da vredjam, ali to sto su te prevarili na fore ne znaci da ne treba ici... Ako si ti polomio nogu igrajuci mali fudbal, ne znaci da treba da savetujes ljudima da se ne rekreiraju...

Ja sam bio pet puta u Egiptu, Boze zdravlja i ove godine cu, jesu me prvi put 2003. izvacarili na sitne fore, sve zajedno za recimo 20-30 funti, ali da li to znaci da treba da se odreknem ONOG mora zbog 200-300 dinara? Jeo sve, pio sve i nikad nikakvih problema...

A sto se tice vremenskih uslova... Pa sta si ocekivao? I njima je u to vreme zima...

Uostalom, sta si ocekivao za par stotina evra??? Zato sledeci put se otvori za 10-15.000 evra, pa odvedi gospodju na Bora Boru, pa neces imati zamerki... Mada ko zna...

Bravo Slobo, kod nas se to jos i ovako kaze: "rdjavom k... i dlaka smeta". NI ja nemam nameru da vredjam nikoga ali kada ides u zemlju treceg sveta ne ocekujes Monako ili Rimini. Uostalom, ja (i ovo je samo moje skromno misljenje) ne idem na more da gledam lokalnu arhitekturu i cistocu ulica (mada ne bih mario da su cistije u Hurgadi) nego da se kupam u cistom, toplom i prebogatom moru. Mislim da je mnogo bolje da su more i vazduh cisti nego ulice. Prevare jesu sitne i prihvatam da boli, mozda ne toliko kao materijalna povreda, vise sto se osecas tupavim posle toga. No, za razliku od drugih destinacija, Egipat je jedna od najbezbedenijih destinacija u svetu, gotovo da ne postoji ulicni kriminal a mi kao turisti najvise treba toga da se plasimo. Sto se proliva tice, veruj mi da ce ga dobiti i da letuju u Akapulku, na Baliju, verovatno i u Nju Jorku ... to je jednostavno reakcija tela na razlicit mineroloski sastav hrane koju unosimo, nema nikakve veze sa cistocom (opet ponavljam bilo bi verovatno sve lepse da je cistije).

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Postavljeno

E stvarno svaka ti cast!

Prostakluk svuda oko nas!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Postavljeno

E stvarno svaka ti cast!

Prostakluk svuda oko nas!

da vidim i koliko ti, kako si sama rekla, volis Egipat kao destinaciju. ili ga pljujes ili ti smeta kada ga neko brani. hm?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Postavljeno

Budite sigurni da cete za sve vreme boravka u Egiptu u proseku tri puta na dan da vršite veliku nuždu, bez obzira šta jedete i pijete.

I pored velike volje i naoružan strpljenjem izvan svojih granica - ovde odustajem od daljeg čitanja.

Vi koji ovo čitate: budite sigurni da opisane fiziološke senzacije nisu pravilo pri boravku u Egiptu.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Postavljeno

Hahahahahaha... zaista meni je ovo bilo veoma interesantno citati, bas sam se nasmijala.

:D

Vidi se da je covjek potpuno neupucen otisao u Egipat i zao mi je sto je dozivio ruzne stvari, ali svi smo to prosli na ovaj ili onaj nacin i sada kada gledam unazad meni je to jako smijesno... mada me ni tada nije previse pogadjalo, ali valjda covjek je takav...

A sto se tice hotela, mislim da ste se isto tako mogli raspitati na ovom forumu, a ako ne uvijek imate Triadvisor sa slikama i onda vidite pravu situaciju.

Zaista mislim da ste promasili cijelu bit Egipta, a po tome on i nije za vas. Neka druga destinacija ce biti sigurno puno bolji izbor za vas.

Puno srece... a ostali vidimo se u Egiptu!

:)

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Postavljeno (izmenjeno)

Ključ za razumevanje celog slučaja se nalazi u rečenici:

U Luksoru je imalo šta da se vidi, ali bedno za 60 EUR po osobi.

Čajne kobasice i kačkavalje u avionu za Egipat i ostale izrečene gluposti me sramota da komentarišem.

Izmenjeno (Nikola S.)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Postavljeno

Meni je bas zao coveka. Ocigledno da nije bio upucen gde ide.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Postavljeno

Vi koji ovo čitate: budite sigurni da opisane fiziološke senzacije nisu pravilo pri boravku u Egiptu.

:bez-zuba:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Postavljeno

Meni je bas zao coveka. Ocigledno da nije bio upucen gde ide.

Nemoj da ga žališ, nego budimo svi srećni što im nisu dali da sami šetaju Kairom.

Ili bi izveštaj bio još živopisniji, ili ga uopšte ne bi bilo.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Postavljeno

 

  Agencija se u mnogim stvarima nije držala programa, a vodic je bio prepotentan, previše služben, Pohvala vodicu može da se uputi na perfektnom znanju egipatske istorije, kao i zanimljivom interpretacijom, ali to bi trebalo da se podrazumeva.

 

  Uvece smo išli na fakultativnu vožnju Nilom uz vešeru i nacionalni program. Sve je trajalo samo 2 sata i svelo se na solidnu veceru i zanimljiv i do sada nedoživljen program. Što se tice Nila, obale su neuredene, nije imalo šta da se vidi. Više smo Nil videli iz autobusa prelazeci preko mostova i to danju.

  Drugi dan je potpuno izostao predvideni fakultativni program u Kairu, umesto toga ponuden nam je celodnevni izlet u Aleksandriju za 60 EUR po osobi. Prihvatili smo i nismo se pokajali, Aleksandrija je mnogo lep grad. Treba ici.

  Problem je bio što nismo ni sekund vremena mogli da prošetamo Kairom pešice, da sami obidemo radnjice, možda neki kafic, a što je najvažnije, nismo cak ni mogli u obicnoj bakalnici da kupimo flaširanu vodu za pice od 1,5 l za 2 Funte /oko 26 din/.

  SAVET: ne nasedajte, osim ako želite u Luksor, sve ostalo je podvala vodica. Kod lokalnih agencija sve to ima u pola cene.

. Kod takve agencije vodic MORA da o svemu bude informisan, ili neka da ostavku.

SAVET: NE IDITE NA LETOVANJE U EGIPAT!!!. OSM AKO VAM JE OPSESIJA DA VIDITE KAIRO, PIRAMIDE, SFINGU, KRSTARITE NILOM. I DOBRO SE PRETHODNO O SVEMU RASPITAJTE ŠTA VAS ZANIMA.

 

Uh, odustala sam da citam...ovo je bez veze....

Ovaj savet na kraju je "famozan".....mozete da preporucite, a ne tako....a i dobar..."o svemu se raspitajte"...ispravno receno, sto ste trebali i vi da uradite pre polaska....

Kakav vodic vama treba, naravno profesionalan a ne da vam se ulaguje i pije kafu sa vama, i onda ne bi valjao....zaboravili ste da kazete koju agenciju to pljujete....

I na kraju da kazem....odakle vam petlja da sami setate Kairom....ili iznajmljujete vodice tamo....dobro sto niste, pa se sad malo informisite o tome...tek da znate, ako to niste ukapirali tamo....

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Postavljeno

Nemoj da ga žališ, nego budimo svi srećni što im nisu dali da sami šetaju Kairom.

Ili bi izveštaj bio još živopisniji, ili ga uopšte ne bi bilo.

Zao mi je zato sto svi mi naporno radimo tokom godine ne bi li sebi priustili zadovoljavajuci odmor. Verujem da je potrosio na to putovanje blizu 1000 evra, a vratio se nezadovoljan. Nadam se da ce sledeci put biti bolje obavesten, a i da ce biti snalazljiviji, jer stvarno je imao nedopustive pehove... Ono sa taksistom, pa soba u hotelu... Secam se da su i nama hteli da uvale neku prljavu sobu sa veoma malom terasom, ali smo odmah odreagovali i, naravno, isto vece smo dobili novu sobu.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

Uključi se u zajednicu

Pridruži se našoj zajednici i napravi nalog. Jednostavno je!


Registruj se

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se.


Prijavi se sada

 • Posetili nedavno   0 članova

  Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

 • Naša statistika

  21366
  Ukupno tema
  642229
  Ukupno poruka