Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Najlepse ostrvo u Grckoj

• Ne možete pisati na ovoj temi
59 odgovora na temu

#46 vladar

turista

• Član
  • Poruka:80
  • muški

Napisano: 21. Mar 2008 - 03:42

Pogledaj porukumakii @ 1. 06. 2006 - 18:52

Preporucite mi lepo ostrvo,idem sa devojkom i zeljni smo odmora i prirode
hvala i pozdrav za sve forumase

STVAR LIČNOG UKUSA, ALI AKO NIKADA RANIJE NISI LETOVAO NA NEKO GRČKOM OSTRVU NE BRINI MOJ IZBOR SE SVODI NA SVEGA 32 NAJLEPŠA...UZGRED GRCI IMAJU 31 KOMERCIJALNIH AERODROMA NA ISTO TOLIKO OSTRVA,PA TI VIDI , A HENRI MILER I NJEGOVA SLEDEĆA IZJAVA SVE GOVORE:"DA BI ČOVEK OBIŠAO CELU GRČKU POTREBAN MU JE JEDAN CEO LJUDSKI VEK ,ALI ZALJUBLJIVANJE U NJU JE TRENUTNO".

Ovu poruku je izmenio vladar: 21. Mar 2008 - 03:43

VLaDaR

#47 vladar

turista

• Član
  • Poruka:80
  • muški

Napisano: 24. Mar 2008 - 03:04

Pogledaj porukuDragan @ 9. 08. 2006 - 11:24

Jedna moja poznanica je pre 2 ili 3 godine bila tamo preko one grcke a gencije koja pocinje na K, i bila je zadovoljna. Medjutim, sem malo price i par slika, nista senzacionalno nisam cuo o ostrvu, sve se svodi na to da je glavni grad Kos, prelepo mesto podeljeno nekakvom stenom na dva dela, a cini mi se da su u ponudi bili i atraktivni izleti do vulkanskog ostrva Nisiros, te do Kalimnosa, koji vazi za vazan centar za preradu sundjera na Mediteranu, ali ne secam se da su one tamo isle. Sve u svemu plaze mi ne deluju nekako spektakularno (narocito ne posle Skiatosa, Skopleosa, ALonisiosa, KEfalonije, ITake, Lefkade ...) a ostrvo je barem sto se nocnog zivota tice, kopija Rodosa, sto se meni uopste mnogo ne dopada. Ako bih se nekada odlucio da tamo, ukomponovao bih to sa boravkom na Patmosu, Ikariji (fenomenalne plaze, termalni izvori), vec pomenutim Nisirosom te Kalimnosom, a na Kosu ne bih ostao duze od 2-3 dana.
Svakako da je Patmos fenomenalno ostrvo a bogami i turistički (a to se naročito odnosi na krstarenja),veoma posećeno naročito zbog čuvenog manastira gde je Sveti jovan Krstitelj u prvom veku napisao svoja otkrovenja,ostrvo ima predivne plaže , tu je i Ikaria koja ima još lepše plaže i bogami fenomenalnu prirodu u unutrašnjosti ostrva sa šumama,termalnim izvorima,a Prioni i Seychelles beach kao i Messakti i Livadi spadaju u nadaleko čuvene atrakcije ostrva.
Pokrenuću i topik vezan za Istočno egejska ostrva jer vidim da ih ovde zanemaruju mnogi , a smatram da su Ostrva Samos i Chios pravi biseri egeja naročito Samos koji je po mom dubokom mišljenju u rangu po prirodnim lepotama sa Skijatosom i prelepim jonskim ostrvima ali je mnoogo veće od Skijatosa ima zaista mnogo toga da se vidi noćni život je odličan , mesta poput Vathija,glavne luke su veoma zanimljiva,tako da je zaključak, da praktično Grčka ima oko 32 ili više od tog broja zanimljivih ostrva iz svih regija Jonske,severno Egejske,Sporada,Saronika(naročito Agistri ,Spetses jer se o ovoj grupi ostrva kod nas malo zna a ova dva neodoljivo me potsećaju na Skiatos),Kiklada,Dodekaniza,i Krita.
VLaDaR

#48 Dragan

svetski putnik

• Član
  • Poruka:987

Napisano: 24. Mar 2008 - 11:24

Pogledaj porukuvladar @ 24. 03. 2008 - 02:04

Svakako da je Patmos fenomenalno ostrvo a bogami i turistički (a to se naročito odnosi na krstarenja),veoma posećeno naročito zbog čuvenog manastira gde je Sveti jovan Krstitelj u prvom veku napisao svoja otkrovenja,ostrvo ima predivne plaže , tu je i Ikaria koja ima još lepše plaže i bogami fenomenalnu prirodu u unutrašnjosti ostrva sa šumama,termalnim izvorima,a Prioni i Seychelles beach kao i Messakti i Livadi spadaju u nadaleko čuvene atrakcije ostrva.
Pokrenuću i topik vezan za Istočno egejska ostrva jer vidim da ih ovde zanemaruju mnogi , a smatram da su Ostrva Samos i Chios pravi biseri egeja naročito Samos koji je po mom dubokom mišljenju u rangu po prirodnim lepotama sa Skijatosom i prelepim jonskim ostrvima ali je mnoogo veće od Skijatosa ima zaista mnogo toga da se vidi noćni život je odličan , mesta poput Vathija,glavne luke su veoma zanimljiva,tako da je zaključak, da praktično Grčka ima oko 32 ili više od tog broja zanimljivih ostrva iz svih regija Jonske,severno Egejske,Sporada,Saronika(naročito Agistri ,Spetses jer se o ovoj grupi ostrva kod nas malo zna a ova dva neodoljivo me potsećaju na Skiatos),Kiklada,Dodekaniza,i Krita.

Posto vidim da si obisao zaista veliki broj grckih ostrva, bih bi ti zahvalan ako bi napisao jos koju informaciju o Ikariji, Samosu. O Hiosu je jedna cura (cini mi se Penelopi) vec naveliko pisala (postoji posebna tema posvecena tom ostrvu).
Tom prilikom sam je i zamolio da napise nesto vise i o ostalim ostrvima istocnog Egeja, ali do dana danasnjeg ne dobismo takav tekst.
Takodje, ukoliko si bio na ostrvu Samotraki (koje cini posebnu celinu sa Tasosom), bilo bi lepo da nas obradujes jednim postom.

Cilj je da se medju potencijalnim turistima razvije interesovanje i za grcka ostrva koja uslovno receno ne potpadaju pod " interesnu sferu " srpskih (evropskih) agencija.

Spetses, Hidra, Salamina, takodje zahtevaju posebnu temu (zaboravih i Eginu), upoznao sam prosle godine jednu devojku iz GRcke koja ima kucu na prvom od pomenutih ostrva iz ove grupe.

#49 volodja

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1935
  • muški

Napisano: 24. Mar 2008 - 12:38

Procitao sam ovu temu, pa bih porucio "autoru":
Gde god da odes, bilo koje ostrvo u Grckoj, neces se pokajati!
Nema "najlepseg", svako je "najlepse" na svoj nacin.

Idi redom (ili "random") i neces se pokajati ni u jednom izboru

#50 Draganica

putnik

• Član
  • Poruka:192
  • ženski

Napisano: 24. Mar 2008 - 13:05

Pogledaj porukuDragan @ 24. 03. 2008 - 10:24

Cilj je da se medju potencijalnim turistima razvije interesovanje i za grcka ostrva koja uslovno receno ne potpadaju pod " interesnu sferu " srpskih (evropskih) agencija.

Slažem se 100% !!!!!!!

#51 Mikoye

turista

• Član
  • Poruka:57
  • ženski

Napisano: 24. Mar 2008 - 20:30

Pogledaj porukuvolodja @ 24. 03. 2008 - 11:38

Procitao sam ovu temu, pa bih porucio "autoru":
Gde god da odes, bilo koje ostrvo u Grckoj, neces se pokajati!
Nema "najlepseg", svako je "najlepse" na svoj nacin.

Potpuno se slažem... razmišljala sam dugo vremena koje bih Grčko ostrvo izdvojila kao najlepše, ali koliko god razmišljala, zaključujem da svako ostrvo na kojem sam bila ima nešto posebno. Pritom npr. - Krf, Patmos i Mikonos su potpuno različita ostrva (100%), ali svako od njih je na mene ostavilo poseban utisak, i na svako bih se rado vratila!

#52 sasa76

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 25. May 2010 - 14:18

Pogledaj porukuoptimista @ 07. Aug 2006 - 17:37

Ima se,moze se...Ja sam zavrsila faks i radim za 250 evra,ko mi je kriv sto nemam para za Mik,Nax i tome slicno...

Pa kako je krenulo nece biti ni tih 250,drago mi je da je neko iskren posto se ekipa mnogo folira,kao grupa slepaca koji napipavaju slona....

problem je univerzalan ako imas vremena-nemas para,ako radis -nemas vremena ni para,

bilo bi lepo za promenu natovariti backpack pa obici svake sezone par tihi ostrva onako sirotinjski,na zalost ko je u radnom odnosu mora se podvrgnuti "aranzmanima"........

ja sam se navikao na blatnjavu sredinu u kojoj zivim,kao kad igras vatrepolo u septickoj jami ....

posle nekog vremena se "profilises"

#53 sasa76

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 25. May 2010 - 14:26

Pogledaj porukusasa @ 25. Jul 2006 - 23:15

Maki,ovim redosledom Thasos pa Skiatos,veruj mi letujem u Grckoj preko 20 god obisla sam sve zivo,i ostrva i kopno...Samo iznajmite kola ili motor i uzivajte!
zasto ne Skiatos Pa Tasos ....da nije zbog meduza????

#54 Gost mile-mobilni_*

• Gost

Napisano: 31. May 2010 - 09:42

Pogledaj porukusasa76 @ 25. May 2010 - 14:26

zasto ne Skiatos Pa Tasos ....da nije zbog meduza????

#55 volodja

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1935
  • muški

Napisano: 31. May 2010 - 18:52

Pogledaj porukuMikoye @ 24. Mar 2008 - 20:30

... i na svako bih se rado vratila!
A tolko ima jos onih na kojima nismo bili!

#56 manduvil

putnik

• Član
  • Poruka:155

Napisano: 01. Jun 2010 - 13:27

Pogledaj porukuDragan @ 24. Mar 2008 - 11:24

Posto vidim da si obisao zaista veliki broj grckih ostrva, bih bi ti zahvalan ako bi napisao jos koju informaciju o Ikariji, Samosu. O Hiosu je jedna cura (cini mi se Penelopi) vec naveliko pisala (postoji posebna tema posvecena tom ostrvu).
Tom prilikom sam je i zamolio da napise nesto vise i o ostalim ostrvima istocnog Egeja, ali do dana danasnjeg ne dobismo takav tekst.
Takodje, ukoliko si bio na ostrvu Samotraki (koje cini posebnu celinu sa Tasosom), bilo bi lepo da nas obradujes jednim postom.

Spetses, Hidra, Salamina, takodje zahtevaju posebnu temu (zaboravih i Eginu), upoznao sam prosle godine jednu devojku iz GRcke koja ima kucu na prvom od pomenutih ostrva iz ove grupe.

Samotraki je super, neverovatan spoj planine i mora, vrh Samotrakija je najvisi u Egejskom moru....sela su pretezno brdska, mada ima i par na obali, sto se plaza tice, nema ih preterano, ali postoje bar tri koje su i vise nego pristojne (pretezno su sljunkovite ili sa oblutcima) jako je malo pescanih...prava prirodna lepota se medjutim nalazi unutar ostrva gde preko 13 vodopada pravi razna jezerca u kojima leti moze i da se kupa, put do njih vodi kroz prelepu sumsku stazu i dozivljaj je zaista neponovljiv, u toj sumi ljudi cesto i kampuju nista organizovano vec razapnu satore i tu odsednu....inace sto se hrane tice, ribu cete jako tesko naci, ostrvo je poznato po jagnjetini koja ima specifican -fenomenalan ukus, turisticka infrastruktura nije pretarano razvijena mada naravno ima kompleksa sa odsedanje, jedini je problem sto je pre par godina uvedena direktna brodska linija iz Rafine pa pogotovu u avgustu ume da bude velika guzva
sto se arheologije tice odatle je cuvena statua Nike sa Samotrakija, lokalitet nije bas najbolje ocuvan ali za sladokusce ipak vredi...u svakom slucaju ostrvo koje vredi posetiti, pogotovu u nekoj kombinaciji sa Tasosom mislim da bi to mogao biti jedan prelep odmor (npr 10 dana na Tasosou + 5 dana na Samotrakiju)

a sto se tice istocnog Egeja tu su jos i Limnos, Ag. Stratis, Lezbos (na kome se nalazi i Molivos po meni jedno od 5 najlepsih mesta u Grckoj)

Nisam citala celu temu, tako da ne znam koja su sve ostrva spomenuta, al ako se nekad nekome ukaze prilika obavezno nek poseti Folegandros, Sifnos, Astypaleu...i ako ikad svratite na Folegandros ili Milos obavezno probajte pitu od lubenice (Karpuzenia ili Karpuzopita) FENOMENALNA je

#57 zaratustra

putnik

• Član
  • Poruka:105
  • muški

Napisano: 01. Jun 2010 - 17:50

Ovo pisem sa posla...preko k..ca mi je sve...
Manduvile druze...samo molim te reci mi za Samotraki...dali je `rajat`,pretpostavljam da je relativno mirno,jedino u avgustu mislim da je neki dance festival i sl.
Za mesec dana idem na Krit :balavi: i znam da cu se absolutamente ispucati...a najverovatnije u septemvru cu definitivno iskoristiti(po prvi put) jos nekoliko dana odmora kojih imam (bar se nadam) da skoknem do doticnog ostrva(sam sa suprugom-bez dece!)E sad...dal
Samotraki ili na drugoj strani Paxi...

#58 manduvil

putnik

• Član
  • Poruka:155

Napisano: 02. Jun 2010 - 14:13

Pogledaj porukuzaratustra @ 01. Jun 2010 - 17:50

Ovo pisem sa posla...preko k..ca mi je sve...
Manduvile druze...samo molim te reci mi za Samotraki...dali je `rajat`,pretpostavljam da je relativno mirno,jedino u avgustu mislim da je neki dance festival i sl.
Za mesec dana idem na Krit :balavi: i znam da cu se absolutamente ispucati...a najverovatnije u septemvru cu definitivno iskoristiti(po prvi put) jos nekoliko dana odmora kojih imam (bar se nadam) da skoknem do doticnog ostrva(sam sa suprugom-bez dece!)E sad...dal
Samotraki ili na drugoj strani Paxi...

u avgustu se obicno odrzava rejv party, i to bas u sumici kod vodopada :)
sreca je da traje svega par dana...mada u avgustu gde god da odes je guzva... al je zato u septembru sigurno mirno
a sto se tice dileme Samotraki ili Paxoi....hmmm....ne znam sta da kazem, ostrva se toliko razlikuju medju sobom da je svako poredjenje suvislo
uglavnom za koje god da se odlucis neces pogresiti....i da ako odes na Paxoi obavezno bar jedan dan idite na kupanje na Antipaxoi more je tamo fenomenalno

#59 zaratustra

putnik

• Član
  • Poruka:105
  • muški

Napisano: 02. Jun 2010 - 18:34

Hvala na odgovoru!!!
Znam da su Samotraki i Paxi razlicne price,zelim da tada stvarno odmorim pa videcemo...

#60 vladar@putnik

backpacker

• Član
  • Poruka:18

Napisano: 07. Sep 2011 - 02:02

Ikarija,Arki,Lipsi,Symi,Halki,Agistri,Poros,Hydra,Chios,Agathonissi,Astypaleia...Zapamtite dobro ove nazive ostrva i put pod noge ili možemo reći i dobar vetar u jedra...

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0