Putovanje u Spaniju -dokumenta
Napisano: 25. Mar 2009 - 17:25
Hvala na odgovorima...
Napisano: 25. Mar 2009 - 18:00
To ako se prijavite sa agencijom, to znači da ćete morati da platite, da vas tamo vode po raznim spiskovima, onda vodiči predaju brojno stanje po granicama (e, ne znam kako je avionom kad se putuje)...u svakom sluačju nije jednostavno.
Ako imate zaposlenje i nepokretnosti na vaše ime, NADAM se da ne bi trebalo da bude problema.
Ovo pišem dok čekate da se javi neko sa konkretnijim odgovorima...
Napisano: 25. Mar 2009 - 19:57
Hvala na odgovorima...
Ja sam predala papire za vizu juce i sutra idem po pasoše (pa držite mi ''šipke''). Takođe se radi o 2 zaposlene osobe. Pa ako ne dobijem špansku, moram probati neku drugu varijantu. Avion i hostel smo rezervisali preko neta i to je ok. Plus ide osiguranje i standardna dokumentacija za zaposlene. Prekosutra javljam šta je bilo i da li putujemo u Španiju :-))))))
Što se tiše agencije milslim da ne postoji varijanta vize preko njih ako ne putujete preko agencije (mislim da su to stvari oko kojih se oni ne zezaju jer ne vredi rizikovati poslovanje agencije zbog vize). Ako ćete ići preko agencije onda oni verovatno to sređuju s'tim da ako neko putuje preko agencije ni to nije garancija da se viza dobija 100 %.
Ovu poruku je izmenio DraganV: 22. Jan 2011 - 16:38
skracen citat
Napisano: 25. Mar 2009 - 21:59
Što se tiče osiguranja, pročitala sam više varijanti, pa sam i dalje u nedoumici - da li su uplaćuje na više dana nego što se planira boravak i da li se traži viza za period važenja osiguranja ili period boravka?
Obavezno javi da li si dobila vizu
Napisano: 27. Mar 2009 - 18:20
Od dokumentacije koje sam predala za zaposlene je stvarno potrebno samo ono sto piše na sajtu. Ja sam jedino još ponela i izvod iz deviznog tekućeg računa, mada mi to apsolutno niko nije tražio. Svu dokumentaciju sam skupila po redosledu kako piše na sajtu ambasade, službenica mi je pregledala i dala račun i cedulju gde je pisalo kada preuzimam pasoše. Sve traje par minuta. Jednostavno, brzo bez komlikacija. Iskreno ovo je i za mene bila novost pošto je ova prva moja Šengen viza po koju sam išla sama (iako ih imama već nekoliko u pasošu) pa ni sama nisam znala šta da očekujem i sve je bilo u najboljem redu.
Što se tiče osiguranja ja sam uzela jedan dan više od trajanja putovanja (put mi traje 6 a ja sam uzela 7) zato što sam i tražila vizu na 1 dan duže (zato što mi avion u Budimpeštu sleće u poslepodnevim satima, pa za ne daj Bože, u slučaji kašnjenja ili bilo čega da se ne ''pojedem'' ako ne stignem da izađem iz Mađarske do ponoći.
Viza se traži na period trajanja boravka a ne na period uplaćenog osiguranja. ako je osiguranje duže od putovanja to ti apsloutno ne znači ništa. Njima je bitno koliko dana imaš smeštaj bukiran i prevoz. Probaj da tražiš na više dana od trajanja putovanja ali će te sigurno pitati zašto ti treba duže i nemam pojma da li će ti dati na toliko kao je mnogo duže (meni je samo 1 dan duže tako da pretpostavljam da to nije bio neki problem).
Eto toliko za sada od mene, Barselono here I come (ali tek u aprilu) a ako treba još nešto bilo kome tu sam.
Napisano: 27. Mar 2009 - 21:03
Obzirom da putujem avionom, pre podne i u odlasku i u povratku, mislim da nema potrebe da tražim vizu na više dana od perioda boravka. Jedva čekam, a daleko je jul ...
Napisano: 29. Mar 2009 - 18:37
koliko te je kostalo putovanje
prevoz i smestaj u baseloni,sobzirom da si to sve rezervisala preko neta .i zasto si se odlucila bas za april mesec.pozdrav
Ovu poruku je izmenio DraganV: 22. Jan 2011 - 16:39
Napisano: 30. Mar 2009 - 09:02
A ti ideš na letovanje (negde na more) ili čisto turistički (obilasci itd)? Ako ideš na letovanje, kakav smeštaj je u pitanju, gde i koliko košta tj. i koje mesto je u pitanju? I koji je tvoj izbor za avio? Ja idem u jednom pravcu Clickair-om a u povratki Wizzair-om (iz Budimpešte naravno).
@nova77bg - putovanje je koštalo oko 350 eura (smešta - hostel koji je na La Rambli,dvokrevetna soba sa svojim kupaatilom, avio prevoz iz Budimpešte, osiguranje, 2 puta moj put u Beograd (pošto nisam iz BGa) po vizu......
A za april sam se odlučila zato što sam tada dobila godišnji i zato što već par godina idem na prolećno putovanje u tom terminu (kraj aprila ili početak maja) i uvek mi je bilo super i vreme i period i ostalo...
Napisano: 30. Mar 2009 - 10:18
Posle toga bi bili još nekoliko dana u Barseloni, u kojoj sam bila prošlog proleća i koja me je totalno oduševila! Što se prevoza tiče, idemo Alitali-om, iz Beograda preko Rima, povremeno imaju akcije sa sniženjima pa povratna karta bude 35, 40€ (naravno plus takse).
Napisano: 22. May 2009 - 15:49
Napisano: 26. May 2009 - 11:28
Napisano: 29. May 2009 - 12:36
Ovu poruku je izmenio DraganV: 22. Jan 2011 - 16:40
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
Napisano: 05. Jun 2009 - 15:00
komisura @ 22. 05. 2009 - 15:49
da li je ovo uverenje iz pio sto je potrebno za spansku vizu?
molim za hitnu pomoc.
Priloženi fajlovi
Napisano: 05. Jun 2009 - 20:36
Ovu poruku je izmenio DraganV: 22. Jan 2011 - 16:40
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0