Putovanja.info Forum: NYC - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (6 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

NYC

#46 Korisnik je offline   Tracy

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 1
  • Učlanjen: 11.05.10

Napisano: 11. maj 2010 - 18:57

Cao svima ja sam iz vrsca veliki pozdrav od mene za sve vas....hteo sam da pitam posto nameravam da obidjem SAD tj NY prvo posto sam zaludjenik za New York-om i hteo sam da pitam kolko bi mi trebalo casha da ponesem ako dobijem vizu za 3 meseca a kolko ako dobijem na 6....nameravam za koju godinu da odem sad zavrsavam srednju i sad krecem da zaradim za putovanje jer mi je odlazak u USA zivotni san :D unapred hvala :D
0

#47 Korisnik je offline   pecikos

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 64
  • Učlanjen: 19.04.08

Napisano: 11. maj 2010 - 20:54

E superishka, pogledacu, thx

Pogledaj porukulutalica @ 09. maj 2010 - 10:34

Pogledaj jazzhostels.com, imaju nekoliko lokacija u gradu, ja sam bila pre neku godinu i platila 30tak $ za krevet na sprat. Bila sam super zadovoljna sa svim.

Postavljena slika
0

#48 Korisnik je offline   pecikos

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 11. maj 2010 - 20:57

Pogledaj porukuNikola S. @ 02. maj 2010 - 04:24

Preporuka je da proveriš cene preko više sajtova.

Takodje nije obavezno da je cena na matičnom sajtu hotela ujedno i najmanja.

Zašto je to tako - nemam pojma.

Hvala Nikola, tvoji saveti su mi bili od koristi i za prethodna letovanja, nadam se da ce biti i sada tako :D
Postavljena slika
0

#49 Korisnik je offline   Nikola S.

• Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 15403
  • Učlanjen: 14.07.05

Napisano: 11. maj 2010 - 22:06

E? Super :)

Ajde da bude sve fantastično i u najboljem redu pa da nam posle pričaš i gledamo slike.

Evo ti nešto za USA, juče baš našao beleške u svom telefonu...

www.CheapTickets.com
www.HotWire.com

...pa link za Hotele, pa link za Budget hotele, tu su najjeftiniji.

Konkretno recimo Days In i Super 7...ekonomik varijante za prespavati a sasvim pristojno i čisto.
0

#50 Korisnik je offline   pecikos

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 12. maj 2010 - 19:32

Pogledaj porukuNikola S. @ 11. maj 2010 - 22:06

E? Super :)

Ajde da bude sve fantastično i u najboljem redu pa da nam posle pričaš i gledamo slike.

Evo ti nešto za USA, juče baš našao beleške u svom telefonu...

www.CheapTickets.com
www.HotWire.com

...pa link za Hotele, pa link za Budget hotele, tu su najjeftiniji.

Konkretno recimo Days In i Super 7...ekonomik varijante za prespavati a sasvim pristojno i čisto.

:D iskreno se nadam da ce biti fantasticno.....

Muz i ja, u avgustu, idemo na 28 dana kod kumova u Boston, ali cemo napraviti i 5-odnevni izlet u NY pa nam je za tu akciju neophodan smestaj :-P Plan nam je da obidjemo sto vise muzeja jer nas zanima slikarstvo, ali naravno tu su i ostale znamenitosti....

Fotografija ce biti gomila, to sigurno, a kad se vrnemo i detaljan izvestaj :)
Postavljena slika
0

#51 Korisnik je offline   Sirencica

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 22
  • Učlanjen: 10.03.09

Napisano: 31. maj 2010 - 15:55

Pogledaj porukuTracy @ 11. maj 2010 - 18:57

Cao svima ja sam iz vrsca veliki pozdrav od mene za sve vas....hteo sam da pitam posto nameravam da obidjem SAD tj NY prvo posto sam zaludjenik za New York-om i hteo sam da pitam kolko bi mi trebalo casha da ponesem ako dobijem vizu za 3 meseca a kolko ako dobijem na 6....nameravam za koju godinu da odem sad zavrsavam srednju i sad krecem da zaradim za putovanje jer mi je odlazak u USA zivotni san :D unapred hvala :D

Malo je skuplje nego kod nas, mislim na cene u BG... To koliko ti para treba zavisi od toga da li ces spavati u hotelu i jesti po restoranima ili ces biti smesten kod nekoga i hraniti se privatno :)! Npr. kafa u star backs kafeu je oko 4 dolara (manja), sendvic na ulici (fast food) je oko 7-8 dolara, pica 8-10 dolara, kisela voda 1 l je 1,40 dolara u prodavnici, rucak u restoranu za dvoje oko 40 dolara! Tako da ces morati dobro da se potrudis da zaradis :( ! Karta za metro, nelimitirana voznja 15 dana je 52 dolara! Eto to su neke okvirne cene kojih sam mogla da se setim! Ali za koju godinu... dok ti odlucis da ides... ko zna sta ce sve biti i koliko ce se promeniti ;) ... Lepo je za videti, samo napred... zelim ti da sto pre odes :)!

Pozdrav
0

#52 Korisnik je offline   MinaMNE

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 20
  • Učlanjen: 11.01.10

Napisano: 31. maj 2010 - 20:57

nadam se da sam u cijeli avgusta i pola septembra tamo...jedva cekaaaaaaaam:Dsamo da odobre vizu pa cu da planiram:D

0

#53 Korisnik je offline   cecaforever

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 66
  • Učlanjen: 21.07.08

Napisano: 11. jun 2010 - 15:13

Pogledaj porukuMaja - Beograd @ 11. maj 2009 - 11:08

Hotel u Njujorku je Park Savoy. Ima 2 zvezdice, skroman je ali jako čist. Sobe su male ali ko još provodi vreme u sobi a da je u Njujorku. Na fenomenalnom je mestu između 6 i 7 avenije u 58 ulici. Central park je na 2 minuta pešaka.

POTVRDJUJEM...hotel je izuzetno uredan,mali,skroman,povoljan i na izuzetnoj lokaciji!
Ako nekoga zanima da uporedim London i Nujork (u oba grada sam isla u razmaku od sest meseci) neka slobodno pita sve sto ga interesuje.
Bilo je to u nekoj zemlji seljaka na brdovitom Balkanu....
0

#54 Korisnik je offline   micicici

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2
  • Učlanjen: 02.04.08

Napisano: 12. jun 2010 - 20:46

Putujem za NY za par dana...da li ste i gde izlazili uvece ?
0

#55 Korisnik je offline   majasi

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 3
  • Učlanjen: 12.06.10

Napisano: 13. jun 2010 - 12:31

Suprug i ja smo planirali da ovog leta odemo do NY. Interesuje me po kojoj ceni i gde ste nabavljali avionske karte. Moja koleginica je pre neki dan stigla iz USA i kartu je platila 1000eura. Medjutim, cula sam da moze i jeftinije da se prodje ako se npr. ide iz Budimpeste.
Molim sve koji znaju za neke povolnije varijante da mi pomognu.
Hvala unapred!

0

#56 Korisnik je offline   Kamillica

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 125

Napisano: 17. jun 2010 - 14:00

Pogledaj porukumajasi @ 13. jun 2010 - 11:31

Suprug i ja smo planirali da ovog leta odemo do NY. Interesuje me po kojoj ceni i gde ste nabavljali avionske karte. Moja koleginica je pre neki dan stigla iz USA i kartu je platila 1000eura. Medjutim, cula sam da moze i jeftinije da se prodje ako se npr. ide iz Budimpeste.
Molim sve koji znaju za neke povolnije varijante da mi pomognu.
Hvala unapred!

Evo jedan sajt koji moze da pomogne, 1000 eura je zaista mnogo, mislim da karta moze da se nadje i za 600-700 dolara, zavisi u kom periodu se ide, leti je skuplje.

http://www.travelocity.com

Tu cete moci i da poredite cene na drugim sajtovima i da pronadjete najpovoljniju kombinaciju.
Yesterday I was a dog. Today I'm a dog. Tomorrow I'll probably still be a dog. Sigh! There's so little hope for advancement. - Snoopy
0

#57 Korisnik je offline   Kamillica

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 125

Napisano: 17. jun 2010 - 14:06

Pogledaj porukuSirencica @ 31. maj 2010 - 14:55

Malo je skuplje nego kod nas, mislim na cene u BG... To koliko ti para treba zavisi od toga da li ces spavati u hotelu i jesti po restoranima ili ces biti smesten kod nekoga i hraniti se privatno :)! Npr. kafa u star backs kafeu je oko 4 dolara (manja), sendvic na ulici (fast food) je oko 7-8 dolara, pica 8-10 dolara, kisela voda 1 l je 1,40 dolara u prodavnici, rucak u restoranu za dvoje oko 40 dolara! Tako da ces morati dobro da se potrudis da zaradis :( ! Karta za metro, nelimitirana voznja 15 dana je 52 dolara! Eto to su neke okvirne cene kojih sam mogla da se setim! Ali za koju godinu... dok ti odlucis da ides... ko zna sta ce sve biti i koliko ce se promeniti ;) ... Lepo je za videti, samo napred... zelim ti da sto pre odes :)!

Pozdrav

Ali isto tako dvoje moze da ruca i za 20$, zavisi gde jedes, sta jedes, ima restorana na svakom cosku, zaista moze svako da nadje nesto za svoj dzep!|
U tome je lepota New York-a, za svakog ima ponesto.

Npr ne moras kafu da placas 4$ u Starbucks-u, imas na svakom cosku, tj uglu ulice male "trafikice" gde prodaju kafu po znatno nizim cenama. Ja ne pojem kafu, ali npr topla cokolada je izvanredna i moze da se nadje za 1,5$, krofne po 1-2$... Bagels isto tako.

Ulaznice za neke muzeje se ne placaju odredjenim danima, to se raspitati obavezno. Zatim, u nekim muzejima se daje koliko das za ulaz, dobrovoljno, nema odredjena cena.

Ma mislim da tu mozes da se snadjes i sa 50 i sa 200$... Ne mora sve da bude skupo.

Samo treba biti dobro informisan.
Pozdrav i lepo se provedite u gradu koji zaista nikad ne spava.
Yesterday I was a dog. Today I'm a dog. Tomorrow I'll probably still be a dog. Sigh! There's so little hope for advancement. - Snoopy
0

#58 Korisnik je offline   MMarijaMM

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 404
  • Učlanjen: 27.02.10

Napisano: 07. avg 2010 - 12:26

Zdravo svima, ja u decembru idem za NY, i po avionskoj karti koju sam kupila slecem na JFK oko 21h po njihovom vremenu, dok uzmem kofer to je 21:30h, moje pitanje je, za one koji su bili u NY koliko je siguran nocu, putujem sama, doduse dolazi u NY jedna drugarcia koja ce stici istog dana ranije iz Majamija pa mogu da je cimam da dodje na JFK da me ceka. Malo me je uhvatila panika da sa JFK idem sama da se nadjem sa njom, i to nocu.
Postoji mogucnost da budemo smestene kod jedne drugarice, ako je tako cimacu ih da dodju po mene, a ako uzimamo smestaj imate li neki predlog (doduse gledala sam ove hotele sto ste stavili ovde linkove) gde bi bilo zgodno da se smestimo, nas dve na 5-6 dana, da ima kupatilo i da nije preterano skupo, i koji je kraj siguran da se smeste dve devojke? Hvala
Usled nedostatka prostora za potpis na sledecem linku Moje foto ture mozete pronaci slike sa sledecih lokacija: Madjarska (Budimpesta), Austrija (Bec, Graz i Salzburg), Ceska (Prag), Slovacka (Bratislava), Nemacka (Dvorci bavarske, Minhen, Berlin, Potsdam, Nunberg), Francuska (Paris, Kan, Nica, Dvorci Loare, Versailles, Grenoble), Spanija (Barselona i Madrid), Portugalija (Porto, Lisabon i Sintra), Italija (Rim, Verona, Venecija, Piza, Padova, Firenca, Bolonja), San Marino, Holandija (Amsterdam, Zaanes Schans, Warder, Voledam, Den Haag, Harlem), Rumunija (Drakulini dvorci, Brasov, Bukurest, Konstanca i delta Dunava), Ukraina (Kijev), Rusija (Moskva i St. Petersburg), Estonija (Talin), Letonija (Riga), Litvanija (Vilnius i Trakai), Poljska (Varsava i Krakov). Kao i iz New Yorka, San Francisca, Los Angelesa, i Denvera.
Mozete naci i slike iz Dubrovnika, Jahorine i Sarajeva, sa Kopaonika..ako neko voli...nek' izvoli ;)
Velika zapadna tura!!!
Putopis iz Istocne Evrope
Putopis: Porto, Lisabon i Madrid
Putopis: NY, SF, LA, Denver
Putopis St. Petersburg
Putopis iz Rima
0

#59 Korisnik je offline   bireli

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 6
  • Učlanjen: 14.08.10

Napisano: 14. avg 2010 - 16:11

Pozdrav,
jel neko naleteo na povoljniju kartu za new york pored ove na sajtu od oko 670e za prvu polovinu septembra?
0

#60 Korisnik je offline   Adams86

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 3
  • Učlanjen: 26.10.10

Napisano: 26. okt 2010 - 06:15

Pogledaj porukubireli @ 14. avg 2010 - 15:11

Pozdrav,
jel neko naleteo na povoljniju kartu za new york pored ove na sajtu od oko 670e za prvu polovinu septembra?

Evo ja da iznesem svoje neko dobro isplanirano i ekonomski balansirano iskustvo,Naravno ima ljudi koji imaju mnogo vise iskustva u ovome od mene pa neka me i oni isprave ako u necemu gresim ali neki moj plan za jedno putovanje na zimu je sledeci

posto planiram u narednom periodu da obavim jedno putovanje Beograd-new york-chikago a putni budzet mi je relativno skroman pa sam morao da istrazujem raspitujem se do besvesti evo da ti prenesem neko moje vidjenje... Ovakve puteve ne treba nikako planirati na brzinu i uz malo vise muke moze da se prodje dosta jeftinije... Na primer prvo moje zapazanje je da treba izbegavati direktne letove ako mislis da prodjes jeftinije moje skromno zapazanje koje cu pokusati i sam da iskoristim u narednom periodu ti je sledece, ako pokusas da odletis za new york direktno iz bg i to da planiras nekih 20 dana pred polazak spremi se onda da platis kartu od 800 eura pa navise i to u jednom pravcu, ali kao sto sam vec rekao uz malo muke moze mnogo para da se ustedi naime skoro sam naleteo na ponude avio karta za 15 decembar bg-london 90 eura plus takse oko 80 eura znaci dodje mu karta u jednom pravcu do londona oko 170 eura, a posto iz londona za nyc avioni idu cesce nego kod nas gradski prevoz odma sutradan let London-NYC za 135 eura plus takse koje nisu pisale koliko su ali ne mogu da ispadnu vise od 100 eura u najgorem slucaju znaci nekih 235 eura L-N kad se sve sabere BG-LO-NYC=405 eura. sto je gotovo duplo jeftinije od direktnih letova bez dodatne muke...

E sad naravno tu se radi o letovima van sezone vecih kompanija i lowcost kompanijama koje nemaju ni uslove ekonomske klase tako da nemoj da te zacudi ako ne dobijes usput ni casu vode ali opet uz malo planiranja citanja uputstava i pravila o rucnom prtljagu shvatices da lako mozes da sebe obezbedis za taj put da ti nista ne zafali za nekih 30 eura i opet si na velikom dobitku. I naravno sto vise unapred rezervises kartu jeftinije ces proci jer i avio kompanijama su cilj unapred popunjeni letovi a kod lowcost kompanija se tesko nalaze lastminut karte tako da po meni je ovo najbolja solucija koju sam nasao za sebe...

E sad znam da nekome predstavlja problem da pored americke vize mora da trazi i britansku ali hvala bogu dobismo i mi ovaj beli sengen jest da ne vazi za britaniju ali opet je dosta olaksano,a i u ostalom ja sam naveo london jer mi je to onako ostalo upecatljivo jer bih zeleo i taj grad da posetim makar i na jedan dan,a ostali ako nece da se zezaju oko britanske vize hvala bogu ima tu i Stokholm,Madrid i ostale metropole gde mozemo bez vise pa ceprkajte malo sigurno je da cete naci dosta povoljne letove uz presedanje. Meni kao meni licno ne predstavlja problem istrazivanje i jurenje dodatnih viza jer u danasnje vreme usredeti 400-500 a nekada i vise eura za dva dana ceprkanja nije ni malo naivno plus ako pogledate sa te strane da na primer za 400-500 eura ustede imate 10-15 dana hotela ili 20 dana da jedete u NYC ito onda postaje veoma isplativa muka...

VAZNA NAPOMENA: Usput u toku planiranja sam naleteo na gomilu fake (laznih) kompanija i sajtova tako da pazite kome ostavljate svoje podatke i brojeve kartica jer mozete da nagrabusite,zato moj vam je savet pre nego sto nekoj kompaniji ili agenciji poverite svoje podatke dobro se raspitajte o istoj,ili koristite iskljucivo kompanije i domace agencije koje vec imaju poznato ime kod nas (mada su oni i skuplji) iili koje je neko od vasih prijatelja ili rodbine koristio uspesno, nemojte da jurcate jer moze da ispadne to veoma skup put,zato pamet u glavu i na tenane nemojte da dozvolite da vam ista pokvari tako lepa putovanja jer to su putovanja koja se ne desavaju svaki dan zato i ne treba da vam bude tesko da ih do tancina isplanirate

Ovu poruku je izmenio Adams86: 26. okt 2010 - 06:20

0

• (6 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com