Pozdrav svima.
Prvo bih hteo da pohvalim ovaj forum, na kojem iako da gotovo ne pisem, citam redovno. Odlican izvor raznoraznih zanimljivih informacija. Upravo na osnovu vasih informacija sam prosle godine izabrao Krf za letovanje, i upoznao se sa ostrvom pre nego sto sam otisao. Nikad se bolje u zivotu nisam proveo na letovanju.
Ove godine imam problem, pa sam resio da ovde pokusam da nadjem resenje.
Stvari stoje ovako... Prosle godine sam sa devojkom isao na Krf u Ipsos u julu. Proveli smo se fenomenalno, iznajmili smo skuter, obisli sve najbolje plaze, nauzivali se kao nikad pre. Odusevljen sam Krfom u svakom pogledu, jer nam je pruzio sve sto smo zeleli, a to su predivne plaze, predivni pejzazi u kojima smo uzivali u voznji skuterom i ne toliko jake cene koliko smo ocekivali. Nazalost, ove godine na letovanje mozemo tek u drugoj polovini septembra, i to recimo negde izmedju 10. i 15. da krenemo. Imamo dve opcije. Jedna je opet Krf, Ipsos ili Dasija, a druga opcija je Lefkada, Nidri.
Zanima me vase misljenje o Lefkadi, odnosno da li se moze porediti sa Krfom, pre svega u segmentima koji nas zanimaju, a to su plaze, njihova dostupnost, i mogucnost obilaska ostrva skuterom. Krf nam svakako stoji kao opcija ukoliko ovde prikupim negativne komentare u vezi sa Lefkadom, ali se ipak nadam lepim komentarima, jer bismo voleli da probamo nesto novo ove godine.
Koliko sam ja uspeo da saznam, u Nidriju nema plaza, ili bar nema nekih vrednih pomena. Sve lepe plaze se uglavnom nalaze na zapadnoj strani ostrva. Zanima me da li je i koliko tesko doci do njih skuterom? Da li je Lefkada nepogodnija od Krfa za voznju skutera? I da li i tamo ima skutera za rentiranje na svakom koraku kao na Krfu? Da li su cene iznajmljivanja vise nego na Krfu? I da li je na Lefkadi za skuter potrebna Medjunarnodna vozacka? Na Krfu mi nije trebala...
Takodje, zanima me kakvo vreme mozemo da ocekujemo u drugoj polovini septembra, ovo me zanima i za Krf i za Lefkadu?
Hvala unapred svima na odgovorima, svaka pomoc je dobrodosla!