Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Jonsko more u junu i septembru

26 odgovora na temu

#1 Danny

backpacker

• Član
  • Poruka:34
  • ženski

Napisano: 12. Mar 2009 - 13:06

Dragi forumasi treba mi vasa pomoc :)

Htela bih da na odmor odem u septembru, posle sezone, buke i gomile turista. Htela bih otici u neko mirno mesto, koje je veoma lepo i zanimljivo, zelim da setam, da je lepa priroda, ciste i zanimljive plaze koje nisu predaleko za obilazak pesaka. Ne trazim lud, nocni provod, fensi mesta za izlaske.
Dvoumim se izmedju nekog ostrva (Lefkada, Zakintos ili Krf) ili Parge, tako da mi treba vas najiskreniji savet i preporuka.

:srce:

#2 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 12. Mar 2009 - 19:55

Parga je ok, imas 3 plaze do kojih mozes peske, a i zanimljiva je za cunjanje. Za ostrva bas nisam sigurna da mozes peske da obilazis lepe plaze, jer su one po pravilu udaljene od naselja, tako da ti ipak treba neko prevozno sredstvo.

#3 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • Poruka:5052
  • muški

Napisano: 12. Mar 2009 - 23:33

Nisam bio na ostalim ostrvima i u Pargi,ali iz iskustva sa Krfom, zaobiđi ostrva ako hoćeš da ti je sve blizu!

#4 Igor Lukač

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 17. Mar 2009 - 11:13

Kassiopi, ostrvo Krf, idealno u septembru po zavrsetku sezone. Malo mesto, sve se moze obaviti pesaka, a ima i promenadu za setnju.

#5 Danny

backpacker

• Član
  • Poruka:34
  • ženski

Napisano: 17. Mar 2009 - 14:00

Hvala na dosadasnjim odgovorima, htela bih da cujem jos necije misljenje, tako da samo nastavite da razmisljate.

Ovu poruku je izmenio suki: 21. Jun 2011 - 13:02

#6 Draganica

putnik

• Član
  • Poruka:192
  • ženski

Napisano: 27. May 2009 - 15:29

Danny,

bila sam na Krfu, Lefkadi, Kefaloniji, Zakintosu...
Na Kefaloniji i Zakintosu bas dva puta u septembru,jednom i u pocetkom oktobra.
Nema guzve, more toplo i cisto.
Svako ostrvo je prica za sebe.
Ako volis da obilazis ostrva, onda svakako Kefalonija, jer je mnogo interesantnija i raznovrsnija. ( podzemno jezero Melissani, pecina Drogarati, zivopisni Fiskardo, cuvena plaza Mirtos, 6 km dugacka pescana plaza Razakli... itd.itd. )
Na Zakintosu ima prelepih uvala i pescanih plaza...
Pregledaj vec postojece teme, ali savetujem i da istrazujes sajtove na netu, ima ih dosta,pa ces sigurno pronaci svoje "mesto pod suncem" :)

#7 Gargamelo

backpacker

• Član
  • Poruka:14

Napisano: 18. Jun 2009 - 19:46

Pozdrav svima. :D

Prvo bih hteo da pohvalim ovaj forum, na kojem iako da gotovo ne pisem, citam redovno. Odlican izvor raznoraznih zanimljivih informacija. Upravo na osnovu vasih informacija sam prosle godine izabrao Krf za letovanje, i upoznao se sa ostrvom pre nego sto sam otisao. Nikad se bolje u zivotu nisam proveo na letovanju. 

Ove godine imam problem, pa sam resio da ovde pokusam da nadjem resenje. :)

Stvari stoje ovako... Prosle godine sam sa devojkom isao na Krf u Ipsos u julu. Proveli smo se fenomenalno, iznajmili smo skuter, obisli sve najbolje plaze, nauzivali se kao nikad pre. Odusevljen sam Krfom u svakom pogledu, jer nam je pruzio sve sto smo zeleli, a to su predivne plaze, predivni pejzazi u kojima smo uzivali u voznji skuterom i ne toliko jake cene koliko smo ocekivali. Nazalost, ove godine na letovanje mozemo tek u drugoj polovini septembra, i to recimo negde izmedju 10. i 15. da krenemo. Imamo dve opcije. Jedna je opet Krf, Ipsos ili Dasija, a druga opcija je Lefkada, Nidri.

Zanima me vase misljenje o Lefkadi, odnosno da li se moze porediti sa Krfom, pre svega u segmentima koji nas zanimaju, a to su plaze, njihova dostupnost, i mogucnost obilaska ostrva skuterom. Krf nam svakako stoji kao opcija ukoliko ovde prikupim negativne komentare u vezi sa Lefkadom, ali se ipak nadam lepim komentarima, jer bismo voleli da probamo nesto novo ove godine. :)

Koliko sam ja uspeo da saznam, u Nidriju nema plaza, ili bar nema nekih vrednih pomena. Sve lepe plaze se uglavnom nalaze na zapadnoj strani ostrva. Zanima me da li je i koliko tesko doci do njih skuterom? Da li je Lefkada nepogodnija od Krfa za voznju skutera? I da li i tamo ima skutera za rentiranje na svakom koraku kao na Krfu? Da li su cene iznajmljivanja vise nego na Krfu? I da li je na Lefkadi za skuter potrebna Medjunarnodna vozacka? Na Krfu mi nije trebala...

Takodje, zanima me kakvo vreme mozemo da ocekujemo u drugoj polovini septembra, ovo me zanima i za Krf i za Lefkadu? 

Hvala unapred svima na odgovorima, svaka pomoc je dobrodosla! :D

#8 skivi

turista

• Član
  • Poruka:57
  • muški

Napisano: 23. Jul 2009 - 17:45

Pogledaj porukuDanny @ 17. 03. 2009 - 14:00

Hvala na dosadasnjim odgovorima, htela bih da cujem jos necije misljenje, tako da samo nastavite da razmisljate.

Zakintos ti je najsuncanije Grcko ostrvo. Ima najveci broj suncanih dana u godini, mislim da je on pun pogodak za septembar sto se Jonskog mora tice. A ima puno toga da se vidi, juce smo dosli odatle. I bolje je da se putuje avionom ili svojim kolima, ali su neophodna 2 vozaca. Putuje se oko 20h busom, kolima nesto krace. Avionu treba skoro 3h jer prvo slece na susednom ostrvu, Kefaloniji. Pozzz

Ovu poruku je izmenio suki: 21. Jun 2011 - 12:58

Pravo bogatstvo je ono sto su oci videle...

#9 Misula

backpacker

• Član
  • Poruka:9

Napisano: 12. Aug 2009 - 13:09

Vidim da si iznajmljivao skuter pa mi reci je li dozvoljeno da se vozi dvoje na skuteru za koji ne treba A kategorija (znaci do 50cc) tj takvi skuteri postoje ali po nasem zakonu na njima sme da se vozi samo jedno? I koliko ste placali skuter i da li ste dobili kacige u agenciji? Ja jos malo idem na Lefkadu pa me interesuje to u vezi skutera. Pozdrav

#10 volodja

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1935
  • muški

Napisano: 12. Aug 2009 - 13:28

Mi smo uvek na moru iznajmljivali skuter (50 kubika) i obavezno se dobiju dve kacige. Dakle svi voze skutere i imaju "gepek" jos jednu osobu.
Medjunarodnu dozvolu nam nigde nisu trazili (iz prostog razloga jer sam je uvek imao :D ), ali je pitanje kako ce se proci ako Vas policija zaustavi. Zakon je zakon i sto rizikovati.

Sto se tice Lefkade, ja se tu ne bih dvoumio. Ono sto morate znati Nidri-Porto Kaciki je nekih 51,5km, ako ne idete onom precicom sto ju je opisala Putnica na nekoj od tema.
Mi smo isli tri puta motorom (i jednom brodom) i nije nikakav problem. Obicno negde stanemo (Agio Petras, Vasiliki, Sivota,...) prosetamo, nesto pojedemo (gyros) ili popijemo i nastavimo dalje.
Nidri-Lefkas je 17km, sto je takodje bitno da znate jer je na ulazu u Lefkas market "Lidlic".

Zasto se toliko opterecujete?
Lefkada je san snova i necete zazaliti.
Zazmurite i idite, tu greske nema.

#11 Misula

backpacker

• Član

Napisano: 18. Aug 2009 - 15:38

Hvala na informacijama, mene je samo zanimalo da li se kod njih vozi dvoje na skuteru za koji ne treba A kategorija a najmanji problem mi je 50km preci na njemu. Pa ni automobilom ne mozes brze doci, u to sam siguran. Isao sam ovde 100 km od Valjeva do Beograda na Tomos automatiku tako da to nije nikakav problem. E jedino ako padne kisa :)

Ovu poruku je izmenio suki: 21. Jun 2011 - 13:03

#12 volodja

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 18. Aug 2009 - 16:39

Gotovo svi turisti, gde su parovi, iznajmljuju jedan skuter, a i zasto bi iznajmljivali dva (osim ako se negde "uz put" ne pokarabasaju :D ) i bacali pare.
Onih 51,5 km je u jednom pravcu, dakle Nidri-Porto Kaciki je u oba pravca nekih 103km, pa jos ako se isce neka setnjica po Lefkasu, to je dodatnih 34km, pa...
Bude to lepa kilometraza, a sto se tice kise mi smo imali jedno nevreme kada smo se kupali na Meganiziju (ispod Spartohorija) pa smo se sklonili pod nadstesicu nekog kafica.
Imali smo srecu da je kisa (pljusak monsunski) stala bas kad smo trebalo kretati na trajekt.

nema potrebe citirati kada se odgovara na predhodni post

#13 Misula

backpacker

• Član

Napisano: 19. Aug 2009 - 14:01

Da, da, znam da je to u jednom pravcu 51.5km ali dobro, jedan dan Porto Katziki, sledeci dan Egremni, jedan dan Lefkas (ili pola dana) itd... I to je to, prodje za cas 10 dana na zalost :(

#14 volodja

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 19. Aug 2009 - 14:34

He, he,...
Nama se zalomilo da su letove sa Lefkade (Preveza) i Krfa spajali u jedan sa Krfa, tako da smo ostali nekih 16 ili 17 dana na Lefkadi, umesto 12!?!
Koji smo mi "baksuzi"... :P

Ovu poruku je izmenio suki: 21. Jun 2011 - 13:05

#15 Misula

backpacker

• Član

Napisano: 20. Aug 2009 - 15:04

Auuu, bas ste baksuzi! Bacise vas na nepredvidjen trosak :)

Ovu poruku je izmenio suki: 21. Jun 2011 - 13:05

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0