Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Interesovanje turista za CG u `09

35 odgovora na temu

#1 talija

svetski putnik

• Član
  • Poruka:934
  • muški

Napisano: 07. Mar 2009 - 17:30

Obzirom da prodaja aranzmana za letnje destinacije uveliko traje i da se pojedini aranzmani u Grckoj,Turskoj pa i Bugarskoj solidno prodaju razmenimo malo saznanja i iskustva kako sve to izgleda kad je CG. u pitanju ????
sine veli: ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsice karijeru u nizerazrednom vratniku

#2 tantal71

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:3610
  • muški

Napisano: 10. Mar 2009 - 09:56

Kako su mediji javili CG ukida eko taksu , verovatno su procenili da će manje biti turista iz Evrope pa sada pokušavaju da ovim potezom privuku turiste iz Srbije jer su prošle godine imali smanjeno upravo zbog takse a i malo su podigli cene . Šta će biti ove godine svuda teško je prognozirati. Agencije su podigle cene aražmana i to je evidentno ali isto tako je i da mnogi neće otići na letovanje pa je dobro čekati  valjda će obarati cene i agencije a i  privatnici u CG
putopis Tasos i ja

I am a thousand winds that blow.
I am the diamond glint on snow.
I am the sunlight on ripened grain.
I am the gentle autumn rain.

When you wake in the morning hush,
I am the swift, uplifting rush
Of quiet birds in circling flight.
I am the soft starlight at night.

#3 talija

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 11. Mar 2009 - 19:05

a kako tumacite sledecu vest ili vijest  :D

Niže cene hotela u CG

Turistički radnici u Crnoj Gori će za predstojeću sezonu morati da koriguju i usaglase cene sa onima koje nudi konkurencija - rekao je nakon završetka Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, direktor Turističke organizacije Herceg Novi Bogdan Kočetanović, ilustrujući to primerima Turske, Grčke i Tunisa, gde su cijene hotelskog smeštaja i turističkih usluga niže i do 35 odsto u odnosu na lanjske. 

Izvor: Vijesti

sine veli: ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsice karijeru u nizerazrednom vratniku

#4 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 11. Mar 2009 - 20:10

Video i ja to, na B92. Pa, lepo.
Da sam bliže, sigurno bih otišao u maju nekoliko dana.

#5 talija

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 11. Mar 2009 - 20:20

da,ali meni je posebno simptomaticna poslednja recenica u vezi cena udrugim zemljama.

pitam se koliko nam para onada agencije uzimaju obzirom da su u svim agencijama cene vece bar za 10% u odnosu na lane.a o snizenju je izgleda iluzorno i pricati. :besan:

#6 tantal71

svetski putnik

• Moderator
  • muški

Napisano: 11. Mar 2009 - 20:47

Svi mailovi koje sam dobio iz Grčke nemaju nikakvo odstupanje u odnosu na prošlu godinu (nikakvo obaranje cena) , agencije kao što svi znamo čak su i podigle cene , šta će biti videćemo.
putopis Tasos i ja

#7 codemaker

svetski putnik

• Isključen
  • Poruka:4249
  • muški

Napisano: 11. Mar 2009 - 21:06

Ne koristim usluge agencija kada letujem/putujem pa ne znam ali što se tiče cena hotela u Grčkoj, već duže vreme nisu menjane (kad se dakle dolazi individualno)

Izvlačim zaključak da uglavnom agencija, kako za Grčku, tako i drugde pa i za CG, naduvavaju cene, onako kako procenjuju da mogu uzeti...

Ovu poruku je izmenio DraganV: 10. Jan 2011 - 01:17
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post

Postavljena slika
Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....

#8 tantal71

svetski putnik

• Moderator
  • muški

Napisano: 12. Mar 2009 - 14:49

Upravo o tome i pišemo , ali ima i istine da Grci još kalkulišu i rančunaju na neke goste koji stalno dolaze pa ne obaraju cene zbog krize, ali CG će morati jer su prošle godine imali mnogo Rusa a to će sada malo da se stopira (bar mislim) pa su rešili da ne rizikuju . Hrvati su krenuli sa agresivnijom kampanjom u Srbiji . Svi znaju da Srbi i kad nemaju oni imaju a i kad imaju odakle im ?

Ovu poruku je izmenio DraganV: 10. Jan 2011 - 01:18
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post

putopis Tasos i ja

#9 talija

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 16. Mar 2009 - 23:35

Udruženje turističkih agencija Herceg Novog na sajmovima u Budvi i Beogradu ponudili su za privatni smještaj iste cijene kao lani. 
I ovog ljeta gosti za krevet u dvokrevetnoj sobi plaćali 14 eura, a smještaj u apartmanima od 50 do 80 eura , dok bi za ishranu u restoranima trebalo izdvojiti od 10 do 15 eura.

malo li je na ovu krizu  :D

#10 Passcard

backpacker

• Član
  • Poruka:12

Napisano: 24. Mar 2009 - 19:31

O predviđanjima imate članak na b92, a koji alarmantno ukazuje na krah ove sezone.

Ja u svom mikro-okruženju imam par drugara koji planiraju da idu u CG, dok će ostatak (ukoliko se uopšte i odluči) otići bilo gde drugde.
Ako su ove cifre tačne (u vezi Herceg Novog), onda je to preskupo na bilo kom nivou gledano. Pojedinačno, u paru ili porodično (obzirom na sve što CG inače pruža).

Ne znam, nisam bio dole još od '99-te, ali po onome što su mi rekli najbliži, reč je o minimalnom pomaku koji i dalje (na žalost) ne stoji u reciprocitetu sa cenom koštanja. Osim toga, tu su i razni politički razlozi koji su se dogodili a koji (logično) drastično smanjuju interesovanje kod samih Srba.
Znamo svi kako to funkcioniše i kako se to odražava...tako da mislim, da će osim CENE (kao osnovne dominante) prosečan srpski turista da ukalkuliše malo i političku komponentu, što sve zajedno može da rezultira upravo onako kako je dotični Profesor Ratković i opisao.

#11 Passcard

backpacker

• Član
  • Poruka:12

Napisano: 25. Mar 2009 - 14:16

Pogledaj porukutantal71 @ 10. 03. 2009 - 08:56

Kako su mediji javili CG ukida eko taksu , verovatno su procenili da će manje biti turista iz Evrope pa sada pokušavaju da ovim potezom privuku turiste iz Srbije...

Ne. Ministar Turizma CG, Predrag Nenezić je tim povodom rekao:

''- Bespotrebno se otvorila rasprava o eko-naknadi u Crnoj Gori. Nju plaćaju svi. Dakle, građani Crne Gore prilikom registracije svog vozila, a turisti prilikom ulaska u Crnu Goru. Sva sredstva od eko-naknade su namenski prihod Budžeta Crne Gore i usmeravaju se na projekte koji unapređuju i čuvaju životnu sredinu....'' /IZVOR /

, tako da ona i dalje ostaje na snazi.

#12 pop26

backpacker

• Član
  • Poruka:18

Napisano: 06. Apr 2009 - 11:08

Pazi ovo, 50-80 eura u hotelima po danu za Crnu Goru (500-800 Eura za 10 dana)???????!!!!!

Evo malo poredjenja:

Spanija, Majorka

od jula do avgusta

Don Bigote (11 dana-10 nocenja) - 699 do 765 eura

Palma Mazas (11 dana-10 nocenja) - 599 do 675 Eura

U cenu aranžmana uračunato je: avionski prevoz Beograd-Palma-Beograd, autobuski transferi aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u dvokrevetnoj sobi u izabranom hotelu na bazi usluga iz tabele, troškovi organizovanja putovanja i troškovi vodiča, polisa međunarodnog zdravstvenog osiguranja.

izvor KonTiki

dalje:

Italija, Sorento

od jula do avgusta

La Maison ***
8 dana - 460 do 480 Eura
15 dana - 699 do 730 Eura

Nastro Azurro ****
8 dana - 499 do 530 Eura
15 dana - 750 do 790 Eura

Atlantic Palace ****
8 dana - 520 do 550 Eura
15 dana - 799 do 820 Eura

dalje:

Egipat
Sharm el Sheik 16 maj.

GRAND
PLAZA 5* all inclusive 599 Eura

Tunis

jun - jul

REGENCY 4* PP
8 dana - 360 do 515 Eura

AFRICAN QUEEN 4* PP
8 dana - 355 do 505 Eura

Da li treba jos nesto da kazem u vezi cena u Crnoj Gori?

Pa to sto su se osamostalili, ne znaci da su na nivou.

#13 Peca72

svetski putnik

• Član
  • Poruka:604
  • muški

Napisano: 06. Apr 2009 - 11:15

Pogledaj porukutalija @ 16. 03. 2009 - 23:35

Udruženje turističkih agencija Herceg Novog na sajmovima u Budvi i Beogradu ponudili su za privatni smještaj iste cijene kao lani.
I ovog ljeta gosti za krevet u dvokrevetnoj sobi plaćali 14 eura, a smještaj u apartmanima od 50 do 80 eura , dok bi za ishranu u restoranima trebalo izdvojiti od 10 do 15 eura.

malo li je na ovu krizu :D
Talija brate, neces valjda u CG? Nisi valjda spao da moras tamo ici. Nemo molim te ka brata. Pozzz :D :D :D

#14 novosad

backpacker

• Član
  • Poruka:26

Napisano: 06. Apr 2009 - 13:16

Ako se neko smatra turistom koji ne zeli da vozi auto desetak sati i koji ne zeli sam sebi da kuva onda je Crna Gora zaista preskupa jer avion+smestaj u nekom hotelu je zaista preskup u odnosu na mnoge druge drzave. Za nas koji smo navikli da vozimo i koji idemo sa decom gde nam ne odgovara hotelski smestaj CG je ipak najmanje komplikovana. Brojke koje stalno kruze o maloj zainteresovanosti za CG su prikupljene po agencijama, a ja ne poznajem nikog ko je isao u CG preko agencije.

#15 kameni ns

backpacker

• Član
  • Poruka:40
  • muški

Napisano: 23. Apr 2009 - 15:25

Postavljena slikaNisam izdrzao pa moram da stavim svoj komentar o ovoj temi!
Kao i mnogi,moja porodica(supruga,dvoje dece i ja),letovali smo godinama u C.G. uglavnom snalazeci se po kojekakvim privatnim smestajima,putovali kolima i preko C.G. i preko Bosne do mora.
Bivsi nam sunarodnici nista nisu uradili na podizanju kvaliteta turizma,vec samo na dizanju cena.Arogancija i ne ljubaznost u svakom kontaktu,ali svi mi imamo svoje neke razloge odlaska tamo.Sada su deca porasla pa tako i mi menjamo destinaciju naseg god.odmora.Nismo neki zahtevni gosti,cak sta vise vrlo smo tolerantni,ali svasta smo dozivljavali u C.G(pocev od nema struje,vode,restrikcije razne do uzurpacije plaza od kvazi gazda)tako da smo odlucili krenuti dalje u potrazi za ljubaznoscu drugih destinacija.Nismo se zarekli,ali 99% nikad vise u C.G.
Svim prijateljima sa foruma,koji ce ipak ici u C.G.,zelim sretno letovanje,a svakako i ostalim forumasima gde god ih put naneo!
Jedva cekamo 21.6 i odlazak u Grcku,javljamo vam kad se vratimo kako nam je bilo,
ah...to more... :smorilo:

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0