Interesovanje turista za CG u `09
Napisano: 07. Mar 2009 - 17:30
Napisano: 10. Mar 2009 - 09:56
I am a thousand winds that blow.
I am the diamond glint on snow.
I am the sunlight on ripened grain.
I am the gentle autumn rain.
When you wake in the morning hush,
I am the swift, uplifting rush
Of quiet birds in circling flight.
I am the soft starlight at night.
Napisano: 11. Mar 2009 - 19:05
Niže cene hotela u CG
Turistički radnici u Crnoj Gori će za predstojeću sezonu morati da koriguju i usaglase cene sa onima koje nudi konkurencija - rekao je nakon završetka Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, direktor Turističke organizacije Herceg Novi Bogdan Kočetanović, ilustrujući to primerima Turske, Grčke i Tunisa, gde su cijene hotelskog smeštaja i turističkih usluga niže i do 35 odsto u odnosu na lanjske.
Izvor: Vijesti
Napisano: 11. Mar 2009 - 20:20
pitam se koliko nam para onada agencije uzimaju obzirom da su u svim agencijama cene vece bar za 10% u odnosu na lane.a o snizenju je izgleda iluzorno i pricati.
Napisano: 11. Mar 2009 - 20:47
Napisano: 11. Mar 2009 - 21:06
Izvlačim zaključak da uglavnom agencija, kako za Grčku, tako i drugde pa i za CG, naduvavaju cene, onako kako procenjuju da mogu uzeti...
Ovu poruku je izmenio DraganV: 10. Jan 2011 - 01:17
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post

Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....
Napisano: 12. Mar 2009 - 14:49
Ovu poruku je izmenio DraganV: 10. Jan 2011 - 01:18
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post
Napisano: 16. Mar 2009 - 23:35
I ovog ljeta gosti za krevet u dvokrevetnoj sobi plaćali 14 eura, a smještaj u apartmanima od 50 do 80 eura , dok bi za ishranu u restoranima trebalo izdvojiti od 10 do 15 eura.
malo li je na ovu krizu
Napisano: 24. Mar 2009 - 19:31
Ja u svom mikro-okruženju imam par drugara koji planiraju da idu u CG, dok će ostatak (ukoliko se uopšte i odluči) otići bilo gde drugde.
Ako su ove cifre tačne (u vezi Herceg Novog), onda je to preskupo na bilo kom nivou gledano. Pojedinačno, u paru ili porodično (obzirom na sve što CG inače pruža).
Ne znam, nisam bio dole još od '99-te, ali po onome što su mi rekli najbliži, reč je o minimalnom pomaku koji i dalje (na žalost) ne stoji u reciprocitetu sa cenom koštanja. Osim toga, tu su i razni politički razlozi koji su se dogodili a koji (logično) drastično smanjuju interesovanje kod samih Srba.
Znamo svi kako to funkcioniše i kako se to odražava...tako da mislim, da će osim CENE (kao osnovne dominante) prosečan srpski turista da ukalkuliše malo i političku komponentu, što sve zajedno može da rezultira upravo onako kako je dotični Profesor Ratković i opisao.
Napisano: 25. Mar 2009 - 14:16
tantal71 @ 10. 03. 2009 - 08:56
Ne. Ministar Turizma CG, Predrag Nenezić je tim povodom rekao:
''- Bespotrebno se otvorila rasprava o eko-naknadi u Crnoj Gori. Nju plaćaju svi. Dakle, građani Crne Gore prilikom registracije svog vozila, a turisti prilikom ulaska u Crnu Goru. Sva sredstva od eko-naknade su namenski prihod Budžeta Crne Gore i usmeravaju se na projekte koji unapređuju i čuvaju životnu sredinu....'' /IZVOR /
, tako da ona i dalje ostaje na snazi.
Napisano: 06. Apr 2009 - 11:08
Evo malo poredjenja:
Spanija, Majorka
od jula do avgusta
Don Bigote (11 dana-10 nocenja) - 699 do 765 eura
Palma Mazas (11 dana-10 nocenja) - 599 do 675 Eura
U cenu aranžmana uračunato je: avionski prevoz Beograd-Palma-Beograd, autobuski transferi aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u dvokrevetnoj sobi u izabranom hotelu na bazi usluga iz tabele, troškovi organizovanja putovanja i troškovi vodiča, polisa međunarodnog zdravstvenog osiguranja.
izvor KonTiki
dalje:
Italija, Sorento
od jula do avgusta
La Maison ***
8 dana - 460 do 480 Eura
15 dana - 699 do 730 Eura
Nastro Azurro ****
8 dana - 499 do 530 Eura
15 dana - 750 do 790 Eura
Atlantic Palace ****
8 dana - 520 do 550 Eura
15 dana - 799 do 820 Eura
dalje:
Egipat
Sharm el Sheik 16 maj.
GRAND PLAZA 5* all inclusive 599 Eura
Tunis
jun - jul
REGENCY 4* PP
8 dana - 360 do 515 Eura
AFRICAN QUEEN 4* PP
8 dana - 355 do 505 Eura
Da li treba jos nesto da kazem u vezi cena u Crnoj Gori?
Pa to sto su se osamostalili, ne znaci da su na nivou.
Napisano: 06. Apr 2009 - 11:15
I ovog ljeta gosti za krevet u dvokrevetnoj sobi plaćali 14 eura, a smještaj u apartmanima od 50 do 80 eura , dok bi za ishranu u restoranima trebalo izdvojiti od 10 do 15 eura.
malo li je na ovu krizu
Napisano: 06. Apr 2009 - 13:16
Napisano: 23. Apr 2009 - 15:25
Kao i mnogi,moja porodica(supruga,dvoje dece i ja),letovali smo godinama u C.G. uglavnom snalazeci se po kojekakvim privatnim smestajima,putovali kolima i preko C.G. i preko Bosne do mora.
Bivsi nam sunarodnici nista nisu uradili na podizanju kvaliteta turizma,vec samo na dizanju cena.Arogancija i ne ljubaznost u svakom kontaktu,ali svi mi imamo svoje neke razloge odlaska tamo.Sada su deca porasla pa tako i mi menjamo destinaciju naseg god.odmora.Nismo neki zahtevni gosti,cak sta vise vrlo smo tolerantni,ali svasta smo dozivljavali u C.G(pocev od nema struje,vode,restrikcije razne do uzurpacije plaza od kvazi gazda)tako da smo odlucili krenuti dalje u potrazi za ljubaznoscu drugih destinacija.Nismo se zarekli,ali 99% nikad vise u C.G.
Svim prijateljima sa foruma,koji ce ipak ici u C.G.,zelim sretno letovanje,a svakako i ostalim forumasima gde god ih put naneo!
Jedva cekamo 21.6 i odlazak u Grcku,javljamo vam kad se vratimo kako nam je bilo,
ah...to more...
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0