voja2000

Viza za Veliku Britaniju

234 poruke u ovoj temi

Aaaajjjjoooojjj....skuplje će da me koštaju vize nego avion!

Hvala u svakom slučaju.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dobili vize!:-)Moram da priznam da je vađenje viza prilično stresno iskustvo!Kao prvo,da li se nešto promenilo od jula ili ja nisam dobro razumeo,u svakom slučaju na sajtu World Bridge-a postoji spisak dokumenata koji je potreban za dobijanje britanske vize, i nalazi se pod 'najčešća pitanja'!Takođe,tamo piše i da bi dokumenti trebali da budu prevedeni na engleski,tako da je moj slučaj bio sledeći:popunjavanje online prijave na sajtu WordBridge-a je naporno,brdo podataka za uneti pa puta tri,pa zakažeš predavanje dokumenata i intervju u principu kada tebi odgovara.Airport city je komplex poslovnih zgrada koji je ograđen,a obezbeđenje te ne pušta unutra kolima pošto World Bridge nema svoj deo parkinga,tako da moraš da se snađeš za parking izvan Airport city-ja,mada to i nije problem!Javiš se obezbeđenju WB-a,oni ti kažu da sačekaš pa te posle nekog vremena puste u taj neki međuprostor gde ti oduzmu telefone i pretresu te,pa te onda puste u agenciju da čekaš red!Kada se pojavi tvoj broj na velikom displeju,odeš do šaltera da predaš dokumente,a tu je mene i suprugu dočekalo sledeće iznenađenje:da li ste na našem sajtu videli da vam je potreban izvod iz banke,a da dokumenta moraju biti prevedena na engleski!?Nisam...odlično,evo vam papir i olovka i prevedite na licu mesta potvrde o zaposlenju(pri tome te prekinu 100 puta,te da platiš,te da daš biometrijske podatke...),a kada završite imate banku tamo i tamo,donesite nam izvod ali imate 15 minuta fore!Osećao sam se kao kreten,ali dobro...posle tri dana sam dobio obaveštenje da dođem po pasoše,bila mi malo frka pošto tek kada sam došao kući,pogledam na njihovom sajtu i stvarno nađem obaveštenja o dokumentima,ali sva sreća sve se završilo sa vizama u pasošu!Pozdrav svima,uz nadu da će i Britanci da nam ukinu te vize pa s tim da i ova tema postane suvisla!:-)Sledeći post na temi London!:-)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nije se ništa promenilo u međuvremenu - i ranije su tražili izvode iz banke. A i prevod dokumenata traže još od kraja 2009. Na parkingu Idee uvek ima mesta, ja obično tamo parkiram. A valjda sve ove informacije uskoro uopšte više neće biti potebne. Srećan put! ;)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Momak i ja smo odlucili da oko 13.01. idemo u London turisticki. Moze li neko da mi malo pomogne oko ovih viza? Da li nam je kasno da se posle nove godine podnese zahtev za vizu? Koliki iznos novcanih sredstava treba da bude na racunu? U kojoj valuti?

Hvala puno unapred!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Teoretski nije kasno, jer vize mogu da vam odobre u roku od 2-3 dana, ali u praksi je svaka aplikacija slučaj za sebe pa niko ništa ne može da ti garantuje a ako je gužva to može da se protegne i na 5-10 dana. Iznos koji treba da bude na računu nije određen, može da bude u bilo kojoj valuti, treba samo da pokažete da imate dovoljno sredstava da finansirate svoj boravak tamo. Bar 50 funti po danu po osobi se meni čini kao minimum.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav drugari, nadam se da ce neko moci da mi pomogne. Zanima me da li sama mogu da prevedem dokumenta, ili mora strucno lice? I da li treba da imam rezervaciju karte? Hvala svima!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Imam jedno pitanje, odgovor nisam nasla na sajtu za vize... isla bih u posetu decku u london koji ce mi poslati pozivno pismo, naravno, ali..ja nemam nijedan dokaz o povratku u srbiju - ne studiram i nisam stalno zaposlena. Koja dokumenta kao dokaz dajem u ovom slucaju??? I da li je potrebno uopste, ako imam povratnu kartu sa datumom, pozivno pismo, izvod na racunu? Nadam se da me nece odbiti jer nisam student i ne radim. :S

svaka informacija bi mi bila korisna, hvala! :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zanima me da li sama mogu da prevedem dokumenta, ili mora strucno lice? I da li treba da imam rezervaciju karte?

Možeš i sama da prevedeš, ne treba overeni prevod. Ne moraš da imaš kupljenu kartu, može i bez nje.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Soma, hvala puuuuunoooooo, prvi put apliciram pa moram sve da proverim :D. Moze li jos jedna pomoc? Student sam, imam potvrdu sa faxa, kopiran index, slike, sva potrebna dokumenta od drugarice kod koje idem, potvrdu iz banke, samo mi jos nije jasno da li mi treba izjava roditelja i primanja. I jos jednom hvalaaaaa :D

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nisam aplicirala dok sam bila student pa ne znam iz prve ruke. Ali ako ti drugarica kod koje ideš nije sponzor putovanja, onda bi trebalo da pokažeš koji su ti izvori finansiranja tokom puta. Ako su to roditelji - onda treba njihova izjava i potvrda o primanjima.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nisam uspela,da procitam sve strane foruma,jer mi je velika hica i molila bih da mi neko pomogne ako ima koju infornaciju. Moj decko je danas odbijen za vizu,koliko sam shvatila zbog nedostatka dokumentacije za bankovni racun sponzora,svoj je podneo. Da li moze da podnese novi zahtev vec za par dana, kada nabavi taj dokument ,ili je potrebno vreme neko,mesec,dva izmedju trazenja vize. pls ako neko zna neka nam da informaciju. Unapred hvala.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Soma, hvala jos jednom. Valjda sam prikupila sve sto je potrebno :)

Videcemo u petak...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nazalost, engleski mi nije jaca strana.. :( Idem kod ujaka tamo, poslao mi je garantno pismo i kopiju pasosa, da li jos nesto treba od dokumenata?? Gde to predajem? I kako funkcionise?? Potrebna mi je pomoc, sto pre!! Planirala sam vec sredinom februara da idem. Hvala unapred! :*

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Treba mi pomoc, hitno! Situacija je sledeca: moj decko trenutno zivi i radi na Filipinima, ja sam ovde, u Beogradu. Pokusavamo da se vidimo i provedemo neko vreme zajedno al nam se ne da.... odbijen mu je zahtev za vizu da dodje ovde... :tuzni: pa planiramo da se nadjemo u Londonu... ja sam student, nemam nikakva primanja, roditelji finansiraju... zanima me da li postoji neki siguran nacin da se dobije viza za tamo... potrebna dokumentacija ili bilo sta... ako neko ima neku informaciju koja ce nam biti od pomoci nek se javi... ko je uspeo da dobije vizu nek mi da neki savet sta da radim/o... MOLIM VAS! ocajna sam... :''''''''''''''(

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pogledaj malo po forumu, pisali su ljudi već:

http://www.putovanja...post__p__261551

Ne znam da li znaš, viza košta oko 9000 dinara, pa je moj savet da apliciraš samo ako zaista imaš sva dokumenta (potvrde o studiranju, polaganju ispita, itd), jer ako nešto nedostaje - oni odbijaju.

Izmenjeno (Soma)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

Uključi se u zajednicu

Pridruži se našoj zajednici i napravi nalog. Jednostavno je!


Registruj se

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se.


Prijavi se sada

  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    21653
    Ukupno tema
    655650
    Ukupno poruka