Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Kolima do Zakintosa

• Ne možete pisati na ovoj temi
202 odgovora na temu

#31 miki011

turista

• Član
  • Poruka:58
  • muški

Napisano: 26. Apr 2009 - 21:09

Pogledaj porukushone @ 24. 03. 2009 - 10:55

Moja racunica je da put do Zakintosa i nazad, automobilom sa cetri osobe u njemu kosta oko ~370 EUR.

putarina Srbija u oba pravca = 16 EUR
putarina Makedonija u oba pravca = 8 EUR
putarina Grcka u oba pravca = 16 EUR
most = 22 EUR
trajekt = 129 EUR
Gorivo = 180 EUR

Sve osim goriva je manje vise fiksno za sve nas. Sto se tice goriva, ovo mi je dovoljno da predjem 3000 km pri prosecnoj potrosnji od 7l/100km dizela sa trenutnom cenom dizela.

Cisto ako nekom treba ovaj info...

I ja sam hteo kolima da idem ali kada sam sracunao za nas dvoje bi to bilo preskupo. Za cetvoro i da se razmisli ... jer bus za dvoje kosta 2 x 110eur = 220 eur sto znaci da bih mogao tamo da iznajmim kola koja kostaju na dan 25eur i da izbegnem mucenje jer sam cuo da jedan tesko da moze da izdrzi da odvoza toliku kilometrazu. Za puteve sam cuo da su dobri ali te vreme ubije ako vozis preko 20h ... a da ne pricam jos plus koji je rizik ako ti se nesto desi sa kolima (kvar ili sl.). Takodje sam cuo da je u sezoni ogromna guzva za trajekt pa onda prakticno treba da se juri da bi se preslo 1300km da se ne bi zakasnilo na trajekt tako da ne znam gde je tu uzivanje u stajanju i razgledanju?! To je u redu da se ide kolima do Pefkohorija jer je na 700km ali mislim da je ludost da se ide do Zakintosa ... to je barem moje misljenje :) E sada ... jedino ako se negde prenoci ali bez 50 eur kao sto kazu ljudi tesko ce se naci smestaj ...

#32 miki011

turista

• Član
  • muški

Napisano: 26. Apr 2009 - 21:11

[quote name='miki011' date='26. 04. 2009 - 21:09' post='143878']
I ja sam hteo kolima da idem ali kada sam sracunao za nas dvoje bi to bilo preskupo. Za cetvoro i da se razmisli ... jer bus za dvoje kosta 2 x 110eur = 220 eur sto znaci da bih mogao tamo da iznajmim kola koja kostaju na dan 25eur i da izbegnem mucenje jer sam cuo da jedan tesko da moze da izdrzi da odvoza toliku kilometrazu. Za puteve sam cuo da su dobri ali te vreme ubije ako vozis preko 20h ... a da ne pricam jos plus koji je rizik ako ti se nesto desi sa kolima (kvar ili sl.). Takodje sam cuo da je u sezoni ogromna guzva za trajekt pa onda prakticno treba da se juri da bi se preslo 1300km da se ne bi zakasnilo na trajekt tako da ne znam gde je tu uzivanje u stajanju i razgledanju?! To je u redu da se ide kolima do Pefkohorija jer je na 700km ali mislim da je ludost da se ide do Zakintosa ... to je barem moje misljenje :)

p.s. jel neko zna kako se stize do Lefkade? da li tu postoji trajekt?

#33 miki011

turista

• Član
  • muški

Napisano: 26. Apr 2009 - 21:51

... i jos da ... treba da cekam da vadim individualno vize i platim 35 eur umesto 500din ...

#34 mikka

backpacker

• Član
  • Poruka:29

Napisano: 26. Apr 2009 - 22:52

To sto si sam sebe ubedio da ne ides kolima je OK, ali reci da je ludost ici svojim kolima na Zakintos, makar se i ogradio da je to licno misljenje, za neke je uvredljivo, a za mene je smesno. Nisu u pitanju samo afiniteti. Neko voli brz prevoz (avion), dok neko voli da vozi, a neko da ga voze. Relativna je i kilometraza. Nekome je i do Pojata smaranje.

Nego, bitno je napomenuti da je iznajmljivanje auta + benzin za 10 dana najmanje 300 evra. Tako da ta racunica, ici busom i tamo uzeti auto ne moze biti nikako bolja (za one kojima je novac presudni faktor). Mogao si da primetis da je covek uracunao u cenu i troskove goriva na Zakintosu (...3000 km)

#35 miki011

turista

• Član
  • muški

Napisano: 27. Apr 2009 - 09:38

Pogledaj porukumikka @ 26. 04. 2009 - 22:52

To sto si sam sebe ubedio da ne ides kolima je OK, ali reci da je ludost ici svojim kolima na Zakintos, makar se i ogradio da je to licno misljenje, za neke je uvredljivo, a za mene je smesno. Nisu u pitanju samo afiniteti. Neko voli brz prevoz (avion), dok neko voli da vozi, a neko da ga voze. Relativna je i kilometraza. Nekome je i do Pojata smaranje.

Nego, bitno je napomenuti da je iznajmljivanje auta + benzin za 10 dana najmanje 300 evra. Tako da ta racunica, ici busom i tamo uzeti auto ne moze biti nikako bolja (za one kojima je novac presudni faktor). Mogao si da primetis da je covek uracunao u cenu i troskove goriva na Zakintosu (...3000 km)

Ja pricam u svoje ime ... sve si pogresno doziveo ... ja razmatram sve mogucnosti ... a sigurno ne bih uzimao kola na 10 dana jer Zakintos ima u krugu oko 130km tako da ti kola i ne trebaju na 10 dana a uostalom ne idem na Zakintos da bih uzivao u voznji vec da se odmorim od svakodnevne voznje kolima od kuce do posla ... kao sto rekoh ... sve zavisi kako covek dozivi svoj odmor i letovanje i koji su mu prioriteti u zivotu ...

#36 bojan76

backpacker

• Član
  • Poruka:21

Napisano: 28. Apr 2009 - 19:49

Mi smo bili prosle godine na Zakintosu, 15 nocenja i mogu ti reci da tih 130km o kojima ti pricas mogu da postanu i smor ako si recimo u laganasu a nemas kola za svaki dan. Mislim iz iskustva jer smo mi imali kola samo 7 dana.... A da ne spominjem krivljenje u busu, smor sa cekanjem pauze i sve ostalo. Nama je na kraju bilo krivo sto nismo uzeli kola svih 15 dana, al dobro sta sad znamo za ovo leto pa idemo svojim kolima

#37 Sinisa-CZ

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:361
  • muški

Napisano: 29. Apr 2009 - 18:05

Idem nekoliko godina u Grcku kolima pa smatram da mogu da kazem koju rec na ovu temu.Kolima treba da ide onaj koji ce da obilazi destinaciju(e).Znaci da pravi znacajniju kilometrazu ne samo u putu vec i tamo gde ide.Konkretno:prosek mi je 500 km za deset dana.Znaci jedna plaza pre podne,jedna popodne a uvece na trecu stranu.Mogu i navesti primer poznanika koji je isao kolima u Grcku,parkirao pored apatmana i pokrio ga ceradom.Skinuo je kad je krenuo kuci!Za tako nesto ne vredi ici kolima.Svako treba da proceni svoje mogucnosti,potrebe i sl. :)

#38 mimbg

putnik

• Član
  • Poruka:199
  • ženski

Napisano: 04. May 2009 - 20:13

Imam jedno pitanje za sve one koji su isli put Zakintosa kolima:sta preporucujete da bi trebalo videti na putu za Zakintos a da je relativno usput imajuci u obziru da cemo ici onom deonicom Beograd-Patra preko Lamie i Amfise....i ako bi neko ostavio neke odrednice gde se sta nalazi,bili bismo veoma zahvalni :D

#39 djepeto

backpacker

• Član
  • Poruka:29
  • ženski

Napisano: 05. May 2009 - 19:00

Mi smo prosle godine u odlasku posetili Delfe, bili smo tamo od 9h do 12h ali za to vreme nismo stigli sve da obidjemo. Delfe treba posetiti ali poseta zahteva vise vremena.

Ovu poruku je izmenio djepeto: 05. May 2009 - 19:03

#40 mimbg

putnik

• Član
  • Poruka:199
  • ženski

Napisano: 05. May 2009 - 23:40

[@djepeto]
Hvala :) !Mi planiramo da obilazimo tek u povratku posto smo tako zamislili da nam vise odgovara pa hocu da pokupim sve informacije gde,sta,kako pa da planiramo vreme prema obavezama...
Jos neki predlog?

#41 oljica70

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:210
  • ženski

Napisano: 07. May 2009 - 13:02

Da li neko meože da kaže nešto o bezbednosti vožnje kroz Makedoniju , na putu prema Zakintosu. U odlasku planiramo da dva dana svratimo u Ohrid , i brine nas bezbednost na putu jer je blizu Albanska granica. Da li imate neka iskustva ili saznanja?

#42 drabin

turista

• Član
  • Poruka:53
  • muški

Napisano: 07. May 2009 - 18:44

Pogledaj porukuoljica70 @ 7. 05. 2009 - 13:02

Da li neko meože da kaže nešto o bezbednosti vožnje kroz Makedoniju , na putu prema Zakintosu. U odlasku planiramo da dva dana svratimo u Ohrid , i brine nas bezbednost na putu jer je blizu Albanska granica. Da li imate neka iskustva ili saznanja?
Nemas razloga za brigu jos nisam cuo da je iko imao bilo kakvih problema u makedoniji.
Moj drugar je prosle godine u povratku sa Krfa isao preko Albanije i jedino na sta se zalio je bio los put inace sve drugo je ok.
Ja vec godinama putujem kroz Makedoniju i moja iskustva su pozitivna jedino sto svi vec znaju je da se postuje ogranicenje i upaljena svetla i neces imati nikakvih problema.
Pozdrav svima koji putuju na Zakintos kolima,vidimo se u Julu!
bindra

#43 Sinisa-CZ

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:361
  • muški

Napisano: 07. May 2009 - 20:06

Pogledaj porukudrabin @ 7. 05. 2009 - 18:44

Nemas razloga za brigu jos nisam cuo da je iko imao bilo kakvih problema u makedoniji.
Moj drugar je prosle godine u povratku sa Krfa isao preko Albanije i jedino na sta se zalio je bio los put inace sve drugo je ok.
Ja vec godinama putujem kroz Makedoniju i moja iskustva su pozitivna jedino sto svi vec znaju je da se postuje ogranicenje i upaljena svetla i neces imati nikakvih problema.
Pozdrav svima koji putuju na Zakintos kolima,vidimo se u Julu!
Dobro zbori Drabin.I napomena da su jako losi vozaci Makedonci-brzo voze i ne paze.Sreca nas pa je mala Makedonija!

#44 tuna

backpacker

• Član
  • Poruka:18
  • muški

Napisano: 08. May 2009 - 00:41

Pogledaj porukuoljica70 @ 7. 05. 2009 - 13:02

Opusteno.Eto imali smo prosle godine difovijadu na Orhidu,Albanaca vise nego Makedonaca(vazi za skoro celu Makedoniju).Ni jedan dan ni jedan jedini incident tako da nemas brige.Vise treba da brine sto je najdosadniji deo puta,bar meni...
"I train consistently, sleep 10 hours a night, never go partying, never drink, and never eat junk food...I don't like it." -Jay Cutler

#45 vspengler69

backpacker

• Član
  • Poruka:5
  • muški

Napisano: 20. May 2009 - 11:06

Zdravo svima.Intresuje me u vezi trajekta,kakva mu je satnica polaska i odlaska?Takodje me interesuje i kakav je put do Zakintosa generalno?Ako moze kratak opis.Pozdrav svim forumasima!

Ovu poruku je izmenio vspengler69: 20. May 2009 - 11:07

Letoman

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0