putarina Srbija u oba pravca = 16 EUR
putarina Makedonija u oba pravca = 8 EUR
putarina Grcka u oba pravca = 16 EUR
most = 22 EUR
trajekt = 129 EUR
Gorivo = 180 EUR
Sve osim goriva je manje vise fiksno za sve nas. Sto se tice goriva, ovo mi je dovoljno da predjem 3000 km pri prosecnoj potrosnji od 7l/100km dizela sa trenutnom cenom dizela.
Cisto ako nekom treba ovaj info...
I ja sam hteo kolima da idem ali kada sam sracunao za nas dvoje bi to bilo preskupo. Za cetvoro i da se razmisli ... jer bus za dvoje kosta 2 x 110eur = 220 eur sto znaci da bih mogao tamo da iznajmim kola koja kostaju na dan 25eur i da izbegnem mucenje jer sam cuo da jedan tesko da moze da izdrzi da odvoza toliku kilometrazu. Za puteve sam cuo da su dobri ali te vreme ubije ako vozis preko 20h ... a da ne pricam jos plus koji je rizik ako ti se nesto desi sa kolima (kvar ili sl.). Takodje sam cuo da je u sezoni ogromna guzva za trajekt pa onda prakticno treba da se juri da bi se preslo 1300km da se ne bi zakasnilo na trajekt tako da ne znam gde je tu uzivanje u stajanju i razgledanju?! To je u redu da se ide kolima do Pefkohorija jer je na 700km ali mislim da je ludost da se ide do Zakintosa ... to je barem moje misljenje