Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Pachis beach - smeštaj i sve ostalo

134 odgovora na temu

#76 milan 1

backpacker

• Član
  • Poruka:9

Napisano: 04. Aug 2011 - 13:33

Hvala na informacijama!
I sa fotografija se vidi da su ti apartmani skromni...
Zanima me sto se plaze tiče koliko sam video na fotografijama to je dugacak plicak.
koliko je stvarno duboko more na pachisu,jel ide postepeno u dubinu da moze da se i pliva ili je plicak 100-150m od obale?
Pachis sam birao samo radi cerkice jer ja licno ne volim plaze gde je more sami plicak.
Po tvom misljenu koja plaza je jos pogodna za decu sa te istocne ili južne strane,gde nema talasa,pesak je i ima hladovine?
Jedino me brine to sto se tice pcela i osa,jer mi cerkica ima nepune 2 godine,a otkud znam ako je ujedu da li je ne daj Bože alergicna na njihov ujed....
Unapred hvala

Ovu poruku je izmenio cmoka80: 05. Aug 2011 - 12:25
Nepotrebno citiranje ako se odgovara ne predhodni post

#77 Petra08

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 04. Aug 2011 - 15:08

Bili sa trogodisnjim detetom od 17-27 jula bas u Antoniadisu. Ja sam pre nego sto sam bukirala smestaj kod Nikane trazila ponudu i od gazde direktno, nije bilo razlike u ceni. Par dana pre puta sam trazila potvrdu od gazde da li je sve ok za nas dolazak, kaze samo dodjite. Mi stignemo, niko nas ne doceka, trazili smo gdju mamu koja nas uvede u apartman u kojem samo dva kreveta. No, doneli su krevet isto popodne...ovo pominjem ne zato sto sam zakeralo nego dobro ilustruje lezernost gazdi. Niko nema pojma rec engleskog ni srpskog.
Dvoriste fantasticno, sjajno za malu i skolsku decu, medjusobno se druze, plaza najbolja udaljena na 100m, ima kafanica na plazi sa noramlnim cenama (preporucujem restoran hotela Pachis Beach...odlicne cene, tasosko sjajno vino 3.5e za 1/2 litra) i Ciao kafic sa sjajnom atmosferom.
Mislim da povoljniji smestaj ne moze da se dobije. Sam apartman veopma skroman ali ima klimu i terasicu. Mi nismo nesto zahtevni sto se smestaja tice, ali nekako su gazde cudne. Kad smo odlazili nismo dobili ni dovidjenja. Apaprtman nijednom nije ciscen, promena posteljine na 5 dana. Rostilj velik u dvoristu, ali se izgleda zbog tog stava gazde i familije mu, niko nije usudio da ga raspali :lol:
E da, da prekratimo veceri imali smo internet...dobijes pass bez problema . Ako treba jos nesto...

#78 profesorka

putnik

• Član
  • Poruka:184
  • ženski

Napisano: 04. Aug 2011 - 15:34

Mi pcele i ose nismo imali, cak nismo videli nijednu! Za svaki slucaj ponesi fenistil gel (ako vas neka pcelica bocne) i nesto protiv komaraca! Plicak na Pachisu jeste dug, ali nije strasno...recimo, veci je plicak na Paradise beach-u. Plicak imas i na Golden beach-u. Makrijamos takodje. Sto se hladovine tice, samo na Pachis-u imas onako, pravu hladovinu...Na Paradise beach-u moras da dodjes do 10h i zauzmes mesto tik pored mora, uz stenu...tu dolazi hladovina nesto oko podneva(12h) i siri se do kraja dana. Mi smo imali taktiku tj. nasi muzevi su je smislili (bilo nas je 3 porodice), bas u vreme kada klinci treba da spavaju, oni se uzvrpolje i idu do kafica na ladno pivo, pa odvezu i decu u kolicima (navodno, ne bi oni u kafic, ali sto je leeepa hladovina, pa da deca odspavaju...)
Talasi...hm...ima ih svuda...osim mozda na Pachisu (nije ih bilo nijednom dok smo mi bili)...ali, talasi nisu uopste strasni, cak, naprotiv, nasi klinci su uzivali (1 klinac nepune 2 god./ drugi 5 god./ treci 1 god. / cetvrta beba 8 meseci)...I beba je bila na talasima i cicala od zadovoljstva! Naravno, gume, camci i camcici, bazencici i bazeni...neizbezni...svaki put kad dodjemo na plazu, drugar vice: "stigli su Gavrilovici!" (iz reklame za Gavrilovice)
Krivine na Tasosu su ocajne! Meni nikad nije muka, ali mi se vala smucilo ovaj put!

#79 joja

backpacker

• Član
  • Poruka:43

Napisano: 04. Aug 2011 - 16:49

Po meni je Pachis najbolja plaza za malu decu. Hladovina je super, pesak je super a ulazak u vodu jeste postepen ali nikako se to ne oseti. Pored Pachisa imas i plazu Glifoneri, ona je manja i isto ima prirodan hlad, ali je ipak Pachis bolji. Plaza je velika i nikad nije guzva i stvarno ima puno beba. Talasi naidju ali to stvarno nije nista strasno. Nasa deca su se kupala do pola 9 uvece, voda je topla i cista.
Pcele su se pojavile u vecem broju poslednjih dana, tako da sam ja to vezala za pocetak avgusta. Pre toga ih stvarno nije bilo. Bilo ih je vise i na plazi, ali nekako nije to neki problem. To me sad ne bi sprecilo da odem ponovo. Put do Tasosa je stvarno super, po Tasosu ima krivina, od Limenasa ka Golden bidzu, ali meni nije bilo strasno.
Mi jos pricamo o Pachisu i ako ponovo budemo isli bice to ili ponovo Antoniadis ili nesto slicno blizu Pachisa. Razmisljamo i o hotelu Pachis beach, ali o tome iduce godine......

#80 jocika

backpacker

• Član
  • Poruka:7

Napisano: 06. Aug 2011 - 13:45

Tasos i Pachis su divani. Sa svima se upotpunosti slazem. Nikada nisam bila za varijantu da se dva puta letuje na istom mestu, ali na Tasos bih se uvek vratila i to na Pachis. Na toj plazi imate komociju i konfor i cini vam se da nikada nije guzva. Ne morate da vijate hlad ispod suncobrana i pomerate decu svaki cas niti da zurite da zauzmete mesto. Mi smo placali dve lezaljke a koristili pet, neke u hladu neke na suncu. Divne su i plaze i kuce pored mora u Skali Rahoni pa ko zna mozda sledece godine nesto opet slicno...

Ovu poruku je izmenio jocika: 06. Aug 2011 - 13:48

#81 1lara1

backpacker

• Član
  • Poruka:8

Napisano: 10. Jan 2012 - 00:03

idemo u julu u filio i jako se radujemo tome. moj muz i ja smo pre nekoliko godina bili na tasosu(pre dece), i ceo jedan dan proveli na plazi pachis. ostala nam je u lepom secanju i evo sada se vracamo. mislim da ce sa decom to da bude pun pogodak!

#82 mirarbi

tasofilka

• Moderator
  • Poruka:7679
  • ženski

Napisano: 10. Jan 2012 - 16:57

Pahis je super za klince - pesak, plićak, hladovina, plaža blizu smeštaja. Nadam se samo da znate da tamo nema prodavnica, apoteka, kioska sa brzom hranom, šetališta...U kupovinu, provod, šetnje se mora ili do Skale Rahoni ili do Limenasa, pa je gotovo neophodno imati automobil ili motor, svoj ili iznajmljen.

#83 1lara1

backpacker

• Član
  • Poruka:8

Napisano: 14. Jan 2012 - 17:05

da znamo, idemo autom tako da to nece biti problem!do sad nikada nismo bili u takvoj "divljini", pa ajde da probamo. a posto ima sve ostale prednosti, mislim da joj ovo nije veliki minus. reci mi mirabi, kakva je plaza glifada koja je u blizini i da li vredi jedan dano otici tamo? i ako znas, sta od sadrzaja ima na plazi pachis, osim 2-3 restorancica?

#84 mirarbi

tasofilka

• Moderator
  • ženski

Napisano: 15. Jan 2012 - 11:40

Na Pahisu osim restorana, telefonske govornice pored restorana, par pedalina za iznajmljivanje, suncobrana, ležaljki i ponekog tuša, nema ničeg više :).

Postoji u blizini (od 1 do 10 km) više plaža vrednih posete: Glifoneri, Glifada, Glikadi, Papalimani, Nisteri... i naravno Rahoni i Dasilio na suprotnu stranu.

Ovu poruku je izmenio mirarbi: 15. Jan 2012 - 11:42

#85 Deki r-4

svetski putnik

• Član
  • Poruka:840
  • muški

Napisano: 15. Jan 2012 - 14:09

Lara glifada je mala plazica nastanjena u maloj uvalici i do nje cete sigurno svratiti jer je u nastavku Pahisa. Malom setnjom po naselju i dolazite do plazice. Male mirne i ususkane, po meni nista specijalno sve druge koje je Mirka gore nabrojala su mi lepse i zivopisnije od glifade. Na njoj imate jedan tus, govornicu i restorancic mala simpaticna tavernica. Pahis ima vec nabrojane sadrzaje i preko toga nista ali je po meni najlepsi deo ostrva za porodice sa decom a blizina Skala i Limenasa vam daje druge mogucnosti u vezi kupovine i sl. Napravili ste odlican izbor, ostaje vam samo da uzivate !!! :klap:

#86 joja

backpacker

• Član

Napisano: 16. Jan 2012 - 13:27

Mi smo prosle godine prvi put bili na Tasosu i bili smo smesteni u studiu Antoniadis, preko puta Pachis plaze. Po nama to je ubedljivo najbolja plaza na ostrvu, mada moram priznati da nismo sve stigli da obidjemo. Mi smo isli sa dvoje relativno male dece i Pachis je bio idealan izbor. Plaza je velika i bez obzira na broj ljudi nikad nije guzva. Hladovina je fenomenalna, voda cista i topla, postepen ulazak u vodu. Mi smo stvarno uzivali. Prosto nismo imali potrebe da idemo na druge plaze, a i kada smo malo setali, najbolje nam je bilo na Pachisu. Ja mislim da je hladovina presudna. Deca su mogla i da odremaju i da se nesmetano igraju i u vreme najjaceg sunca. Sa te strane i zalazi sunce , tako da je zalazak prelep, a na plazi smo bili i do pola 9 uvece. Od sadrzaja je ono sto je Mirabi vec navela. Ali nekako nama nista od toga nije ni trebalo. Ronjenje, odbojka, kofice, lopatice, pesak, more i to je to. Verujem da ce vam deca biti odusevljena kao sto su nasa bila. Ako sve bude kako planiramo, eto nas opet u julu na Pachisu! Pitaj ako te jos nesto zanima! :suncase:

#87 mirarbi

tasofilka

• Moderator
  • ženski

Napisano: 16. Jan 2012 - 16:21

Smeštaj "Antoniadis" nudi super odnos cena - kvalitet. Povoljan je, pristojan, ima veliko dvorište sa zezalicama za decu, prostor za roštiljanje, besplatan internet, ima parking prostor za goste, na 5 minuta laganog hoda je od plaže, a do veeelikog marketa u Skali Rahoni ima manje od 2 kilometra. Porodicama sa malom decom stvarno više i ne treba. Primaju i kućne ljubimce. Ovo sve znam jer su naši prijatelji sa maltezerkom bili u avgustu baš u tom smeštaju.

#88 joja

backpacker

• Član

Napisano: 18. Jan 2012 - 10:46

Vezano za Antoniadis. Smestaj je jako povoljan, prosle godine su imali i specijalnu ponudu, za uplacenih 10 nocenja, dobijes dva gratis. Tako da smo mi proveli 13 dana na Tasosu za 400e. Ta ponuda vise ne vazi, ali je najam cetvorokrevetnog studija i dalje 40 e dnevno, sto je povoljno. Smestaj je skroman, meni je malo bilo i prljavo. Imali smo problema sa sudoperom itd. Ali sve u svemu bilo nam je mnogo lepo. Jer u sobu smo ulazili bukvalno da prespavamo, dvoriste je prelepo, mi smo imali sobu u prizemlju tako da si stvarno ceo dan napolju. Limenas je jako blizu, kao i supermarket U Skali Rahoni. A o Pachisu da i ne govorim. Ja sam ocekivala da je tih 200m od plaze kako pise na sajtu problem, medjutim to se ne oseti. Deca naravno ne mogu sama, zbog ulice i u tom smislu su i studiji Katarina i Filio odlicni. Tu si bukvalno na plazi. Nama su samo oni bili malo skupi, a ispostavilo se da nam ni ovde nista nije nedostajalo. Bio je to pravi odmor, kakav ne pamtimo, tako da je u toku dogovor za Nikanom za ovo leto i verovatno i pored svih nedostataka ce to biti Antoniadis.

#89 tasko

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:213

Napisano: 24. Jan 2012 - 15:17

Odlucili smo se za Antoniadis,pachis beach.Mi smo petoclana porodica,2 decaka i beba.Idemo jula, pa me zanima koliki je frizider i da li ima komoru za led i kolika je,sta ima od posudja,da li treba da nosim reso posto sam procitala da ima u dvoristu reso na gas.Verovatno cu se setiti jos nesto da pitam .Pozdrav

#90 joja

backpacker

• Član

Napisano: 26. Jan 2012 - 10:32

Pogledaj porukutasko @ 24. Jan 2012 - 15:17

Odlucili smo se za Antoniadis,pachis beach.Mi smo petoclana porodica,2 decaka i beba.Idemo jula, pa me zanima koliki je frizider i da li ima komoru za led i kolika je,sta ima od posudja,da li treba da nosim reso posto sam procitala da ima u dvoristu reso na gas.Verovatno cu se setiti jos nesto da pitam .Pozdrav

Ja sad pokusavam da se setim sta tacno ima od posudja , ali mi slabo polazi za rukom . Znam da sam ja imala svoju serpu koju sam u glavnom i koristila. Tanjira, pribora i casa ima dovoljno. Frizider je klasican, mali frizider, ima komoru za led, ali onu malu, ne moze tu ne znam sta da stane. Reso vam ne treba, imate dve ringle. Pored je i sudopera. Mi smo sa njom imali malo problema, ali nista neresivo. U dvoristu isto imate kuhinju koju mozete da koristite, tipa reso, sudopera, ima i zidani rostilj. Mi sve to nismo koristili, ali porodica koja je bila do nas jeste. U sobi imate i bokal za grejanje vode, ali ja ga nisam koristila jer je bio mnogo prljav. Ispred sobe je metla i dzoger za ciscenje sobe od peska i oni su zajednicki za dva apartmana. Tu je ispred i kanta za djubre. Posteljinu su menjali na 5 dana, ali nije problem da trazite i ranije. Gazda je ok, ne govori engleski ali se nekako sporazumete. Tu je i njegova majka, koja isto ne govori engleski i ona je malo na svoju ruku, ali ne pravi nikakve probleme. U principu ih ne vidite , a tu su ako vam trebaju, posto su oni u kucici u prednjem delu dvorista. Ispred sobe imate sto i stolice za sedenje, a u sredini dvorita imate (pored te kuhinje) isto sto sa stolicama, i na jos jednom mestu isto garnituru za sedenje. Dvoriste je super, veliko, travnato, ogradjeno. Plaza bas blizu, pa cak ni taj prelaz magistrale ne predstavlja problem. Pitaj sta se setis, a ja cu se truditi da pomognem.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0