Pachis beach - smeštaj i sve ostalo
Napisano: 08. May 2012 - 18:42
Roštilj i ta poljska kuhinja su u takvom stanju da će vam trebati pola godišnjeg da ga dovedete u stanje prihvatljivo za pripremanje hrane.
Pri tom tu je i obavezna publika u vidu domaćinove porodice i gostiju iz 4 studija u prizemlju koji su na par metara od tog roštilja.
Za vreme mog boravka taj roštilj je uglavnom služio ljudima da u njemu ostavljaju ugašene pikavce.
Napisano: 08. May 2012 - 21:40
Napisano: 08. May 2012 - 22:05
Ja sam po slikama isto zakljucila da su stolovi u priemlju jako blizu jedni drugima. Ali, valjda necemo svi rucati u isto vreme i valjda cemo se truditi da postujemo privatnost...
Ovu poruku je izmenio Jeluska1: 08. May 2012 - 22:06
Napisano: 08. May 2012 - 23:02
Meni se generalno nije dopao i ne bi se tamo više vraćao.
Nisam neko ko je sklon luksuzu. Pre Antoniadisa sam 4 godine odsedao u hotelčiću Pachis beach, prekoputa, sa donje strane magistrale, uz plažu.
Ko je tamo bio zna da je to hotel samo pod znacima navoda, i da više podseća na socijalna odmarališta iz vremena SFRJ 60-ih i 70-ih godina.
Ali tu sam bio savršeno zadovoljan jer je imao opuštenu atmosferu, lep ambijent u hladu maslinjaka, krevet i verandicu na kojoj sam u miru dugo noću sedeo slušajući zrikavce.
Antoniadis je za nijansu bolji smeštaj, ali ja se tamo nisam ni približno tako prijatno osećao kao na Pahisu.
Svi studiji (i u prizemlju i na spartu) su tesno postavljeni jedan uz drugi. Prostor ispred njih u prizemlju nije odeljen ni fizički ni vizuelno, tako da zaista ako sediš uveče ispred - sediš i sa svim komšijama pored. Na spratu su terasice odeljene fizički metalnom ogradom ali nisu vizuelno pa opet svi sedimo i gledamo šta drugi jedu i slušamo šta ko priča. Uz to, te terasice su toliko uske da je pravo mučenje da dve osobe tu sede i recimo večeraju ili doručkuju.
Ja sam još imao tu nevolju da su pored mene bile dve porodice sa baš malim bebama, mislim da su obe bile mlađe od godinu dana.
Prvo se u pola noći probudi jedna, isplače i taman kad se smiri iz druge sobe krene ona druga i tako naizmenično do jutra.
Gazda sa porodicom živi u dvorišnoj zgradi i to mi je dodatno doprinelo osećaju manje komocije. Nisu oni bili neprijatni ali sam stalno imao osećaj da nas posmatraju i procenjuju kako se ponašamo.
Kuća je na lepom mestu i ima lepo dvorište i sve uslove da bude prijatan kutak, ali joj nedostaje domaćin.
Nekako je zapuštena (ne bi rekao prljava) ali bi joj dobro došlo ulaganje. Spravice u dvorištu postavljene za razonodu dece su po meni više opasnost nego zabava za tu decu.
Uz to, imao sam utisak da nas gazde trpe i tretiraju kao nužno zlo. Nikakve ljubaznosti, makar izveštačene.
Prvi dan je došao da naplati. Prvi put smo se tada videli i on zapucao pravo ka meni i rukama pokazuje da hoće pare (jer engleski nema pojma).
Ja mu prvo pružim ruku i kažem red je da se prvo upoznamo i pozdravimo. Prvi put sam vam došao u kuću. On nešto u stilu - a da, zaboravio sam na lepo vaspitanje.
Kasnije, i ako nas je viđao u svom dvorištu svaki dan - uveče kada se sretnemo u gradu pravio se da nas ne poznaje.
Još jedan detalj o njegovoj nemarnosti - daska na wc šolji nije bila pričvršćena za školjku već samo nehajno bačena preko, tako da sam moraš da je montiraš. Isti slučaj je bio i kod naših komšija. Mali detalj, ali dosta govori o gazdinom poimanju turizma. Konopac za sušenje veša i štipaljke smo morali da kupimo, jer mu je baš za naš studio zafalilo. Nije čovek očekivao turiste u svom studiu u sred jula.
O roštilju punom pikavaca sam već pisao. Nikome iz naše smene nije padalo na pamet da ga raspaljuje.
Nije to toliko loše ali ja se tamo nisam osećao udobno i prijatno, i to je to.
Ali to može biti samo moj lični doživljaj.
Vama svima želim da se lepo provedete, a hoćete sigurno. Jer Tasos i Pahis su dovoljni sami po sebi. Pa makar spavali i ispod masline.
Napisano: 08. May 2012 - 23:09
NOVE MFT: Prvi put u Beču - deo I i deo II, Drugi put u Beču - deo I, deo II i deo III,
"Eine kleine Nachtmusik", Schloßhof - deo I i deo II, Budimpešta.
Napisano: 08. May 2012 - 23:23
Ja sam, s druge strane optimista, nadam se da ako imas normalne komsije mozes nekako i sa njima da sedis i druzis se... Mada, slazem se i sa tim da treba imati privatnost. Ja se ne bojim da ce nam neko smetati nego da cemo mi mozda smetati nekome jer su nam deca vrlo nemirna i nisu stidljiva. Ipak, svi smo na moru zbog plaze i mora pa cemo tamo provoditi najvise vremena. Uostalom, vidim da ima stolova razbacanih po dvoristu pa nadam da ce imati mesta za sve.
Necu unapred, utiske javljam kad se vratimo...
Blazo, citala sam muzu tvoj komentar a on rece...to cemo mi sve da sredimo... Salu na stranu, mi smo jedne godine sa porodicom sa kojom smo putovali sredili jedan zapusteni rostilj i prostor oko njega i rostiljali... (u pitanju je isto bio Tasos).
Napisano: 08. May 2012 - 23:38
Naime, u pitanju je samo jedan sto sa prednje strane kuće i on je izgleda namenjen domaćinu i njegovoj porodici.
Jednom sam se zeznuo i seo tu, pa su me malo gledali ispod oka.
Nikog drugog iz naše smene nisam video da je za njim sedeo, a baš je na dobrom mestu.
Ima i jedan, sa gornje strane kuće i to je to. Sa gornje strane kuće gazda ume da ostavi razno oštro oruđe za uređivanje bašte pa ako su vam deca mala, obratite pažnju i na to.
E sad...
Ako se dogovorim sa Jeluškom i njenim mužem oko rasporeda termina, pa se uklopim u termin odmah posle njih, možda se i vratim u Antoniadis i iskoristim taj, inače, lep roštilj u, inače, lepom dvorištu
Napisano: 08. May 2012 - 23:54
A za rostilj...sta da ti kazem...videcemo vredi li ga sredjivati. Ako nas gazda bude gledao popreko...mozda odustanemo
Napisano: 09. May 2012 - 00:07
ko bi još sedeo u dvorištu Antioniadisa kad uveče može da leži na onako lepoj plaži.
To je jedan od najeftinijih smeštaja na Tasosu koji sam video, i s obzirom na to i nije uopšte loš.
E sad, moj loš utisak je verovatno više plod antipatije prema gazdi nego odraz realanog stanja.
Pozdravite mi Tasos i osoblje restorana Pachis beach hotelčića.
Napisano: 09. May 2012 - 11:21
Napisano: 09. May 2012 - 11:49
Zao mi je sto se necemo upoznati ali necemo se ljutiti ako sredite rostilj
Napisano: 09. May 2012 - 16:36
NOVE MFT: Prvi put u Beču - deo I i deo II, Drugi put u Beču - deo I, deo II i deo III,
Napisano: 09. May 2012 - 18:12
joja
Napisano: 03. Aug 2011 - 12:43
E pa ovako,mi smo sinoc stigli sa Tasosa, pa mogu iz prve ruke da ti prenesem utiske jer smo bili smesteni u Antoniadisu. Smestaj smo rezervisali jos u martu direktno sa gazdama, ali znam da je i preko Nikane ista cena i da sam na tvom mestu rezervisala bih preko nje jer mi se cini da su gazde malo nepouzdane. Tako da za svaki slucaj imas Nikanu za prvu pomoc, a cena je ista. Apartmani su na super poziciji, plaza je stvarno blizu, iako je preko magistrale. Odlicna je za decu i ta plaza, Pachis beach, je definitivno moj favorit od svih plaza na Tasosu. Ima puno prirodne hladovine, nema guzve cak i kad je plaza puna. Ima lezaljki, ali ukoliko ne zelis ne moras da ih koristis. E sad sami studiji... Oni jestu skromni i mi smo to i znali od samog pocetka, ali ono sto je meni smetalo je nehigijena. Sobe su zapustene i prljave, a gazde i nisu bas zainteresovane za poboljsanje usluge. U sobama u prizemlju ( gde smo mi bili) u kupatilu nema kadice, pa to stvara mali problem. Soba je velika i ima dovoljno prostora, kuhinja mala, ali ok. I po meni su sobe u prizemlju bolje zbog dvorista. Dvoriste je veliko i lepo i deca su nam stvarno uzivala. Poslednjih dana pojavile su se pcele, ne napadaju, ali stvaraju mali neprijatan osecaj. Gazdarica je znala malo da bude, ne znam kako to da nazovem, neljubazna. Ukljucivala je prskalicu dok smo mi rucali, pokazivala nam kako da bacamo djubre, i slicno. Da ne bude zabune, mi smo se super proveli. Sobu smo maksimalno izbegavali, plazu i more maksimalno iskoristili, tako da je ovo bilo jedno od boljih letovanja. Deca su puna utisaka, a miris borovine i mora je nam je napunio baterije. Ako te jos nesto zanima pitaj.
Petra08
Napisano: 04. Aug 2011 - 15:08
Bili sa trogodisnjim detetom od 17-27 jula bas u Antoniadisu. Ja sam pre nego sto sam bukirala smestaj kod Nikane trazila ponudu i od gazde direktno, nije bilo razlike u ceni. Par dana pre puta sam trazila potvrdu od gazde da li je sve ok za nas dolazak, kaze samo dodjite. Mi stignemo, niko nas ne doceka, trazili smo gdju mamu koja nas uvede u apartman u kojem samo dva kreveta. No, doneli su krevet isto popodne...ovo pominjem ne zato sto sam zakeralo nego dobro ilustruje lezernost gazdi. Niko nema pojma rec engleskog ni srpskog.
Dvoriste fantasticno, sjajno za malu i skolsku decu, medjusobno se druze, plaza najbolja udaljena na 100m, ima kafanica na plazi sa noramlnim cenama (preporucujem restoran hotela Pachis Beach...odlicne cene, tasosko sjajno vino 3.5e za 1/2 litra) i Ciao kafic sa sjajnom atmosferom.
Mislim da povoljniji smestaj ne moze da se dobije. Sam apartman veopma skroman ali ima klimu i terasicu. Mi nismo nesto zahtevni sto se smestaja tice, ali nekako su gazde cudne. Kad smo odlazili nismo dobili ni dovidjenja. Apaprtman nijednom nije ciscen, promena posteljine na 5 dana. Rostilj velik u dvoristu, ali se izgleda zbog tog stava gazde i familije mu, niko nije usudio da ga raspali
E da, da prekratimo veceri imali smo internet...dobijes pass bez problema . Ako treba jos nesto...
Ovu poruku je izmenio Inspektor Blaža: 09. May 2012 - 18:16
Napisano: 23. May 2012 - 09:51
Napisano: 23. May 2012 - 10:50
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0