Putovanja.info Forum: Satova Patrola - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (3 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Satova Patrola Do Budve i Herceg Novog

#16 Korisnik je offline   @neo

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 1145
  • Učlanjen: 11.07.09

Napisano: 10. jul 2010 - 09:54

Misliš ovako?
http://www.youtube.c...h?v=Ng0Ce1VICp8

Ovu poruku je izmenio DraganV: 09. jan 2011 - 14:45
Razlog promene: Nema potrebe citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

"bez obzira što ga gledate popreko predeo nije ružan,
možda je samo vaše oko rđavo"

Postavljena slika
0

#17 Korisnik je offline   volodja

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 1898
  • Učlanjen: 18.03.08

Napisano: 10. jul 2010 - 12:29

Postavljena slika

Dobar je i onaj kolektivni godisnji na Crkvinama!

Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio DraganV: 09. jan 2011 - 14:46

0

#18 Korisnik je offline   deki27

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 244
  • Učlanjen: 20.03.08

Napisano: 11. jul 2010 - 23:46

Pogledaj porukuninans @ 05. jul 2010 - 12:09

Momak i ja idemo do Budve tj Becica,ali hocemo da izbegnemo planinchuge,pa smo mislili da idemo ovom rutom :
NS - Loznica - Zvornik - Sokolac - Rogatica - Gorazde - Foca - Scepan Polje - Niksic - PG - Becici. Zanima me da li je neko isao na ovaj nacin, ista je kilometraza ovim putem kao i standardnim putem kroz SRB i MNE(koga interesuje moze pogledati na www.viamichelin.com) , samo sto je bolji put,manje krivina, manje kamiona.

Prilicno zanimljiva ruta, narocito deo Foca-Scepan Polje i dalje kroz kanjon Pive.Evo pogledaj ovaj link http://www.skyscrape...ad.php?t=558639 delimicno se poklapa ruta .Slike jesu iz 2007. ali mislim da ni sad nije bolja situacija. Postoji zabrana za kamione iznad 12 t na putu Brod na Drini-Scepan polje ( http://bihamk.ba/sta...a-putevima.html ) bas zbog loseg puta. Javi nam kako si prosla i objavi neku slicicu . Srecan put.
PS "planinchuge" ne mozes nikako izbeci
0

#19 Korisnik je offline   ninans

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 16
  • Učlanjen: 02.07.10

Napisano: 16. jul 2010 - 12:24

Pogledaj porukuTina84 @ 08. jul 2010 - 12:11

Dečko i ja smo išli preko Bosne ali smo mi išli do Zlatibora, pa ondapreko Mokre Gore za Višegrad, pa onda dalje prema Trebinju i HercegNovom. Ali ako idete za Budvu onda Vam je bliže da idete kroz KanjonMorače. Preko Bosne je bliže ako se ide za Herceg Novi.
Pozdrav

Hvala na savetu,ali deonica koju sam napisala gore preko BiH do BD,a da se udje u CG kod Niksica, je potpuno iste duzine kao i ako se ide kroz Srbiju na kanjon Morace! Razlika je 5 km cini mi se! :) Da znas ako budete isli u BD nekad :) Detaljno mozes da pogledas deonicu na www.viamichelin.com :) Pozz
0

#20 Korisnik je offline   ninans

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 16. jul 2010 - 12:29

Pogledaj porukudeki27 @ 11. jul 2010 - 22:46

Prilicno zanimljiva ruta, narocito deo Foca-Scepan Polje i dalje kroz kanjon Pive.Evo pogledaj ovaj link http://www.skyscrape...ad.php?t=558639 delimicno se poklapa ruta .Slike jesu iz 2007. ali mislim da ni sad nije bolja situacija. Postoji zabrana za kamione iznad 12 t na putu Brod na Drini-Scepan polje ( http://bihamk.ba/sta...a-putevima.html ) bas zbog loseg puta. Javi nam kako si prosla i objavi neku slicicu . Srecan put.
PS "planinchuge" ne mozes nikako izbeci

Isla sam prosle godite tom trasom, tj vracala sam se tuda za NS,ali posto nisam ja vozila nisam obracala paznju na pumpe,a putovali smo i danju,tako da ne znam kakva je situacija sa pumpama nocu u Bosni na toj deonici,da li rade 24 h,a inace put kao put je puno bolji nego preko SRB i kroz kanjon Morace. Potrudicu se da fotkam usput, inace volim da fotografisem pa mi nece biti problem,pa kada se vratim okacicu fotografije! :)

Au,sada sam pogledala fotografije koje si okacio,stvarno strasno,ali mogu da kazem da je prosle godine tj 2009. sto se tice puta bila bolja situacija,postoji svuda asfalt definitivno! Definitivno moram da se latim fotoaparata!

Ovu poruku je izmenio ninans: 16. jul 2010 - 12:34

0

#21 Korisnik je offline   Tina84

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 5
  • Učlanjen: 26.02.10

Napisano: 21. jul 2010 - 02:49

Pogledaj porukuninans @ 16. jul 2010 - 11:24

Hvala na savetu,ali deonica koju sam napisala gore preko BiH do BD,a da se udje u CG kod Niksica, je potpuno iste duzine kao i ako se ide kroz Srbiju na kanjon Morace! Razlika je 5 km cini mi se! :) Da znas ako budete isli u BD nekad :) Detaljno mozes da pogledas deonicu na www.viamichelin.com :) Pozz

Pročitala sam ono za Nikšić ali pošto mi je neko sedeo iza leđa i stalno nešto zapitkivao došlo je do greške. Znate kakve su mame, stalno nešto zapitkuju i prigovaraju.
0

#22 Korisnik je offline   naca72

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 12
  • Učlanjen: 10.06.08

Napisano: 30. jul 2010 - 08:16

Ma super je ova patrola, ali za nas iz Nisa vazi druga ruta, pa ako moze mala pomoc... Dugo nisam isla za CG a ove godine idemo u septembru sa jako malom bebom i planiramo da olaksamo malo put i prespavmo negde usput. Molim vas za neku preporuku ili savet! Opet da kazem da putujemo iz Nisa pa Zlatibor ispada iz te varijante. Unapred HVALA
0

#23 Korisnik je offline   deki27

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 30. jul 2010 - 08:46

Probacu da ti pomognem dok se ne javi neko iz Nisa ko je vec vozio ovuda.
Moguce rute: 1. Preko Kosova neces sigurno
2. Preko Krusevca,Kraljeva,Zlatibora ... kazes da neces
Ostaje ti 3. ruta preko Kopaonika : Prokuplje,Brus, Raska,Novi Pazar, Berane,Mojkovac...

0

#24 Korisnik je offline   naca72

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 30. jul 2010 - 12:58

Da, to je ta ruta preko Kopa, znam! Samo Kop mi je blizu za spavanje a negde dalje u CG gde bi moglo da se prenoci, da li znas?

0

#25 Korisnik je offline   deki27

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 30. jul 2010 - 14:20

Na zalost ne znam. Predpostavljam da bi vam odgovaralo nesto na potezu Rozaje Berane Mojkovac, da ujutro odmorni krenete dalje kroz kanjon Morace.
Valjda ce se javiti neko ko zna.Pozzz

Ovu poruku je izmenio DraganV: 09. jan 2011 - 14:47

0

#26 Korisnik je offline   naca72

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 30. jul 2010 - 15:35

Hvala Deki, tako sam i ja mislila, ali sam se nadala da ce neko iskusan da mi da savet. Pa dobro ima vremena do septembra, smislicemo nesto Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio DraganV: 09. jan 2011 - 14:47

0

#27 Korisnik je offline   ninans

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 03. avg 2010 - 12:47

Vratih se hvala Bogu ziva i zdrava,pa da napisem ponesto o putu preko BiH.
Na putu ka moru smo isli NS - Loznica - Zvornik - Sokolac - Rogatica - Gorazde - Foca - Scepan Polje - Niksic - PG-BD. Sve je bilo super, JAKO PUNO POLICIJE NA PUTU, PRIDRZAVAJTE SE OGRANICENJA POSEBNO KADA UDJETE U FEDERACIJU tj. u Gorazdu imate ogranicenje 40 km/h, OBAVEZNO se pridrzavajte toga,jer vas nakon nekog uzvisenja ceka policija PROVERENO! Dakle,put je odlican, savetujem da se krene uvece,jer do 6 ujutru nema zive duse,slabo ima saobracaja. Deonica od oko 20 km izmedju Foce (Srbinja) i granicnog pralaza Scepan Polje je katastrofa!! Put jako uzak,jedva se mimoidju dva automobila, krivine, ali valjda svi jako paze i nema puno saobracaja,pa nije bilo tako strasno, hvala Bogu lepo smo prosli taj deo puta. Na tom granicnom prelazu nema nikakvog zadrzavanja. Od Scepan Polja do Niksica je put odlican,ali nikad stici u Niksic,mnogo nam se nesto to oduzilo... Od Niksica do mora nam je bilo po meni najgore,jer nas je vec stigao umor, a Crnogorci voze kao ludi, non stop preticu kolonu i bukvalno stalno morate da usporavate da se neko iz suprotnog pravca ko pretice kolonu nebi zabio u vas, bas mi je bio stresan taj deo puta, jako rizicno voze. Od PG do tunela Sozina bogme ima dosta da se ide, ja sam mislila da je to puno blize,da je tunel odmah tu,pa nikako da ga docekamo,ali na kraju smo stigli zivi i zdravi. Vracali smo se s mora preko Trebinja,da prodjemo i taj deo puta. Prvo, put je duzi ako se ide na Budvansku rivijeru,jer naravno morate doci skroz do Tivta na trajekt. Znali smo naravno to,ali smo hteli da se vracamo tuda,da vidimo sta je bolje. Ukoliko idete ovom deonicom preko Scepan polja imate samo da platite tunel Sozina 2,5 eura, a ukoliko idete preko Trebinja imate da platite trajekt 4 eura i glupavu putarinu negde pre granice sa BiH jos 3 eura, znaci izadje vas 7 eura,umesto 2,5 ! Na granicnom prelazu smo cekali pola sata!!! Kolona! Kada smo dosli u BiH radi se neki tunel,pa smo i tu cekali jedno 15 minuta. Put od Trebinja do Foce je dobar,obelezen, ali je nama padala kisa ceo put i bilo je JAKO klizavo jer je nov put, pa OPREZ!!! Drzite odstojanje od automobila koji je ispred vas,jer smo mi zamalo pri brzini od samo 30 km/h na nekim krivinama mogli da se "zalepimo" za auto ispred nas jer je bila nizbrdica,mokar put, momak je zakocio ali smo i pored ABS-a proklizali i samo nas je rucna kocnica zaustavila! Po meni je taj put od Trebinja do Foce jako monoton,dosadan, ima dosta da se ide,a nigde nicega! Od Han Pijeska do Vlasenice,jedno 10-15 km u oba pravca kada smo isli je bila gusta magla, pa i tu OPREZ!
Kada bih sada birala, izabrala bih put preko Scepan Polja, mozda je malo tih 20 km od Foce do Scepan Polja opasno,ali ima malo saobracaja i svi su oprezni i nema uopste kamiona. Preko Trebinja do Foce je siri put,ali je velika koncentracija saobracaja,ima kamiona i monotonija ubija, tu suvozac (u ovom slucaju JA :) ) mora da odradi glavnu ulogu a to je da zapricava vozaca! Nema spavanja! :) Toliko od mene!
0

#28 Korisnik je offline   deki27

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 03. avg 2010 - 15:04

Hvala ninans na odlicnom opisu - nekom ce trebati
0

#29 Korisnik je offline   ninans

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 04. avg 2010 - 15:17

Deki27 nema na cemu!

E da, jos nesto sam zaboravila na napomenem! Svetla znate svi da morate drzati upaljena po danu,to se podrazumeva. Sta se nama desilo - na putu ka moru, blizu granice sa CG zaustavi nam policija Republike Srpske,u po bela dana, jer nam jedno svetlo nije radilo,a mi to nismo primetili jer je "crklo" u putu,a bio je dan i nismo videli! Ko ce izlaziti iz automobila da proverala svetla! Uglavnom, saobracajac nam je pregledao celokupnu opremu,od rezervnih sijalica,prve pomoci,trazio je da vidi prsluk i na kraju kada smo sve to imali je krenuo da nam pise kaznu,iako znajuci da nikako nismo mogli da vidimo u putu da nam jedno svetlo ne radi!! Medjutim, moj momak isto radi u policiji,pa kada mu je to rekao i pokazao legitimaciju,tek onda nas je pustio o oprostio nam,kao da ucini kolegi! Do kraja puta smo drzali upaljena duga svetla,jer po danu nikome ne smetaju,a na moru smo zamenili sijalicu.
Poenta nije da nadjete momka koji radi u policiji,vec da imate full opremu i da s vremena na vreme proveravate na pauzama u putu takve stvari! :D
0

#30 Korisnik je offline   @neo

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 1145
  • Učlanjen: 11.07.09

Napisano: 18. maj 2011 - 14:31

Ako neko u skorije vreme planira putovanje u pravcu Crne Gore,neka ima u vidu i ovu informaciju:“Putevi Srbije” Vas obaveštava da od ponedeljka, 14. 03. 2011.g. počinju radovi na sanaciji tri uzastopna tunela na magistralnom putu M-21, deonica Prijepolje- Gostun- granica Crne Gore, od km 347+500 do km 347+900. Naredne nedelje obustava saobraćaja će se vršiti danju u periodu od 9.30h do 12.30h i od 14.30h do 17.30h.Putnički saobraćaj će biti usmeren na alternativni putni pravac Kolovrat- Pljevlja- Mojkovac prema projektu privremenog regulisanja saobraćaja tokom sanacije tunela.
"bez obzira što ga gledate popreko predeo nije ružan,
možda je samo vaše oko rđavo"

Postavljena slika
0

• (3 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com