Francuska viza
Napisano: 09. Sep 2007 - 16:22
Napisano: 09. Sep 2007 - 16:40
Napisano: 13. Sep 2007 - 21:18
Napisano: 22. Nov 2007 - 16:01
PS. Preko agencije ide viziranje.
Pa ako 'Bog da zdravlja'
Napisano: 22. Nov 2007 - 17:52
Ovako. U mom slučaju je i to radila agencija.
U slučaju mog kolege koji je išao par meseci posle mene - nije. JER, čovek je insistirao na tome da ne plaća osiguranje koje već ima preko banke (klasika), pa mu je vlasnik agencije lično rekao "Ok, ALI zato ćete da platite stručnog prevodioca". I tako i bi. Možda se sećate i moje dileme iod pre 9 meseci da li da dižem frku oko svog osiguranja koje mi nisu priznali, ALI jako puno mi se išlo u Pariz a nisam hteo da me taj isti gazda agencije obavesti sa žaljenjem da nisam dobio vizu (jer on, recimo, nije odneo moj pasoš na viziranje ili zaboravio deo dokumentacije)...
Tako da-ili agencija, ili tzv. sudski tumač, 10€ stranica.
Napisano: 22. Nov 2007 - 22:34
Ja ga jos uvek nemam pa cu ici na varijantu 1500 din. uz parice za vizu.
A prevod ne radi agencija, pitala sam, a i potvrdili su mi da ne mora sudski tumac da prevodi nego
kao moze bilo ko. Suma sumarum treba prevesti 2 lista: potvrdu sa posla i PiO obrazac, pa me on malo brine.
Valjda je to sve.
Nego ne uspevam da se nakacim na france.org.yu da bih preuzela obrazac. Probacu u nekoj agenciji u BG,
mozda ce mi dati, inace treba da putujemo preko eurotursa.
I molim te nemoj da se zalis, pa bio si vec u Parizu,
uh, sta li cu ja da pricam kad se budem vratila
Srce me boli kad se vracam iz Grcke, a Pariz... bolje da ni ne idem inace, sto ti rece za Amere, moracu kod psihijatra
Napisano: 23. Nov 2007 - 08:39
I moram da napomenem da je tvoje putovanje imalo dosta udela u nasu odluku!
Zato jos jedno veliko hvala
Napisano: 23. Nov 2007 - 14:01
Da li će nam neka banka dati potvrdu da smo kupili kod njih min. 550 E po osobi
a da to stvarno ne uradimo???
Pitali smo na nekim mestima, ne može, a ja sam čini mi se negde pročitala kako to daju baš tako ''onako'' uz neku doplatu ili šta već...
Da idemo po pravilima razlika bi bila nekih 30E, a to je par poklončića za povratak
Šta ste vi radili?
Napisano: 23. Nov 2007 - 16:33
Za banke znam da neke hoće da daju potvrdu o posedovanju para na računu (1% provizije na iznos koji želiš), ali ne znam za kupovinu... Svačeg ima, sad se sećam da je nekima za italiju trebalo (ovo je hit) - kopije NOVČANICA koje će da nose, a serijske brojeve i sve one oznake su posebno dostavili ambasadi. Da ne veruješ, tako ingeniozne metode imaju da stičem utisak da to rade iz čistog sadizma, da testiraju narod šta je sve spreman da uradi. Pa kad posle vide recimo kopije novčanica, onda se smeju...
Slobodno me pitaj šta hoćeš, volim da se podsećam.
Obavezno se popnite na Trijumfalnu kapiju i Tour Montparnasse - vodiči ne da neće da se sete da vas povedu tamo nego i ne znaju da to može.
Napisano: 23. Nov 2007 - 18:28
Ti si neverovatan! Neverovatan!
Genije!
Odoh u banku pa ću da javim kako sam rešila!
A ovo kopiranje novca, o Bože!
Jesi li gledao ''Borat''? E pa imam utisak da nas zamišljaju još gore
nego što se ovaj zezao sa opisom Kazahstana!!!
Stvarno hit!
Napisano: 23. Nov 2007 - 19:44
Bila sam u Intezi. Otvorila devizni račun (300din.) uplatila evriće i sutra mogu da ih preuzmem.
Sve ostalo ništa ne košta.
Ovo mi je izgledalo najbezbolnije.
Nikola, ne brini, sigurna sam da ću te podsećati sve vreme, samo da nam upali ostatak priče sa dobijanjem viza
Napisano: 23. Nov 2007 - 20:07
Marina 03 @ 23. 11. 2007 - 18:48
A pre uzimanja para nazad izvučeš potvrdu, jel ta varijanta? Znam da novac mora da bude kod njih 24 sata minimum...
I da, ništa ne košta ako stvarno imaš novac tamo (makar taj jedan dan), a onih 1% je kada hoće da ti učine bez da se igraš to stavi-uzmi pare (obično za iseljenja i velike iznose).
"Borata" na žalosti nisam gledao, kad je bio hit promakao mi je, posle sam zaboravio na njega. Ali znam o čemu se radi i slažem se da liči na ovo. Može im se.
Ovu poruku je izmenio Nikola S.: 23. Nov 2007 - 20:10
Napisano: 24. Nov 2007 - 01:00
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0