Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Francuska viza

• Ne možete pisati na ovoj temi
132 odgovora na temu

#121 padabre

putnik

• Član
  • Poruka:154
  • muški

Napisano: 26. Apr 2009 - 23:44

Pogledaj porukuKatalina @ 26. 04. 2009 - 20:46

I tako... dobih vizu u petak, da donesem medjunarodno osiguranje i OPET moram da pitam:

Nisam ja išla po pasoš a pomoćnik nije pitao: Meni je pozivno pismo od 14.6 - 14.7. a ja ostajem
u tom intervalu 15 dana: kako se kupuje polisa osiguranja?

Ako si vec dobila vizu, kako pise u tvom postu, onda izvadi osiguranje za onaj period u kojem ces boraviti preko.

Medjutim, ukoliko si samo predala pasos na viziranje, a vizu jos nisi dobila, onda su moguce sledece opcije:
-Ukoliko doneses osiguranje koje je krace nego sto je period u pozivnom pismu ( u tvom slucaju pismo 1 mesec, a polisa na npr 15 dana) dobices vizu samo za period pokriven osiguranjem tj 15 dana i to tacno za taj na polisi naznaceni period.
-Ukoliko doneses polisu koja je vazeca isto koliko i pozivno pismo, znaci 1 mesec i viza ce ti biti izdata na taj period.U tom slucaju NAKON sto podignes pasos sa vizom mozes da odes u Osiguravajuce drustvo gde si uplatila osiguranje, da ti zamene polisu za onu sa kracim periodom i da ti vrate deo novca....kapisi...bitno je da polisu kupis u firmi koja ima mogucnost zamene polise bez naplate i da to uradis pre pocetka vazenja iste.

#122 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 26. Apr 2009 - 23:50

Pogledaj porukuKatalina @ 26. 04. 2009 - 20:46

I tako... dobih vizu u petak,
posto si dobila vizu, onda kupi osiguranje na onoliko dana koliko i ostajes u Francuskoj.
......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#123 Katalina

turista

• Član
  • Poruka:72
  • ženski

Napisano: 03. May 2009 - 14:19

Francuska viza - konačna verzija :) : kupila sam osiguranje 1/15 a to znači da pokriva 15
dana u jednom mesecu (30 dana), sutra pasoš gotov ! Preuzima se samo od 15-16 h , ni Italijani
ni Španci me nisu toliko muštrali ali sve za putovanje dajem :)

Pozdrav i hvala svima!

#124 Maja - Beograd

backpacker

• Član
  • Poruka:8
  • ženski

Napisano: 07. May 2009 - 16:10

Pogledaj porukuKatalina @ 3. 05. 2009 - 14:19

Francuska viza - konačna verzija :) : kupila sam osiguranje 1/15 a to znači da pokriva 15
dana u jednom mesecu (30 dana), sutra pasoš gotov ! Preuzima se samo od 15-16 h , ni Italijani
ni Španci me nisu toliko muštrali ali sve za putovanje dajem :)

Pozdrav i hvala svima!

Lepo se provedi u Francuskoj. Pariz je prelep. Meni su za vizu tražili i tu potvrdu koliko ću dana dnevno da trošim, izgleda da zavisi koji je radnik na šalteru. Nisam čula nikome da su to tražili sem meni.

#125 opusten86

backpacker

• Član
  • Poruka:10
  • muški

Napisano: 07. Jun 2009 - 12:00

Veliki problem....treba da putujem u Paris krajem jula,dobio sam pozivno pismo,idem u privatnoj reziji sa privatnim smestajem,od domacina razne potvrde i izvode sa racuna,pl.porez...i dokaz gde cu boraviti sa STARIM brojem pasosa (plavim),u medjuvremenu sam izvadio novi (crveni)....ne znam sta da radim jer mi trenutno domacini nisu u Parizu a termin se problizava...Da li da u ambasadi kazem da je to broj starog pasosa i donesem na uvid da vidi ili da se pravim lud???

#126 opusten86

backpacker

• Član
  • muški

Napisano: 15. Jun 2009 - 19:48

Zdravo.Molim vas za malu pomoc...Predajem papire za Francusku za dva dana i imam malu nedoumicu...naime,na zahtevu za vizu stoji Border of first entry da li se tu pise granica prvog ulaska (ako je prva Hrvatska) ili prva granica EU (Slovenija) ili granicni prelaz Francuske na koji se ide...hvala unared na pomoci....

#127 Edge

putnik

• Član
  • Poruka:123
  • ženski

Napisano: 15. Jun 2009 - 22:39

Pogledaj porukuopusten86 @ 15. 06. 2009 - 19:48

Zdravo.Molim vas za malu pomoc...Predajem papire za Francusku za dva dana i imam malu nedoumicu...naime,na zahtevu za vizu stoji Border of first entry da li se tu pise granica prvog ulaska (ako je prva Hrvatska) ili prva granica EU (Slovenija) ili granicni prelaz Francuske na koji se ide...hvala unared na pomoci....

Piše se granica na kojoj je prvi ulazak u EU. Kako Hrvatska nije u EU trebalo bi da napišeš Slovenija. Ja sam za Francusku išla preko Mađarske pa sam u obrascu napisala Horgos i nije bilo nikakvih problema.

#128 opusten86

backpacker

• Član
  • muški

Napisano: 17. Jun 2009 - 17:06

Hvala svima na podrsci i savetima,dobio sam danas vizu,jutros sam predao a vec popodne je bila gotova...mnogo su mi pomogle informacije sa sajta kao i vasa sveobuhvatna licna iskustva...A uskoro,pakovanje kofera i odlazak na zasluzeni godisnji odmor u Pariz...

#129 Sophia

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 11. Nov 2009 - 07:31

Nailazim na mnogo odgovora, pa me interesuje da li neko konkretno zna da li mi treba Francuska tranzitna viza ukoliko putujem preko Pariza za Njujork???

Putovala sam na Maltu preko Italije, kad Malta nije bila u sengenu, a i u Nemacku preko Svajcarske, koja takodje nije bila u Sengenu, pa mi nikakve tranzitne vize nisu trebale.

Hitno mi treba odgovor i hvala unapred!

#130 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 11. Nov 2009 - 08:35

Na koje to odgovore sve nailaziš?

Ako ne napuštaš terminal na erodromu između dva leta - viza ti ne terba.
Ako hoćeš da izađeš - treba.

#131 Sophia

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 11. Nov 2009 - 15:06

Nailazim na odgovore da u zavisnosti od toga gde putujes moze da ti zatreba tranzitna viza, pa se cak pominje i kao obavezno. Dakle, kao sto rekoh na razne odgovore nailazim, da nisam u dilemi, ne bih ni pitala. Hvala jos jednom!

#132 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 11. Nov 2009 - 15:09

Naravno, treba pitati nego me zanimaju eventualna pojašnjenja onih koji kažu da je neophodna tranzitna viza. Možda oni znaju nešto što ja na znam.

Svako će sa vizom USA u pasošu da dobije bez problema vizu bilo koje zemlje EU.

#133 bebazr

putnik

• Član
  • Poruka:133
  • ženski

Napisano: 13. Nov 2009 - 22:57

Ja sam dosla pre mesec dana iz NY i to preko Pariza, naravno da ti ne treba tranzitna viza ako imas connect flight ali ako ces da ostajes u Francuskoj onda ti treba....

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0