Napisano: 12. Feb 2009 - 12:30
Prošlog leta sam letovala sa porodicom u Lagomandra Beach hotelu i veoma sam zadovoljna. Hotel je na samoj plaži, a ima i drugi hotel Lagomandra hotel koji je preko ulice. Plaža je divna, krupan pesak, mogu se iznajmiti ležaljke za 6 evra u paru, ali mi to nismo praktikovali jer smo imali besplatne ležaljke na bazenu ispred hotela koji je udaljen 10 metara, pa nije bilo potrebe. Na plaži ima i hladovine od drveća. More je čisto i nema velikih talasa. Nema trave ni ježeva, za 15 dana smo videli samo jednu malu meduzu, ali nije peckala. Na plaži ima WC, lokalna taverna i beach bar. Tuš je pored bazena.
Sobe su jednostavne, čiste se svakog dana, peškiri se menjaju svaki drugi dan, a posteljina na 3-4 dana. Imali smo uplaćen PP, švedski sto i sasvim je solidan izbor hrane. Preko dana se može gricnuti nešto u taverni ili u baru pored bezena. Bazen je otvoren do 7 uveče, posle se čisti i priprema za naredni dan. Ima dosta zelenila i cveća. U okviru kompleksa postoji radnjica sa novinama, grickalicama, perajama i sl. drangulijama. Uveče je prilično tiho i mirno, poneki put smo išli u gornji hotel Lagomandru na muziku, stoni tenis ili košarku. Obzirom da smo išli kolima uveče smo obilazili druga mesta: Neos Marmaras (5 km udaljen i veoma bučan i pun turista), Gerakini, Porto Caras i dr. Preporučujem i izlet brodom do Halkidikija, karte se rezervišu u Neos Marmarasu. Takođe preporučujem i Aqua park u blizini Soluna. Raj za decu i odrasle.
U Lagomandru smo putovali preko agencije Odeon, sami smo birali termin i broj noćenja. Za odrasle je bila cena oko 65 evra po danu, a za dete do 12 godina je besplatno. Obzirom da smo obišli ceo prst Sitonija, mislim da je ova plaža najlepša i da tu treba biti stacioniran i povremeno praviti izlete.
Nadam se da sam pomogla pri odlučivanju!