Ključna reč ovde je - autoput!
Nema šanse da idem autoputem. Moraću skroz okolo, mada ima nagoveštaja da i to "okolo" neće biti dovoljno da izbegnem drugare onog brke sa većim srednjim prstom...
Izgleda da ću morati "okolokolije od okolo" a to sve mnoog dužim putem. Sva je prilika da ću verovatno opet morati tražiti hotel sutra i to u nekoj partizanskoj vukojebini gde reč hotel ima višestruko značenje, poput:
- mesto za skupljanje dokonih lokalaca
- rupa u kojoj obično nema tople vode
- kuća umrle babe koju na koju je neko zakucao rukom pisan natpis "HOTL" pošto je štucnuo od uzoa pri pisanju pa izgubio E
- bilo kakva rupa koja se može iznajmiti strancu kome su muda u procepu u kasne večernje sate..
Ali za sva ova putovanja, stekao sam nekako "imunitet" na sve te nedaće i snaćiću se nekako.
Kad sam mogao davne, hipi godine, da u Bombaju spavam sa pacovima i guram se sa nosačima čaja pod svodovima nekog hrama nekog tamo budibogsnama kog bude, moći ću valjda i u Grčkoj, zemlji koju volim sa svim njenim manama i vrlinama..

Pri povraku u Paraliju ugledao sam na vrh brda naslaganu gomilu kuća. neko sagradio na samoj strmini i to ne jedan nego gomila ljudi je dobila napad planinarske arhitekture. Na slici ne izgleda veliko ni strmo, ali mene je muka spopala već na samu pomisao da živim tamo i treba da cimam espap koji mi je žena natovarila iz "lidla" Stvarno ne razumem, šta će nekome kuća u samom brdu, Bogu i turistima iza leđa gde konstantno preti opasnost ako nemirno spavate da jednostavno tresnete iz kreveta pravo u ambis, uz otegnuti vrisak sa doplerovim efektom...
al hajde, milion ljiudi, dve milijarde ćudi...
----------------

E taman su mi se zlotvori namestili kad sam šišao praznim autoputem da ih slikam unucima za podsećanje kako je njihov deda zbog srednjeg prsta ostao blokiran u dalekoj zemlji...
Eno mrcina, poređanih na nadvožnjaku i samo čekaju da Code naiđe... Ali su se malko zeznuli, sutra idem DRUGIM putem nego što oni čekaju ovde! I eto mene, sretno jezdim kroz kukuruze a oni troše dizel čekajući mene da me blokiraju. Već u mislima opet pokazujem srednji prst onom brki, nek se slika sa sve svojim bagerom!
Ne mogu oni mene blokirati koliko ja mogu izbegavati... Pa ko izdrži više
Jedino se plašim da me ne sateraju u ćošak i da mi jedni izlaz bude da odem u Albaniju!?
E onda ću se predati, jbg..
'el vidte kako me vrebaju zlotvori!?

Pošto treba da idem po nepoznatom terenu uvek koristim taktiku kao kad idem uopšte na put kolima. Okupam se vanredno, za razliku od redovne svake druge subote, jer ako mi se nešto desi, da me odnesu na nosilima čistih gaća! A da, i nokte podsečem. Na obe noge.
Tako sad, pošto idem na nepoznat teren, ne mogu ići štrokavog auta, zato sam ga dao dvojici Grka na glancanje, da lepo reprezentujem Srbiju kad me zarobe u kukuruzima.
Ja mislim da su i stari Grci pre tabanja sa društvom iz susedneog grada, celu noć pred bitku usrdno pljuvali po štitovima i glancali ih gaćama svojih ljubavnica. Da osvetlaju obraz sutra u bici!
...
Videćemo kako će ispasti...
------------
Ovu poruku je izmenio codemaker: 24. Jan 2009 - 23:32