Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

BISERI SPORADA - Skopelos, Alonisos...

799 odgovora na temu

#766 Tijuana

putnik

• Član
  • Poruka:179

Napisano: 18. Sep 2011 - 16:30

Gandalf, svaka ti cast sto imas strpljenja da do beskonacnosti objasnjavas nesto sto se samo po sebi podrazumeva, ali nazalost, videces da ce tvoj trud biti uzaludan, opet ce sve biti po starom.

Na ovom forumu se susrecu ljudi razlicitog obrazovanja i iz razlicitih klasa (neki na ovom forumu imaju zesce probleme sa gramatikom i pravopisom srpskog jezika) pa je zato logicno da se nekome ko ima doktorat, ko govori pet jezika i ko je prosao pola sveta mozda nece svideti isto sto i jednom soferu. I zato je najbolje, ali zaista, da svako kaze sta misli i to je to, da se izbace prepucavanja jer se tema razvodnjava. Ja sam gledala opise nekih destinacija na ovom forumu gde se samo navode cinjenice, bez histerisanja, svadja itd. i covek prodje celu temu vrlo brzo i sazna sta ga je zanimalo. A tema o Tasosu, recimo, ima vise od 3000 strana i ja stvarno ne mogu da se borim da dodjem do nekog podatka koji me zanima od silnog prepucavanja. Ko ce da lista 3000 strana? Tema je totalno skrenula i sluzi ljudima da se istresaju i da se medjusobno vredjaju, a od Tasosa ni traga, ni glasa. Hajde da se ova tema vrati na Skopelos.

I takodje smatram da je vazno da ljudi koji zive u Srbiji znaju srpski jezik. Nije fora samo putovati u inostranstvo i uciti o tudjinu. Treba uzeti gramatiku srpskog jezika, obnoviti gradivo, i citati knjizevna dela na srpskom (predlazem starija dela, Andrica, Crnjanskog, a ne novije prevode raznoraznih modernih prica i romana). Kuca se gradi od temelja.

#767 Gandalf Sivi

turista

• Član
  • Poruka:58

Napisano: 18. Sep 2011 - 19:15

super je da diskutujemo i razlicito gledamo na stvari.
Sto se Kaprija tice,ne bih ga dalje komentarisao, da se vratim temi Sporada.
Tacno je da su plaze sljunkovite,voda bistra,jednom recju skroz super, ali nije tacno da Tasos nema sljunkovite plaze.
Npr,uvala pored plaze Ayliki,mirarbi mi je cak i rekla gde je,zahvaljujem, je skroz sljunkovita,nekomercijalizovana plaza,sa velikim bogatstvom zivotinjskog sveta i borovima. Takodje i plaza Salonikos je u sred borove sume. Sad,pesak ili sljunak to je relativno, jer ima krupnijeg peska na vecini plaza, a ima i sitnijeg. A sljunkovitih plaza sam obisao nekoliko,mada ih licno ne volim toliko.
Smatram da ,realno, recimo isti taj Tasos, koji nije nista posebno, moze da pruzi cak i raznovrsniji kvalitet od Sporada,za mnogo manje novca.
Naravno, Sporade treba obici, videti, i mozda neko pronadje bas tu svoje parche neba ,zemlje i mora za kompletno uzivanje...ukusi su razliciti.
Pozdrav

#768 mirarbi

tasofilka

• Moderator
  • Poruka:7679
  • ženski

Napisano: 18. Sep 2011 - 23:45

Vratimo se temi, tj. priči o Sporadima.

Smatram da je svaka dalja diskusija nepotrebna.

#769 Gandalf Sivi

turista

• Član

Napisano: 19. Sep 2011 - 10:10

Saglasan.

Ajd o temi, vidim da je Tijuana putovala trajektom iz Soluna,
Mozda moze neko o tome da kaze nesto vise , smatram da ima ljudi kojima nije tesko da voze do Soluna a posle putuju trajektom malo duze...

U svakom slucaju, nije lose ako neko zna da opise i taj nacin puta, i kad imaju trajekti, buducim putnicima moze da posluzi kao alternativni put..

Ovu poruku je izmenio Gandalf Sivi: 19. Sep 2011 - 10:11

#770 mirarbi

tasofilka

• Moderator
  • Poruka:7679
  • ženski

Napisano: 19. Sep 2011 - 11:07

Koliko je trajekt iz Soluna skuplji od onog koji kreće iz Volosa?

#771 Gandalf Sivi

turista

• Član

Napisano: 19. Sep 2011 - 11:20

Koliko sam shvatio Tijuana je napisala da je oko 300 i nesto Eur, a ovaj iz Volosa je 200 i nesto, znaci oko 100 Eur, mada nisam ni znao da taj trajekt funkcionise.

Realno, mislim da ta solucija nije losa samo je trajekt skuplji, ne bi bilo lose da Tijuana opise taj nacin puta kao i gde je bukirala karte, pa da ga buduci putnici uzmu u razmatranje...

#772 Dragan

svetski putnik

• Član
  • Poruka:987

Napisano: 19. Sep 2011 - 14:45

Mislim da sam ja vec negde u tekstu pomenuo da smo se vracali trajektom do Soluna i da je cena karte po osobi bila 47 eur, sam put traje oko 5h 15 min. Cena karte za automobil moze da se pronadje na sajtu kompanije. Brod je saobracao na toj relaciji od 7.jula do pocetka septembra i to nedeljom i sredom (taj drugi polazak je uveden posle 20.jula) ka Sporadima a subotom i jos nekim danom vajda sredom, ka Solunu.

Ovu poruku je izmenio Dragan: 19. Sep 2011 - 14:47

#773 jelenabata

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1407
  • nije upisan

Napisano: 19. Sep 2011 - 16:12

*
POPULARNO

Pogledaj porukuTijuana @ 18. Sep 2011 - 16:30

A tema o Tasosu, recimo, ima vise od 3000 strana i ja stvarno ne mogu da se borim da dodjem do nekog podatka koji me zanima od silnog prepucavanja. Ko ce da lista 3000 strana? Tema je totalno skrenula i sluzi ljudima da se istresaju i da se medjusobno vredjaju, a od Tasosa ni traga, ni glasa. Hajde da se ova tema vrati na Skopelos.

Mi se vratili pre tri dana sa Tasosa. Bili po drugi put. Čitali tu temu jedno 2 godine, nije nam smetalo (pre prvog odlaska). Svaka čast Miri što je postavila probrane tekstove na posebnu temu Tasos - putopisi, opisi, fotografije. Za sledeću godinu spremamo se za Skiatos... i čitamo, evo već drugu godinu, i otići ćemo. Ako imate problem sa 3 i kusur hiljada stranica Tasosa - ne brigaj... postavi pitanje i biće ti odgovoreno... u najskorijem roku. Pregledaj i malo okolo Tasosa. Ta tema je za ćaskanje i pomoć svima kojima je to potrebno iz prve ruke!

#774 teddi

svetski putnik

• Član
  • Poruka:2784
  • ženski

Napisano: 20. Sep 2011 - 00:45

*
POPULARNO

Pogledaj porukuTijuana @ 18. Sep 2011 - 16:30

A tema o Tasosu, recimo, ima vise od 3000 strana i ja stvarno ne mogu da se borim da dodjem do nekog podatka koji me zanima od silnog prepucavanja. Ko ce da lista 3000 strana? Tema je totalno skrenula i sluzi ljudima da se istresaju i da se medjusobno vredjaju, a od Tasosa ni traga, ni glasa. Hajde da se ova tema vrati na Skopelos.

Mala greška, ustvari velika! Tema služi ljudima da se opuste, zabave, podržavaju jedni druge u svemu, dele međusobno radosti i tuge, ulepšavaju jedni drugima život. Nije samo informativna, i baš zato je toliko posebna i posećena - zbog beskrajne količine pozitivne energije koju ljudi na njoj imaju i prenose!

#775 Gandalf Sivi

turista

• Član

Napisano: 20. Sep 2011 - 01:22

Dragane,
koja kompanija radi prevoz do Soluna i od Soluna ?

#776 Dragan

svetski putnik

• Član
  • Poruka:987

Napisano: 20. Sep 2011 - 11:25

Pogledaj porukuGandalf Sivi @ 20. Sep 2011 - 01:22

Dragane,
koja kompanija radi prevoz do Soluna i od Soluna ?

Ove godine je to radila kompanija " Nel Lines " , za razliku od nekih ranijih godina kada je liniju odrzavao " Hellenic seaways " (doduse, imali su samo flying cat).

#777 Tijuana

putnik

• Član
  • Poruka:179

Napisano: 02. Oct 2011 - 11:50

Cao, nisam bila u Bg-u, zato se tek sad javljam, evo podaci o trajektu iz Soluna, sacuvala sam karte, pa cu vam tacno reci cene. (U stvari, sad vidim da nemam onu za kola, ostala kod mog decka, on je vozio).

To je NEL LINES trajekt. Karte smo kupili u Solunu (moj decko zivi tamo) u jednoj od onih agencija gde se prodaju karte za trajekt.

Ako idete u jednom smeru, cena za osobu 47 evra, a za kola mislim 87 evra. Ukoliko uzimate i povratnu kartu, onda imate popust 20%, pa je u povratku karta za osobu bila 38 evra. Sve u svemu, ukupno nas je povratna karta izasla oko 325 evra s tim popustom. Mi smo racunali i samo nam je mala razlika izmedju te karte i onoga sto bismo platili za Volos - Skopelos (taj je oko 264 evra povrtna) jer se na tu sumu moraju dodati pare za gorivo do Volosa i nazad i putarina. Tako da smo mi zakljucili da nam je lakse da idemo na taj u Solunu koji je kretao u 11.30, nego da idemo do Volosa i spavamo u hotelu i cekamo onaj iz Volosa koji ide u 7.00 ili tako nesto. Tako je nama bilo zgodnije jer nam je glavna baza bila u Solunu, a za onoga ko ne ide u Solun, ne znam sta je zgodnije. Putovali smo oko 6 sati. Trajekt je super. U povratku je trajekt kretao u 17.30, bili smo u Solunu tacno u ponoc. Ali taj trajekt je isao samo do 04.09, to je bio poslednji dan.

#778 ivanjuska

putnik

• Član
  • Poruka:174
  • ženski

Napisano: 03. Oct 2011 - 09:30

Pogledaj porukumalammira @ 01. Sep 2011 - 22:15

Draga Ivanjuška,

izvini, nisam htela da te ignorišem, samo nisam videla tvoj post.

Malo je nezgodno porediti bilo koje ostrvo jer je svako doživljaj za sebe, a još je nezgodnije odojiti subjektivni osećaj, sećanja ,neke čaki emotivne utiske i biti objektivan..

Malammiro, hvala puno ! Uklapam se u sva tvoja poredjenja i opise. Volim mianja, mirnija a opet ''domace'' zivahna mestasca. Ko se seca serije Velo misto...razumece Postavljena slika Jonsko more nije bas po mom ukusu i zbog hladnije vode, nepredvdivosti i divljine. Skopelos, Skiatos su seledeca destinacija. Hvala jos jednom!

Ovu poruku je izmenio suki: 28. Nov 2011 - 14:27
skracen citat

#779 ivanjuska

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 03. Oct 2011 - 10:10

Pogledaj porukubucolina @ 08. Sep 2011 - 13:14

Hovolo mini plaža??? Ovo je Hovolo plaža i ne bih rekla da je mini. Postavljena slika

Postavljena slika

Ja bih rekla da vi Tijuana širite dezinformacije što nije u redu prema ljudima koji tek treba da idu na Skopelos. Uostalom postavite slike sa Skopelosa pa da vidimo tu ogromnu gužvu i minijaturne plaže.

Citam ova poredjenja, nisam bila na Skopelosu, Skiatosu, planirma sledece godine, ali ono sto sam primetila je da ima tih razlicitih vidjenja i na drugim temama, posebno kad je rec oplazama. Na Lefkadi jedna ista plaza potpuno je izgledala razlicito u razl.periodima, da se i tamo ljudi pitaju jesmo li letovali na istom ostrvu. Palo mi je jos tada na pamet, da je to mozda zaista i moguce. Priroda je cudo. Plima i talasi nekada zaista mogu da ''skrate'' plazu neverovatno. A u razlicitim delovima leta duvaju razliciti vetrovi, drugacije su i morske struje, nista nije nemoguce. Meni je forum o Kefaloniji dosta informacija pruzio, izuzev sto je samo par ljudi iznelo i utiske o njenim manje lepim delovima, a logicno je da ih ima svako ostrvo, a pogotovu veca ostrva. Svako treba da iznese svoje misljenje (sto moze biti malo nezgodno kad se vecina ne slaze) i kada je uglavnom sve lepo, mozda treba naznaciti i manje lepe stvari i delove, jer mozda je nekome nesto od svega toga bas od posebnog znacaja. Opet zaboravljamo svi, i ja, da smo srecni sto smo to sve uopste i bili u prilici da vidimo Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio ivanjuska: 03. Oct 2011 - 10:11

#780 ivanjuska

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 03. Oct 2011 - 10:39

Pogledaj porukumirarbi @ 17. Sep 2011 - 18:32

Smatram da je veoma korisno, koja god destinacija ili smeštaj da je u pitanju, pružiti ljudima mogućnost da saznaju i pozitivne i negativne strane iste ili istog. Ukoliko ističemo samo ono što valja, a ne govorimo o onome što ne valja, čitaoci tema (potencijalni putnici) mogu na te destinacije otići nespremni ili sa prevelikim očekivanjima i jasno je da može da se desi da se vrlo razočaraju. Zato treba podsticati objektivno pisanje i ne označavati svakog ko napiše utisak suprotan našem provokatorom. Nisam bila lenja, pa sam uz pomoć pretraživača pregledala poruke koje su do sada na ovom forumu pisali Tijuana i Gandalf Sivi i zaključila da su oboje dali svoj doprinos forumu deleći sa ostalim članovima svoje utiske o destinacijama na kojima su bili i smeštajima u kojima su boravili. To me je dovelo do zaključka da nisu provokatori, kako kažete, već ljudi koji žele da iznesu svoje mišljenje i pozitivno i negativno. E sada, moguće je da je njihovo iznošenje mišljenja ponekad previše oštro ili surovo realno, pa zbog toga deluju iritirajuće na sagovornike. U svakom slučaju, pozivam sve učesnike u ovoj diskusiji da se suzdrže od međusobnog napadanja, tolerišu stavove različite svojim, a sve u cilju povećanja korisnosti svake pojedinačne teme na ovom forumu.

Nisam cital temu neko vereme, pa sam iznenadjena sta se u medjuvremenu izdogadjalo. Mirarbi, svidja mi se ovo sto si rekla. Ne znam za ovu temu, za Skopelos i Skijatos se tek spremam, tako da cu je detaljno tek citati, ali sam to o cemu govoris, primetila na drugim temama. Treba da se iznesu i negativnosti. Ja sam licno i tamo gde mi je bilo naj, najlepse, videla i manje lepe delove. Zaista si sa razlogom moderatorPostavljena slika

Ovu poruku je izmenio suki: 28. Nov 2011 - 14:29
zatvoren citat

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0