Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Italija-francuska -Spanija

• Ne možete pisati na ovoj temi
3 odgovora na temu

#1 nova77bg

backpacker

• Član
  • Poruka:48

Napisano: 02. Jan 2009 - 01:01

da li neko planira ovakvo putovanje na prolece leto 2009 italija-francuska-spanija

Ovu poruku je izmenio DraganV: 26. Jan 2011 - 15:01

#2 putnica79

backpacker

• Član
  • Poruka:43

Napisano: 06. Nov 2009 - 15:02

Ja sam bila na prolece 09 ako te nesto interesuje pitaj:D

Ovu poruku je izmenio DraganV: 26. Jan 2011 - 15:00
Ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

#3 knight

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:232

Napisano: 13. Jan 2010 - 01:46

ja cu preko modene u aprilu . koliko novca da ponesem ide nas dvoje ?
i neke detalje , cula sam da se ne moze uci u kockarnicu u m. karlu ako se nemaju cipele?
kakav je bus kojim se ide i tako to ,ostalo znam :)

e,da koliko je udaljen hotel od plaze u spaniji gde se odseda ?

Ovu poruku je izmenio knight: 13. Jan 2010 - 01:47

#4 vladafp

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 28. Feb 2010 - 02:13

Sa agencijom Črnja tours iz Hrvatske proveli smo sedam nezaboravnih dana u obilasku Azurne obale...
Sve je počelo vrlo neobično, tako što je neko iz te agencije nazvao na kućni broj telefona i saopštio mi da sam dobio besplatno putovanje na Azurnu obalu u trajanju od pet noćenja tj. sedam dana!? Istini za volju, prethodno sam trebao doći na takodje besplatnu večeru i tamo povesti koliko god hoću osoba sa sobom, bez ikakvih obaveza kako su naglasili iz agencije. Ne verujući u sve to ipak sam odlučio da probam i vidim o čemu se radi, nemajući šta da izgubim. Prezentacija i večera je održana u BG u restoranu Biser...Večera je bila vrlo pristojna i tokom iste je održana prezentacija proizvoda Vooline ćebad, dušeci, jorgani, jastuci vrhunskog kvaliteta. Medjutim, nije bilo nikakvog smaranja niti obaveze da se bilo šta kupi a i večera je bila besplatna, sem pića koje smo popili po regularnim cenama restorana. Potom je osoba koja je vršila prezentaciju pitala ko želi na besplatno putovanje i ukratko opisao turu, naglasivši da je putovanje potpuno besplatno ali da ko želi obilaske po programu treba da uplati još 140eur na licu mesta te da u tu cenu ulazi i večera. Uplatio sam kao avans 1.500,00din, računajući da je to jedino što mogu eventualno izgubiti u slučaju nekakve prevare.
Medjutim, nikakve prevare nije bilo! Iz agencije Črnja tours koja je inače hrvatska agencija su me ubrzo kontaktirali i pitali kad želim da putujem itd. itd. Čak su bili toliko ljubazni da su i odložili polazak za naredni datum jer sam poslovno bio sprečen da otputujem sredinom januara tako da su mi odložili put za 14. II 2010. godine.
Na daleki put od preko 1.200km smo krenuli u sjajnom kvalitetnom i čistom autobusu a vodič je bila jedna sjajna devojka koja se zove Ida. Vožnja je išla bez ikakvih problema i to preko Hrvatske, Slovenije, Severne italije do krajnje tačke a to je oblast Alasio i mesto Arma di Tagia u kome smo bili smešteni. Ida je davala blagovremene i tačne informacije a put iako dug je pažljivo isplaniran tako da su se pauze pravile često i nije bio previše naporan. Naravno, niko u autobusu nije posve verovao da će sve to ispasti kako je i obećano medjutim, brzo smo se razuverili jer je kompletna organizacija počev od autobusa do smeštaja i izleta odgovarala onome što je agencija ponudila pa su čak pružili i više od onoga što su obećali!
Hotel je bio sa tri zvezdice ali to u Italiji ne znači ništa posebno a pogotovo ne luksuz. Sobe su bile skromne, ali čiste i uredne peškire su menjali dva puta za tih pet noćenja a posteljinu dva puta. Doručak je kontinentalin i sastoji se od šunke i kačkavalja, kafa i čaj i marmelada. Večera je bila meni ali veoma dobra i ukusna i svaki put različita...Naravno razne vrste paste su bile neizbežne kao predjelo tako da je sve to bilo veoma pristojno. Iz tog mesta smo svakog jutra kretali na odredište iz programa u čistom i opranom autobusu i tako svaki dan. Za sve vreme vodič Ida je bila fenomenalna davala izvanredne informacije, animirala putnike, pričala viceve, vodila i objašnjavala ljudima gde i šta kako da kupe i jednostavno na najbolji mogući način vodila računa o četrdesetak ljudi. Vozač Ivan je bio takodje sjajan, tih i nenametljiv a uvek na usluzi da pomogne oko stvari i pakovanja. Sama tura je fantastična jer ste u mogućnosti da na taj način obidjete veliki deo Azurne obale a da sve veoma dobro razgledate zato što praktično imate po ceo dan u jednom mestu! Tako za kneževinu Monako i Monte karlo i Eze koji je u neposrednoj blizini jedan dan. Za Nicu i Menton drugi dan. Za Antib i Kan treći. Za San remo četvrti. Za Djenovu peti dan itd. Ovo je jedini pravi način da se obidje Azurna obala jer sve ostalo može biti samo u prolazu i nikako ne možete doživeti sve čari te oblasti ako samo proputujete ovim delom za Španiju, kako mnoge naše agencije to čine. Da ne govorimo o predugačkom putu koji nije ni malo lako izdržati, bez obzira i na komfor u autobusu. Naravno, sve je bilo prvoklasno isplanirano i odradjeno od strane agencije i njenih predstavnika. Bilo je i situacija kada su se članovi grupe zagubili ali ih Ida nije napuštala, već ih je kako tako našla i sa malim zakašnjenjem smo svuda stizali. Oni imaju obavezu da sve putnike vrate nazad i ne smeju nikoga ostaviti u putu. Na kraju je agencija priredila i oproštajno veće uz muziku i ples tako da je i to bilo veoma lepo. Naravno, povratak je takodje protekao bez ikakvih problema a na kraju je svim putnicima agencija podelila i prigodne poklone (peškire i miršljave sapune) itd.
Ima još mnogo pozitivnih detalja ali moram istaći da niko nije imao ni jednu primedbu što je pravo čudo! Dakle, kad dobijete poziv agencije Črnja tours prihvatite i nećete zažaliti, jer smo se mi sa njima, izvanredno proveli na prelepoj Azurnoj obali! Naravno, sve je bilo besplatno što daje posebnu težinu ovom putovanju!
Vlada Cvetković

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0