Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Zakintos

24 odgovora na temu

#16 tamie

turista

• Član
  • Poruka:59

Napisano: 31. May 2007 - 01:34

Predivno ostrvo-preporucujem hotel Caravel Zante u Tsilivi-radi ga Kon Tiki. On je u posebnoj uvali u odnosu na apartmane u tom mestu. Uostalom bilo koje mesto kao baza je ok, a rent-a-car svaki dan! Glavni grad je bombonica!

#17 Alexia

svetski putnik

• Član
  • Poruka:618
  • ženski

Napisano: 31. May 2007 - 23:18

Tamie,napisi nesto o hotelu Caravel zante. Uzasno su ga ispljuvali na tripadvisoru. tamo sam videla slike soba koje su slikali gosti, koje su totalno bezveze?! I svugde pise da nije ni blizu 4*. Kakva je plaza ispred?

#18 Dragan

svetski putnik

• Član
  • Poruka:987

Napisano: 01. Jun 2007 - 00:12

Plaza ispred hotela " Caravel Zante " prakticno i ne postoji, nekakava gomila kamenja i na par mesta postoji mogucnost da se kako tako udje bezbedno u more, jednom recju nikakava.
Iako nisam odseo u njemu, prosetao sam kroz kompleks i meni ipak nije izgledao tako lose, s tim da treba birati sobe sa pogledom na more, a biti sto udaljeniji od samog ulaza u kompleks, gde se nalazi par restorana i klubova prepunih pijanih engleza.

#19 tamie

turista

• Član
  • Poruka:59

Napisano: 01. Jun 2007 - 15:34

Caravel Zante drzi Grk, koji je radio u Kanadi. Ja sam bila smestena u cantralnoj zgradi sa pogledom na more. Uglavnom porodice sa decom smeste u sporedne zgrade ali niko se od prisutnih nije zalio. Jeste da hotel ima malu usku plazu ali je pescana, cista i meni lepa. Prednost ovog hotela je sto je na samoj plazi. Ima lep bazen oko koga se lezaljke ne placaju + jedan mol. S leve strane tog mola je super za kupanje, a sa desne je malo nepristupacnije zbog nekog kamenja i sljunka. Plus postoji i bazen za klince sve sa animacijama, pozorisnom scenom, vrteskama itd. Ima lep travnjak, tropske barove i sl. kao sto sam vec rekla meni se dopao jer je u posebnoj uvali, dok tamo gde je ostatak Tsilivija je guzva. Ovde se u moru kupalo nas desetak. Jos jedna lepa stvar: odmah levo do hotela je tropski bar koji drzi neki frajer Grk sa svojim frajerom sinom. Pa ko voli... Ima hlada, cuge, klope, tuseva, a lezaljke su free. Tu smo znali da otpadamo i cugamo uzaki po ceo dan. Snobovi su oni koji kazu da je hrana bljak. Bilo je i pticjeg mleka. Razbijali se od palacinki svako jutro + ostalo. Sjajno im je domace vino. Glavni kuvar je sa Krita i stvarno vode racuna. Na Zakintos vikendom masovno dolaze Grci s porodicama tako da za te dane preporucujem usamljene uvale. Sto se tice te frke sa pijanim Englezima koje pominje Dragan, nama nisu smetali jer smo se i mi napili... Ha ha, sala mala- mesto je bucno do 2-3h ali sad bas ko zeli mir i tisinu neka ide na odmor na Divcibare. Ja se i odmorih i lepo provedoh, a jednog dana cim obidjem jos neke destinacije eto mene tamo ponovo. Jos pitanja?

#20 andrejadob

backpacker

• Član
  • Poruka:6

Napisano: 17. Jun 2007 - 19:51

Sa Zakintosa smo stigli juce i moram da ti priznam da je bilo fenomenalno.
Nas dvoje smo isli kolima i ostali ukupno 11 noci.
Ako planiras da tamo letujes obavezno odvoji novac za iznajmljivanje auta (oko 30e dnevno) ili skutera (oko 15e dnevno), sa popustima na vise dana. To je neophodno da bi uzitak bio potpun jer je ostrvo malo, a plaze su u radijusu od 10 km (one najlepse).
Mi smo bili u mestu Argasi, i njega ti i preporucujem.

Ovu poruku je izmenio suki: 30. Jan 2009 - 11:43

#21 DJOLE-BG

backpacker

• Član
  • Poruka:27

Napisano: 17. Jun 2007 - 20:00

reci mi molim te da li si na bilo koji nacin obavezan da ides u grcku kolima koja prijavis u ambasadi ili mozes u zadnjem momentu da promenis odluku? da li mozda upisuju na neki nacin registraciju negde? zanima me jer jos ne znam kojim cu kolima ici.

Ovu poruku je izmenio suki: 30. Jan 2009 - 11:44

#22 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 17. Jun 2007 - 20:01

Mene zanima koliko ste putovali do Zakintosa i kojim putem ste isli, tj. kakav je?

#23 gagisa

backpacker

• Član
  • Poruka:8

Napisano: 17. Jun 2007 - 23:01

Ja mogu da ti kazem da sam prosle godine bio na Zakintosu preko matica i da je bilo super. Ostrvo je malo, ne tako zeleno ali ima prelepih plaza. Iako sam bio smesten u Tsilviju u vili Angelica, rentirao sam kola i svaki dan bio na bar 2 plaze. Ja ti preporucujem plazu Agios Nikolaos, koja ima najbolje okruzenje, a videces i kakvo. Sve u svemu malo je ostrvo, cene su pristupacne i nema puno nasih ljudi jer ga samo par agencija rade.

#24 andrejadob

backpacker

• Član

Napisano: 18. Jun 2007 - 19:57

suki @ 17. juni 2007 u 18:57

Mene zanima koliko ste putovali do Zakintosa i kojim putem ste isli, tj. kakav je?
Do Zakinthosa smo isli od granice ka Atini (autoput i povremeno sirok put sa dve trake i po pola trake na svakoj strani). Odvojili smo se kod Termopila desno i preko brda se spustili do Itee (put povremeno ima tri trake). Odatle se uz more ide oko 100 kilometara (put je sirok sa dodatnom polovinom trake) sve do Antiria gde se prelazi na Peloponez. (most je 11 evra, a trajekt 5 evra i ide na 10 minuta pa ti savetujem da ides trajektom).
Odatle se izlazi na autoput prema Patri i dalje ka Kilimiju. (do Kilimija-luke odakle polazi trajekt za Zakinthos-uglavnom je sirok put sa dodatnom polovinom trake, izuzev poslednjih 10 kilometara gde je obican put).
Sve u svemu od Beograda je oko 1200 kilometara. Za vreme ne mogu da ti kazem jer smo se i u odlasku i u povratku odmarali kod Platamonasa-pored Olimpa. Inace, treba oko 14-15 sati voznje+trajekt 1 sat i 15 minuta. Inace trajekt je 43 evra za auto i dve osobe. Odavde polazi i trajekt za Kefaloniju (oko 55 evra).
Od putarina smo u Makedoniji platili dva puta po evro, u Grckoj tri puta po dva evra, i u Srbiji oko 10 evra.
Srecan put ;)

#25 andrejadob

backpacker

• Član

Napisano: 18. Jun 2007 - 19:59

DJOLE-BG @ 17. juni 2007 u 18:56

anrejadob

reci mi molim te da li si na bilo koji nacin obavezan da ides u grcku kolima koja prijavis u ambasadi ili mozes u zadnjem momentu da promenis odluku? da li mozda upisuju na neki nacin registraciju negde? zanima me jer jos ne znam kojim cu kolima ici.
Meni u ambasadi nisu ni uzeli kopiju saobracajne, a original nisu ni trazili, tako da mislim da to nema nikakve veze.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0