Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Zakintos

24 odgovora na temu

#1 Gost slobodan_*

• Gost

Napisano: 07. May 2006 - 17:31

Da li je neko bio na Zakintosu?

#2 Gost Dragan_*

• Gost

Napisano: 15. May 2006 - 13:22

Nije lose, ali ti vise preporucujem Kefaloniju, Lefkadu i Itaku, u tom t rouglu nalaze se najlepse plaze u Jonskom moru. Sam Zakintos po meni ne moze bas da se pohvali tako dobrim plazama, sa izuzetkom 2-3 na krajnjem jugu ostrva (poluostrvo Vasilikos) te cuvene Navaggio, do koje se dolazi samo brodom, ali posto je u pitanju otvoreno more, voda je ledena.
Manje-vise, sve nase agencije rade na Zakintosu region Tsilivi koji bas i nema neku plazu, a drugi region na jugu ostrva, Laganas ima korektnu plazu ali je nacickan turistima pre svega Englezima. Grad Zakintos je jako lep, ali sve prodavnice, restorani se manje-vise zatvaraju do 22-23h, sem na glavnom gradskom trgu i onda se uslovno receno " nocni zivot " seli u Tsilivi , odnosno pre svega, Laganas. U poredjenju sa Kefalonijom, ovo ostrvo je nesto jeftinije uz razvijeniju turisticku infrastrukturu, ali definitnvo najveca mana svih ostrva u Jonskom moru, odnosi se na autobuski prevoz, koji posle 20-21h prakticno i n e postoji , te je jedino resenje da se iznajmi auto.

#3 Gost bojana i bojan_*

• Gost

Napisano: 16. May 2006 - 19:58

nameravamo da pocetkom juna idemo na zakintos. drugarica iz grcke nam je rekla da je tamo dobro,mada rece da su plaze na kefaloniji najlepse. zakintos smo videli u ponudi kon tikija i argus tursa. ne mozemo da se odlucimo izmedju gradova argassi, tsilivi i laganas. da li neko zna nesto o njima i moze li nam preneti svoje utiske sa zakintosa ako je bio

#4 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 16. May 2006 - 21:46

Zakintos imate i preko Matico agencije.

#5 Gost Guest_*

• Gost

Napisano: 16. May 2006 - 22:17

hvala,nasli smo u jos nekim agencijama ali nam samo preko kon tikija i argusa odgovara vreme (pocetkom juna). zanima nas kakav je zakintos generalno kao mesto za odmor i provod

#6 Gost Dragan_*

• Gost

Napisano: 17. May 2006 - 11:47

Za Bojanu i Bojana, od te tri opcije, po meni najmanje je interesantan Tsilivi, a nase agencije sa svojim ponudama iz nekog razloga forsiraju upravo to mesto. Plaza nije nimalo atraktivna, samo mesto je nacickano englezima, bilo je i nekoliko ljudi koji su imali i neprijatna iskustva sa kradjom stvari po sobama ...

Laganas- plaza znatno bolja, a u pojasu od 3-4 km levo-desno takodje se nalazi par lepih plaza, moze cak da se ugrabi i malo hladovine jer je niz drveca na sredisnjem delu plaze na nekih 15-20 m od ulaska u more.

Mana: glavno turisticko mesto na ostrvu, preplavljeno Englezima, tako da buka moze da bude problem.

Argasi, malo mesto na nekih 2-3 km od glavnog grada, Zakintosa, koje nije toliko prenatrpano, ali je pojas plaze jako uzan, gotovo da ide uz sam put.

Dobra strana ovog mesta je i relativna blizina najboljim plazama na ostrvu (Banana, Agios Nikitas, Roma, Porto Zoro i pre svega Gerakas) ali se preporucuje iznamljivanje automobila jer kako sam vec istako u mom prethodnom izvestaju, mana jonskih ostrva je to sto autobuski prevoz ne postoji posle 19 h, zadnji povratak sa pomenutih plaza je bio negde oko 18h. Obavezno iznajmite kola.
Ako se dvoumite izmedju Zakintosa i Kefalonije, moj predlog je ipak Kefalonija.

Za Guest-a- neka pogleda moj predhodni izvestaj posvecen Zakintosu od 15.maja

#7 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 17. May 2006 - 12:19

Guest @ 16. May 2006. 22:17

hvala,nasli smo u jos nekim agencijama ali nam samo preko kon tikija i argusa odgovara vreme (pocetkom juna). zanima nas kakav je zakintos generalno kao mesto za odmor i provod
Imate i u Maticu od 12.6. a ne znam da li znate da kod njih imate popust 10% na ukupnu cenu aranzmana, ako doneses kupon, a on je zakacen za svaki njihov katalog i mislim da to onda izadje povoljnije nego kod Kontikija, za Argus nisam uporedjivala.

#8 Gost Guest_*

• Gost

Napisano: 17. May 2006 - 14:36

Hvala Suki.

#9 Gost vlada72_*

• Gost

Napisano: 17. May 2006 - 14:47

Slazem se sa Draganom sto se tice odabira mesta na Zakintosu. To je mesto Argassi koje je najblize najlepsim plazama, ali uslov je imati auto. Matico ima dosta apartmana bas u tom mestu i svi su solidni i prihvatljivi. Laganas je pun pijanih engleza, a Tsilivi je solidno mesto sa nikakvom plazom . . .

#10 Gost bojan i bojan_*

• Gost

Napisano: 17. May 2006 - 22:50

hvala svima na informacijama. sto se tice matica problem je to sto moramo da se vratimo 17-18, zato nam odgovara kon tiki 5.6. i argus 7.6. a kefaloniju u tom periodu nudi samo kon tiki ja mislim. posto smo danas dosli u bg od sutra se dajemo u potragu po agencijama

#11 Gost Dragan_*

• Gost

Napisano: 18. May 2006 - 11:13

Za Bojanu i Bojana: vodite racuna da u tom periodu more na Jonskim ostvrvima moze da bude malo hladnjikavo. Ako mozete, birajte kraj juna ili jos bolje pocetak jula.

#12 LordElrond

backpacker

• Član
  • Poruka:6

Napisano: 15. Apr 2007 - 16:41

Video sam da Matico ima u svojoj ponudi ovu destinaciju pa me interesuje da li je neko imao prilike da sa malo bolje upozna sa Zakintosom. Plaze,more,hoteli,mozda sa nekom drugom agencijom...
Svaka informacija je dobrodosla. Puno hvala. Pozzz :D

#13 LordElrond

backpacker

• Član
  • Poruka:6

Napisano: 16. Apr 2007 - 18:09

Intersuje me mesto Argasi, hotel Diana Palace (preko Matica). Deluje ok al' me najvise zabrinjava plaza.Citao sam komentare da je mnogo uska i da je neophodno iznajmiti auto i posetiti druge plaze. Moji roditelji to definitivno nemaju u planu. Imas li neki predlog? Hvala.... :D

Ovu poruku je izmenio suki: 30. Jan 2009 - 11:57

#14 Dragan

svetski putnik

• Član
  • Poruka:987

Napisano: 16. Apr 2007 - 19:03

LordeErlond,
Ako planiraju da budu bez kola mislim da je najbolje da budu smesteni u samom gradu, koji ima pristojnu gradsku plazu a odatle svi autobusi polaze do drugih krajeva ostrva gde se nalaze najbolje plaze. Za Argasi je tacno da ima dosta usku plazu, a posto je udaljen 3 km od grada ni to nije los izbor, jer predpostavljam da roditelji mogu tu distancu od grada da prepesace. Problem na Zakintosu (a i na ostalim ostrvima u Jonskom moru ) je taj sto poslednji autobusi idu od i ka gradu do 20-21h.
Sto se pomenutog hotela tice, zaista ne znam, jer sam se u samom Argasiju zadrzavao jako kratko, poznat mi je medjutim hotel Diana u samom centru Zakintosa, blizu glavnog trga i pored male katolicke i prekoputa pravoslavne crkve. To je odlicna lokacija ali mislim da taj hotel i nije bas tako jeftin.

#15 aleksic0105

backpacker

• Član
  • Poruka:18

Napisano: 17. Apr 2007 - 22:51

E ovako. Ja sam bio na Zakintosu prosle godine i to preko Matica. Bio sam u apartmanima Angelica koji se nalaze u mestu Tcilivi. Apartmani su od plaze udaljeni 150m. Sobe su ciste ima ih 30tak i ispred je bazen. Plaza je dugacka jedno 1km i pescana je. Do centra imas 400-500metara. Samo mesto Tcilivi je prelepo, puno je turista i to uglavnom engleza. Moj ti je savet da ako ides obavezno iznajmis auto (3dana-100-130eura) i onda krenes od plaze do plaze. Svaka plaza je prica za sebe. Obavezno moras da posetis jednu od 10 najlepsih plaza na svetu NAVADJO (Smugglers Cove) do koje se dolazi iskljucivo brodom. Slike i ostale informacije o Zakintosu vidi na www.zanteweb.gr. Ako imas pitanja ja sam tu sve preporuke za Zakintos.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0