Rodos
Napisano: 10. Apr 2006 - 16:47
#2 Gost Toti_*
Napisano: 11. Apr 2006 - 14:59
Ne znam odakle da pocnem, plaze su super, imas i peskovitih i sljunkovitih i kamenih, sta vec volis. More je neverovatno cisto i na vecini plaza veoma toplo. Mesta za izlazak ima koliko ti dusa hoce, a bogami ima i dosta drugih stvari koje treba videti na ostrvu kao npr. Dolina leptirova, Seven springs...
Grad Rodos je jako lep i obilazak starog dela grada sigurno te nece ostaviti ravnodusnim. Naravno i u novom delu grada provesces dosta vremena, pre svega ako si zainteresovan za shopping. Na oko 17km od grada Rodosa je Faliraki. To je gradic u kome je najzivlji nocni provod, sa gomilom kafica i pijanih i bucnih engleza tokom jula i avgusta. Na ulazu u Faliraki iz pravca Rodosa je ogorman vodeni park koji nikako ne treba propustiti!!! Inace sve plaze su smestene na potezu od grada Rodosa pa prema jugu do prelepog Lindosa. Doduse lepih plaza ima i posle Lindosa, ali su one znatno manje posecene, osim plaze Prasonisi koja je poznata kao raj za surfere i koja je stvarno totalno nestvarna sa svojim smenjivanjem plime i oseke.
Rentiranje kola je pod obavezno, ja sam u septembru prosle godine za Hyundai Atoz platio 220 evra za 9 dana. Cena ti u principu zavisi od tvoje sposobnosti za cenkanje i od traznje za kolima.
Eto to su ti neke osnovne informacije. Ako te nesto konkretno interesuje slobodno pitaj i nemoj uopste da se razmisljas da li da ides na Rodos, obavezno idi i budi siguran da se neces pokajati.
Pozdrav
Napisano: 11. Apr 2006 - 15:18
Hvala
#4 Gost Toti_*
Napisano: 12. Apr 2006 - 12:44
Sto se guzve tice, bilo je ljudi ali ne previse. Za moj ukus taman kako treba. Da bi stekao pravu sliku recimo da su plaze, kafici, hoteli i ostali kapaciteti na ostvru bili oko 70% popunjeni. Sto se cena tice, ne znam kako je u spicu sezone ali u septembru prosle godine npr. porcija girosa u tanjiru sa prilozima je bila 2-2,5 evra, esspreso, capucino, nescafa oko 1-1,5 evra, koka-kola 1,5-2 evra... Za iznajmljivanje kola sam vec u prethodnom postu napisao cenu, mada sigurno moze da se dobije i bolja cena ali meni bas cenkanje ne ide od ruke.
Sto se smestaja tice u samom gradu Rodosu ima gomila hotela i tu se moze naci vrlo pristojnih hotela sa 2 ili 3*. U mestu Ixia, odmah pored grada Rodosa, su smesteni najluksuzniji hoteli ali to je vec posetak vetrovite strane ostrva. Odlicnih hotela od 4 i 5* ima i na ulazu u Faliraki iz pravca Rodosa. Ja sam bio u jednom od tih hotela, Collosos Beach, i imam samo reci pohvale za taj hotel. On se inace nalazi direktno preko puta vodenog parka u Falirakiju. Mislim da je najbolja varijanta uzeti neki hotel u gradu Rodosu jer preko dana svakako ces ici na neku od plaza na ostrvu a uvece ces verovatno biti u gradu tako da sebi skracujes jednu voznju. Ja sam iz Falirakija svaki dan odlazio na neku od plaza po ostrvu, pa onda uvece opet voznja nekih 17 km do grada Rodosa u izlazak i nazad u hotel. Doduse u Falirakiju ima gomila kafica i diskoteka ali ja sam bio sa malim detetom pa nisam izlazio tamo.
Ne znam sta vas jos interesuje, ako sam nesto zaboravio pitajte,
Pozdrav
Napisano: 05. May 2006 - 01:47
Napisano: 05. May 2006 - 23:29
Faliraki je oblast pretezno namenjena mladima, zbog diskoteka i zezanja koje se i danju i nocu desava na plazama, aqva parkovima, kaficima... Od grada Rodosa je oko 10 tak km, mozda i malo vise. Meni se licno vise dopada da je smestaj u samom gradu Rodosu, jer ti on pruza vise mogucnosti, mozes i izlaziti i setati po starom gradu, a sve ti je nekako blizu. Ali mozes uzeti i rent a car pa obilaziti. U svakom slucaju, bice ti lepo, jer je Rodos cudo. Uzivaj
Napisano: 17. May 2006 - 16:22
#8 Gost Toti_*
Napisano: 18. May 2006 - 14:19
Skorpijica @ 17. May 2006 - 16:22
Vec sam u nekom od topica pisao detaljnije o Rodosu, pa se nadam da ces naci tu poruku za malo detaljnije informacije. U svakom slucaju ako te nesto posebno zanima slobodno pitaj, rado cu pomoci koliko mogu.
Pozdrav i lep provod, Rodos je pravi izbor!
Ovu poruku je izmenio suki: 08. Feb 2011 - 11:19
Napisano: 28. May 2006 - 01:16
Napisano: 28. May 2006 - 07:53
nadam se da će ti biti od pomoći
http://www.holidays-...o.uk/frames.htm
Napisano: 28. May 2006 - 22:55
Ma znam ja Rodos dobro, ali tamo nisam bila u hotelima, a ovi me zanimaju bas iz vizure naseg coveka, a i isli bi sa detetom. U stvari, i ne znam da li je to bas pametna solucija za odmor sa radoznalom dvogodisnjakinjom, ali je Rodos obozavam i mnogo sam ga se zazelela, pa bih da tu ljubav prenesem i na svoju porodicu...
Sad cu da pogledam sajt, hvala
Napisano: 29. May 2006 - 17:03
pomozi,
pozdrav
Napisano: 29. May 2006 - 21:19
Da budemo realni, mislim da Rodos nije idealno resenje za nas, koliko god ja navijala. Hoteli koji su nam dostupni i pristupacni, ti u centru, vise su za mladost-ludost varijantu. Ja sam i radila u jednom od njih, CARINA hotel, ima ga u ponudi. Hotel je solidan, grcki skroman, ali cist, medjutim ima samo nocenje sa doruckom ( radila sam bas u kuhinjici na pripremi dorucka, u studentske dane
Inace grad je fenomenalan, i uvek bi birala smestaj u samom gradu. Svako vece setnja fantasticnim starim gradom koga mozes obilaziti danima a da uvek ides na drugo mesto.
Medjutim, mi smo danas ipak pronasli ponudu za Tunis, i to na dve nedelje ( Rodos je za isti novac 11 dana ), to nam je proverena varijanta sa bebom, sta ces, turizam debilizam, hotel - plaza - setnjica, svedski sto, pa biraj bebo sta ces da jedes.
A kad malo porastemo, za koju godinicu, eto nas na Rodosu.
Sta god da odlucite, zelimo vam lud provod!
Napisano: 30. May 2006 - 03:35
uplatio sam Rodos za avgust.apartmani u Falirakiju.Jel znas mozda da mi kazes kakav je taj Faliraki?Hvala.
Napisano: 30. May 2006 - 12:37
Sto se Natase i Debelog tice, ja sam prosle godine vodio kcerkicu koja je imala 20 meseci i super smo se proveli. Obisli smo skoro celo ostrvo kolima, svaki dan smo isli na drugu plazu i ona je skroz uzivala. Ma klincima je najvaznije da budu sto vise u vodi, a hranom i smestajem se ionako mnogo vise mi opterecujemo. Moja preporuka vam je da slobodno idete na Rodos sa decom, necete se pokajati.
Pozdrav svima
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Tema je zaključana