Putovanja.info Forum: Rim - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (8 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Rim pomoc...

#91 Korisnik je offline   crvena55

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 13
  • Učlanjen: 07.03.09

Napisano: 11. mar 2010 - 12:44

Definitvno ti neće biti ''nažalost'' što ideš u Barselonu kada se vratiš :-) Ja sam se zaljubila u taj grad...a ove godine idem u Rim :-))))
0

#92 Korisnik je offline   maxima

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 5
  • Učlanjen: 14.03.09

Napisano: 26. mar 2010 - 19:56

Hvala na odgovorima. Jos nismo definitivno odlucili, znam samo da bi trebalo da idemo oko 1.maja. Sad je u kombinaciji i Pariz, pa cemo videti...

0

#93 Korisnik je offline   VeraR

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Učlanjen: 11.04.10

Napisano: 11. apr 2010 - 17:45

Molim vas za malu pomoc.....
Interesuje me kako je najjednostavnije (a da nije taxi) doci od aerodroma Fiumicino do Piazza Bologna. Da li metroom, odnosno da li se mora presedati ili moze odjednom. Ili jos mozda jednostavnije da li u blizini aerodroma ima neka autobuska stanica. U Rim dolazimo u 20h, pa ne znam ocu li se bas najbolje snaci po mraku....
Hvala vam unapred
Pozdrav
0

#94 Korisnik je offline   Soma

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 67
  • Učlanjen: 07.07.09

Napisano: 11. apr 2010 - 19:11

Jedan od nacina je (1) voz Leonardo Express (11 eur) do stanice Termini, (2) metro linijom B, od Termini do Piazza Bologna.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 02. feb 2011 - 12:36
Razlog promene: Ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

0

#95 Korisnik je offline   VeraR

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Učlanjen: 11.04.10

Napisano: 14. apr 2010 - 08:25

Hvala 'Soma'.
0

#96 Korisnik je offline   Livadar

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 18
  • Učlanjen: 29.06.10

Napisano: 01. jul 2010 - 12:07

Postavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slika
Postavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slika
Postavljena slikaPostavljena slika

Ово су само неке од локација које мораш посетити... Колосеум, Фонтана ди Треви, Пантеон... Рим је величанствен. Стани и гледај. Одузима дах! Окупи те торнадо узбуђења и дивљења. Предивно се осећаш. Ходаш улицама и срећан си, стално се смејеш. Код мене је осећај био додатно појачан скорим искуством из прљавог и скрнавог Каира. Рим вечни град. Епицентар света.
Чак и није прескупо. Супруга и ја смо ручали, у ресторану на 100 м од Колосеума, две пице и узели флашу минералне воде, то платили картицом и скинуто нам је 2200 динара.

У пицерији Ћао у Новом Саду би то било бар 1700 РСД. А она је поред војног одсека (сиц!)
0

#97 Korisnik je offline   kolibrica

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 21
  • Učlanjen: 17.07.10

Napisano: 11. okt 2010 - 14:44

Ja planiram da idem u Rim krajem februara sa sestrama na cetiri dana (tri nocenja), pa me interesuje moze li neko da mi preporuci neki ok hotel. Ne znam da li je bolje da budemo negde u okolini Rima (npr http://www.tripadvis...Rome_Lazio.html, on je oko 200e za tri nocenja za nas tri), ili da budemo u nekom koji je u centru (npr http://www.venere.co...rval=1#overview 180e za tri dana bez dorucka). Da li neko ima iskustva sa ovim hotelima, ili ima neki predlog? Svakako bismo uzeli Roma Pass karticu da imamo besplatan prevoz za tri dana, ali ne znam da li nam je ona neophodna ako cemo biti u centru.
Pozdrav
0

#98 Korisnik je offline   ElCid

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 290
  • Učlanjen: 08.01.08

Napisano: 11. okt 2010 - 17:33

Moj predlog je da izaberete neki od hotela u centru. Ovaj hotel sto je van centra je u zoni E.U.R. sto bas i nije blizu, pogotvo sto je veliko pitanje kako funkcionise gradski tj. bilo kakav prevoz do grada. Ja sam prvi put bio smesten isto u okolini Rima, u Pomeziji na nekih 30 km od Rima, isto tako u zoni E.U.R. Kad smo pitali gde se nalazi najbliza bus ili zeleznicka stanica dobili smo zanimljiv odgovor. Najbliza nam je bila zeleznicka stanica na nekih 7 km od hotela i to stanica na pruzi Rim-Napulj, a ne stanica gradske zeleznice. Tako da je mozda bolje da uzmete hotel negde u centru ili siroj okolini centra, jer ce vam sve biti na dohvat ruke a i gradski prevoz u Rimu funkcionise savrseno.
Sto se tice Roma Passa, bez obzira dal cete biti u centru ili ne moj savet je da ga uzmete jer sa njim imate besplatan ulaz na prva dva lokaliteta, a za sve ostale imate popust oko 50%, uz naravno besplatan gradski prevoz. Ako budete van Rima, moze se lako desiti da do vaseg hotela ne dolazi gradska zeleznica sto znaci da vam tada Roma Pass i ne bi bio bas od koristi..bar sto se tice prevoza.

Ovu poruku je izmenio ElCid: 11. okt 2010 - 17:34

0

#99 Korisnik je offline   lav

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 947
  • Učlanjen: 24.02.08

Napisano: 12. okt 2010 - 13:28

Slazem se sa svim ovim sto je ElCid napisao. Eventualno, mozete uzeti hotel u sirem centru, bitno je da vam je metro blizu. Pored njihove glavne stanice Termini ima jako puno povoljnih pansiona i hotela, tako da do centra mozete i peske. Roma pass obavezno, zaista se isplati!
0

#100 Korisnik je offline   kolibrica

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 21
  • Učlanjen: 17.07.10

Napisano: 12. okt 2010 - 15:13

Hvala na odgovorima, definitivno blize centru cemo. Pozdrav
0

#101 Korisnik je offline   vecameca

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 15
  • Učlanjen: 12.07.10

Napisano: 08. feb 2011 - 13:49

Planiram put za Rim krajem februara, da li neko moze da mi da okvirne cene ulaznica za muzeje, klope, kafe, kolaca, itd. Unapred hvala
0

#102 Korisnik je offline   MMarijaMM

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 404
  • Učlanjen: 27.02.10

Napisano: 09. feb 2011 - 00:53

Spisak glavnih atrakcija u Rimu:
1. Koloseum, Platine Museum, Roman Forum, puna karta 14.50€, redukovana karta (za studente do 26 godina, nastavnike) 10€, za ljude preko 65 godina besplatno. Za ovo ima online narucivanje. Otvoreno je svakog dana od 9 ujutru do 16h popodne, s tim sto na sajtu mora da se navede u koje zelite da udjete.
2. Vatikan: Moze da se udje od 9 do 16h, a otvoren je do 18h. Mora na sajtu da se vidi kada radi i da se tada obidje. Cena je 15€, redukovana za studente do 26god 8€, ako se rezervise online onda se dodaje 4€. Na pola sata ulasci, do 16h je poslednji ulazak. (www.vatikan.va )
3. Bazilika Sv. Petra otvorena je od 7 do 18h. Da se penje na kupolu moze od 8 do 16:45h i kosta 7€ liftom, 6€ peske. (http://saintpetersbasilica.org/)
4. Zamak Sv. Angelo od aprila do septembra radi od utorka do nedelje od 9 do 14h, karta je 8€ ili 6€ za studente. Ne znam koliko je ovo zanimljivo ni sta ima tu...
5. Katakombe rade od 9 do 12 i od 14 do 17, cena je 8€ ili 6€ za decu do 15 godina (http://www.catacombe.roma.it/index.html).
6. Panthenon otvoren je od ponedeljka do subote od 8:30 do 18:30, nedeljom od 9 do 18h, ulaz je slobodan. (http://www.sacred-destinations.com/italy/rome-pantheon).
7. Circo Massimo (http://www.aboutroma.com/circo-massimo.html) koliko ja vidim ovo je napolju ne placa se ulaz i nema radno vreme.
8. Piramide di Caio Cestia
9. Rimske fontane (http://www.aboutroma.com/Fountains-of-Rome.html) Fontana di Trevi, Fontana dell'Acqua Paola -Gianicolo (Via Garibaldi), Fontana del Tritone - Piazza Barberini ,Piazza Colonna, Fontana dell'Aracoeli, Fontana della Dea Roma - Piazza del Popolo, Fontana della Dea Roma- Campidoglio, Fontana dei Leoni, Fontana dell'Obelisco, Fontana del Nettuno...i mnoge druge to se uglevnom obilazi usput, kako naidjes na koju, ne placa se ulaz ni za jednu niti ima radno vreme...
10. Piazza Navona (fontana 4 reke), piazza del Campipoglio, piazza Venezia, plazza di Spagna...
Usled nedostatka prostora za potpis na sledecem linku Moje foto ture mozete pronaci slike sa sledecih lokacija: Madjarska (Budimpesta), Austrija (Bec, Graz i Salzburg), Ceska (Prag), Slovacka (Bratislava), Nemacka (Dvorci bavarske, Minhen, Berlin, Potsdam, Nunberg), Francuska (Paris, Kan, Nica, Dvorci Loare, Versailles, Grenoble), Spanija (Barselona i Madrid), Portugalija (Porto, Lisabon i Sintra), Italija (Rim, Verona, Venecija, Piza, Padova, Firenca, Bolonja), San Marino, Holandija (Amsterdam, Zaanes Schans, Warder, Voledam, Den Haag, Harlem), Rumunija (Drakulini dvorci, Brasov, Bukurest, Konstanca i delta Dunava), Ukraina (Kijev), Rusija (Moskva i St. Petersburg), Estonija (Talin), Letonija (Riga), Litvanija (Vilnius i Trakai), Poljska (Varsava i Krakov). Kao i iz New Yorka, San Francisca, Los Angelesa, i Denvera.
Mozete naci i slike iz Dubrovnika, Jahorine i Sarajeva, sa Kopaonika..ako neko voli...nek' izvoli ;)
Velika zapadna tura!!!
Putopis iz Istocne Evrope
Putopis: Porto, Lisabon i Madrid
Putopis: NY, SF, LA, Denver
Putopis St. Petersburg
Putopis iz Rima
0

#103 Korisnik je offline   nikolic.dr

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 49
  • Učlanjen: 16.07.09

Napisano: 09. feb 2011 - 14:36

[quote name='kolibrica' date='11. okt 2010 - 13:44' timestamp='1286801085' post='294229']
Ja planiram da idem u Rim krajem februara sa sestrama na cetiri dana (tri nocenja),

Pozdrav

Ja sam sa porodicom(supruga i dete od 2.5 godine) prošlog vikenda bio na tri noćenja u hotelu NOVA DOMUS ROME pet minuta peške od ulaza u Vatikan muzeja. Hotel je odličan sa normalnim doručkom i koštao je 59 eura dvokrevetna soba plus 3 eura po glavi na dan boravišne takse tako da ti se on uklapa u budžet od 200 eura za tri dana. Pet minuta peške ti je i do crvenog metroa koji ti prolazi pored španskog trga(nije loše za početak šetnje) i možeš da presedneš na plavi kod železničke stanice a da ne izlaziš(vožnja za iste pare) pa do koloseuma. Kolima sam išao pa sam izabrao taj hotel jer ima parking besplatan. Uglavnom smo sve peške obišli, malo smo se vozali metroom tako da smo stalno plaćali 1 eur kartu po čoveku.

Želim ti lep provod.

Izvini, mi smo bili u dvokrevetnoj sobi.

Ovu poruku je izmenio nikolic.dr: 09. feb 2011 - 14:50

0

#104 Korisnik je offline   riverside

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 9
  • Učlanjen: 07.02.11

Napisano: 09. feb 2011 - 19:07

Upravo sam na booking.com gledao ovaj hotel i cena za dvokrevetnu sobu u aprilu je oko 450e za 3 dana...Kako ste vi dosli do cene od 59e dnevno http://www.booking.c...ar_month=2011-4

Hvala i pozdrav!!!

Ovu poruku je izmenio DraganV: 10. feb 2011 - 08:46
Razlog promene: Ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

0

#105 Korisnik je offline   mikap

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 3683
  • Učlanjen: 07.09.07

Napisano: 09. feb 2011 - 19:29

U aprilu je svuda skuplje . Januar i februar su jeftiniji meseci za putovanja.

Ovu poruku je izmenio mikap: 09. feb 2011 - 19:32

0

• (8 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com