Putovanja.info Forum: Rim - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (8 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Rim pomoc...

#31 Korisnik je offline   NadjaM

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 53
  • Učlanjen: 24.03.08

Napisano: 01. jul 2009 - 21:33

Pogledaj porukuNevena.butterfly @ 30. 06. 2009 - 13:29

Idem u Rim! Ne mogu da verujem da sam konacno dobila vizu! Zapravo sada kad razmisljam najteze je bilo zakazati termin u ambasadi, ovo ostalo je proslo ok! :)

Bravo!Zelim ti lep provod!
0

#32 Korisnik je offline   Ivaana

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 17
  • Učlanjen: 29.08.08

Napisano: 04. jul 2009 - 01:21

Cestitam!!! To je najbitnije... Lep provod ti zelim!!!
A iskreno se nadam da cu i ja dobiti vizu:)

Ovu poruku je izmenio DraganV: 02. feb 2011 - 12:29

0

#33 Korisnik je offline   Nikola S.

• Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 15403
  • Učlanjen: 14.07.05

Napisano: 04. jul 2009 - 02:29

Ajde i ja da CESTITAM!!! Svima koji idu u Rim :D
0

#34 Korisnik je offline   srdjan_

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 23
  • Učlanjen: 27.07.06

Napisano: 04. jul 2009 - 18:25

ja se danas vratih posle 10 predivnih dana u Rimu . .

ako nekoga zanima neki aktuelni info, mogu pomoci . . takodje ako neko hoce na more dok je u Rimu, i to moze, ja sam bio dva dana i bilo je lepo . isao sam solo, ali sam imao i domacinstvo, tako da sam obisao i nesto neturistickih lokacija . .

pojedite 'Home made' sladoled -- > druga ili treca Gelateria desno kad se penjete uz Cavour ulicu, bas i pise na engleskom 'home made' ili tako nesto :)
0

#35 Korisnik je offline   Nevena.butterfly

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 29
  • Učlanjen: 13.11.08

Napisano: 05. jul 2009 - 13:44

Srdajne, sta je tebi bilo najzanimljivije i sta ne treba propustiti? Zanima me, ako si isao avionom, kako si dosao do centra Rima? Cula sam da postoje dva voza- skuplji koji ide direktno do Termini stanice i drugi koji je duplo jeftiniji i duplo sporiji. Meni nije problem da duze putujem, ali me zanima da li taj voz staje na nekim stanicama ranije Terminija ili ne?
0

#36 Korisnik je offline   Nikola S.

• Ikonica
  • Moderator

Napisano: 05. jul 2009 - 22:06

A mi koji se ne zovemo SRDJAN ne smemo ništa da kažemo?

:tuzni:

:D
0

#37 Korisnik je offline   srdjan_

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 23
  • Učlanjen: 27.07.06

Napisano: 05. jul 2009 - 22:13

za pocetak, dok ne odes u Rim, tj Italiju, slusaj preko interneta neku italijansku radio stanicu, ja koristim npr

http://67.212.170.146:8146/listen.pls

, treba winamp da imas i on ce da ti svira internet radio stanicu . .

sto se prevoza tice, mene je cekala prijateljica, ali mi rece da taxi od aerodroma [Fuimicino] do grada moze biti 30-40 E ..

sto se vozova tice, prilikom ispitivanja odlaska za Firencu saznao sam da jeste jeftiniji skoro duplo sporiji jer staje svuda .. tako da nisam isao na taj izlet, jer bi to morao sam, a dosta mi je bilo i po Rimu sam vise manje sve bez da koga pitam, mada sam posle 3 dana znao sta i kako .. a video sam i netursiticki rim, od 4-og jula su zvanicno pocele rasprodaje :)

ono sto se ne sme propustiti bar po mom misljenju jesu:

- Koloseum [bio sam oko njega skoro svaki dan i jednom u njemu], Rimski forum [ista karta kao za koloseum],

-Vatikan muzej i St Piettro Basilica,

-Kampidolj muzej.

bio sam jos u castelo di San Angelo, dvaputa na moru, park Borghese [koliko sam shvatio muzej je zatvoren zbor neke restauracije] i jos mnogo sam pesacio i pesacio .. npr tuscolana ulica na jugu, na liniji metroa A, stanica druga posle Colli Albani ['moja stanica' :) ], trastevere - deo pored reke koji kazu da je uvece jako dobar

ostale stvari koje su pominjane vec na forumu i na koje ces naici u setnji nisam spominjao (di Trevi, Panteon, spanske stepenica, Piazza Navona , del Popollo .. . . )

aparat ne mozes gasiti jer svaki cas ima nesto da se slika, bas neverovatno - ponesi duple baterije, i pronadji sladoled koji sam naveo, i ono mesto gde je Odri Hepbern valda gurala ruku u nekom filmu pa ako laze odgrisce joj, ja sam bio tu ali nisam nasao ..

malo sam ovo nepovezano naveo, pa ako je negde potrebno jos objasnjenja, tu sam ..

Ovu poruku je izmenio srdjan_: 05. jul 2009 - 22:30

0

#38 Korisnik je offline   Nevena.butterfly

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 06. jul 2009 - 15:26

Samo osobe po imenu Srdjan mogu da odgovore! :)

Hvala na informacijama, stvarno svaka sitinica znaci! Ja idem sa deckom i to prvi put sami, a ne sa agencijom... Doduse, i ja sam malko preopsednuta informacijama ;)
0

#39 Korisnik je offline   Tanjci

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Učlanjen: 25.06.09

Napisano: 06. jul 2009 - 22:22

Sa aerodroma imas direktno voz do Terminija.. to je Leonardo express.. ide na svakih 30ak minuta i vozi 30 minuta. Cena jedne karte je 11 eur, isplativije je od taxija svakako. Kupujes je na aerodromu i ona ti vazi nekih 90 minuta od kucanja. Kucas je pre ulaska u voz, uostalom kud svi tu i vi Postavljena slika videces..
mozes posetiti i http://wikitravel.org/en/Rome
u hotelu mozes uzeti kartu Rima, koja ce ti dosta pomoci da isplaniras setnje. Na toj karti naci ces ucrtane najbitnije znamenitosti koje treba videti> Naravno pored Koloseuma tu je i nezaboravna piazza Venezia.. impozantna u svakom pogledu.
Muz i ja smo bili u januaru ove godine za Bozic, u solo reziji... super nam je bilo Postavljena slika
Nemojte taxi uzimati, jer su guzve na ulicama, a i mozete peske obici ili metroom. Imaju dve linije A i B ali ove informacije mozes naci na ovom gore sajtu....
srecan put i uzivajte

Ovu poruku je izmenio DraganV: 02. feb 2011 - 12:30
Razlog promene: Ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

Ещё под кожей бьётся пульс...
0

#40 Korisnik je offline   Nevena.butterfly

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 07. jul 2009 - 12:34

Znam da postoji Leonardo express ali on staje samo na Terminiju. Mene je zanimao onaj drugi voz koji ide duze ali je i jeftiniji, samo ne znam da li staje i na stanicama pre Terminija ili ne, posto meni treba 1 stanica pre-Vitorio Emanuele II...a ovako cemo morati da idemo do Terminija pa jednu stanicu unazad...
0

#41 Korisnik je offline   Tanjci

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 07. jul 2009 - 15:27

evo ti sa gore pomenutog sajta informacija:
<LI>The Metropolitan train leaves from the track on the left but does not stop at Termini. Get off at Tiburtina Station or at Ostiense Station to connect to Line B of the Rome Metro. Tickets are €5.50, plus €1 for a metro ticket. The extra cost of the Leonardo Express is for the convenience of a direct ride to Termini. If you are going somewhere else on the Metro, Tiburtina and Ostiense are as convenient. Get your ticket stamped in a yellow validation machine just before using it.

sad kad znas kako se zove taj jeftiniji voz, proguglaj i naci ces gde staje i red voznje.
0

#42 Korisnik je offline   Nevena.butterfly

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 07. jul 2009 - 19:21

Hvala puno, bas nisam mogla da pronadjem ime voza... :)
0

#43 Korisnik je offline   Tanjci

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 08. jul 2009 - 12:36

Nema na cemu, nadam se da ces naci sve podatke koji ti trebaju :)
a lep provod je zagarantovan ;)
0

#44 Korisnik je offline   jekica

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 274
  • Učlanjen: 10.03.08

Napisano: 22. jul 2009 - 01:03

Rim je prelep, hocu opet :D nadam se da ce novcic u fontani Di Trevi uraditi svoje...
Ako neko ima neko pitanje rado cu pomoci
0

#45 Korisnik je offline   Nikola S.

• Ikonica
  • Moderator

Napisano: 22. jul 2009 - 01:06

Nemoj samo da nam kažeš da si bacila JEDAN novčić?!

Ovu poruku je izmenio DraganV: 02. feb 2011 - 12:30
Razlog promene: Ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

0

• (8 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com