Putovanja.info Forum: Rim - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (8 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Rim pomoc...

#16 Korisnik je offline   Nevena.butterfly

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 29
  • Učlanjen: 13.11.08

Napisano: 19. jun 2009 - 10:39

U super, znaci izabrali smo odlicnu lokaciju! :) Hvala na savetima! A da li mozda znas neki restorancic ili one njihove pekare da mi preporucis?
Jos samo da sledece nedelje dobijemo vize i onda mogu da se potpuno prepustim uzivanju i planiranju!
0

#17 Korisnik je offline   lav

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 947
  • Učlanjen: 24.02.08

Napisano: 19. jun 2009 - 16:24

Inace, u toku je neki JAT-ov popust. Povratna karta do Rima koja ukljucuje sve takse kosta oko 18000 din. Bas lepa prilika da se vidi Rim! :) Jos kad ne bi morali da se cimamo oko viza...
0

#18 Korisnik je offline   Nikola S.

• Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 15403
  • Učlanjen: 14.07.05

Napisano: 19. jun 2009 - 19:24

Ono što bih ja pomenuo je valjda na obaveznoj listi svih koji idu. Vatikan, ceo dan. Bazilika Sv. Petra...jednom, dvaput, TRIPUT, stvarno vredi. Uspon na vrh kupole takodje pod obavezno...Panteon (unutra, ne samo spolja-ovo kažem jer dok smo bili sa vodičem samo nam ga je pokazao i krenuo dalje, pa se mnogi nisu ni vraćali - kakva greška!) Crkve na Piaza Navona i Piaza della Republica (meni najlepša). Sv. Petar u Lancima i Mikelandjelov Mojsije...fascinantno (samo po sebi i zbog toga što nema zaštitnog stakla kao kod La Pieta u Sv. Petru, plus što je previsoko postavljena da bi se dobro videla...)

Za relaksaciju od gužve i pomalo klaustrofobičnih uskih ulica i još užih trotoara - Via Venetto. Savršen odmor.

Pekarica, picerija, sladoleda - na svakom koraku, nemoj time da se opterećujete.
0

#19 Korisnik je offline   srdjan_

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 23
  • Učlanjen: 27.07.06

Napisano: 19. jun 2009 - 20:12

Alitalia povratna sa svim taksama 12800 dinara ..

da li neko ima da postavi nesto sto treba nauciti od osnovnih reci i izraza, brojeva itd .. pls :bez-zuba:
0

#20 Korisnik je offline   lav

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 947
  • Učlanjen: 24.02.08

Napisano: 19. jun 2009 - 21:34

Ja sam gledala za avgust i najjeftinije preko Alitalie je 186 evra; dakle, opet nesto povoljnije u odnosu na Jat.
0

#21 Korisnik je offline   Nevena.butterfly

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 20. jun 2009 - 11:51

Mi smo uzeli Jatove karte za 200 evra... Bila je neka akcija koja je vazila do 8.6. i tada su Alitalijine karte bile 140 evra...
0

#22 Korisnik je offline   lallica

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 1
  • Učlanjen: 22.06.09

Napisano: 22. jun 2009 - 16:29

evo linka za voz Fiumicino- Termini

http://www.trenitali...0003f16f90aRCRD

:)
0

#23 Korisnik je offline   Ivaana

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 17
  • Učlanjen: 29.08.08

Napisano: 24. jun 2009 - 00:52

Po meni osim Vaticana, i svaga ostalog navedenog, pod obavezno je Most Sv.Andjela koji je pored Zamka Sv. Andjela pogled je predivan, meni bar jedno od omiljenih mesta u Rimu. Piazza Navona je prelepa (obicno do 20 jula bude prepuna restorana, i bude prepuno) ali posle toga bude manje posecena, to nije slucaj u ostalim delovima. Takodje i Vila Borgeze je prelepa i oko nje se nalazi veliki park u kome se izmedju ostalih nalazi i spomenik P.P.Njegosa; Muzeji Kapitola...Najbolji sladoled pored fontane di trevi, i rekla bih da se cena sladoleda najvise razlikuje u smislu da li se sedi u poslasticarnici ili je za poneti.
Sto se tice karata za metro najbolje je uzeti u zavisnosti sta kome odgovara 4, 7, 15, 30 dana jer mnogo jeftinije bude, sa tom kartom takodje mozete otici do Ostije( u slucaju da zelite da vidite plazu i more) ide se kombinovano metro -voz, i ako se kupuje karta koja vazi ceo dan ili vise dana koristi se za oba prevoza.Do Ostije se putuje oko 30minuta mozda i malo manje. Ako volite bazene, preko puta Koloseuma ne bas na vidnom mestu postoji bazeni, fino je sredjeno tu postoje 2,3 kafica. Vode neke stepenice nalik skeli do tog bazena.A takodje postoje i EUR ( deo Rima) koji je mnogo lepsi. Takodje postoji i veliki trzni centar u EURO ROMA 2. Do jednog dela se dolazi metroom a onda se ide privatnim autobusom od tog trznog centra koji vozi tacno do ulaza i vozi natrag- neplaca se nista.
Kafici su uglavnom u delu Campo di fiori,i u studentskom delu, a diskoteke u delu Testacio (blizu metro stanice Piramida) . U centru postoji par diskoteka ali ulaz je oko 20 eura ali je i prazno, uglavnom eskurzije dolaze tamo.

Ako vas zanima jos nesto pitajte...

Ovu poruku je izmenio Ivaana: 25. jun 2009 - 16:50

0

#24 Korisnik je offline   Ivaana

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 24. jun 2009 - 01:02

Pogledaj porukusrdjan_ @ 19. 06. 2009 - 19:12

Alitalia povratna sa svim taksama 12800 dinara ..

da li neko ima da postavi nesto sto treba nauciti od osnovnih reci i izraza, brojeva itd .. pls :bez-zuba:

Rado cu ti pomoci oko Ital. jezika samo mi reci da li postoji nesto odredjeno sto bi zaleo da znas? :)
0

#25 Korisnik je offline   Nevena.butterfly

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 25. jun 2009 - 10:25

Ivana jel mozes da napises gde se tacno nalaze taj zamak i most Cv. Andjela, Vila Borgeze i taj deo Rima Eur i trzni centar EURO ROMA 2? Kako da do njih dojemo od Koloseuma recimo?
0

#26 Korisnik je offline   Ivaana

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 25. jun 2009 - 16:47

Do mosta i zamka Sv. Andjela- najlakse mi je da ti objasnim, kad dodjes do Basilike Sv. Petra samo pravo odatle velika siroka ulica vodi pravo do zamka i mosta ( ili metro do vatikana-stanica Ottavano, Basilika pa do ulicom do zamka) i kad predjes preko mosta ides tom ulicicom koja vodi do campo di fiori (tu su kafici), piazza Navona i vracas se u centar. Sve je jako blizu.
Vila Borgese- metro do piazza di Popolo -stanica Flaminio - crvena linija (ili ako ides peske od koloseuma, pa onda spomenik vittoriop Emanuele, pa odatle krece i Via Corso i onda se dolazi do piazza di popolo) kada stanes da ti je Via Corso iza ledja ides ulicom desno ali preporucujem ti da na pocetku ulice predjes sa desne strane jer kasnije od guzve u saobracaju nije bas najbezbednije i onda ides pravo, kad vidis da postoiji staza pored ulice i kao neka ulicica levo, krenes tom ulicicom i videces kad naidjes postiji natpis (ili ces bar zapocetak videti puno zelenila) ima malo da se hoda ali ije daleko.
EUROMA 2 TRZNI CENTAR- Via Cristoforo Colombo , ponedeljkom radi od 12-22h, a ostalim danima od 10-22h. Ovo je sajt na kome mozes videti cega ima tamo www.euroma2.it
A doci ces metroom do stanice EUR Fermi ili EUR Palasport -plava linija ( koliko se secam mislim da je EUR Fermi malo blize toj stanici, ali nije neka udaljenost izmedju njih) , i onda ces morati da pitas nekog gde staje autobus koji vozi do trznog centra.Na sajtu imas malu mapu pa mozda ti i to pomogne.
Crvena metro linija radi do 22h a plava do 2 ujutru, a autobusi voze celu noc.
Pozdrav

Ovu poruku je izmenio DraganV: 02. feb 2011 - 12:28
Razlog promene: Ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

0

#27 Korisnik je offline   Nikola S.

• Ikonica
  • Moderator

Napisano: 25. jun 2009 - 18:59

Pogledaj porukuNevena.butterfly @ 25. 06. 2009 - 10:25

Ivana jel mozes da napises gde se tacno nalaze taj zamak i most Cv. Andjela, Vila Borgeze i taj deo Rima Eur i trzni centar EURO ROMA 2? Kako da do njih dojemo od Koloseuma recimo?

Nevena, pogledaj www.wikimapia.org
U kombinaciji sa Ivaninim uputstvom, lako je da se snađeš.
0

#28 Korisnik je offline   Nevena.butterfly

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 25. jun 2009 - 23:01

Hvala puno na predlozima i objasnjenjima! K'o sto rekoh, tamo sam 9 dana pa cu i imati i vise nego dovoljno vremena da sve "obavezne" stvari da obidjem, pa mi je i svaki novi predlog dobrodosao... :D
0

#29 Korisnik je offline   Nikola S.

• Ikonica
  • Moderator

Napisano: 26. jun 2009 - 00:09

Ako imaš neki dan viška, mogla bi i da se spustiš do mora...
0

#30 Korisnik je offline   Nevena.butterfly

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 30. jun 2009 - 13:29

Idem u Rim! Ne mogu da verujem da sam konacno dobila vizu! Zapravo sada kad razmisljam najteze je bilo zakazati termin u ambasadi, ovo ostalo je proslo ok! :)
0

• (8 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com