Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Rim

• Ne možete pisati na ovoj temi
115 odgovora na temu

#106 nikolic.dr

turista

• Član
  • Poruka:53

Napisano: 10. Feb 2011 - 09:44

Pogledaj porukuriverside @ 09. Feb 2011 - 19:07

Upravo sam na booking.com gledao ovaj hotel i cena za dvokrevetnu sobu u aprilu je oko 450e za 3 dana...Kako ste vi dosli do cene od 59e dnevno http://www.booking.c...ar_month=2011-4

Hvala i pozdrav!!!

Spavali smo tri noći 29. 30. 31. januar Racun je bio 177 eura još na to dodati 18 eura boravišne takse za nas dvoje odraslih za tri dana. Rezervisao sam hotel na njihovom sajtu pet dana pre polaska i u petak sam samo zvao telefonom da potvrdim da dolazimo i to je to. Nisam siguran da sam dobio neki ekstra popust za ranu rezervaciju. Verovatno je januar neka mrtva sezona pa je jeftinije ali mogu da skeniram račun. Ovo je jedna od situacija kad i ja nisam verovao u neke cifre ovde pisane ali veruj mi da je bilo tako.
Booking Information
Booking Ref. No375978/3053/354014/5
Arrival Date29th Jan 2011
Departure Date1st Feb 2011
Check-In time:2pm
Check-Out time:12am
Rooms1 x Double - 1 queen size bed
No. Adults per Room2

Detailed Rate Breakdown
PeriodRateMeal Plan RateNightsAmount
29th Jan 2011 - 31st Jan 2011€59.00€0.00x 3€177.00

Meal PlanAll rates are for the TOTAL STAY and include Breakfast & VAT. NB Not included in room price is a Rome City Tax of 3 Euro Per Person per night.

TypeQuantityUnit CostTotal
Double - 1 queen size bed1€177.00 €177.00
Total Cost€177.00

Additional Information
We would like to reserve baby cot for our 2 year old daughter.

Terms and Conditions for 'Hotel Nova Domus Rome'

Rome City Tourist Tax
=====================
From 1 of January 2011 a Rome City Tourist Tax will be applied to all guests – this tax costs 3 Euro per person per night and must be paid upon departure.

#107 riverside

backpacker

• Član
  • Poruka:9

Napisano: 10. Feb 2011 - 10:22

Moguce da je bolje da se ceka 2-3 dana pred polazak, pa onda "last minut" da se obezbedi neki dobar smeštaj jefttinije...Da li da rizikujem :-) ?

Ovu poruku je izmenio DraganV: 10. Feb 2011 - 17:28
Ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

#108 nikolic.dr

turista

• Član

Napisano: 10. Feb 2011 - 10:33

Nemam nikakav pametan savet da ti dam, ja sam morao u ponedeljak 31. januara da budem poslom u Mentani tako da je sve ovo slučajno tako ispalo, nisam imao predstavu da je nenormalna razlika u tri meseca (10.april ista soba 487 eur).
Stvarno mi je žao, hotel je odličan ali ne vredi tolike pare.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 10. Feb 2011 - 17:28
Ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

#109 riverside

backpacker

• Član
  • Poruka:9

Napisano: 10. Feb 2011 - 18:37

Hvala u svakom slucaju, nesto cemo smisliti ...

Ovu poruku je izmenio DraganV: 11. Feb 2011 - 23:48
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

#110 nikolic.dr

turista

• Član

Napisano: 11. Feb 2011 - 10:07

Koliko sam ja shvatio ova nova cena je polupansion, jer je u tom periodu otvoren i restoran na nekoj terasi koja je zimi zatvorena ali sve u svemu za moje mogućnosti ovaj hotel je malo skup za turističku posetu Rimu od par dana.

Ovu poruku je izmenio nikolic.dr: 11. Feb 2011 - 10:07

#111 vecameca

backpacker

• Član
  • Poruka:15
  • ženski

Napisano: 18. Feb 2011 - 16:15

Pogledaj porukuMMarijaMM @ 09. Feb 2011 - 00:53

Spisak glavnih atrakcija u Rimu:

Veliko hvala, od pomoci mi je i za planiranje vremena i novca.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 18. Feb 2011 - 18:41
skracen citat

#112 mimbg

putnik

• Član
  • Poruka:199
  • ženski

Napisano: 21. Feb 2011 - 16:29

Uplatila sam putovanje u Rim,busom.Program je sledeci:

1.dan-dolazak u Rim pre podne i panoramski obilazak grada busom.Smestaj u hotel i slobodno vreme do nocenja (mislili smo da to iskoristimo za individualni obilazak grada)
2.dan-odlazak do Vatikana pre podne i nakon toga slobodno vreme do nocenja (i tu smo hteli da ostanemo u gradu da obilzimo sami)
3.dan-obilazak Pompeje i Napulja,potom povratak u hotel i nocenje
4.dan-polazak za San Marino...Veneciju...

Elem,zanima me da li vredi ici iz Rima na izlete u Pompeju i Napulj (kostaju 50e) posto u samom Rimu imamo prakticno slobodna dva po podneva pa nisam sigurna koliko za to vreme mozemo videti i da li vredi zrtvovati taj treci dan u Rimu zbog ovog izleta ili je bolje ostati u Rimu?
Malo sam zakomplikovala,ali se nadam da ste me razumeli :blush:

Pozdrav!

#113 ElCid

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:290

Napisano: 21. Feb 2011 - 18:57

Program koji si navela je u principu standardan za bus ture..ali Rim je takav grad da bi i 7 dana u njemu bilo malo i onda je najbolje iskoristiti svaki slobodan sat za obilazak grada.
Sve zavisi gde vam je hotel smesten, dal je u domenu gradskog prevoza i metroa. Ja sam imao istu takvu ideju za prvi dan da nakon smestaja u hotel ostatak veceri provedem u individualnom razgledanju grada. Ali onda sam shvatio da nam je hotel u nekoj Pomeziji, 30 km od centra i da se najbliza stanica nalazi 7 km od hotela. Lokacija hotela u Rimu je veoma bitna jer imas slobodu da sama organizujes svoje vreme. Za posetu Vatikana vam je potrebno nekoliko sati. Mi smo dosli ispred muzeja oko pola 8 ujutru,kako bi zauzeli sto bolje mesto u redu jer su guzve ogromne. Usli smo oko pola 10, a izasli oko pola 2, stim da smo se mi peli i na kupolu crkve sv.Petra.
Moj savet je da ceo treci dan provedete uzivajuci u setnji gradom, jer bi bila prava steta ne videti barem deo lepota koje Rim pruza...Koloseum, Rimski forum, Panteon, Fontana de Trevi, spanski trg, Piazza Navona, Piazza del Popollo, muzeje i crkve da ne nabrajam..a da posetu Pompeje ostavite za neki drugi put.
Jedan dan u Rimu ili dan u Pompeji..mislim da se ne moze porediti. Narocito za takav program kad imate i suvise malo vremena za Rim
Pozz

#114 mimbg

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 23. Feb 2011 - 13:09

@ElCid

Hvala puno na savetu :cvetic:
Nama bi trebalo da je stanica busa blizu hotela i da ima par stanica do najblize metro stanice.Ja sam kao nesto gledala i rekla bih da nam treba oko 30min do "centra' Rima...
U svakom slucaju,prvi dan kad stignemo znacemo gde smo i koliko smo zaista udaljeni pa cemo praviti planove prema tome.

U svakom slucaju sve sto si spomenuo cemo i obici,pod obavezno :turista:

#115 mimbg

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 25. Feb 2011 - 16:37

Posto nam je agencija u kojoj smo uplatili aranzman otkazala 5 dana pred put,resile smo da nadjemo aranzman preko nekog drugog.Problem je sledeci:sve agencije su ili popunjene ili otkazale put pa smo nasle:
polazak 7.3. povratak 11.3.,avionom,4n/d,250e sa taksama ali ni oni nemaju grupu pa bih volela da sakupim jos 6 osoba kako bismo imali minimum 15 osoba.

Ako je neko zainteresovan neka me kontaktira do ponedeljka 28.2. na pp da vam dam naziv agencije na cijem sajtu imate i program (ne smem ovde da ga postavim).

Pozdrav!

Ovu poruku je izmenio mimbg: 25. Feb 2011 - 18:15

#116 bbuubbii

backpacker

• Član
  • Poruka:5

Napisano: 27. Nov 2011 - 18:46

Htedoh da pitam, da li neko ima iskustvo sa Rimom u februaru, konkretno mislim na vremenske uslove, obzirom da sam zimogrozljiva, pa me je strah da se ne smrznem :) . Da li u tom periodu rade fontane? Da li uopste vredi tada ici?

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0