Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Usa Turicticke Vize

259 odgovora na temu

#226 zavrzlamica

backpacker

• Član
  • Poruka:20

Napisano: 15. Jul 2011 - 20:32

Koliko sam ja shvatila, iz svog iskustva, njima je najvaznije da si zaposlena....ili vec ako si student, da si redovan student...tj. da imas skorije polozene ispite u indeksu.
Mislim da ce tebi ta situacija sa bakom biti problem, jer imas crno na belo da se staras o njoj, a sa druge strane odlazis u Ameriku,ne ostajes zbog nje, tj.ne drzi te ona da bi ostala i nemas posao...mislim da je to ono sto nije dobro u celoj prici.

Kada imas papire o zaposlenju, obicno ne traze nista drugo. Ne traze pozivno pismo, ponekad mozda pitaju gde ides,tj. da prilozis rezervaciju hotela ili od rodjaka adresu, tj. email gde kazu da ces biti kod njih...ali meni nista od toga nisu trazili.

kada nemas posao, mozda bi mogli da pomognu neki garanti, od rodjaka sa njihovim izvodima iz banke , koji garantuju da ce se oni starati o tebi dok si tamo, da ce ti platiti put i ostale troskove.

Dobro je to sto sada kod njih mozes da apliciras, budes odbijena, i opet apliciras posle par dana...narano kad skupis sve ono od papira sto nisi imala.

#227 dragana_bap

backpacker

• Član
  • Poruka:5

Napisano: 15. Jul 2011 - 21:37

Hvala, zavrzlamice :)

Imam jos jedno pitanjce...da li je razgovor sa konzulom na engleskom ili srpskom jeziku?

#228 zavrzlamica

backpacker

• Član
  • Poruka:20

Napisano: 15. Jul 2011 - 22:02

Razgovaras sa konzulom koji je Amerikanac, na onom jeziku na kom ti on postavi pitanje...mislim meni je to bilo logicno. Poceo je na srpskom,pa sam i ja automatski odgovorila...ali sam se kasnije presaltala na Engleski jer mi je bilo bezveze da pricamo na Srpskom posto je covek Amer.

p.s. znaci rezime..posto ne radis, skupi sve moguce papire koje mozes, tipa onog sto si pomenula..maminu i tatinu radnu knjizicu, plate, izjavu da ce se mama starati o baki dok ti nisi tu...to neka mama potpise , od rodjaka potvrdu da ce ti platiti sve i njihov izvod iz banke....znaci sve cega se setis ponesi. Ako te pitaju za posao, reci da ne radis jer radis za baku, tj. negujes je i tu si 24/7 sa njom. Moras da imas dobar razlog. ..a to mi jedino pada na pamet

Ovu poruku je izmenio zavrzlamica: 15. Jul 2011 - 22:06

#229 Ultralamb

putnik

• Član
  • Poruka:154
  • muški

Napisano: 16. Jul 2011 - 00:07

Mozes slobodno nastupiti na srpskom i on ce prihvatiti nastavak na srpskom. Ako on prvi krene sa engleskim slobodno ga zamoli da nastavite ragovor na srpskom ako to zelis. Znaju odlicno srpski, tu su zbog tebe, ti nisi duzan da znas engleski.
Sve sto sam ti rekao je onako kako sam i sam radio. I imao sam vremena da poslusam desavanja na drugim salterima. Dakle, ne brini za jezik.

#230 dragana_bap

backpacker

• Član

Napisano: 19. Jul 2011 - 16:03

Hvala na pomoci, moj engleski nije savrsen, pa sam se plasila da i to moze uticati na ishod dobijanja vize.
Mogu li Vas zamoliti za misljenje o mojoj situaciji sa sturom dokumentacijom koju imam za dobijanje vize? Vidim da imate iskustva.

Ovu poruku je izmenio mikap: 26. Jul 2011 - 19:04
obrisan citat, direktan odgovor na post

#231 Ultralamb

putnik

• Član
  • Poruka:154
  • muški

Napisano: 19. Jul 2011 - 18:31

Ne bih da spekulisem. Ovde se moze procitati niz razlicitih iskustava. Vi nemate posao i to je cinjenica. Ali imate druge jake argumente. Kako i sami kazu u uputstvu za apliciranje, pokusajte se setiti sta jos mozete pridodati od dokumenata kojim dokazujete vase veze sa Srbijom. Pomenuli ste te vlasnicke listove, radne knjizice - kopirajte sve i dodajte originale na uvid, nista ne kosta. Ja sam npr imao stalan i jak posao, ali ne i pozivno pismo niti garancije iz USA, ali jesam iz Kanade, pa sam dobio kanadsku vizu, pa onda i USA vizu jer se radilo o ulasku u USA iz Kanade itd itd... trista kombinacija. Svi smo slucajevi za sebe. Mislim da sam pisao unazad par godina o tome u ovoj temi, nadjite.
Mislim da nema razloga za bilo kakvu brigu i tremu. Vi idete tamo kao turista, zar ne? Zasto bi onda brinuli? Ne zavisi vam zivot od toga. Ako ipak ne uspete, boze moj... Ima drugih zemalja.

#232 MajaBgd

backpacker

• Član
  • Poruka:26
  • ženski

Napisano: 19. Jul 2011 - 23:10

Vratila sam se pre mesec dana. Mene su ovoga puta samo pitali kada sam bila prošli put u Americi i koliko sam ostala (iako to imaju u kompjuteru). Pogledali su potvrdu iz firme i gotovo. Dobila sam vizu na 10 godina. Osim jedne žene, svi ljudi koji su bili pre mene su dobili bez problema. Ta žena nije dobila vizu jer je prošli put ostala duže od prijavljenog boravka. Kada sam zakazivala razgovor, rekli su da mi nije potrebno garantno pismo (pre je bilo obavezno). Razgovor je bio na srpskom jeziku a može i na engleskom, kako vi hoćete.

#233 Sinisa-CZ

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:361
  • muški

Napisano: 20. Jul 2011 - 07:58

Kod Amera ne postoji institucija garantnog pisma.Neka ti oni overe kod njih da ce snositi troskove boravka i npr. racun za kartu.Kod nas u nekoj agenciji koja se bavi pomaganjem starijim osobama ili tako nesto napravi ugovor da ce oni paziti baku u odredjenom vremenskom periodu dok si tamo.

#234 Kamillica

putnik

• Član
  • Poruka:126

Napisano: 20. Jul 2011 - 18:41

Pogledaj porukuMajaBgd @ 19. Jul 2011 - 23:10

Vratila sam se pre mesec dana. Mene su ovoga puta samo pitali kada sam bila prošli put u Americi i koliko sam ostala (iako to imaju u kompjuteru). Pogledali su potvrdu iz firme i gotovo. Dobila sam vizu na 10 godina. Osim jedne žene, svi ljudi koji su bili pre mene su dobili bez problema. Ta žena nije dobila vizu jer je prošli put ostala duže od prijavljenog boravka. Kada sam zakazivala razgovor, rekli su da mi nije potrebno garantno pismo (pre je bilo obavezno). Razgovor je bio na srpskom jeziku a može i na engleskom, kako vi hoćete.

Jedno pitanje, da li je ona ostala duze nego sto je napisala na formularu, npr 3 nedelje, pa ostala dva meseca, ili duze od onog koliko su joj odredili pri ulasku u USA?
Yesterday I was a dog. Today I'm a dog. Tomorrow I'll probably still be a dog. Sigh! There's so little hope for advancement. - Snoopy

#235 MajaBgd

backpacker

• Član
  • Poruka:26
  • ženski

Napisano: 20. Jul 2011 - 20:09

Nisam čula ceo razgovor. Tek kada je počela da viče i da se svadja, čula sam da je zbog bolesti nekog u Americi produžila boravak za još 2 meseca, što su joj u ambasadi zamerili kao da je ne znam šta uradila. I po njihovoj reakciji mislim da više neće dobiti vizu, bar su tako delovali :(

#236 Fraola

putnik

• Član
  • Poruka:196
  • ženski

Napisano: 24. Jul 2011 - 15:57

Pitanjce...kolika je minimalna suma potrebna da se ima na računu?

To nisam nigde našla a zanima me.

#237 Kamillica

putnik

• Član
  • Poruka:126

Napisano: 24. Jul 2011 - 16:28

Ja sam zakazala pre 2 dana intervju i pitala sam na koji nacin dokazujem novcana sredstva. Rekli su mi da, posto putujem kod prijatelja i imam gde da spavam, nije neophodno da pokazujem stanje na racunu, i da je to moj izbor hocu li da pokazem ili ne.

Ovu poruku je izmenio mikap: 26. Jul 2011 - 19:06

Yesterday I was a dog. Today I'm a dog. Tomorrow I'll probably still be a dog. Sigh! There's so little hope for advancement. - Snoopy

#238 dragana_bap

backpacker

• Član

Napisano: 25. Jul 2011 - 13:50

Zanima me za kad ti je zakazan intervju? Postuju li ona tri dana ( opciono ) koja pisu na sajtu ambasade?

Ovu poruku je izmenio mikap: 26. Jul 2011 - 19:06

#239 Sinisa-CZ

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:361
  • muški

Napisano: 25. Jul 2011 - 21:39

Pogledaj porukuFraola @ 24. Jul 2011 - 15:57

Pitanjce...kolika je minimalna suma potrebna da se ima na računu?

To nisam nigde našla a zanima me.

Ne postoji zvanicna suma koju bi trebalo prikazati.Uglavnom se barata sa 100us$ po danu.Dakle uvek je po onoj narodnoj "sto vise to bolje".

#240 Fraola

putnik

• Član
  • Poruka:196
  • ženski

Napisano: 26. Jul 2011 - 07:57

Kamillica i Sinisa-CZ, hvala na odgovorima!

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0