Putovanja.info Forum: Usa Turicticke Vize - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (17 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Usa Turicticke Vize potrebna dokumentacija

#196 Korisnik je offline   MMarijaMM

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 404
  • Učlanjen: 27.02.10

Napisano: 28. jul 2010 - 17:15

dosao pasos! jupiiiii etto i meni viza na 10 godinica :D
Usled nedostatka prostora za potpis na sledecem linku Moje foto ture mozete pronaci slike sa sledecih lokacija: Madjarska (Budimpesta), Austrija (Bec, Graz i Salzburg), Ceska (Prag), Slovacka (Bratislava), Nemacka (Dvorci bavarske, Minhen, Berlin, Potsdam, Nunberg), Francuska (Paris, Kan, Nica, Dvorci Loare, Versailles, Grenoble), Spanija (Barselona i Madrid), Portugalija (Porto, Lisabon i Sintra), Italija (Rim, Verona, Venecija, Piza, Padova, Firenca, Bolonja), San Marino, Holandija (Amsterdam, Zaanes Schans, Warder, Voledam, Den Haag, Harlem), Rumunija (Drakulini dvorci, Brasov, Bukurest, Konstanca i delta Dunava), Ukraina (Kijev), Rusija (Moskva i St. Petersburg), Estonija (Talin), Letonija (Riga), Litvanija (Vilnius i Trakai), Poljska (Varsava i Krakov). Kao i iz New Yorka, San Francisca, Los Angelesa, i Denvera.
Mozete naci i slike iz Dubrovnika, Jahorine i Sarajeva, sa Kopaonika..ako neko voli...nek' izvoli ;)
Velika zapadna tura!!!
Putopis iz Istocne Evrope
Putopis: Porto, Lisabon i Madrid
Putopis: NY, SF, LA, Denver
Putopis St. Petersburg
Putopis iz Rima
0

#197 Korisnik je offline   boki85

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 3
  • Učlanjen: 14.08.09

Napisano: 27. sep 2010 - 08:31

Da li neko ima informaciju, koliko je tesko dobiti vizu, ukoliko legalno zivite par godina u EU? Neka, iskustva, duzina trajanja tih viza...bilo sta.

Hvala :-))
0

#198 Korisnik je offline   Nikola S.

• Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 15403
  • Učlanjen: 14.07.05

Napisano: 01. okt 2010 - 06:23

Kao i uvek: treba da ih nekako ubediš da ćeš da izadješ iz USA u propisanom roku.
0

#199 Korisnik je offline   Adams86

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 3
  • Učlanjen: 26.10.10

Napisano: 26. okt 2010 - 05:12

Nazalost licno nisam imao situaciju da mi je potrebna americka viza ali eto mogu da vam prenesem iskustvo od mog dobrog prijatelja koji je pre izvesnog vremena napravio jednu turu po SAD i meksickom (karipskom) zalivu i bez ikakvih problema dolazio do americke napominjem TURISTICKE vize... Naime decko preko jedne nase agencije uplatio sebi putovanje u kom je bilo obuhvaceno obilazenje mexickog zaliva kuba,mexico,jamaika itd itd ali u to nije bilo ukljuceno obilazenje karipske teritorije SAD a posto je njegova zivotna zelja bila poseta majamiju i ako me se ukaze prilika las vegasu koji je podosta dalje nekih3000km od majamija jednostavno nije mogao a da ne poseti tako nesto a nalazio se da kazem u komsiluku... Pa je iskoristio trodnevno zadrzavanje u meksiku da poseti diplomatsko predstavnistvo SAD... I po njegovoj prici americku vizu je dobio bez ijednog problema i garancije,jednostavno kaze usao je od samog starta sa nekim samopouzdanjem(sto mu je omogucilo gotovo perfektno znanje jezika),objasnio kako je krenuo u proputovanje tog dela sveta,prilozio je svoju licnu dokumentaciju (pasos) avio i brodske karte kao dokaz odakle je krenuo gde je sve bio u tom periodu i objasnio sluzbeniku da zeli da pre povratka obidje majami pod obavezno i veliki kanjon las vegas ako mu to vreme dozvoli... Kako sam kaze i sam zaprepastio koliko je brzo dobio pozitivan odgovor s obzirom koliko se nije nadao da ce uspeti, i njegov neki licni utisak je da vizu nebi dobio bez engleskog jezika,onda mnostvo dokaza o bogatoj turistickoj turi i pominjanja las vegasa kao moguce destinacije (jer i ameri vole kad im se donose pare) i sam kaze da je osetio nekako kao da je ta zadnja stavka bila presudna...

Sve u svemu majami je obisao vegas nazalost nije jer nije imao vremena ali sustina ovoga je da mozda ljudi koji imaju problema ovde da dobiju turisticke vize pokusaju na ovakve nacine, jer kao sto je gore vec neko rekao utisak je mnogo bitan taj moj drugar licno nije mnogo dobro stojeci sto se finansija tice decko je moze se reci srednjeg viseg staleza ako tako nesto postoji ali je definitivno covek koji ostavlja utisak i ja verujem da je taj njegov stav bio presudan plus poznavanje jezika, i sigurno je da se lakse dobijaju vize kad vam sluzbenik vidi u zadnjih 10 dana pechate lupljene od kubanaca,meksikanaca itd itd naravno da se tako ne ostavlja utisak da prostite jadnika koji je posao trbuhom za kruhom nego coveka koji ima para i putuje svetom...

Tako da i ako kazem nisam imao licnog iskustva opet sve vas koji imate problema oko ovog pitanja bi posavetovao ako imate para da odvojite 1500 eura toliko se kod nas otprilike krecu ture po kubi i celom tom zalivu pa pokusajte na ovaj nacin nikako ne mozete da budete na gubitku,vas svakako tamo ceka lep provod tako da pare nisu bacene a usput imate dosta vece sanse da dobijete turisticku vizu na ovakav nacin a kad udjete u ameriku posle vam nije nista daleko niti zabranjeno u narednih par meseci dok viza ne istekne. izvinjavam se sto sam bio malo poduzi ali eto preneo sam vam iskustvo gotovo od reci do reci kako je meni preneto nadam se da cu nekome i pomoci sa ovim savetom

0

#200 Korisnik je offline   Suzi

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 1
  • Učlanjen: 02.12.09

Napisano: 14. mar 2011 - 23:37

Da li neko moze da mi objasni,kako izgleda i sta sadrzi potvrda o zaposlenju,potrebna za dobijanje vize?
Da li je izdaje poslodavac,ili zavod za zaposljavanje ili tako neka slicna ustanova?
Da li postoji neki obrazac i ako da ko ga popunjava,ili ga npr poslodavac pise .."taj i taj radi kod mene od tad...."
Ako neko ima primer moze i da mi pokaze,ako nije problem..Uskoro bih aplicirala za vizu,pa me ta radna potvrda najvise zanima..
Hvala unapred!:)
0

#201 Korisnik je offline   boca80

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 48
  • Učlanjen: 17.02.08

Napisano: 16. mar 2011 - 06:08

Pogledaj porukuSuzi @ 14. mar 2011 - 22:37

Da li neko moze da mi objasni,kako izgleda i sta sadrzi potvrda o zaposlenju,potrebna za dobijanje vize?
Da li je izdaje poslodavac,ili zavod za zaposljavanje ili tako neka slicna ustanova?
Da li postoji neki obrazac i ako da ko ga popunjava,ili ga npr poslodavac pise .."taj i taj radi kod mene od tad...."
Ako neko ima primer moze i da mi pokaze,ako nije problem..Uskoro bih aplicirala za vizu,pa me ta radna potvrda najvise zanima..
Hvala unapred!:)

Poslodavac sa tvojim podacima i naravno da je overena od firme u kojoj radis, ja sam jos imao potvrdu o god odmoru, ako te sta jos zanima pitaj ...

Ovu poruku je izmenio boca80: 16. mar 2011 - 06:09

0

#202 Korisnik je offline   Sinisa-CZ

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 346
  • Učlanjen: 22.05.08

Napisano: 07. apr 2011 - 20:50

Uspesno sam prosao ovaj proces pre neki dan pa da podelim saznanja i informacije o tome,mozda nekome pomogne.
Od papira sam nosio:
-potvrda o zaposlenju i resenje o godisnjem odmoru
-fotokopije radne knjizice,m2 obrasca,zdravstvene knjizice i kartica iz banke
-potvrda iz SUP-a o nekaznjavanju i potvrda iz banke o stanju na racunu
-fotokopija pasosa supruge i dece
Poneo sam i stare pasose,njihove pasose,vojnu knjizicu i zdravstenu(od ovoga me nista nisu trazili niti sam pokazao).
Od rodjaka sam dobio potvrdu o zaposlenju(jednu).
Razgovori i citav postupak je bio gotov za 40 min.
Nas covek je pitao-da li idem prvi put(da),da li sam vec trazio vizu(ne),da li sam zaposlen(da) i rekao da sacekam i uzeo sve papire gore navedene.
Nakon par minuta me je zvala Amerikanka da dam otiske prstiju.
I na kraju kod Amera na razgovor,krenuo je na srpskom a ja sam poceo na engleskom pa smo tako i nastavili.
Pitao me-da li radim,kod koga idem,citavo vreme(otprilike 4-5 min) listao pomenute papire,onda sta radim,kolika je plata i zavrsio sa "vasu vizu ce te dobiti za 2 dana".Napomena da je on na salteru broj 7 i jako je ozbiljan i odbojan lik.Na salteru 6 je prijatna zenska i kod nje je islo barem 3 puta brze i nikoga nije odbila.Pomislio sam da mozda onda dobija lakse slucajeve ali to nisam nikako mogao da saznam.Ako neko treba dodatne informacije neka pita slobodno a i ja cu dodati ako se necega setim.
0

#203 Korisnik je offline   veruovic

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 14
  • Učlanjen: 18.04.11

Napisano: 04. maj 2011 - 12:18

Заказан разговор за 23.05. па ћу вам писати овде искуство. Ја се надам да ће бити одобрена! :)

Ovu poruku je izmenio veruovic: 04. maj 2011 - 12:19

0

#204 Korisnik je offline   aladarinho

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 123
  • Učlanjen: 14.01.09

Napisano: 04. maj 2011 - 15:16

Buduća supruga i ja idemo na razgovor u ponedeljak 09.05. u 9h, malo me je strah, jer je ona nezaposlena, ali valjda će moje "garancije" biti dovoljne za oboje:D...Javljam se posle razgovora da podelim iskustvo...
0

#205 Korisnik je offline   veruovic

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 14
  • Učlanjen: 18.04.11

Napisano: 04. maj 2011 - 23:53

Pogledaj porukualadarinho @ 04. maj 2011 - 15:16

Buduća supruga i ja idemo na razgovor u ponedeljak 09.05. u 9h, malo me je strah, jer je ona nezaposlena, ali valjda će moje "garancije" biti dovoljne za oboje:D...Javljam se posle razgovora da podelim iskustvo...

ха ха кога није страх :)))

Надам се да ће вам дати и очекујем утиске јер ће ми баш значити :)
0

#206 Korisnik je offline   Sinisa-CZ

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 05. maj 2011 - 08:27

Nema razloga za strah,mislim na situacije kad je sve cisto i kad se govori i ponasa opusteno.Znam da je lagano reci ali muljanje i pretvaranje u vecini slucajeva ne prolaze.Ako je kome potreban savet u vezi necega slobodno moze da me pita i ovde i na PM.
0

#207 Korisnik je offline   aladarinho

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 05. maj 2011 - 12:47

Pogledaj porukuSinisa-CZ @ 05. maj 2011 - 08:27

Nema razloga za strah,mislim na situacije kad je sve cisto i kad se govori i ponasa opusteno.Znam da je lagano reci ali muljanje i pretvaranje u vecini slucajeva ne prolaze.Ako je kome potreban savet u vezi necega slobodno moze da me pita i ovde i na PM.

Mi zaista ništa ne muljamo,svadba je 29.maja,a u Ameriku idemo na medeni mesec i to nam je glavni argument na razgovoru.Za mene nema zime,jer radim u državnoj firmi,dobra plata,sve čisto,a buduća supruga ima samo potvrdu da na bankovnom računu ima 2.000 evrića i potvrdu sa biroa za nezaposlene. Ja sam sastavio i neku izjavu na engleskom da ću snositi troškove tokom boravka i za nju. Nadam se da ćemo biti dovoljno ubedljivi na razgovoru i da će nam dati vize...Javljam čim završimo!

Ovu poruku je izmenio aladarinho: 05. maj 2011 - 12:49

0

#208 Korisnik je offline   aladarinho

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 09. maj 2011 - 13:32

Pre 2 sata sam završio u amasadi, vize su nam odobrene, bar je tako rekao lik kod kojeg smo bili na razgovoru:klap:

Nije bilo ništa strašno,klasika pretres na ulazu,uzimanje mobilnih telefona i čekanje na tri različita šaltera.Najpre,neka naša žena je pregledala dokumentaciju koju smo prikupili, pa smo onda davali otiske prstiju na drugom šalteru i konačno smo bili kod lika,za koga smo shvatili da je konzul,na intervjuu za vizu.Čovek je pristojan i prijatan,pitao nas je zašto idemo u Ameriku,koliko nameravamo da ostanemo,da li imamo rodbinu tamo,gde radimo i sl.Kod njega smo bili 5-6 minuta,sve vreme dok je s nama razgovarao listao je dokumentaciju i nešto ukucavao u kompjuter.Naposletku,rekao je da su nam vize odobrene i da ćemo dobiti pasoše na kućnu adresu.

Od dokumenata,ja kao zaposlen sam nosio: radnu knjižicu(kopiju i original na uvid),potvrdu iz firme o visini mesečnih primanja i korišćenju godišnjeg odmora,kopiju kreditne kartice i to je to.Niko mi nije tražio M obrasce iz PIO fonda. Moja verenica,nezaposlena,ponela je kopiju moje dokumentacije,potvrdu iz banke da na deviznoj štednji ima neki novac(2000 EUR) i vlasnički list stana njenih roditelja.

Ako još nekog nešto zanima,slobodno pitajte...
0

#209 Korisnik je offline   Sinisa-CZ

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 09. maj 2011 - 18:08

Cestitam,lepo se provedite!!!
0

#210 Korisnik je offline   aladarinho

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 09. maj 2011 - 19:35

Pogledaj porukuSinisa-CZ @ 09. maj 2011 - 18:08

Cestitam,lepo se provedite!!!

Hvala najlepse! Idemo prvo u NYC na 11 dana,pa Vegas 4 dana i San Francisco isto 4 dana...Naravno,sledi detaljan opis cim se vratimo...
0

• (17 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com